Profil uživatele

Armin

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (3)
Jiří Landa: 18 % (8)
Pavel Širmer: 21 % (7)
Michal Novák: 25 % (4)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 12.4.2015)
Amerika - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Konečně moderně pojatý Kafka, který zůstal Kafkou! Marek Adamczyk hraje výborně, je mu dobře rozumět. Scéna působivá, při té závěrečné mi šel mráz po zádech. Rozhodně se jedná o hru, která člověk nutí přemýšlet, domýšlet a interpretovat. A to je dobře! K čemu je divadlo, které neklade otázky?
(zadáno: 9.1.2015)
Bůh masakru - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Velice zdařilá inscenace. Herecké výkony jsou vyrovnané, dvojice k sobě pasují. Jen ta drť na zemi nebyla dobrým nápadem (prach).
(zadáno: 12.4.2015)
Caligula - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
Rozhodně zajímavá scéna, hudební doprovod podkresluje, ale je škoda, že postupem času vymizí. Bohužel se nepodařilo navodit atmosféru, atmosféru strachu, schizofrenie, snad šílenosti... a to je škoda. M. Stránský hraje výborně, ale možná by hře prospěl někdo poněkud méně robustní. Dech mi vyrazil Ondřej Rychlý! Naprosto úžasný výkon!
(zadáno: 29.12.2014)
Divá Bára - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Výborné představení! Neoposlouchaná a neotřelá hudba, představitelka Báry nezapře jazzový základ. Zpívá nádherně. Orchestr hrál čistě, přesně, jen škoda, že není vidět. Tu kobku snad mají za trest. Ale to sem nepatří...
(zadáno: 26.3.2019)
Drahomíra a její synové (Krvavé křtiny) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
Režie uměřená, zřejmě s ohledem na výročí, je jen dobře, pokud režisér dokáže potlačit své ego a "slouží" textu, nesnaží se ho přebít. Zkrácení textu hře určitě prospělo. Scéna skvělá, hudba podporuje atmosféru, kterou se podařilo vystavět. Škoda, že nebyl dostatečně využit potenciál P. Konáše, A. Veldová je skvělá Drahomíra.
(zadáno: 9.1.2015)
Flamendr - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
Tak nevím, co jsem viděla ... grotesku, parodii, satiru ... Nejspíš něco mezi tím. Hra na mě působila strnule, křečovitě. Plus za Petra Konáše a některé bonmoty paní domácí.
(zadáno: 23.4.2015)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Naprosto skvělé výkony dvojice M. Kluch - R. Ševčík! Píseň New York, New York v podání I. Marešové překoná všechny další verze, nádherně zabarvený hlas, výborná technika! Muzikál/balet, který opravdu stojí za vidění a hlavně slyšení... Když čte J. Dycková dopis od Freddieho, jde mi mráz po zádech... věřím každé gesto.
(zadáno: 4.11.2014)
Hráč - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Přenesení do dnešní doby nevadí, jen adaptace je poněkud nevyvážená (jazykově, příliš témat najednou). Scéna výborná, konečně někdo využívá schody a různé výškové roviny! Herecky celé inscenaci vévodí Petr Konáš, bez patosu a přílišného sebemrskačství se postupně mění v závislou opuštěnou trosku. Příjemně mě překvapila M. Frösslová. Procenta navrch za trefný monolog o domcích z katalogu, trpaslících a televizorech s náležitou úhlopříčkou...a za akrobacii na dřevěné kouli=závislosti.
(zadáno: 16.4.2017)
Iluze - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
Nebetyčná nuda! Chyba není v hercích, v tom, že by nehráli dobře, není ani v režii, ale jednoznačně tkví v textu hry. Ten totiž nenabízí nic poutavého, je příliš upovídaný, předvídatelný, plochý. Myslím, že ze současného ruského dramatu by se dalo vybrat lépe.
(zadáno: 4.11.2014)
Jak se vám líbí - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 0 %
Nelíbí... Komedie, při které se člověk nezasměje, nemůže být komedií. Sice jde o Shakespearův slabší text, ale tohle si nezasloužil. Z jeviště byla cítit křeč, M. Frösslová se pitvoří až hrůza, chemie mezi mileneckými dvojicemi nefunguje, ...
(zadáno: 26.12.2015)
Jednotka intenzivní lásky - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Jeden ze slabších Procházkových textů. Zahraný však dobře a evidentně s chutí. Plus za neoprenový tanec a prima hudbu.
(zadáno: 4.11.2014)
Korespondence V+W - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Naprosto úžasný zážitek! Tak křehké, subtilní a zároveň silné představení jsem ještě neviděla! Herecky naprostý koncert! Představení nemá hluchých míst, což je k jeho délce obdivuhodné. Rozhodně doporučuji!!!
(zadáno: 9.1.2015)
Lháři - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
Místy vtipná, místy bezradná inscenace. Jako kdyby autor jen sklouzl po povrchu, nesnažil se o větší prokreslenost postav ani děje. Některé zápletky a postavy si mohl odpustit (matka bojující s pedofily).
(zadáno: 16.4.2017)
Liduschka (Baarová) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Naprosto neotřelé a velice potřebné představení! Žádné hlazení po tváři, žádné strkání hlavy do písku, žádný "laskavý" humor. To je ono!!! Bravo!!! Jako vždy skvělý a přesný pan Jeništa. Hudební nastudování i provedení na vysoké úrovni, perfektní!
(zadáno: 26.3.2019)
Linie krásy - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
Vše zůstalo na půli cesty, i ta snaha šokovat. Scéna v podstatě identická jako v inscenaci Srpen v zemi indiánů, takže už neudivuje. Text by zasloužil proškrtat. Opětovně nulová gradace, bez napětí. Snad se O. Rychlému dostane výraznějších rolí, kde bude moci uplatnit svůj talent.
(zadáno: 29.12.2014)
Lov začíná - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Konečně prima komedie! Dobře napsaná, s chutí zahraná. Inscenace má spád. I u vraždy se lze zasmát. A ne málo. Nádherná stylová scéna a zajímavé kostýmy.
(zadáno: 3.4.2016)
Mefisto - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Začínám činohře věřit, že udrží svěží a moderní kurz:-) Z románu je vybráno to podstatné a nosné, což určitě nebyl jednoduchý úkol. Herci typově odpovídají, hrají výborně! Závěr první části byl mrazivý. Velmi dobrá práce se scénou. Jen tak dál!
(zadáno: 26.3.2019)
Okouzlující slečna - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Poctivě a s chutí inscenovaná operetka. Zajímavě vyřešená scéna, jen škoda, že orchestr zůstal schován za záclonou. Děj je nenáročný, lehce plyne, všichni výborně hrají i zpívají. Pokud si divák chce odpočinout, potřebuje "vypnout" a užít si výborně nastudovanou hudbu a příběh pro pamětníky, je tu správně. A když se ještě herci odbourají přímo na scéně, nemá to chybu:-) Doufám, že v podpoře operety budete pokračovat.
(zadáno: 26.12.2015)
Plzeň 1953 - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Opravdu hodně dobré představení, velmi potřebné a zajímavě vystavěné. Celý děj skvěle doplňují dobové dokumenty, úryvky z filmů. Martin Stránský ve skvělé formě a tak, jak ho chci vidět a jak je nejlepší... uměřený, přesný, mrazivý, opravdový, soustředěný, svou roli nekřičí (jak si, bohužel, zvykl jinde), při scéně procesu a závěrečného čtení dopisu mi běhal mráz po zádech.
(zadáno: 9.1.2015)
Polibek pavoučí ženy - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Velice netradiční a nepříliš radostný příběh. Pro muzikál dosti netypický ... Snad právě proto mě zaujal. P. Jeništa podává výborný a uvěřitelný výkon, u J. Hruškociho mi vadila určitá hlasová nejistota. Z. Krištofová výborná, jako vždy.
(zadáno: 9.1.2015)
Polská krev - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Klasické pojetí beru jako velké pozitivum! Krásně zazpívané i zahrané.
(zadáno: 4.11.2014)
Přátelé generace X - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Inscenace mě ani nenadchla ani nezklamala. Nejvíc mě zaujal Jan Plouhar, hrál přirozeně, civilně, bez přehrávání, přehnaných gest. Andrea Černá naopak přehrává příliš, mimika i gesta jsou předvídatelná, protože už jsem je viděla v tolika inscenacích... Martin Stránský klasicky velmi dobře, jen toho křiku by mohlo být méně. Scéna naprosto funkční, poskytuje prostor pro zajímavé kreace. Nevím, zda je to chybou textu či režisérského pojetí, ale chybí výraznější gradace. I setrvávání herců na scéně se opakuje již v několikáté inscenaci. Celkově průměr. Škoda.
(zadáno: 4.11.2014)
Push Up (Cesta vzhůru) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Téma aktuální a příběhy uvěřitelné, což je smutné. Autorčinu metodu lze rozklíčovat po první dvojici, ale to vůbec nevadí. Jen bych prohodila první a poslední dvojici, aby se nejtěžší duel stal vyvrcholením celé inscenace. Dvě soupeřky - těžká váha, ještě že ženy nevedly a nevedou války (řečeno s Kunderou). Herecky naprosto skvělá a strhující Jana Kubátová! Pro A. Mohylovou nevděčná pozice, ale obstála se ctí. Š. Křesťanová s J. Holíkem zasluhují obdiv za to, že se ve společných promluvách nepřeřekli. J. Zindulka a P. Konáš uzavírají inscenaci, pro oba jistě dobrý tělocvik. Doporučuji!
(zadáno: 11.6.2015)
Sboristé - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Touto inscenací pokračuje činohra v tápání, hledání a nevyrovnanosti. Některé momenty jsou skvělé, vzápětí však přijde pád. Text by potřeboval proškrtat. Občasné přehrávání také na kvalitě nepřidá. Výborná je scéna, která dokonale evokuje onu neblahou dobu. Konec, konkrétně konec strejdy Penka, je dosti předvídatelný, a to je škoda.
(zadáno: 8.10.2015)
Škoda! - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 20 %
Jednalo se spíš o střípky nebo jakési obrazy ze života Plzeňanů více či méně známých. Příběh mizí (nebo už vymizel) z prózy, teď i z divadla. Humor křečovitý, dialogy neživé, zpěvy bezúčelné, kostýmy podivné. Deset procent za scénu a deset za přestávku a nezamčené dveře...

Další stránky hodnocení: 1 2 >