Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (53)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 11.1.2017)
Výborně jsem se bavila. Mam k tomu jen jednu výhradu. Na muj vkus tam bylo zbytečně moc sexu. Nejsem rozhodně puritán, ale fakt je ten, že ostatní témata byla mnohem vtipnější, takže si myslím, že kdyby zařadili víc "obyčejných" témat viz. diskotéka, čajovna a podobně, bylo by lépe.
(zadáno: 21.9.2020)
O Operaci Anthropoid se toho už řeklo a natočilo opravdu hodně, takže jsem byla zvědavá, s čím palmovkový tým přijde. Obzvláště když je pod režií podepsán Tomáš Dianiška, který je vždy a za každých okolností originální. A byla jsem nadšená. Nejen, že je hra skvěle napsaná, zahraná i zrežírovaná, ale hlavně mě potěšilo, že se nehraje prvoplánově o Gabčíkovi s Kubišem, ale o hrdinech, kteří často stojí v pozadí, ale bez kterých by atentát nemohl proběhnout. Tyto lidi je potřeba stále připomínat, ať nejsou pro budoucí generaci jen jmény z názvů ulic. Děkuji celému týmu za tento počin.
(zadáno: 27.9.2016)
Inscenace vychytaná do posledního detailu. Režie velmi věrně, ale s potřebným nadhledem a nadsázkou, kopíruje styl noir filmů. A co se týče hereckých výkonů, tam prostě není co dodat, skvělé!
(zadáno: 17.12.2019)
Poněkud zklamání. Hra je strašně banální, všechno co zazní už bylo stokrát řečeno jinde, nepřijde nic, co by nějak extra zaujalo. Polívková a Vaněk jsou velmi dobří herci, ale ani o jednom se opravdu nedá říct, že je tlustej(!) a ošklivej, což je nejčastější narážka, která se ve hře objevuje. Ještě bych pochopila, kdyby to říkali sami o sobě, každý jsme asi k sobě přehnaně kritičtí, ale ve chvíli, kdy se takto začnou hodnotit navzájem, přestane to absolutně fungovat. Na derniéře 16.12. nám navíc přišlo, že hráli na půl plynu, asi je to už prostě moc nebavilo. Výprava skvělá, za tu body nahoru.
(zadáno: 8.12.2017)
Moc krásné představení, naprosto nádherná a funkční scéna a skvělé herecké výkony. Tleskám!
(zadáno: 12.12.2018)
Je to úlet, který bych od dejvických úplně nečekala. V představení jsou krásné, vtipné i silné momenty (pro mě nejlepší scéna s jeptiškami), ale jako celek to u mě úplně nezarezonovalo. Významy tam určitě jsou hluboké, ale musela bych jít asi víckrát, abych je všechny pochopila, jde to trochu za roh, jak se říká. Ostře stříbrná scéna mi po nějakém čase začala být nepříjemná na oči, ale zas oceňuji skvělou práci se světly, které se tímto scénografickým řešením otevřely nevídané možnosti. Herecké výkony jsou perfektní, tam jsem zklamaná rozhodně nebyla.
(zadáno: 26.10.2018)
Velmi abstraktně pojaté téma ADHD, které ve mně ale silně zarezonovalo. Tvůrcům se velmi dobře podařilo vystihnout podstatu problému a přiblížit ho divákovi. Divák ale musí chtít a tomuto přístupu se otevřít. Držím palce, aby takových diváků bylo co nejvíce, protože myslím málokdo chápe, jak je těžké dítě s ADHD doma mít a co vůbec takové dítě prožívá.
(zadáno: 5.12.2018)
Syrové, silné, vyvolávající otázky. V dnešní době je velmi potřebné tato témata opět otevírat. Děkuji za to.
(zadáno: 12.10.2020)
Příjemná inscenace. Nebylo to teda tak, že bych se za břicho popadala, ale úsměv mi na rtech vykouzlili. Myslím si, že až si inscenace sedne a až budou plné sály, bude fungovat určitě mnohem lépe a hodnocení by mohlo být i vyšší.
(zadáno: 23.2.2020)
Překvapuje mě zdejší nízké hodnocení. Mně se inscenace moc líbí a nemyslím si, že se Mikeska s Bambasem na své role nehodí. Jo,Mikeska je na Salieriho možná moc mladý, ale čert to vem, o to přece nejde. Jde o herectví a v tom jsou oba skvělí, hlavně D. Bambas, který už v Krásce na scéně ukázal, že dramatické a lehce vyšinuté postavy ztroskotanců mu náramně jdou. Nesrovnávejte inscenaci s filmem, protože jestli chcete totéž, pusťte si radši DVD, o remake se tady totiž nikdo nesnaží, naštěstí. Výprava za mě funguje, ale ty moderní židle jsem taky nepochopila, to je opravdu úplně mimo a zbytečné.
(zadáno: 7.4.2017)
Nuda, je mi to líto, ale nemůžu jinak. Ukecané, nezajímavý a velice předvídatelný děj, žádný zvrat od začátku až do konce. Herečky se snaží úporně hrát, ale není co. Zajímalo by mě, proč si paní Janžurová vybrala ke svému režijnímu debutu právě tuto hru, nechápu.
(zadáno: 19.4.2017)
Moc krásná inscenace, perfektní hudební i pěvecká složka. Jediné, co mě rušilo byla postava Morany v divném civilním současném kostýmu, s brýlemi a cigaretou. Nějak jsem to nepobrala a vyloženě mi vadila, strašně mi narušovala estetický dojem a vracela mě tvrdě do reality (možná to byl záměr). Kdyby byla kostýmově sladěna se zbytkem, bylo by to z mého pohledu o 100% lepší.
(zadáno: 23.1.2015)
Největším kladem inscenace je, celkem pochopitelně, hudební složka. Herci i herečky krásně zpívají a muzikanti krásně hrají... v tomto směru jsem byla i celkem nadšená. Větší problém jsem měla s hereckou složkou. Všichni zúčastnění hráli s energií a nadšením, ale většina postav pro mě měla málo vykreslené charaktery, přišli mi jeden jako druhý, neznat to skoro nazpaměť, tak se chvílemi i ztrácím v ději. Ale Eržika v podání Nikoly Ďuricové byla super :)
(zadáno: 4.11.2019)
Na začátku jsem byla hodně rozpačitá, časté "filmové" střihy mi přišly rušivé a projekce na zadní ploše místo výpravy mi přišla hrozně nenápaditá. Jenže, jak děj ubíhal, začínala si mě hra čím dál tím víc získávat, až jsem jí nakonec úplně propadla :) Obsazení V. Hybnerové a D. Novotného byl výborný tah, jsou okouzlující, vtipní, odzbrojující a nakonec i dojemní. Be my baby se trochu stylově vymyká běžné produkci divadla Pallace a to je dobře :)
(zadáno: 6.9.2016)
Namlsaná z předchozích dvou projektů a z režií Jirky Havelky jsem prostě čekala víc. Stylizace pro mě byla vtipná prvních 20 minut, pak už to bylo furt to samé a ani nad akrobatickými výkony jsem tentokrát dech nezatajovala. Kluci umí víc.
Navíc musím říct, že jsem byla trpce rozčarovaná z faktu, že bylo evidentně prodáno více vstupenek, než je kapacita. Za plnou cenu (a že to nebylo málo) jsme byli posazeni na schody a ještě ke všemu za sloup. Toto by LL měla pro příští roky vyřešit.
(zadáno: 5.10.2021)
Další komedie ze stáje Pantheonu, která se povedla. Skvělý výběr herců, chytře napsaný text. Ano, pokud si chcete fakt oddechnout, tak tohle je dobrý tip.
(zadáno: 19.6.2019)
Na Palmoffku dost nezvyklý kus. Ale to je dobře, divák je aspoň překvapen. A troufnu si říct, že mile. Hra je dojemná, režie nápaditá, herci skvělí. Jen ve druhé půlce bych možná trochu škrtala, přijde mi, že hra má hned několik konců, první půlka působí celistvěji a poutavěji.
(zadáno: 1.11.2019)
Vtipné, nápadité, přesto na mě nezapůsobilo tak, jako jiné počiny této partičky. Asi proto, že je to prostě jen taková srandička. Každopádně pořád musím hodnotit velmi vysoko.
(zadáno: 1.11.2017)
Mrazivé a skvělé!
(zadáno: 31.5.2015)
Jsem z toho nějaká rozpačitá. Námět dobrý, ale přišlo mi, že Dyk s Vilhelmovou tak trochu pozapomněli na diváka a šlo jim především o to pobavit sami sebe a toho druhého na něčem nachytat... ze začátku se tomu člověk pousměje, ale když to takhle jede celou dobu, sympatie se vytratí.
(zadáno: 7.11.2016)
Nejsem velkým příznivcem velkých muzikálů. Nicméně Bonnie a Clyde mě příjemně překvapilo. Je to asi hodně tím, že dobu a kulisy, ve kterých se odehrává, mám prostě na jevišti a plátně ráda. Hudba a herecké výkony mile potěšily (především mě překvapil Martin Písařík, který byl v titulní roli opravdu výborný). Takže jo, příjemně strávený večer.
(zadáno: 8.6.2020)
Tahle inscenace má z mého pohledu hlavní pozitivní vklad v tom, že upozorňuje na téma, o kterém je sakra potřebné mluvit. Škoda, že na ni zřejmě nikdy nezajdou ti, kteří Babiše volí. Takhle se v sále sejdou jen lidi, kteří mají stejné smýšlení a po představení se všichni můžeme poplácat po zádech, jak jsme to panu B. zase nandali a tím to hasne, bohužel. Ale to tak prostě je, s tím se asi nedá nic dělat. K samotnému zpracování mám výhrady, občas hra sklouzává k lacinosti a prvoplánovosti. Mám ráda politickou satiru, ale čím chytřejší je, tím působí silněji. Dobré nápady se zde ale taky najdou.
(zadáno: 24.5.2016)
Iva Janžurová i Kryštof Hádek byli skvělí, jinak mě hra moc nevtáhla. Myslím si ale, že chyba je spíše na mé straně, protože o životě Sarah Bernhardt v podstatě nevím vůbec nic. Určitě před zhlédnutím doporučuji si o ní něco přečíst.
(zadáno: 12.12.2018)
Švanďák si ukousl další velké sousto. Já té inscenaci nemám vlastně co vytknout, má krásnou výpravu, skvělé herce, silný příběh... ale mě to prostě nebavilo. Odcházela jsem z divadla a nebylo mi z toho vůbec dobře, jak je to prodchnuto takovou zlobou, hnusem, depresí... ale to je zřejmě dobře, to byl asi záměr, který byl splněn. Nicméně přes formu ke mně nedosáhl obsah, asi tak bych to řekla. Jo a toho hlasu ze záznamu je na můj vkus moc, to je taková zvláštní berlička, která mi přišla zbytečná a otravná.
(zadáno: 31.5.2015)
Ta hra je neskonale blbá, další z řady komedií, které stojí na vysokém počtu dveří a záměn. Ne, nebavilo mě to. Procenta jsou za skvělé výkony Ivana Trojana a Viktora Preisse... díky bohu za ně, jinak by fakt nebylo na co koukat.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>