Profil uživatele

Armin

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (3)
Jiří Landa: 18 % (8)
Pavel Širmer: 21 % (7)
Michal Novák: 25 % (4)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 29.12.2014)
Divá Bára - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Výborné představení! Neoposlouchaná a neotřelá hudba, představitelka Báry nezapře jazzový základ. Zpívá nádherně. Orchestr hrál čistě, přesně, jen škoda, že není vidět. Tu kobku snad mají za trest. Ale to sem nepatří...
(zadáno: 29.12.2014)
Lov začíná - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Konečně prima komedie! Dobře napsaná, s chutí zahraná. Inscenace má spád. I u vraždy se lze zasmát. A ne málo. Nádherná stylová scéna a zajímavé kostýmy.
(zadáno: 4.11.2014)
Jak se vám líbí - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 0 %
Nelíbí... Komedie, při které se člověk nezasměje, nemůže být komedií. Sice jde o Shakespearův slabší text, ale tohle si nezasloužil. Z jeviště byla cítit křeč, M. Frösslová se pitvoří až hrůza, chemie mezi mileneckými dvojicemi nefunguje, ...
(zadáno: 4.11.2014)
Korespondence V+W - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Naprosto úžasný zážitek! Tak křehké, subtilní a zároveň silné představení jsem ještě neviděla! Herecky naprostý koncert! Představení nemá hluchých míst, což je k jeho délce obdivuhodné. Rozhodně doporučuji!!!
(zadáno: 4.11.2014)
Hráč - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Přenesení do dnešní doby nevadí, jen adaptace je poněkud nevyvážená (jazykově, příliš témat najednou). Scéna výborná, konečně někdo využívá schody a různé výškové roviny! Herecky celé inscenaci vévodí Petr Konáš, bez patosu a přílišného sebemrskačství se postupně mění v závislou opuštěnou trosku. Příjemně mě překvapila M. Frösslová. Procenta navrch za trefný monolog o domcích z katalogu, trpaslících a televizorech s náležitou úhlopříčkou...a za akrobacii na dřevěné kouli=závislosti.
(zadáno: 4.11.2014)
Push Up (Cesta vzhůru) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Téma aktuální a příběhy uvěřitelné, což je smutné. Autorčinu metodu lze rozklíčovat po první dvojici, ale to vůbec nevadí. Jen bych prohodila první a poslední dvojici, aby se nejtěžší duel stal vyvrcholením celé inscenace. Dvě soupeřky - těžká váha, ještě že ženy nevedly a nevedou války (řečeno s Kunderou). Herecky naprosto skvělá a strhující Jana Kubátová! Pro A. Mohylovou nevděčná pozice, ale obstála se ctí. Š. Křesťanová s J. Holíkem zasluhují obdiv za to, že se ve společných promluvách nepřeřekli. J. Zindulka a P. Konáš uzavírají inscenaci, pro oba jistě dobrý tělocvik. Doporučuji!
(zadáno: 4.11.2014)
Unaveni sluncem - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Přiznávám, viděla jsem film a vyhnout se srovnávání je úkol velmi těžký. Ústřední dvojice - P. Nečas a P. Konáš - hrají výborně. Nečasův Kotov představuje generála "staré gardy" par exellence. Konášův Míťa odkrývá své bolesti, zášť a touho po pomstě postupně a naprosto přesně. Další postavy nejsou příliš výrazné. Scéna velice funkční a zajímavá, evokuje ruský venkov. Některé scény nevyzněly tak mrazivě a psychologicky, jak by bylo potřeba (scéna u klavíru s kankánem, u řeky, ...). Příběh je velice silný. Jen doufám, že zpěv v úvodu inscenace již prošel úpravou a vylepšením výslovnosti.
(zadáno: 4.11.2014)
Přátelé generace X - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Inscenace mě ani nenadchla ani nezklamala. Nejvíc mě zaujal Jan Plouhar, hrál přirozeně, civilně, bez přehrávání, přehnaných gest. Andrea Černá naopak přehrává příliš, mimika i gesta jsou předvídatelná, protože už jsem je viděla v tolika inscenacích... Martin Stránský klasicky velmi dobře, jen toho křiku by mohlo být méně. Scéna naprosto funkční, poskytuje prostor pro zajímavé kreace. Nevím, zda je to chybou textu či režisérského pojetí, ale chybí výraznější gradace. I setrvávání herců na scéně se opakuje již v několikáté inscenaci. Celkově průměr. Škoda.

Další stránky hodnocení: < 1 2