Profil uživatele

AliV

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (11)
Pavla Haflantová: 7 % (11)
Michal Novák: 11 % (50)
Helena Grégrová: 12 % (57)
Iva Bryndová: 12 % (28)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4

(zadáno: 15.4.2017)
Až příliš konzervativně pojatý Shawův námět začíná po čase nudit, a tak se v něm začne afektovaně křičet, což bohužel moc nepomáhá. Naštěstí vše zachraňují herecké výkony Šárky Vaculíkové, Jana Šťastného a Libuše Švormové a nádherné dekorace a kostýmy.
(zadáno: 15.4.2017)
Průměrný muzikál, který pozvedají jen nápaditá režie Ondřeje Sokola a výkon Ivany Chýlkové v hlavní roli.
(zadáno: 17.1.2018)
Bohužel, pro mě to bylo zklamání. Herci by za své nasazení zasloužili 100%, ovšem hra samotná postupem času začíná nudit (což mrzí, protože první část působí výborně) a celá třetí část mi přišla jako špatný vtip, závěrečná "katarze" nevyšla. Škoda.

(Musím však také podotknout, že negativní dojmy mám také kvůli dvojici v hledišti, která svým hlasitým a neodůvodněným smíchem rušila celé představení, až je ostatní diváci museli napomínat.)
(zadáno: 17.1.2018)
Průměrná taškařice, kterou pozvedají jen výkony Ondřeje Sokola a Radka Holuba.
(viděno z TV záznamu)
(zadáno: 18.1.2018)
(Viděno v říjnu 2011).
(zadáno: 1.9.2018)
Docela slabý rozjezd, hra baví především až po přestávce, kdy se dostaví i většina vtipů a hra začne mít spád. Z herců jednoznačně vynikají Lukáš Langmajer a Libor Jeník. Podobných her je spousta a viděla jsem mnoho kvalitnějších i lépe zahraných (i když za to herci nemůžou, jejich role jim - až na výjimky - neumožňují moc vyniknout).
(zadáno: 5.1.2019)
Oceňuji snahu tvůrců předat divákům oba díly Fausta, ovšem v jednom večeru, s délkou 3 a půl hodiny už to překračuje hranici snesitelnosti. Ovšem musím pochválit výkony herců (zejména Saši Rašilova, Veroniky Lazorčákové i Martina Pechláta) a též nový překlad - a musím poznamenat, že nechápu zdejší hodnocení jednoho uživatele, že překlad je "jak z pera třeťáka". Naopak, text je velmi pečlivě a zároveň citlivě přenesen do současné češtiny. Na inscenaci je vidět, že se tvůrci snažili předat z komplikovaného Fausta co nejvíc, zůstalo to ovšem tak na poloviční cestě.
(zadáno: 28.4.2019)
Musím poznamenat, že hodnotím průměrně proto, že filmovou předlohu jsem viděla nedávno, tak na mě představení logicky místy působilo jako o trochu horší kopie filmu. Nicméně pro diváky neznalé předlohy se určitě jedná o nápaditou podívanou s překvapivými zvraty. Potěšila zejména T. Vilhelmová, která mě svým herectvím jednoduše bavila od začátku do konce a žasla jsem, že se s přehledem během vteřiny dokáže proměnit třeba z chlápka od pumpy ve svůdnou Marianne.
(zadáno: 2.11.2015)
Veliké, ale opravdu veliké zklamání. Klady spatřuji v nasazení herců a místy velice originální scénografii (cirkus, slavnostní oběd), ovšem ze zbytku jsem upřímně zklamaná, až užaslá. Ať už jde o rozvleklost, rozpačitost celku, tak i o koňskou hlavu.
(zadáno: 26.3.2017)
původní uvedení 70% - Beroun, Vojtek, Absolonová, Trapl, Skala, Fišarová
obnovené uvedení - katastrofa, jako by se nejednalo vůbec o ten samý muzikál, hlavně změny v obsazení a přesunutí do Hybernie muzikálu dost ubraly.
(zadáno: 8.12.2019)
Hlavní devízou inscenace jsou herecké výkony, vyzdvihnout si určitě zaslouží Lucie Polišenská, Jiří Suchý z Tábora, Pavlína Štorková a Michal Kern. Pokud by byla inscenace postavena zejména na jejich výkonech, hodnotila bych výrazně výš.

Modernizace jako taková mi nevadila (naopak scéna a kostýmy byly často nápadité), ale celkově mi hra přišla příliš podbízivá (přehrávání, jen aby se diváci smáli, karikatury postav, vše zredukováno jen na sex). Navíc vyložená "uřvanost" činí inscenaci v určitých momentech téměř nekoukatelnou (zvláště ve scénách s jinak skvělou M. Preissovou). Škoda.
(zadáno: 20.5.2016)
Velké zklamání. Na tak velké PR a netradičně vysoké ceny vstupenek by člověk čekal show světové úrovně, bohužel se tak nestalo, připomínalo to spíše představení ochotnického souboru než profesionální muzikálovou produkci. Chudě působící scéna, otřesné české překlady, energie z filmu se kdesi ztratila. Pláču, zvláště když mám srovnání s tour verzí tohoto muzikálu, která v roce 2008 zavítala do naší O2 areny. Nicméně, většina účinkujících se snažila, a tak dávám 10% za Ivanu Korolovou, 10% za Radku Fišarovou a 10% za Tomáše Trapla.
(zadáno: 26.3.2017)
Pouze za hudbu Karla Svobody a snahu některých herců.
(zadáno: 26.3.2017)
Velice špatné. Děj připomínající telenovelu, výkony zpěváků stylem "přijdu, stoupnu si na jeviště, odzpívám a odejdu", neúnosná délka, striptérka jako "umělecký akt"... Jediným pozitivem byl výkon Moniky Absolonové v titulní roli, potažmo i Mariana Vojtka jako Da Vinciho.
(zadáno: 18.1.2018)
Velice nepovedené.

(viděno v lednu 2012)
(zadáno: 17.11.2018)
Bohužel jsem se s inscenací vůbec nepotkala. Vynikající herci v (pro mě nepochopitelně) slabé hře. Zřejmě se mělo jednat o spoustu zábavných scének z hereckého prostředí, divák je však svědkem jakési směsi alternativního a absurdního divadla, která bohužel není ani zábavná, ani vtipná. Chápu, že spoustu narážek jsem nepochopila a hodně interního humoru se pro mě vytratilo, nicméně i ty očividné scénky mi prostě vtipné nepřišly (s výjimkou skvělé Jany Plodkové a scénky v dámské herecké šatně).

A v repríze (zřejmě mimořádně) hrál M. König roli V. Vašáka a pan Vašák ztvárnil roli pana Hájka.
(zadáno: 26.3.2017)
Proč něco takového vůbec vzniklo? Nezáživné, trapné, prvoplánový humor, který humorem ani nazvat nelze. Deset procent za úvodní "filmové" titulky a árii uklízečky "Teď královnou jsem já".
(zadáno: 1.2.2016)
Nerada dávám 0%, ale opravdu jsem nenašla ani jediný klad (a to jsem vydržela až do konce). Děj sestavený z dvojsmyslných narážek i vulgarit, osahávání a dalších "pikantností" opravdu není to pravé. Myslím, že toto ztvárnění aspiruje na nejhorší hru, co jsem kdy v divadle viděla.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4