Profil uživatele

Annikka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (24)
Iva Bryndová: 13 % (32)
Jiří Landa: 13 % (49)
Helena Grégrová: 14 % (22)
Jiří Koula: 14 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.10.2020)
85 %.
Herecký koncert geniálního Slámy, Freje i Novotné. Jedna z nejlepších ?klasik? v repertoáru NdB.
(zadáno: 25.9.2020)
Vyrostla jsem na původním Krysaři. Toho nového jsem viděla podruhé a poštěstilo se mi vidět velmi různé alternace, v podstatě dvě různé hry. Pálek je KRYSAŘ s velkým K i všemi ostatními písmeny, Smyslovo ztvárnění je zase neuvěřitelně temné a děsivé, to je ten Krysař, kterého popisují Agnes a Rózi v Hádce sester. Ženské party velmi pěkně zvládnuté po všech stránkách, Štěpán Peroutky i Kříže projde velkou vnitřní změnou, ten Křížův trochu brutálněji. Muzikál v podstatě nemá hluchou minutu, graduje a herci ho žijí. Škoda jen občasného nevyužití možností scény/choreo a slabšího zpěvu Suchařípy.
(zadáno: 5.10.2020)
55 %
Kupcová!
Představení výborně táhne Řehořová, ale sneslo by i délku cca hodiny třicet bez pauzy. Psychologicky zvládnuté slušně, ale po nějaké době poměrně statické.
(zadáno: 27.9.2020)
65 %
Doceňuji až retrospektivně. :)
(zadáno: 27.9.2020)
Velmi kvalitní zpracování oddechové parodie/komedie. Bavila jsem se a odcházela nadšená.
(zadáno: 7.7.2021)
Takových pěkných 69 % :)
Viděno open-air v Brně.

Skvělé herecké výkony, obdiv s tou slovenštinou, skvěle zvládnutý minimalismus hry. Nicméně zejména první půle by si zasloužila proškrtat a zkrátit. Příjemná, ale hodně hodně divoce-neslušná komedie.
(zadáno: 17.11.2021)
Viděno online.

Nevadilo by mi hru trochu prostříhat, nicméně na strávení nedělního večera rozhodně příjemný kus, zejména pro milovníky klasických her.
(zadáno: 25.9.2020)
(zadáno: 25.9.2020)
75 %, Brněnská verze mě bavila výrazně více než pražská. Antalová je královna.
(zadáno: 27.9.2020)
(zadáno: 27.9.2020)
(zadáno: 27.9.2020)
85 %.
Maryško, musí to bét?
Velmi minimalistická hra, ve které o to více vyniknou výkony herců. A že jsou opravdu kvalitní?
(zadáno: 27.9.2020)
Výborně zahrané, ale hra jako taková mě příliš neuchvátila.
(zadáno: 5.10.2020)
Velmi kvalitní Groszmannová, Bláha i herečky Štvrtecké a Briešťanské. Pokud máte rádi komedie, které se zabývají vztahy mužů a žen, bude vás tenhle klasický kousek bavit.
(zadáno: 27.9.2020)
V klídku, pane Těsnohlídku.
Příjemná inscenace.
55 %
(zadáno: 27.9.2020)
(zadáno: 27.9.2020)
Srdcovka, a to nejen díky hantecu. Nicméně ta brněnská lokalizace hře svědčí, je mnohem přístupnější a pro diváka uchopitelnější, jak to Shaw mínil.
(zadáno: 31.10.2020)
65 %
Poklona Františákovi za převod velmi složitého (zejména konstrukcí postav a vztahů mezi nimi) na divadelní prkna. Metalová modernizace mi nevadila a Kateřina byla nádherně šílená. :) Heathcliff a Linton odpovídali mým představám a větve mi přišly zajímavé. Jen bych škrtala, skoro 3 hodiny jsou hodně. Nejsilnější dojem vyvolala Štípková svou Kateřinou.
(zadáno: 5.5.2020)
-Copak si myslíte, že jste nějaký BŮH?
Bez znalosti předlohy a na první zhlédnutí to byl zážitek málem až traumatický; samo divadlo uvádí, že Náměsíčníky nestačí vidět jen jednou. Po druhém a dalším zhlédnutí jsem teprve docenila šíři zážitku, ať je to extrakce nejdůležitějších dojmů a pocitů z celé třísvazkové knihy, katalogizace postav nebo katalogizace zcela jiných, reálných postav.
-Andělová. Já jsem se vdala.