Profil uživatele

Annikka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (24)
Iva Bryndová: 13 % (32)
Jiří Landa: 13 % (49)
Helena Grégrová: 14 % (22)
Jiří Koula: 14 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  2 3 4 5 6
(zadáno: 25.9.2020)
Nevyhnu se srovnávání a Lupták mě strhnul více. Nicméně stále silný příběh a velmi náročný herecký part?
(zadáno: 25.9.2020)
Viděno v roce 2012 a ještě 2020 si na ten zážitek pamatuju.
(zadáno: 25.9.2020)
Vyrostla jsem na původním Krysaři. Toho nového jsem viděla podruhé a poštěstilo se mi vidět velmi různé alternace, v podstatě dvě různé hry. Pálek je KRYSAŘ s velkým K i všemi ostatními písmeny, Smyslovo ztvárnění je zase neuvěřitelně temné a děsivé, to je ten Krysař, kterého popisují Agnes a Rózi v Hádce sester. Ženské party velmi pěkně zvládnuté po všech stránkách, Štěpán Peroutky i Kříže projde velkou vnitřní změnou, ten Křížův trochu brutálněji. Muzikál v podstatě nemá hluchou minutu, graduje a herci ho žijí. Škoda jen občasného nevyužití možností scény/choreo a slabšího zpěvu Suchařípy.
(zadáno: 24.9.2020)
75 %, 24/9/2020
Přesný příklad představení, které by bylo k smíchu, kdyby nebylo k pláči. Střípky Kmentovy knihy, reálných výroků a aktuálního dění (díky za to odlehčení!) s nesnadnou improvizační vsuvkou (Hello, my name is Alena / Máte naprostou pravdu, paní redaktorko / Odstůpim.) dokáže diváky upřímně pobavit a díky střihům ze zkoušek, které už využilo třeba HaDi v Náměsíčnících, i osvětlit některé kauzy. Chvílemi bych uvítala sofistikovanější satiru, ale bavila jsem se. Před volbami hrozně důležitá hra, jen se bojím, že nezasáhne ty, které by měla.
(zadáno: 5.5.2020)
Velmi klasická Sikorovina, která opakováním replik salutuje brněnským Běsům. Inscenace má poměrně rychlý spád, zejména pak druhá část s Onufrákovou. Služebnictvo a atmosféra na zámku jsou krásně absurdní. Respekt kuchařovi za celou druhou polovinu, bolely mě svaly jen z pohledu na něj.
(zadáno: 5.5.2020)
Tu Lacrimosu potom z hlavy nedostanete. Geniálně slizky zákeřný Donutilův Salieri, geniální spratek Donutilův Mozart. Výborná je i S. Zmrzlá jako Konstance a Maláčové noblesní, ač prakticky němá baronka.
(zadáno: 5.5.2020)
Stažení téhle srdcovky z repertoáru mi zlomilo srdce.
(zadáno: 5.5.2020)
-Copak si myslíte, že jste nějaký BŮH?
Bez znalosti předlohy a na první zhlédnutí to byl zážitek málem až traumatický; samo divadlo uvádí, že Náměsíčníky nestačí vidět jen jednou. Po druhém a dalším zhlédnutí jsem teprve docenila šíři zážitku, ať je to extrakce nejdůležitějších dojmů a pocitů z celé třísvazkové knihy, katalogizace postav nebo katalogizace zcela jiných, reálných postav.
-Andělová. Já jsem se vdala.
<<  <  2 3 4 5 6