Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (52)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.3.2020)
Jak to ten Holík dělá, že se ani nenadechuje :) Ze začátku jsem se zalekla, že se jedná jen o povrchní příběh plný sprostých slov a vulgarit, který bude mít za cíl pouze diváka trochu vyšokovat. Ale nechtělo se mi věřit, že by tohle tvůrcům stačilo. A nestačilo :) Nakonec se z toho vyklubal velmi silný příběh, který člověk musí po zhlédnutí zapít v nejbližším baru. K hereckým výkonům nemám slov, to je prostě špička. Velmi oceňuji výběr herců, kluci to zvládají nejen po výrazové stránce, ale perfektně se do rolí hodí i fyzicky.
(zadáno: 28.5.2018)
Asi nejsem ta správná cílová skupina, ale já jsem se dost nudila. Přitom si myslím, že potenciál má hra obrovský a herecké obsazení je skvělé. Jenže role jsou postaveny nemastně neslaně (až na roli pana Kostky, ta baví), charaktery postav jsou na takový typ konverzační komedie příliš jemné a nevykreslené. Zápletka s dopisy je naprosto geniální, ale zoufale nevytěžená. Ve druhé půlce hra nabere trochu spád, ale celek to už nezachrání. Když to shrnu, problém vidím v nezvládnuté režii, dalo se z toho dostat mnohem mnohem víc.
(zadáno: 15.11.2019)
Pro mě strašně těžké hodnotit. Stalo se totiž to, co u mnoha jiných kultovních inscenací, čim víc repríz, tim víc se přehrává. Bára Hrzánová má tendenci příliš tlačit na pilu, pitvořit se, přehánět fórky o kterých ví, že fungují. Je to strašná škoda. Kdybych hodnotila v začátcích uvádění této hry, bylo by to jednoznačně 100%, teď tak 60%, takže to tak víceméně zprůměruji a dávám co dávám.
(zadáno: 25.1.2019)
Inscenace mě bavila více ve druhé půli, kdy už jsou na scéně obě herečky. Některé vtipy mi přišly trochu na sílu, hra totiž podle mě není přímo komedií, ale spíše vztahovým dramatem a velkým materiálem k zamyšlení a bylo by fajn k ní tak režijně přistupovat. Nicméně představení bylo milé, herecky velmi vyvážené a rozhodně nelituji, že jsem ho mohla vidět.
(zadáno: 13.2.2017)
Já mam tuhle partičku prostě ráda :) Inscenace není úplně pro každého (například pro seniory, kteří tvořili tak 70% obecenstva na veřejné generálce), ale já jsem se výborně bavila a občas jsem se v tom i našla, přiznávám :D
(zadáno: 29.11.2019)
85% Já jsem od toho nic nečekala, myslela jsem si, že to bude prostě a jednoduše úlet, u kterého se člověk pobaví a to je celé. Ale ono ne, ono to bylo chytré a mluvilo se tam o vážných věcech. Vtip a zároveň silné momenty perfektně vyvážené. Velké a hodně milé překvapení.
(zadáno: 4.1.2019)
Skvělí herci, dobrý námět, ale strašně předvídatelný děj. Pořád jsem čekala nějaký zvrat, nějaký wow efekt, cokoli, ale příběh běžel přesně tak, jak jsem od začátku předpokládala. Jak skvělé by například bylo, kdybychom na konci zjistili, že manažer vlastně vůbec neexistuje a že ten "mor", ta schizofrenie, byla jen v komikově hlavě nebo tak něco. Bohužel nic takového nepřijde. Pokud bych měla vyzdvihnout jen jeden herecký výkon, pak by to byl právě manažer Ládi Hampla, takhle si představuji personifikované zlo :)
(zadáno: 16.1.2017)
75% Příjemné komorní představení. Velmi oceňuji nápaditou výpravu, ta mě hodně bavila. Největším plusem inscenace jsou ale samozřejmě herecké výkony. Především Igor Bareš byl ve své roli naprosto přesvědčivý a jednoduše skvělý. Antonie Talacková na můj vkus občas moc tlačila na pilu.
(zadáno: 11.10.2017)
Komedie pro nejširší publikum, která dokazuje, že i tento žánr lze zpracovat zatraceně dobře. Samozřejmě největší devízou inscenace je skvělý text, ale bez dobrého obsazení by ani ten nemusel fungovat. Divadlo Verze tuto inscenaci obsadilo dokonale, všichni herci skvěle drží charaktery svých postav a dokáží vypointovat situace a přesto nesklouznout k lacinosti, ačkoli to láká. A vidět Romana Zacha na jevišti, to je pro mě vždycky takový malý svátek :)
(zadáno: 12.6.2017)
Geniální nápad. Výborně jsem se bavila a všechnu tu "ruchařinu" ani nestíhala vnímat... možná si to dám ještě jednou :)
(zadáno: 1.11.2019)
Tohle představení tak strašně příjemně plyne, že jsem něco takového už dlouho nezažila. Je vtipné, ale zároveň mluví o velmi vážných věcech. A herecké výkony jsou neskutečné, od všech zúčastněných. Navíc je osvěžující vidět Martina Fingera v kladné roli :)
(zadáno: 6.10.2016)
(zadáno: 24.2.2015)
(zadáno: 27.2.2019)
Politická satira, která ale občas sklouzává k podbízivosti a lacinosti. Nicméně ústřední linka příběhu je skvělá a Vanda Hybnerová i Jiří Hána naprosto přesní. Pro mě byla nejproblematičtější druhá část, "slušnočeši" zezačátku bavili, pak už ale ničím pořádně nepřekvapovali a opakovali jen jedno klišé za druhým, navíc dost nenápaditou formou. Jako gag dobrý, ale víc prostoru bych jim nedávala. Od Drábka bych čekala větší invenci. Čemu bych naopak dala 100% je výprava a hudba, to byla krása, titulní píseň z hlavy jen tak nedostanu.
(zadáno: 11.2.2020)
Vizuálně nádherná inscenace s poutavým dějem. Je fajn když se i pro dětské publikum otevírají témata jako je smrt a strach, navíc prostřednictvím tradic jiných kultur. Paráda!
(zadáno: 8.10.2019)
Začátek je skvěle nakopnutý, pak hra trochu ztratí švih. Nicméně podívaná je to zábavná a správně ujetá. Jitka Čvančarová je démonická, charismatická a krutě vtipná, navíc krásně zpívá. Vidět na jevišti Michala Malátného je příjemné překvapení a i když se herectví normálně moc nevěnuje, ze cviku evidentně nevyšel. Pro konzervativní diváky nedoporučuji, vy ostatní na to běžte :)
(zadáno: 21.3.2018)
Žádný zázrak se nekoná, hra má pomalejší rozjezd a za celou dobu jsem si vlastně neujasnila, jestli to má být komedie nebo ne. Každopádně druhá půlka hry se mi líbila o dost víc než první, vážnější nota hercům i režii sluší. Herecké výkony hezké, ale u Báry Hrzánové mám v posledních pár letech problém, že mi přijde, jako by ve všech hrách hrála Hrdého Budžese. Zbytečně protahovaná dikce, sázka na to, co v Budžesovi funguje, tak proč to nervat všude. Přijde mi to škoda, protože Bára je skvělá herečka a tímto se tak akorát shazuje. Dost mi to připomíná přehrávání Simony Stašové, pozor na to.
(zadáno: 27.1.2020)
Věřím, že v roce 68 byla hra skandální, dnes už ne, dnes už ničím nepřekvapí ani nešokuje. Děj je až příliš černobílý, tihle jsou hodní, tamti jsou zlí a hotovo šmitec. Postavy jsou ploché bez jakéhokoli vývoje charakteru. Podtrženo sečteno, problém nemám ani tak s inscenací, jako s hrou samotnou. Inscenátoři se snažili, herci jsou samozřejmě skvělí, kostýmy i výprava nápadité a výrazné, hudební složka taky fajn... ale prostě to nějak nefunguje a nebaví.
(zadáno: 22.1.2015)
Tenhle kousek jsem viděla na festivalu Colours of Ostrava a byla jsem hodně zvědavá. Hm, byla jsem pěkně zklamaná. Holky jsou úžasný tanečnice a naprosto je uznávám, hudební doprovod taky celkem fajn, ale celkový vyznění představení mě vyloženě otrávilo. Stokrát ohraný a protivný téma postavení ženy ve společnosti, nic objevnýho, nic novýho a ještě podaný stylem, na kterej se mi vyloženě nepříjemně koukalo. Fakt jsem se snažila hledat tam pozitiva, ale ne, nelíbilo se mi to. Ale je pravdou, že většina sálu aplaudovala ve stoje, jen pár nás zůstalo sedět... takže úspěch to asi má.
(zadáno: 7.6.2016)
Tohle prostě dokáže jen Vostopětka! Neuvěřitelná práce s prostorem, perfektní nápady, napětí... a samozřejmě sranda :) Mě to tedy vtáhlo naprosto... ale věřím, že Kolonizace není úplně pro každého.
(zadáno: 14.9.2016)
95% Krásné, dojemné představení. Funguje vše.. text, herecké výkony i řešení scény. Chtěla bych vyzdvihnout výkon Gabriely Mikulkové.. přijde mi, že se na ní v hodnoceních trochu zapomíná, přitom podává stejně skvělý výkon jako její herečtí kolegové.
(zadáno: 5.12.2018)
Košičan jsem viděla před několika lety na Colours of Ostrava, ale v šapitó bylo snad 50 stupňů, takže jsem si to úplně neužila. Teď jsem si na ně zašla znova a bavila jsem se královsky, pánové jsou prostě geniální, to se nedá říct jinak :)
(zadáno: 22.1.2015)
Pavla Tomicová je jednoznačně největším plusem celé inscenace. Její neskutečná energie, fyzické ztvárnění postavy a především komediální talent utáhne bez problémů celou tříhodinovou stopáž, i když, především ve druhé půlce, děj už trochu pokulhává. Celkově ale inscenace hodně balancuje na hraně kýče a nemohla jsem se ubránit otázce, co je ještě etické a kde už to tvůrci přepískli. Každopádně jedna otázka mi leží v hlavě víc než jiné... kdyby Milenu hrála jiná herečka než Pavla Tomicová, bylo by stále ještě na co koukat?
(zadáno: 19.2.2018)
Jsem z představení dost rozpačitá. Určitě můj dojem hodně ovlivnil fakt, že na zájezdu v Kolíně se hrálo úplně bez kulis. Já chápu, že celá výprava se v tomto případě převézt nedá, ale hrát na úplně holém jevišti mi přijde trochu jako podvod na diváka. Pokud není zájezdová verze, radila bych možná vůbec nevyjíždět. Vzhledem k absenci výpravy a civilním kostýmům jsem měla celou dobu pocit, že koukám jen na divadelní zkoušku. To mi korespondovalo i s tím, že jsem v podstatě postrádala režii... herci přišli odmluvili, odešli, přišli, odmluvili... ačkoli výrazově to špatné nebylo, pro mě zklamání.
(zadáno: 18.2.2017)
Mám pro mladoboleslavské divadlo slabost, to přiznávám, ale myslím, že určitě nebudu nesoudná, když napíšu, že Krás(k)a na scéně je skvělá inscenace a Daniel Bambas prostě umí! :)