Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (52)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.3.2018)
Jedna z těch klasických situačních komedií. Není to úplně můj šálek kávy, ale ani mě to neuráželo.
(zadáno: 2.3.2018)
První půlka vtipná, vkusná a zábavná, druhá půlka už mnohem více sklouzla do bulváru a postava gaye byla opravdu přehnaná, neškodilo by trochu ubrat. Nicméně jako celek je to jedna z těch lepších komedií cílících na nenáročného diváka. V. Freimanová a V. Kratina byli skvělí a moc příjemně se na ně koukalo.
(zadáno: 21.6.2017)
Na můj vkus příliš slov, měla jsem velký problém s udržením pozornosti.
(zadáno: 3.7.2020)
Tahle hra je prostě napsaná pro Jitku Smutnou :) Ve své roli je naprosto skvělá, přirozená a úžasně vtipná. Volba T. Nekudové a R. Valenty do vedlejších rolí byla také trefou do černého. Děkuji za krásný zážitek v jinak těžké době.
(zadáno: 15.10.2018)
Představení, na které asi velmi rychle zapomenu, nijak zvlášť mě nezaujalo. Na druhou stranu musím ocenit, že děj na jevišti je držen v hranicích vkusu a nesklouzává k lacinosti a lascivnosti, jak tomu u žánrově podobných kusů bývá. Líbila se mi i celkem nápaditá výprava.
(zadáno: 23.3.2017)
Z mého pohledu inscenace pro starší publikum (což vzhledem k tomu, že ji koupilo divadlo U Valšů, je asi i záměr). Příběh není špatný, ale na mě má inscenace příliš pomalé tempo a málo zvratů (hlavní pointa je navíc předvídatelná). Největším zážitkem z inscenace pro mě tedy byla neskutečná krása a graciéznost Daniely Kolářové :)
(zadáno: 3.1.2017)
Nenáročná komedie, která si neklade za cíl nic jiného, než pobavit a to se jí myslím daří. Herecké výkony jsou celkem sympatické a uvěřitelné. Takže i když nemám tento žánr úplně v lásce, nebojím se hodnotit celkem vysoko :)
(zadáno: 13.2.2017)
Je velmi smutné, když hlavní herecká hvězda je právě ten nejslabší článek inscenace. Budu se opakovat, ale paní Stašová je na jevišti prostě nekoukatelná. Nemá jedinou přirozenou polohu, pitvoří se, šišlá, šilhá... proboha proč?! Myslím, že by jí to opravdu už měl někdo říct, tahle podívaná byla fakt smutná. Ostatní herci byli velmi dobří, především Helena Karochová, užívala jsem si každou chvilku kdy hrála ona a konečně bylo na co koukat.
(zadáno: 27.4.2018)
Zase velká paráda. Příběh je tentokrát jednodušší, jasnější a dokonce je i šance přijít tomu všemu na kloub :) Navíc v krásném prostředí Winternitzovy vily, posledního díla architekta Adolfa Loose. Velmi doporučuji!
(zadáno: 12.6.2017)
Miluji spojení Kolečko - Drábek. Dokonale ujetá záležitost, která ale baví od začátku do konce... pokud přistoupíte na jejich hru :) Herecké výkony všech skvělé, ale pro mě kraloval Václav Kopta... v podstatě doslova :D Tleskám!
(zadáno: 31.1.2020)
Kombo Drábek - Král opět nezklamalo. Když muzikál, tak takovýhle. Děkuju!
(zadáno: 16.12.2016)
Byla jsem na veřejné generálce a tam se herci tedy neodbourávali. Představení se mi moc líbilo, byla jsem opravdu mile překvapená. V rolích mi seděli oba hlavní představitelé, každý to pojal po svém, ale oba baví a dojímají. Neměla jsem problém ani se stopáží. Za mě opravdu příjemně strávený čas.
Po druhém zhlédnutí zvedám na 90%.
(zadáno: 3.7.2020)
Další z her, které k člověku promluví a ukáží mu vztyčený ukazováček. I já mám dvě babičky a uvědomuji si, že bych s nimi měla trávit více času, děkuji MDMB, že mi to připomnělo takhle hezkým způsobem. Dojemný příběh, velmi dobré herecké výkony, já jsem odcházela spokojená.
(zadáno: 21.5.2019)
Inteligentní skvěle napsaná komedie. Viděla jsem alternaci s Dianou Šoltýsovou, A. Jastrabanem a Ondřejem Volejníkem a musím říct, že mi do rolí tak seděli (hlavně. D. Šoltýsová), že si nedokážu představit druhou alternaci. Asi holt budu muset jít ještě jednou... a ráda :)
(zadáno: 25.1.2019)
Takové vytuněnější Umění braku on air. Nápad s binaurálním zvukem je skvělý, vůbec jsem netušila, že něco takového existuje. Problém této inscenace však vidím v tom, že člověk se (pochopitelně) musí rozhodovat, zda mít oči zavřené a užít si zvuk, ale přijít o ta kouzla, kterými zvuk vzniká, nebo nechat oči otevřené a užívat si ruchaře v akci, ale přijít tím o plné vnímání virtuální reality o kterou tady nejvíc jde. To samé dilema jsem řešila přávě při umění braku. Řešením je jít na představení dvakrát... což je vlastně skvělý marketingový tah, jak si teď uvědomuji :)
(zadáno: 8.4.2019)
Ano, je to naprostý úlet, vlastně vůbec nevím, o čem druhá a třetí třetina byla... ale bavilo mě to. Líbila se mi režisérova obrazotvornost, fantazie hraničící až s šílenstvým. Inscenaci jsem spíše než jako vyprávění příběhu brala jako sled obrazů a výjevů spolu nesouvisejících, ale samostatně fungujících. Obdivuji herce, že dokáží zvládnout tak náročný text a fyzickou stylizaci. Z Markétky jsem šílela, lituji hlasivky Kamily Trnkové a sluch všech, co to musí poslouchat... ale dávalo mi to smysl. Ne, Faust není inscenace pro každého, ale jednou za čas si takhle ulítnout je celkem osvěžující :)
(zadáno: 16.5.2018)
Po pročtení zdejších ohlasů jsem se trochu bála, ale opět jsem se přesvědčila o tom, že každý si má udělat názor sám. Mně se představení ohromně líbilo, vulgarity mi přehnané nepřišly a výkon obou herců byl velice sympatický. Skvěle jsem se bavila.
(zadáno: 13.4.2018)
Michael Kluch zpívá jak bůh! Asi není náhoda, že se to rýmuje, opravdu neskutečný výkon. Z celého muzikálu jsem ohromně mile překvapena. K muzikálům na českých divadelních scénách jsem dost skeptická, o to větší mám radost, když se nějaký povede. Jasně, stojí to hlavně na hitech skupiny Queen, v tom má tato inscenace oproti ostatním českým muzikálům nespornou výhodu, ale on ani ten děj není špatný! Mercuryho divoký život je zde v příjemné zkratce vylíčen citlivě a poutavě a výkony ostatních zpěváků jsou taky skvělé (především P. Pálek a T. Nekudová). DRB má rozhodně nakročeno k trháku :)
(zadáno: 11.4.2018)
Jsem rozpačitá. Hra mě nevtáhla tak, jak jsem očekávala. Možná to bylo způsobené faktem, že tak 1/3 textu jsem vůbec neslyšela... a to jsem seděla v 8. řadě divadla s velmi dobrou akustikou (H.Počernice). Herečky by si na to měly dávat velký pozor, protože jak tady čtu, stejný problém měli i jiní diváci. Ztotožňuji se i s názorem, že mnohé scény jsou až zbytečně natahované, čímž inscenace ztrácí rytmus a divákovi upadá pozornost. Pro mě trochu zklamání.
(zadáno: 29.11.2016)
Tohle asi zhodnotit nedokážu. Je to naprosto unikátní inscenace, která se vymyká všemu, co jsem doposud viděla. Náročné, opravdu hodně, podruhé už bych to nedala. Na základě představení jsem se začala o celou kauzu bratrů Messnerových víc zajímat, takže děkuji autorům i za to, že jsem díky nim o něco vzdělanější ;)
(zadáno: 27.9.2019)
Uf, tak tohle je zase nálož na psychiku. Je to herecky velmi silná inscenace, vizuálně taky, ale pojatá na můj vkus až příliš alternativně, nebo jak to nazvat. Spoustě znaků jsem úplně neporozuměla, sledovat příběh pro mě bylo dost náročné a souhlasím, že zvuková složka byla příliš hlasitá, ale asi to byl záměr. Postava Abbého byla z mého pohledu často spíš rušivá. Nicméně je strašně zajímavé kouknout se na život J. Wericha zase trochu z jiné perspektivy a dozvědět se i něco o Holanovi. Švanďák se toho prostě nebojí a to je dobře :)
(zadáno: 18.11.2019)
Velmi kontroverzní inscenace, která bude bezpochyby budit vášně. My jsme se s přáteli na premiéře rozdělili na dva tábory. Jeden představení absolutně nerozdýchal a považuje ho za to nejhorší, nejtrapnější a nejurážlivější, co kdy viděl. Druhý (kam patřím já) představení vnímal čistě jako frašku, která si dělá trošku nekorektní srandu z aktuálních témat a tím na ně upozorňuje. Je ale pravda, že těch témat tam je trochu moc a často se děj zbytečně vleče, hlavně v začátku. No, už jsem viděla na Palmovce lepší kusy.
(zadáno: 19.4.2018)
Body dávám především za výkon Standy Majera, zvládnout takovýto text s přehledem a přirozeně je skutečně neskutečné. Jinak mě inscenace absolutně neoslovila, měla jsem obrovský problém udržet pozornost a celou dobu jsem si kladla otázku, proč vlastně tento text vznikl. Já to nevím. Jak už tady padlo níže, přijde mi to celé značně pseudointelektuálské a rádoby šokující. Nevyhýbám se divadlu, které se opírá o aktuální politické a společenské problémy, ale potřebuji to asi o dost stravitelnější formou.
(zadáno: 11.11.2019)
Skvěle napsaná hra, kterou režisér Martin Vokoun uchopil s citem a vkusem. Herecké výkony všech herců jsou tradičně na velmi vysoké úrovni a naprosto vyrovnané. Obzvláště oceňuji Petra Floriána, který hraje nevidomého, aniž by si vypomohl černými brýlemi, to je velmi náročný úkol, který zvládl bravurně. Inscenaci rozhodně doporučuji všem divákům, kteří mají větší ambice, než se chodit do divadla jen pobavit.
(zadáno: 20.12.2019)
85% Konečně mě zase v Ungeltu něco zaujalo. Hra má vtipný a zároveň velmi lidský náboj. Režie je jednoduchá, ale naprosto funkční a nenutí herce do zbytečného přehrávání, i když postava Terryho by k tomu mohla svádět. Největší devizou jsou ale herecké výkony dvojice Langmajer - Liška. Nepředvedou sice nic nového, v podobných rolích už jsme je viděli stokrát, ale ono to prostě funguje a strašně dobře jim to spolu jde. Lišku máte chuť pohladit, Langmajera občas praštit, ale stejně s ním sympatizujete. Jediný slabý článek je M. Hein, který svým herectvím zůstává o několik levelů níž, bohužel.