Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 14 % (40)
Lukáš Dubský: 14 % (63)
Helena Grégrová: 15 % (100)
Jan Pařízek: 15 % (83)
Jiří Koula: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.9.2019)
Inscenaci v Činoheráku jsem neviděla, takže nejsem zatížená potřebou srovnávat. Z představení Kašparů jsem byla nadšená, všichni čtyři herci byli vtipní, naprosto uvěřitelní a neskutečně sympatičtí. Smála jsem se i dojímala, přesně v poměru, ve kterém to mám ráda. Já inscenaci rozhodně doporučuji!
(zadáno: 11.2.2020)
Pořád přemýšlím, co napsat. Inscenace je totiž vlastně dokonalá, tak dokonalá ve své emotivnosti, až se mi na ni strašně špatně koukalo. Tolik zmaru najednou se jen tak nevidí. Podruhé už bych to vidět nemusela, ale smekám klobouk před všemi herečkami, "svléknout" ze sebe po představení tuhle roli asi musí být docela boj.
(zadáno: 2.3.2020)
Jak to ten Holík dělá, že se ani nenadechuje :) Ze začátku jsem se zalekla, že se jedná jen o povrchní příběh plný sprostých slov a vulgarit, který bude mít za cíl pouze diváka trochu vyšokovat. Ale nechtělo se mi věřit, že by tohle tvůrcům stačilo. A nestačilo :) Nakonec se z toho vyklubal velmi silný příběh, který člověk musí po zhlédnutí zapít v nejbližším baru. K hereckým výkonům nemám slov, to je prostě špička. Velmi oceňuji výběr herců, kluci to zvládají nejen po výrazové stránce, ale perfektně se do rolí hodí i fyzicky.
(zadáno: 3.7.2020)
Tahle hra je prostě napsaná pro Jitku Smutnou :) Ve své roli je naprosto skvělá, přirozená a úžasně vtipná. Volba T. Nekudové a R. Valenty do vedlejších rolí byla také trefou do černého. Děkuji za krásný zážitek v jinak těžké době.
(zadáno: 14.9.2020)
Mistrovský tah v podobě Mistrovské lekce. Dagmar Pecková a její první činoherní role, tomu se ani nedá věřit. Jak již tu někdo psal, kouzlo výkonu paní Peckové tkví v tom, že přesně ví, o čem mluví, žádná činoherečka by to takhle zahrát nemohla. Nádherná inscenace, opravdu. Jen by ještě možná stálo za to, trochu zapracovat na těch nejdelších monolozích, tam jsem ztrácela pozornost.
(zadáno: 24.9.2021)
A já se nebojím dát hodnocení hodně vysoko. Je to úlet, totální. Nejdřív jsem byla trochu v šoku, ale když jsem jim na tu hru přistoupila a hodila za hlavu myšlenky typu "co by na to řekl Shakespeare", začalo to najednou až zázračně fungovat. Scéna s instruktáží úklidu je absolutně top. Úplný závěr mě vyloženě potěšil a dal tomu všemu krásný význam i tečku. Myslím si, že tato inscenace bude vyvolávat kontroverze, ale proč ne :)
(zadáno: 9.11.2021)
Dobře napsaná hra a výborné obsazení, to je záruka kvality. Tady to sedlo na výbornou. Pokud chcete chytrou komedii, která ale vybízí k zamyšlení, jsou Královny ideální volbou.
(zadáno: 4.1.2022)
Miluju starý rubínovský inscenace, ty nové mě bohužel neoslovují. Jsem tedy ráda, že jsem mohla konečně vidět i "Trampy". Sranda převeliká, Lukáš Příkazký opět na Thálii :)
(zadáno: 21.4.2022)
Po dlouhé době jsem si zašla na trochu "alternativnější" divadlo. A bylo to pro mě úžasné osvěžení. Chvilku mi trvalo, než jsem se v inscenačním klíči zorientovala, ale pak jsem si představení náramně užívala. Krásné melodie a oku lahodící využití vody v prostoru. Moc hezký zážitek.
(zadáno: 4.4.2017)
Tahle inscenace je skutečná divočina. Sem tam mi přišlo, že než udržet dějovou linku, šlo spíš o to, narvat tam co nejvíc nápadů. Dá se říct, že forma přebíjí obsah. Ale ono se na to strašně dobře kouká, takže je to vlastně špatně?... Asi ne :) Za mě byli nejpůsobivější "sněžní muži", to byla opravdu velká paráda!
(zadáno: 22.1.2015)
Pavla Tomicová je jednoznačně největším plusem celé inscenace. Její neskutečná energie, fyzické ztvárnění postavy a především komediální talent utáhne bez problémů celou tříhodinovou stopáž, i když, především ve druhé půlce, děj už trochu pokulhává. Celkově ale inscenace hodně balancuje na hraně kýče a nemohla jsem se ubránit otázce, co je ještě etické a kde už to tvůrci přepískli. Každopádně jedna otázka mi leží v hlavě víc než jiné... kdyby Milenu hrála jiná herečka než Pavla Tomicová, bylo by stále ještě na co koukat?
(zadáno: 22.1.2015)
Výborná silná inscenace, nic pro slabé povahy. Skvělé herecké výkony. Škoda, že sál byl poloprázdný... ale vlastně se nedivím, lidi radši jednoduché komedie.
(zadáno: 23.1.2015)
Viděla jsem na festivalu Colours of Ostrava a byla jsem moc příjemně překvapena. Inscenace je milá, vtipná, upřímná a mezi Bolkem a Aničkou to krásně funguje, jak jinak :)
(zadáno: 23.1.2015)
Viděla jsem dvakrát, jednou na festivalu Colours of Ostrava a jednou v Jatkách78. Představení na festivalu na mě působilo o dost lépe, možná proto, že se kluci o něco méně opili ;) Mám poetiku VOSTO5 ráda, a tak jim mnohé odpustím, neznalý divák by se na to možná díval jinak, ale já jsem se výborně pobavila.
(zadáno: 24.2.2015)
(zadáno: 10.4.2015)
Páně Kleplova výtečná one-man show. Oddychovka, která vám vykouzlí úsměv na rtech, i když je vám zrovna mizerně... vyzkoušeno na vlastní kůži :)
(zadáno: 16.5.2018)
Krásné silné představení, jak už je v Ungeltu zvykem.
(zadáno: 22.4.2016)
Je to vtipný, fakt jo! :)
Bála jsem se, podle ohlasů zde, že to bude vulgární, že se tam bude mluvit hodně sprostě, ale vůbec ne... podle mě je to tedy velmi decentní ;) A slovenština tomu dodala šmrnc, myslím, že česky by to zdaleka tak nevyznělo. Díky za fajn večer.
(zadáno: 22.4.2016)
Tohle teda bylo hodně milé překvapení! Moje první návštěva v H2O a hned nejdelší inscenace, jakou tam mají (říkal barman). Trochu jsem se té stopáže bála, ale musím říct, že jsem se celou dobu skvěle bavila. I když konec už mi přišel přecejen trochu natahovaný. Každopádně tleskám a tomuto prostoru i souboru moc fandím.
(zadáno: 22.4.2016)
Absolutně nic jsem od toho nečekala a možná i proto jsem pak byla tak mile překvapená. Ondřej Sokol byl vtipný, přirozený, sympatický... tak to asi má být, ne? :)
(zadáno: 22.4.2016)
Tak tohle vůbec nevím, jak mám hodnotit, to je prostě úlet a šílená jízda :) Ale jízda, která mě bavila, zajímala a ve které to všichni aktéři dali na výbornou.
(zadáno: 24.4.2016)
Milé překvapení. Hra je vtipná, velice jednoduchá scénografie perfektně funguje a herci jsou skvělí. Především musím vyzdvihnout obě dámy, ty jsou opravdu perfektní :)
(zadáno: 11.5.2016)
Zvláštní originální spojení zdánlivě nespojitelnéno. Jane Austenová a zombie thriller. Mám tyhle úlety ráda, bavilo mě to, ale myslím, že pár škrtů by inscenaci prospělo... nebo možná aspoň ta přestávka. Myslím, že méně inscenaci ocení diváci, kteří v DISKU viděli legendární Masakr v Paříži, kde se pracovalo s umělou krví úplně stejným, avšak dotaženějším a masakrálnějším způsobem :) Mezi tyto diváky patřím i já, takže za mě 75%.
(zadáno: 17.5.2016)
Já se s většinou hodnotících tedy neshoduji. Představení se mi velice líbilo, mělo spád, nápad, silný příběh a skvělé herce. Bylo dokonale promyšlené a přesné. Nečetla jsem knihu, ani jsem neviděla jinou inscenaci této hry, takže nemohu srovnávat, ale mám dlouholetou osobní zkušenost s prací s autistickými dětmi, což mi myslím dává právo se k viděnému vyjádřit. Jan Cina autistické chování vystihl velmi věrně, někdo tu píše, že hrál bez emocí. ANO, hrál a to je dobře! Emoce jsou přesně to, co autistům chybí, takže bych řekla, že kdo kritizuje jeho výkon, pravděpodobně autistu nikdy neviděl.85%
(zadáno: 27.5.2016)
Skvěle uchopený text, herci byli ve svých rolích přesvědčiví a velmi mile mě překvapilo, jak Jitka Ježková krásně zpívá. Plus dávám také za jednoduchou a přitom perfektně funkční scénografii a živou hudbu. Jen ta stopáž možná mohla být kratší, 1:45 bez přestávky je už celkem na hraně... ale když se člověk dobře baví, tak se to zvládne :)