Profil uživatele

Armin

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 19 % (7)
Pavel Širmer: 22 % (5)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 4.11.2014)
Korespondence V+W - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Naprosto úžasný zážitek! Tak křehké, subtilní a zároveň silné představení jsem ještě neviděla! Herecky naprostý koncert! Představení nemá hluchých míst, což je k jeho délce obdivuhodné. Rozhodně doporučuji!!!
(zadáno: 23.10.2015)
Vojcek - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Konečně!
(zadáno: 16.4.2017)
Liduschka (Baarová) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Naprosto neotřelé a velice potřebné představení! Žádné hlazení po tváři, žádné strkání hlavy do písku, žádný "laskavý" humor. To je ono!!! Bravo!!! Jako vždy skvělý a přesný pan Jeništa. Hudební nastudování i provedení na vysoké úrovni, perfektní!
(zadáno: 11.6.2015)
Svět kabaret - kabaret svět - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Rozhodně stojí za vidění! Skvěle vybrané písně, výborná a vtipná choreografie, výkony na vysoké úrovni.
(zadáno: 20.2.2017)
Spring Awakening / Probuzení jara - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Opravdu skvělé představení. Soubor hraje s velkým nasazením, největší dojem na mě udělal pan Režný - velice talentovaný mladý muž:-) Po první, "lehčí", půli přijde druhá, drsná, dusná, tragická. V souladu s tím přitvrdí i hudba, jejíž nastudování je perfektní! Za šťastné považuji rozdělení hlediště na dvě části, konečně má (menší) divák šanci vidět vše a bez problémů. Lehce rušivé bylo neustálé šplhání účinkujících na žebříky po stranách scény.
(zadáno: 23.4.2015)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Naprosto skvělé výkony dvojice M. Kluch - R. Ševčík! Píseň New York, New York v podání I. Marešové překoná všechny další verze, nádherně zabarvený hlas, výborná technika! Muzikál/balet, který opravdu stojí za vidění a hlavně slyšení... Když čte J. Dycková dopis od Freddieho, jde mi mráz po zádech... věřím každé gesto.
(zadáno: 29.12.2014)
Divá Bára - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Výborné představení! Neoposlouchaná a neotřelá hudba, představitelka Báry nezapře jazzový základ. Zpívá nádherně. Orchestr hrál čistě, přesně, jen škoda, že není vidět. Tu kobku snad mají za trest. Ale to sem nepatří...
(zadáno: 3.4.2016)
Mefisto - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Začínám činohře věřit, že udrží svěží a moderní kurz:-) Z románu je vybráno to podstatné a nosné, což určitě nebyl jednoduchý úkol. Herci typově odpovídají, hrají výborně! Závěr první části byl mrazivý. Velmi dobrá práce se scénou. Jen tak dál!
(zadáno: 9.1.2015)
Polská krev - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Klasické pojetí beru jako velké pozitivum! Krásně zazpívané i zahrané.
(zadáno: 12.4.2015)
Amerika - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Konečně moderně pojatý Kafka, který zůstal Kafkou! Marek Adamczyk hraje výborně, je mu dobře rozumět. Scéna působivá, při té závěrečné mi šel mráz po zádech. Rozhodně se jedná o hru, která člověk nutí přemýšlet, domýšlet a interpretovat. A to je dobře! K čemu je divadlo, které neklade otázky?
(zadáno: 11.6.2015)
Sugar aneb Někdo to rád horké - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Příjemný muzikál s famózními mafiány! Pánové Hruškoci a Režný si své role vysloveně užívají, a je to znát. Jen u Soni Borkové mi chybělo větší nasazení, v jejím projevu byl cítit určitý odstup, chlad.
(zadáno: 4.11.2014)
Push Up (Cesta vzhůru) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Téma aktuální a příběhy uvěřitelné, což je smutné. Autorčinu metodu lze rozklíčovat po první dvojici, ale to vůbec nevadí. Jen bych prohodila první a poslední dvojici, aby se nejtěžší duel stal vyvrcholením celé inscenace. Dvě soupeřky - těžká váha, ještě že ženy nevedly a nevedou války (řečeno s Kunderou). Herecky naprosto skvělá a strhující Jana Kubátová! Pro A. Mohylovou nevděčná pozice, ale obstála se ctí. Š. Křesťanová s J. Holíkem zasluhují obdiv za to, že se ve společných promluvách nepřeřekli. J. Zindulka a P. Konáš uzavírají inscenaci, pro oba jistě dobrý tělocvik. Doporučuji!
(zadáno: 26.12.2015)
Plzeň 1953 - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Opravdu hodně dobré představení, velmi potřebné a zajímavě vystavěné. Celý děj skvěle doplňují dobové dokumenty, úryvky z filmů. Martin Stránský ve skvělé formě a tak, jak ho chci vidět a jak je nejlepší... uměřený, přesný, mrazivý, opravdový, soustředěný, svou roli nekřičí (jak si, bohužel, zvykl jinde), při scéně procesu a závěrečného čtení dopisu mi běhal mráz po zádech.
(zadáno: 9.1.2015)
Polibek pavoučí ženy - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Velice netradiční a nepříliš radostný příběh. Pro muzikál dosti netypický ... Snad právě proto mě zaujal. P. Jeništa podává výborný a uvěřitelný výkon, u J. Hruškociho mi vadila určitá hlasová nejistota. Z. Krištofová výborná, jako vždy.
(zadáno: 4.11.2014)
Hráč - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Přenesení do dnešní doby nevadí, jen adaptace je poněkud nevyvážená (jazykově, příliš témat najednou). Scéna výborná, konečně někdo využívá schody a různé výškové roviny! Herecky celé inscenaci vévodí Petr Konáš, bez patosu a přílišného sebemrskačství se postupně mění v závislou opuštěnou trosku. Příjemně mě překvapila M. Frösslová. Procenta navrch za trefný monolog o domcích z katalogu, trpaslících a televizorech s náležitou úhlopříčkou...a za akrobacii na dřevěné kouli=závislosti.
(zadáno: 9.1.2015)
Bůh masakru - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Velice zdařilá inscenace. Herecké výkony jsou vyrovnané, dvojice k sobě pasují. Jen ta drť na zemi nebyla dobrým nápadem (prach).
(zadáno: 4.11.2014)
Unaveni sluncem - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Přiznávám, viděla jsem film a vyhnout se srovnávání je úkol velmi těžký. Ústřední dvojice - P. Nečas a P. Konáš - hrají výborně. Nečasův Kotov představuje generála "staré gardy" par exellence. Konášův Míťa odkrývá své bolesti, zášť a touho po pomstě postupně a naprosto přesně. Další postavy nejsou příliš výrazné. Scéna velice funkční a zajímavá, evokuje ruský venkov. Některé scény nevyzněly tak mrazivě a psychologicky, jak by bylo potřeba (scéna u klavíru s kankánem, u řeky, ...). Příběh je velice silný. Jen doufám, že zpěv v úvodu inscenace již prošel úpravou a vylepšením výslovnosti.
(zadáno: 29.12.2014)
Lov začíná - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Konečně prima komedie! Dobře napsaná, s chutí zahraná. Inscenace má spád. I u vraždy se lze zasmát. A ne málo. Nádherná stylová scéna a zajímavé kostýmy.
(zadáno: 30.4.2016)
Úklady a láska - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Ačkoliv Schiller nepatří k mým oblíbencům, představení si mě získalo. Tedy přesněji řečeno ústřední dvojice, která hraje opravdu skvěle, opravdově a uvěřitelně. Při posledních slovech Ferdinandových mi tekly slzy... Slabinu představují rodiče Luisy, nemohu uvěřit tak silnému vztahu k nim, postrádá totiž příčinu. A také škoda vyškrtnutí mnohé objasňující scény se šperky lady Milfordové. Výborný výkon Martina Stránského! Zajímavý hudební doprovod.
(zadáno: 9.1.2015)
Lháři - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
Místy vtipná, místy bezradná inscenace. Jako kdyby autor jen sklouzl po povrchu, nesnažil se o větší prokreslenost postav ani děje. Některé zápletky a postavy si mohl odpustit (matka bojující s pedofily).
(zadáno: 20.2.2017)
Tři sestry - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
Bohužel se režisérovi nepodařilo naplnit vytyčený záměr. Čechov se nekoná.
Je škoda, že význam postavy Andreje zůstal nevyužit (jeho neschopnost něco udělat, změnit), osud sester závisí právě na něm! Obdobně postava Čebutykina. Proč je třeba přidávat do textu vulgarismy? Pomohly něčemu? "Omlazením" Feraponta je narušena věková rovnováha postav. Vypuštěním závěrečných replik ztrácí hra smysl, tedy dle mého názoru. Jak je možné, že ženatí muži a vdané ženy nosí snubní prsteny na levé ruce?!?!
Scéna je velmi zdařilá! Dikce ujde.
(zadáno: 12.4.2015)
Caligula - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
Rozhodně zajímavá scéna, hudební doprovod podkresluje, ale je škoda, že postupem času vymizí. Bohužel se nepodařilo navodit atmosféru, atmosféru strachu, schizofrenie, snad šílenosti... a to je škoda. M. Stránský hraje výborně, ale možná by hře prospěl někdo poněkud méně robustní. Dech mi vyrazil Ondřej Rychlý! Naprosto úžasný výkon!
(zadáno: 26.12.2015)
Jednotka intenzivní lásky - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Jeden ze slabších Procházkových textů. Zahraný však dobře a evidentně s chutí. Plus za neoprenový tanec a prima hudbu.
(zadáno: 4.11.2014)
Přátelé generace X - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Inscenace mě ani nenadchla ani nezklamala. Nejvíc mě zaujal Jan Plouhar, hrál přirozeně, civilně, bez přehrávání, přehnaných gest. Andrea Černá naopak přehrává příliš, mimika i gesta jsou předvídatelná, protože už jsem je viděla v tolika inscenacích... Martin Stránský klasicky velmi dobře, jen toho křiku by mohlo být méně. Scéna naprosto funkční, poskytuje prostor pro zajímavé kreace. Nevím, zda je to chybou textu či režisérského pojetí, ale chybí výraznější gradace. I setrvávání herců na scéně se opakuje již v několikáté inscenaci. Celkově průměr. Škoda.
(zadáno: 11.6.2015)
Sboristé - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Touto inscenací pokračuje činohra v tápání, hledání a nevyrovnanosti. Některé momenty jsou skvělé, vzápětí však přijde pád. Text by potřeboval proškrtat. Občasné přehrávání také na kvalitě nepřidá. Výborná je scéna, která dokonale evokuje onu neblahou dobu. Konec, konkrétně konec strejdy Penka, je dosti předvídatelný, a to je škoda.

Další stránky hodnocení: 1 2 >