Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (28)
Lukáš Dubský: 14 % (55)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 1.11.2017)
Další trefa do černého. MDMB opět potvrdilo, že jeho tým prostě umí. Scénu pantomimické výpovědi u soudu bych mohla vidět tisíckrát :) Děkuji za krásný zážitek.
(zadáno: 8.12.2017)
Moc krásné představení, naprosto nádherná a funkční scéna a skvělé herecké výkony. Tleskám!
(zadáno: 14.12.2017)
Zase velká sranda, díky! :)
(zadáno: 8.3.2018)
Zase velká sranda, zároveň však s hořkým podtónem reality.
(zadáno: 8.3.2018)
Já jsem byla nadšená. Trošku pomalejší rozjezd, ale pak jsem se skvěle bavila a s hlavní postavou jsem šla od začátku do konce. David Prachař v této roli naprosto exceluje, je vidět, že si ji vymodeloval na tělo a že ho to opravdu baví. Zbylí pánové skvěle Davida doplňují. Děkuji za příjemný zážitek.
(zadáno: 23.3.2018)
Skvěle jsem se bavila, hra je o mé generaci, naprosto přesná a krutě vtipná. Pokládá důležité otázky, které si kladu i já, ale nedělá z toho žádné drámo a to je velmi osvěžující. Díky holky (a kluku)! :)
(zadáno: 13.4.2018)
Michael Kluch zpívá jak bůh! Asi není náhoda, že se to rýmuje, opravdu neskutečný výkon. Z celého muzikálu jsem ohromně mile překvapena. K muzikálům na českých divadelních scénách jsem dost skeptická, o to větší mám radost, když se nějaký povede. Jasně, stojí to hlavně na hitech skupiny Queen, v tom má tato inscenace oproti ostatním českým muzikálům nespornou výhodu, ale on ani ten děj není špatný! Mercuryho divoký život je zde v příjemné zkratce vylíčen citlivě a poutavě a výkony ostatních zpěváků jsou taky skvělé (především P. Pálek a T. Nekudová). DRB má rozhodně nakročeno k trháku :)
(zadáno: 16.4.2018)
Poetické i vtipné, skvělé nápady a (téměř) bezchybné provedení :)
(zadáno: 18.6.2018)
Krásná blbinka :) Je naprosto úžasné, že ačkoli jsou herci celou dobu v kompletním brnění, přesto každý z nich držením těla, gesty a energií dokáže své postavě vdechnout rozdílný charakter. Inscenace je nápaditá a má délku tak akorát, aby se kluci v "kostýmech" definitivně neuvařili :) Velmi mě pobavily slepice, které dokonale přispívají k absurdnosti celé podívané.
(zadáno: 25.6.2018)
Tak tohle jde na dřeň, uf. Je pravda, že v první polovině divák tápe, ale ono se to všechno nakonec rozmotá a vysvětlí, takže pokud je divák aspoň trochu vnímavý, určitě by neměl odcházet z divadla s tím, že se nezorientoval. Je to velmi náročná inscenace, ale Žítkovské bohyně prostě nemohou být oddechovka, takhle je to správně, rozsekat diváka na molekuly, to je ono. Tereza Dočkalová opět naprosto famózní, velice oceňuji výkon Jakuba Albrechta, opravdu jsem mu to postižení věřila. Pokud chcete v divadle odpočívat a "jen" se bavit, na Žítkovské bohyně nechoďte, tohle je Divadlo s velkym D.
(zadáno: 3.9.2018)
Dejvické klasicky nezklamalo.
(zadáno: 25.9.2018)
Skvělé, trochu pomalejší rozjezd, ale pak to stojí za to. Daniel Krejčík této inscenaci naprosto kraluje. Iva Pazderková je také výborná, ale její postava přecejen nemá tolik co ukázat. Velmi doporučuji.
(zadáno: 9.10.2018)
Velice milé překvapení a osvěžení v podobě mladých herců. Hra není nijak složitá, ale dialogy jsou vtipné a je to prostě ze života, což diváka vždycky baví. Každopádně bych ji doporučovala spíše mladšímu publiku, senioři na veřejné generálce mi přišli trochu zaskočení :)
(zadáno: 26.10.2018)
Velmi abstraktně pojaté téma ADHD, které ve mně ale silně zarezonovalo. Tvůrcům se velmi dobře podařilo vystihnout podstatu problému a přiblížit ho divákovi. Divák ale musí chtít a tomuto přístupu se otevřít. Držím palce, aby takových diváků bylo co nejvíce, protože myslím málokdo chápe, jak je těžké dítě s ADHD doma mít a co vůbec takové dítě prožívá.
(zadáno: 5.12.2018)
Syrové, silné, vyvolávající otázky. V dnešní době je velmi potřebné tato témata opět otevírat. Děkuji za to.
(zadáno: 2.1.2019)
(zadáno: 3.4.2019)
DnV si u mě touto inscenací trochu zlepšilo reputaci. Představení mě od začátku chytlo a nepustilo. Dlouho se mi nestalo, že by mě nějaké divadlo takhle emočně vtáhlo, měla jsem strašnou potřebu vyskočit, vlítnout na scénu a všechny tam zachránit :D Nejhorší na tom je, že historie se stále opakuje, jen pokaždé v trochu jiných kulisách. Odstrašující příklad manipulace a bezmoci, se kterým se snadno můžeme setkat i v dnešní době. Rozhodně stojí za vidění.
(zadáno: 21.5.2019)
Inteligentní skvěle napsaná komedie. Viděla jsem alternaci s Dianou Šoltýsovou, A. Jastrabanem a Ondřejem Volejníkem a musím říct, že mi do rolí tak seděli (hlavně. D. Šoltýsová), že si nedokážu představit druhou alternaci. Asi holt budu muset jít ještě jednou... a ráda :)
(zadáno: 19.6.2019)
Velmi milé překvapení. Inscenační tým přistupoval ke slavné předloze s citem a vkusem. Mám původní předlohu (jak film, tak knihu) velmi ráda a proto jsem se představení trochu bála, ale zbytečně, za což jsem moc ráda.
(zadáno: 26.7.2019)
Moc povedené, autoři se prý nechali inspirovat spolkem Pomezí, nijak za ním ale nezaostávají. Ba naopak, Lístky, prosím na mě působilo lépe než některé "Pomezní" inscenace. Obsah inscenace je naprosto nadčasový, nutí diváka zamyslet se, jakým způsobem volí (a nejen co se týče politické sféry), podle čeho se rozhoduje, do jaké míry je zmanipulovatelný a nakolik dá na první dojem. Herecké výkony skvělé, obzvláště Barbora Křupková zaujala. Jen bych tam potřebovala být tak o hodinu déle, za 1:30 se to pojmout nedá. Přimlouvám se za udržení inscenace na stálém repertoáru, potřebuji jít znova!
(zadáno: 10.9.2019)
Další potvrzení toho, že mladoboleslavské divadlo je naprostá špička. Nádherné, dojemné i drsné představení současného (tomu by jeden nevěřil) Izraele. Seděla jsem bez dechu po celou dobu představení. Malvína Pachlová a Diana Šoltýsová jsou ve svých rolích naprosto přesné, ostatní herci a herečky taky výborní. Děkuji za tento zážitek.
(zadáno: 19.9.2019)
Inscenaci v Činoheráku jsem neviděla, takže nejsem zatížená potřebou srovnávat. Z představení Kašparů jsem byla nadšená, všichni čtyři herci byli vtipní, naprosto uvěřitelní a neskutečně sympatičtí. Smála jsem se i dojímala, přesně v poměru, ve kterém to mám ráda. Já inscenaci rozhodně doporučuji!
(zadáno: 11.2.2020)
Pořád přemýšlím, co napsat. Inscenace je totiž vlastně dokonalá, tak dokonalá ve své emotivnosti, až se mi na ni strašně špatně koukalo. Tolik zmaru najednou se jen tak nevidí. Podruhé už bych to vidět nemusela, ale smekám klobouk před všemi herečkami, "svléknout" ze sebe po představení tuhle roli asi musí být docela boj.
(zadáno: 2.3.2020)
Jak to ten Holík dělá, že se ani nenadechuje :) Ze začátku jsem se zalekla, že se jedná jen o povrchní příběh plný sprostých slov a vulgarit, který bude mít za cíl pouze diváka trochu vyšokovat. Ale nechtělo se mi věřit, že by tohle tvůrcům stačilo. A nestačilo :) Nakonec se z toho vyklubal velmi silný příběh, který člověk musí po zhlédnutí zapít v nejbližším baru. K hereckým výkonům nemám slov, to je prostě špička. Velmi oceňuji výběr herců, kluci to zvládají nejen po výrazové stránce, ale perfektně se do rolí hodí i fyzicky.
(zadáno: 3.7.2020)
Tahle hra je prostě napsaná pro Jitku Smutnou :) Ve své roli je naprosto skvělá, přirozená a úžasně vtipná. Volba T. Nekudové a R. Valenty do vedlejších rolí byla také trefou do černého. Děkuji za krásný zážitek v jinak těžké době.