Profil uživatele

AliV

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (11)
Pavla Haflantová: 7 % (11)
Michal Novák: 11 % (50)
Helena Grégrová: 12 % (57)
Iva Bryndová: 12 % (28)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 18.1.2018)
Skvělé herecké výkony ústřední trojice (Stryková, Punčochář, Pechlát) v nápadité režii Dana Špinara se skvělou scénou i hudbou, ovšem druhá polovina působí velice zdlouhavě.

(Viděno v listopadu 2011)
(zadáno: 15.4.2017)
Průměrný muzikál, který pozvedají jen nápaditá režie Ondřeje Sokola a výkon Ivany Chýlkové v hlavní roli.
(zadáno: 9.3.2019)
(Viděno z TV záznamu.)
(zadáno: 26.3.2017)
Proč něco takového vůbec vzniklo? Nezáživné, trapné, prvoplánový humor, který humorem ani nazvat nelze. Deset procent za úvodní "filmové" titulky a árii uklízečky "Teď královnou jsem já".
(zadáno: 8.2.2017)
Inscenace při které hercům visíte na rtech a čekáte, co dalšího řeknou. Neotřele zpracovaný poslední rok života Franze Kafky s působivou scénou a hlavně vynikajícími herci, kteří vás jediným slovem či pohledem vtáhnou do děje. Jako jediné minus vnímám to, že člověk neznalý života a díla Franze Kafky se ve hře pravděpodobně nebude dostatečně orientovat.
(zadáno: 8.2.2017)
Herecký koncert všech čtyřech představitelů (zvláště vyzdvihnu Veroniku Kubařovou a Viktora Dvořáka, kteří jsou rovnocennými partnery již ostříleným a vynikajícím hercům - Veronice Gajerové a Aleši Procházkovi). Momentálně nejlepší inscenace Městských divadel pražských.
(zadáno: 24.3.2017)
Chápu, že asi neuchvátí všechny, ale na mě Krvavá svatba svým pojetím velmi zapůsobila, ať už se jedná o zpomalené obrazy soubojů, hudební provedení či archetypální zobrazení mužů a žen v pohybových variacích. Vynikají především Taťjána Medvecká, Pavlína Štorková a Anna Fialová.
(zadáno: 21.3.2017)
Hodina a půl dobré nálady, která přetrvá i cestou z divadla. K dokonalosti mi chybělo snad jen to, že mi nebyla hozena calembourka :).
(zadáno: 8.12.2019)
Další porce skvělé zábavy od Cabaretu Calembour. V první části se střídají humorné scénky s nápaditými písněmi, v druhé části se stanete svědky souboje ve slovních hříčkách, kde stojí za vyzdvihnutí vynikající role Milana Šotka.

(Jen malé povzdechnutí: stísněné prostory studia opravdu nejsou přívětivé a pouštění diváků nahoru 10 minut před začátkem také není nejšťastnější, zvlášť když někteří diváci přijdou na poslední chvíli a jakoby nic předběhnou celou frontu lidí, kteří čekají v zimě půl hodiny před vchodem. Chápu náročnost organizace, ale myslím, že by si CC zasloužil lepší prostory.)
(zadáno: 31.8.2020)
Škoda té přílišné snahy o inovativní a moderní pojetí, myslím, že i sami herci se v některých polohách necítili příliš komfortně (viz dokument Backstage: Kytice). Jinak jde zcela jistě o mimořádné představení (jak po stránce vizuální - kostýmy, scéna - tak po stránce herecké) a sluší se poděkovat Národnímu divadlu a České televizi, že nám všem zprostředkovali přímý přenos tohoto neustále vyprodaného představení.
(zadáno: 24.4.2020)
(viděno z TV záznamu)
(zadáno: 6.10.2015)
Skvělé představení s výbornými hereckými výkony, kterým vévodí Vilma Cibulková v titulní roli. Za sebe určitě doporučuji a myslím, že nezůstanu jen u jednoho zhlédnutí.
(zadáno: 20.8.2019)
Vynikající komedie se skvělými postřehy z dlouhodobého vztahu. Bála jsem se laciných vtípků, kterých naštěstí nebylo tolik. Celou komedii suverénně vedou Eva Holubová s Bohumilem Kleplem, jejich komediální nadání by jim mohla řada herců závidět. A obdivuji Mariku Šoposkou, která hrála v plném nasazení i s těhotenským bříškem.

Líbánky na Jadranu jsou zkrátka nadprůměrnou oddychovkou, kterou sráží jen některé laciné situace (vajíčko) a ne příliš dotažený závěr. Ale jako zábava na letní večer ideální!

(viděno v alternaci s Marikou Šoposkou a Václavem Jílkem, v srpnu ve Studiu Dva)
(zadáno: 17.1.2018)
Bohužel, pro mě to bylo zklamání. Herci by za své nasazení zasloužili 100%, ovšem hra samotná postupem času začíná nudit (což mrzí, protože první část působí výborně) a celá třetí část mi přišla jako špatný vtip, závěrečná "katarze" nevyšla. Škoda.

(Musím však také podotknout, že negativní dojmy mám také kvůli dvojici v hledišti, která svým hlasitým a neodůvodněným smíchem rušila celé představení, až je ostatní diváci museli napomínat.)
(zadáno: 6.3.2020)
Chápu, že spousta lidí inscenaci neskousne (i mně přišly některé momenty už přes čáru), ale právě tímto kontroverzním pojetím (většinou) přesně pojmenovává a vypichuje všechno zlo, které mezi lidmi bylo (a co si budeme povídat, asi nikdy nevymizí). Škoda jen některých dějových zkratek. Alžbeta Bartošová je v hlavní roli výborná pěvecky, pohybově i herecky. Upřímně si neumím představit, že by tuto roli zvládla jakákoliv jiná muzikálová herečka lépe. (viděno z TV záznamu)
(zadáno: 11.3.2019)
Slušná inscenace s řadou vtipných momentů, ale až příliš expresivní projev Michala Dlouhého mi ze začátku velmi vadil a docela dlouho mi trvalo, než jsem si na jeho podání amerického prezidenta zvykla.
(zadáno: 28.4.2019)
Nejlepší hra, co jsem za dlouhou dobu viděla. Citlivé převedení klasiky se úžasnými hereckými výkony v čele s Evou Hacurovou, Igorem Orozovičem, Miroslavem Hanušem a Janem Vondráčkem (snad jen Hanička v podání M. Poulové mi nesedla, škoda, že se tato postava v jednom kuse zesměšňuje). Kéž by si z přístupu divadla v Dlouhé brala některá jiná pražská divadla příklad.
(zadáno: 26.3.2017)
Obsazení vévodila výborná Marešová, ovšem Tomáš Savka a Csongor Kassai v rolích jejích bratrů působili lehce bezradně, zvláště ve složitých pohybových číslech. Lehké zklamání.
(zadáno: 20.5.2016)
Velké zklamání. Na tak velké PR a netradičně vysoké ceny vstupenek by člověk čekal show světové úrovně, bohužel se tak nestalo, připomínalo to spíše představení ochotnického souboru než profesionální muzikálovou produkci. Chudě působící scéna, otřesné české překlady, energie z filmu se kdesi ztratila. Pláču, zvláště když mám srovnání s tour verzí tohoto muzikálu, která v roce 2008 zavítala do naší O2 areny. Nicméně, většina účinkujících se snažila, a tak dávám 10% za Ivanu Korolovou, 10% za Radku Fišarovou a 10% za Tomáše Trapla.
(zadáno: 19.5.2016)
Výborná hlavní trojice Pavlína Štorková, Vladimír Polívka a Radúz Mácha v netradičním pojetí Nezvalovy klasiky. Vizuálně úchvatné, děj svižně plyne. Možná jen ony odvážné scény nejsou pro konzervativnějšího diváka ND to pravé ořechové. Ale celkově oceňuji snahu zmodernizovat Nezvalův text a ukázat ho mladší generaci.
(zadáno: 9.2.2017)
Jeden z těch lepších muzikálů uváděných v Divadle Broadway. Ač se jedná o muzikál, tak jako nejpovedenější hodnotím činoherní a taneční výstupy, po hudební stránce je muzikál spíše průměrný (vybočuje jen "Armáda milenců", která je převzatá).
(Viděno obsazení Brožová, Laufer, Vašut, Vojtek, Nývltová, Obermaierová, Soukup, Schwab, Hrabě, Petřík, Podlipská)
(zadáno: 20.10.2015)
Opravdu jedno z nejlepších představení, které jsem kdy měla možnost vidět. Skvělé herecké výkony, zejména Vandy Hybnerové, Ivy Janžurové a Taťjany Medvecké.
(zadáno: 1.9.2018)
(viděno v listopadu 2015)

Stále si pamatuji neuvěřitelnou energii a nadšení, které šly ze všech účinkujících. I když v mých očích nic nepřekoná záznam Rentu z americké Broadwaye, tak tohle je jeden z mých osobních největších divadelních zážitků. Jediná škoda je, že se muzikál už neuvádí, budu proto doufat v zázrak, aby se Rent opět objevil na pražských divadelních prknech, ideálně v podobném složení hereckého a tvůrčího týmu.
(zadáno: 1.2.2016)
Výborný Filip Čapka v hlavní roli, aktuální Molierův text a zajímavá scénografie. V inscenaci se najdou hlubší místa, ale je také plna nových invenčních nápadů, zvláště překvapila dvojice Tomáš Červinek a Jacob Erftemeijer. Za mě spokojenost.
(zadáno: 9.3.2020)
Dlouhá snad nikdy nezklame. Originálně pojatá Shakespearova hra (s řadou zapamatovatelných momentů), která zvláště v druhé polovině zdařile balancuje mezi komedií a tragédií. Hvězdami představení bezpochyby byli Marek Němec a Jan Vondráček. Helena Dvořáková podala velmi dobrý herecký i pěvecký výkon (Summertime zvládla lépe než řada profesionálních zpěvaček), jen se mi osobně líbila víc jako ironická než jako poblázněná a zamilovaná Beatrice.

Tato "moderní" verze se mi líbila mnohem víc než klasičtěji pojatá inscenace stejné hry na Letních shakespearovských slavnostech.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>