Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (51)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 3.4.2019)
DnV si u mě touto inscenací trochu zlepšilo reputaci. Představení mě od začátku chytlo a nepustilo. Dlouho se mi nestalo, že by mě nějaké divadlo takhle emočně vtáhlo, měla jsem strašnou potřebu vyskočit, vlítnout na scénu a všechny tam zachránit :D Nejhorší na tom je, že historie se stále opakuje, jen pokaždé v trochu jiných kulisách. Odstrašující příklad manipulace a bezmoci, se kterým se snadno můžeme setkat i v dnešní době. Rozhodně stojí za vidění.
(zadáno: 28.8.2019)
Milá sympatická komedie se skvělými herečkami a krásnou výpravou. Jsem ráda, že divadlo v Rytířské umí dělat nenáročné komedie, které ale mají vkus, to je dneska celkem vzácnost.
(zadáno: 2.3.2018)
Je těžké hodnotit, protože Cavemana jsem viděla už asi pětkrát a úroveň se za dobu, po kterou se hraje, dost změnila. V začátcích bych ho hodnotila na 90%, teď tak na 70%. Nic není jak bývalo.
(zadáno: 27.9.2019)
Po přečetní zdejších recenzí jsem byla připravena na vše, ale nakonec nebylo tak zle. Ano, s Cavemanem se to srovnávat nedá, ten si dělal legraci (inteligentní) z mužů i žen, Cavewoman pouze střílí do mužů. Navíc jedno klišé za druhým, text je velmi prvoplánový. Ale evidentně to funguje, diváci se smáli a nikdo neodešel. Daniela Choděrová se snaží, je sympatická, ale celou dobu jsem cítila, že text má prostě naučený. Vlastně celou dobu ne, když komunikovala s diváky, tedy improvizovala, byla autentická, ale těch chvil moc nebylo. Za mě neurazí nenadchne.
(zadáno: 22.4.2016)
Absolutně nic jsem od toho nečekala a možná i proto jsem pak byla tak mile překvapená. Ondřej Sokol byl vtipný, přirozený, sympatický... tak to asi má být, ne? :)
(zadáno: 25.4.2019)
Jsem v šoku z komentářů níže, asi jsme viděli úplně jinou inscenaci. Z mého pohledu je Cesta kolem světa povedená, je hravá, nápaditá, milá. Hudební čísla jsou typicky "Havelkovská" a do inscenace sedí. Herecké výkony jsou taky na tradičně vysoké úrovni, obzvláště Róza Havelková zaujme. Nevím, co komentující níže očekávali, to by bylo asi na delší diskusi.
(zadáno: 7.11.2016)
Představení je sympatické a především pro ženské publikum zábavné. Tak nějak se v tom každá najdem....sem tam ;) Přesto mi přišlo, že tomu občas chybí spád a šmrnc. Herecké výkony velmi dobré, nejvíc zaujala Diana Šoltýsová.
(zadáno: 21.6.2016)
Moc krásné představení. Musím navíc obrovsky ocenit, že při náhlé indispozici Petra Prokeše po odehraných patnácti minutách ho operativně zaskočil pan režisér Khek, který v civilu a s textem v ruce zbytek představení odehrál. Tomu řikam obětovat se pro diváka :)
(zadáno: 19.10.2016)
Příjmená inscenace s jemným nenásilným humorem. Petra Špalková s Davidem Matáskem si jako herecký pár výborně sedli a divák jim ty všechny peripetie ochotně věří. Sandra Černodrinská se svou přirozenou "hubatostí" byla také skvělou volbou. Musím také ocenit scénografii, moc hezky se na to koukalo :)
(zadáno: 6.10.2017)
Skvělé! Krásně vykreslené charaktery, perfektní herecké výkony, chytrý text... jděte na to :)
(zadáno: 27.9.2019)
Poctivě a s úctou uchopená klasika. Jenže trochu bez nápadu, bez nějaké nadstavby, která by udržela diváka ve střehu. Daniel Bambas je skvělý Cyrano, ale měl by si dávat pozor na výslovnost, mluví expresivně, rychle, což je v pořádku, ale když divák neví, co říká, tak to ztrácí kouzlo. Problém mám především s Roxanou. Roxana je krásná, ale to je tak vše. Chybí jí oduševnělost, pro níž se do ní Cyrano zamiluje. Těžko se věří, že by takovouhle Roxanu miloval, vždyť jen na krásnou tvář by ho nikdy nezískala. Naopak Kristián je zas oduševnělý moc, fakt mu nevěřím, že neumí sestavit kloudnou větu.
(zadáno: 1.11.2017)
Velmi zdařilá adaptace, s Dagmar Havlovou v roli Roxany jsem se musela chvilku srovnávat, ale nakonec se to poddalo :) Hlasitě tleskám hudební stránce inscenace.
(zadáno: 14.9.2020)
Za mě neurazí, nenadchne. Nemohu říci, že by se mi představení nelíbilo, ale asi bych potřebovala trochu nápaditější režii, časem už mě to přecházení a odpalování začalo nudit. Navíc dialogy jsou často velmi strojené a herečkám je nevěřím. S jedinou výjimkou a tou je Eva Elsnerová, té jsem věřila každé slovo. Myslím, že drobné proškrtání textu by inscenaci také prospělo.
(zadáno: 28.4.2017)
Já jsem byla naprosto spokojená, tahle inscenace je příjemná, to je asi to nejtrefnější slovo, které mohu použít. Je to milé, dojemné a paní Kolářová s paní Syslovou jsou prostě nádherné, noblesní a herecky samozřejmě úplně přesné.
(zadáno: 12.9.2018)
Divadlo bratří Formanů se naprosto vymyká jakýmkoliv měřítkům českého divadla. Neuvěřitelná dokonalost všeho, od choreografie, přes režii a herecké výkony až po dechberoucí výtvarnou stránku inscenace. Děkuji, že jsem něco tak skvělého mohla vidět.
(zadáno: 30.5.2016)
Bože, díky za Dejvické divadlo! Víc k tomu netřeba dodávat :) Amen!
(zadáno: 1.11.2017)
Další trefa do černého. MDMB opět potvrdilo, že jeho tým prostě umí. Scénu pantomimické výpovědi u soudu bych mohla vidět tisíckrát :) Děkuji za krásný zážitek.
(zadáno: 22.4.2016)
Tak tohle vůbec nevím, jak mám hodnotit, to je prostě úlet a šílená jízda :) Ale jízda, která mě bavila, zajímala a ve které to všichni aktéři dali na výbornou.
(zadáno: 19.1.2015)
Miluju inscenace, které stojí na umění hereckém, které se neschovávají za monumentální výpravu a krásné kostýmy, inscenace, které jdou až na dřeň. Dneska jsem takovou viděla! Silný příběh, Richard Krajčo, David Švehlík a jejich obrovský talent. Smekám.
(zadáno: 11.11.2019)
Je pravda, že hra je dost předvídatelná a konec nepřekvapí. Ale je prostě zábavná a je strašně příjemné pozorovat herce, kteří jsou jednoduše skvělí! Nadšená jsem byla také z prostoru Klubovny a z velmi neformálního přístupu k divákům, kdy herci sami trhají lístky a obsluhují na baru. Moje první zkušenost s Klubovnou a rozhodně ne poslední :)
(zadáno: 3.1.2017)
75%. Já bych to snesla delší. Bavilo by mě větší rozebrání osudů dětí, rodinné příhody mi občas přišly zbytečně natahované. Ale jako celek fajn, je osvěžující vidět něco s vánoční tematikou, co nevyznívá nutně pozitivně a přeslazeně.
(zadáno: 23.1.2015)
Viděla jsem na festivalu Colours of Ostrava a byla jsem moc příjemně překvapena. Inscenace je milá, vtipná, upřímná a mezi Bolkem a Aničkou to krásně funguje, jak jinak :)
(zadáno: 8.9.2021)
Nehodnotím příliš vysoko, ne proto, že by se mi nelíbil herecký projev nebo režie, ale proto, že mi text přijde prostě slabý. V programu jsem se dočetla, že hra vyvolala po svém vydání naprosté nadšení v odborných kruzích, což nechápu. Pro mě byl text velmi nezajímavý, ukecaný, bez nějakých zvratů, změn nálady, překvapení. Jak psala paní níže, je to prostě hysterický dialog dvou žen, kde se nic moc nedozvíme, jen, že život je prostě hrozný, tak je lepší to zabalit. Paní Medvecká potí krev, ale časem už mi byl i její projev nepříjemný, a to ji miluju. Odcházela jsem bez nadšení, zato v depresi.
(zadáno: 23.3.2017)
Tak to ano! Nejdřív jsem se trochu obávala, že koukat dvě hodiny na prostou citaci mailů mě bude nudit, ale opak je pravdou. Myslím, že každý člověk má v sobě podvědomou a zvrácenou touhu číst cizí korespondenci. Proto jsou všechny ty romány formou dopisů tak zábavné a oblíbené. Tohle je zábavné taky... a navíc dojemné. Je to tak zábavné, že jsem si hned běžela koupit druhý díl knihy, abych věděla, jak to s Leem a Emmi dopadne :)
(zadáno: 8.9.2021)
Klobouk dolu před výkonem obou herců. Chtěla bych jít na představení ještě jednou, ale tentokrát zezadu, to totiž musí být neskutečný fičák :) Níže je kritizována postava Gunnara, mě naopak bavila ze všech nejvíc. Jeho nihilistické hlášky jsou nezapomenutelné, ať žije Bergmann :)