Profil uživatele

Ba-jo

Ba-jo
„Pochopte, ze všeho nejvíc nenávidím Burgtheater, ale opravdu ze všeho nejvíc nenávidím dramatické umění jako takové.“ – T. Bernhard, Staří mistři

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (92)
Helena Grégrová: 10 % (92)
Pavla Haflantová: 10 % (25)
Veronika Boušová: 10 % (39)
Lukáš Holubec: 11 % (68)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 26.2.2018)
Do takovéto budoucnosti bych se nechtěl probudit! Další povedená inscenace dua Kosová - Svozil na prknech ústeckého Činoheráku se velmi vydařila a rozhodně stojí nejen za návštěvu, ale i za zamyšlení.
(zadáno: 30.12.2017)
Velmi povedené představení. Divadelní detektivka se vším všudy. Herecky velmi vyrovnané a gradující. A ta nádherná, funkční a "nestatická" scénografie!!! Sledováno z první řady při pražské premiéře.
(zadáno: 17.8.2015)
(zadáno: 26.10.2015)
Myslím si, že přesně toto je hra, která se na Vinohrady hodí a takto velké scéně sluší. Dvořák i Brousek ve svých rolích naprosto přesvědčiví. Pěkně udělaná scéna, kostýmy i zapojení "Větříčků" ještě před oponou z orchestřiště.
(zadáno: 26.10.2015)
Viděl jsem představení s P. Kubesem jako Sallierim který byl v této roli excelentní. Rovněž Mozart v podání V. Lipiny byl vynikající a i celkově se představení vydařilo a je ozdobou a možná i tím nejlepším co může momentálně Moravské divadlo v Olomouci nabídnout!
(zadáno: 4.3.2019)
Prvotně mě zarazila obří černá dekorace v obrovském a surovém prostoru Jatek, kde by divák spíš očekával třicetičlenný ansámbl a nějakou moderní operu. Objevily se však "jen" dvě dívenky a předvedly v roli dvojjediné Amerikánky Emy strhující, komorní a emotivní výkon jednoho pravdivého a pohnutého osudu se silným poselstvím. Pohybově a emocionálně náročný výkon zaplnil bezezbytku nejen ten obří prostor, ale věřím, že i hluboce zasáhl každého z diváků. Před hereckým výkonem Terezy Voříškové a Elišky Křenkové mi nezbývá než se hluboce uklonit. Velká poklona patří i celému tvůrčímu týmu.
(zadáno: 12.12.2018)
Myslím, že si představení nejvíc užili zejména samotní herci. Občas jsem se zasmál, občas trochu ztrácel. Scénografie pěkná!
(zadáno: 30.3.2014)
Vidět toto představení v podobě bytového divadla bylo doposud jedním z nejsilnějších divadelních zážitků mého života. Skvělý Špalek i Potměšil.
(zadáno: 17.1.2019)
Jako povinná "četba" představení rozhodně nezklame. Poctivě připravená inscenace zaujme netradiční černobílou a přitom vlastně tradičně folklórní výtvarnou stylizací, která se může opřít o solidní herecké výkony zejména ústřední ženské trojice: Babička - Barunka - Viktorka a také o vkusné hudebně-taneční folklórní předěly. Nějaké větší citové pohnutí nebo dopad, který u mě pravidelně vyvolává právě Moskalykova filmová adaptace, jsem bohužel v krásném kladenském divadle nepociťoval...
(zadáno: 16.5.2017)
Ubrat z délky představení tak 20 minut, tak bych v hodnocení možná i 20% přidal.
(zadáno: 22.1.2018)
Stejně tak, jako zdánlivě "minimální" domeček na scéně, tak i vlastní hra postupně a neprvoplánovitě odhaluje svá tajemství a své další, na první pohled ukryté vrstvy. Tím drží diváka v pozornosti a i přes mnohdy komické situace ho donutí i hlouběji se zamyslet. A ačkoliv se celá hra točí kolem postavy malého diktátorka Ralfa v podání T. Kobra, nelze opomenout a přehlédnout výkony všech účastnících se herců, mnohdy ztvárňujících hned několik postav.
(zadáno: 15.2.2017)
Herecký koncert téměř celého kašparovského spolku. Patnáct herců téměř po čtyry hodiny nesleze z jeviště a při tom předvádí vynikající výkony vrcholného díla F.M. Dostojevského. Hudba, "choreografie", scéna - to vše v dokonalém souladu, ale ústředním bodem jsou tu především herci a jejich postavy!
(zadáno: 10.12.2016)
V titulku ke hře se praví: "Hra o životě, o lásce a o whisky", vše z toho tam i tak nějak je, i ta Afrika je tam tak nějak patrná...scéně dominující osvětlovací baterie a ventilátory jí nápaditě navozují. Herecké výkony jsou vyrovnané a vyvážené, jen hostující M. Mededa je spíše v pozadí, něž naopak, jak by se mohlo z plakátů zdát. Možná tím, že jsem v Africe několikrát byl, že mám rád africkou literaturu, jsem očekával od francouzské předlohy trochu více...těžko soudit zda se z ní podařilo M. Skočovskému v ČS vydolovat maximum, ale i tak doufám, že si v Ústí hra své diváky najde
(zadáno: 1.12.2015)
Nějak si nemůžu pomoci, ale toto provedení slavné klasiky mě příliš nepřesvědčilo. Herecké výkony byly dobré, scéna taky ...ale nějak to prostě nedrželo pohromadě a tak jsem ty 3 hodiny spíš protrpěl a snažil se co nejméně koukat na hodinky s toužebným očekáváním konce.
(zadáno: 21.2.2019)
Uf, byl to hodně slušný nářez. Tři monology, tři brutální příběhy, tři vynikající představitelé!
(zadáno: 18.4.2018)
(zadáno: 2.5.2018)
Radost pohledět i "poslyšet". Vřele doporučuji pro všechny věkové generace, gendery i národnosti :-)
(zadáno: 10.10.2015)
Nějak mi ten humor přišel až moc laciný a předvídatelný....
(zadáno: 17.8.2015)
(zadáno: 27.10.2016)
Vesele odehráno i "odskákáno". Nic náročného, ale ideální představení když je vám ouvej a potřebujete se rozveselit a pobavit. Na mě to dokonale zabralo a cestou z divadla jsem si ještě hodinu pobrukoval melodie ze známých muzikálů....
(zadáno: 22.2.2015)
Tímto autorským počinem mi Švandovo divadlo jen opět potvrdilo svou skvělou formu a kompaktnost souboru. Velmi povedená komedie, která však vychází a často i sklouzává do závažných existenciálních témat, měla snad jen jednu vadu na kráse: byla možná až příliš krátká. Skvěle bavící se a do posledního místečka vyprodané auditorium by se jistě zvládlo bavit i dýl!
(zadáno: 8.4.2017)
Jsem vděčný, že se mým prvním divadelním Cyranem stal právě ten v Celetné s Martinem Hofmannem - ostatně jeho výkony na divadelních prknech mě zatím NIKDY nezklamaly! Velmi mile mě překvapila i Jitka Čvančarová, která se své Roxany zhostila s grácií a lehkostí zároveň. A i celkově skromná scéna a pouze hrstka dalších herců střídajících se v hned v několika různých postavách celkovému vyznění hry velmi prospěla. Vynikající představení.
(zadáno: 21.4.2017)
(zadáno: 22.1.2018)
Velmi drásavá groteska na velmi aktuální téma, které se nemusí líbit zrovna každému, ale o to víc jsem DNZ za toto uvedení vděčen. Jistě působící režijní počínání debutujícího dua Kosová-Svozil, velmi jisté a vyrovnané herecké výkony všech zúčastněných + promyšlená a propracovaná scénografie P. Vítka, která velmi sugestivně podtrhuje pasáže dekadence či rozkladu společnosti. Jen ten hudební podkres trochu pokulhával. Sečteno a podtrženo, velmi doporučuji a ještě dlouho po představení o něm přemýšlím...

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>