Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (52)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 18.2.2017)
Mám pro mladoboleslavské divadlo slabost, to přiznávám, ale myslím, že určitě nebudu nesoudná, když napíšu, že Krás(k)a na scéně je skvělá inscenace a Daniel Bambas prostě umí! :)
(zadáno: 9.10.2018)
Dobrý nápad, ale ocenila bych výraznější dějovou linku, než jen hledáme se - písnička - hledáme se - písnička... a tak furt dokola. Celé mi to navíc přišlo takové nedotažené, bylo znát, že herci ovládají vždy jen tu svou specializaci, ale v ostatních pokulhávají a společně to prostě úplně nezapadlo. Je to ale každopádně milý a sympatický počin.
(zadáno: 16.12.2016)
Začátek trošku rozpačitý, ale postupně se to hezky rozjede. Nejvíc samozřejmě fungují písničky, scénky trochu pokulhávají. Nejkrásnější píseň o labuti, tu bych mohla poslouchat furt :)
(zadáno: 29.11.2016)
Neuvěřitelně krásné, čisté, hluboké, dokonalá výtvarná i hudební stránka... prostě ideální volba pro každého, kdo má rád, když mu v divadle po těle běhá mráz.
(zadáno: 15.3.2019)
Dávám 50% ne proto, že bych považovala inscenaci za tak slabou, ale proto, že z prvního balkonu vpravo jsem neviděla vůbec nic a mohla jsem se jen domýšlet, co se na jevišti asi děje. Strašně mě to mrzí, opravdu jsem se těšila, byla jsem nadšená, že jsem sehnala lístek... a domů jsem odcházela otrávená jak nikdy. Tato místa by ND vůbec nemělo prodávat. Obzvláště ne na inscenace, které se odehrávají většinu času vzadu na horizontu (navíc vpravo).Nebyla jsem jediná, kdo si po skončení stěžoval, že nic neviděl. Myslím, že pokud tato místa chtějí prodávat, mělo by se na to při režijní práci myslet
(zadáno: 5.3.2020)
Zvláštní, trochu klaustrofobní, něčím nechutné i podmanivě přitažlivé. Krásná výprava a skvělí herci. Děkuji.
(zadáno: 26.10.2018)
Komedie, kterou by slušelo tak o 30 minut zkrátit. Potěšilo mě, že se Jana Paulová nepitvoří tolik jako jindy, ale jinak mi tato inscenace zapadá mezi všechny ostatní, které jsem v Kalichu viděla a rozhodně ničím nevyčnívá. A upřímně řečeno, moc nechápu, proč se jmenuje Lady Oscar, když Oscar je muž, stejně jako v původní verzi, a žádná lady Oscar se tam za celou dobu nevyskytne.
(zadáno: 1.11.2017)
Klobouk dolů před celým tvůrčím týmem, že mají odvahu se pustit do něčeho tak složitého a náročného, jako je právě Lámání chleba. Když to ale vezmu z diváckého pohledu, je to skutečně jen pro fajnšmekry. Skoro tři hodiny takovéhoto rodinného eposu vydrží v plném soustředění málokdo. Já měla v druhé půlce už velký problém s udržením pozornosti. Ale jinak nemám moc co vytknout, herci byli skvělí, výprava parádní, režie také...
(zadáno: 7.9.2020)
Kdo má rád Bowieho, bude myslím spokojen. Hudební složka je samozřejmě to nejvýraznější a nejlepší na celé inscenaci. Viděla jsem alternaci s Ondřejem Rumlem a musím říct, že jeho hlasový fond je opravdu skvostný, stejně tak Eriky Stárkové a Vandy Chaloupkové. Co se týče děje, je to prostě úlet, ale to se asi dalo čekat :) Výprava a kostýmy super.
(zadáno: 24.2.2015)
(zadáno: 19.10.2016)
Hru jsem četla a jako text mě vůbec nebavila. Byla jsem tedy zvědavá, jak ji Michal Dočekal uchopil. A světe div se, bavila jsem se od začátku do konce. Všechno to samozřejmě stojí na perfektních hereckých výkonech, především Iva Janžurová je naprosto odzbrojující. Je škoda, že tuto inscenaci již ND stahuje z repertoáru, moc ráda bych ji doporučovala dál.
(zadáno: 10.4.2019)
Procenta dávám především za herecké výkony, jinak souhlasím s komentářem níže. Na takto čistou konverzačku je text prostě slabý. Režii jsem nějak nepostřehla, spíš mi přišlo, že herci dostali úplnou volnost, ono taky co tam vymýšlet, prostě buď stojíte nebo sedíte a mluvíte mluvíte mluvíte. Neudržela jsem pozornost. Dovětek v děkovačce mi přišel zbytečný, naopak si myslím, že by bylo lepší nechat diváka tápat, kdo tedy lhal a kdo mluvil pravdu. Druhý díl v mladoboleslavském divadle je o 100% zábavnější (i text je povedenější).
(zadáno: 26.7.2019)
Moc povedené, autoři se prý nechali inspirovat spolkem Pomezí, nijak za ním ale nezaostávají. Ba naopak, Lístky, prosím na mě působilo lépe než některé "Pomezní" inscenace. Obsah inscenace je naprosto nadčasový, nutí diváka zamyslet se, jakým způsobem volí (a nejen co se týče politické sféry), podle čeho se rozhoduje, do jaké míry je zmanipulovatelný a nakolik dá na první dojem. Herecké výkony skvělé, obzvláště Barbora Křupková zaujala. Jen bych tam potřebovala být tak o hodinu déle, za 1:30 se to pojmout nedá. Přimlouvám se za udržení inscenace na stálém repertoáru, potřebuji jít znova!
(zadáno: 22.4.2016)
Je to vtipný, fakt jo! :)
Bála jsem se, podle ohlasů zde, že to bude vulgární, že se tam bude mluvit hodně sprostě, ale vůbec ne... podle mě je to tedy velmi decentní ;) A slovenština tomu dodala šmrnc, myslím, že česky by to zdaleka tak nevyznělo. Díky za fajn večer.
(zadáno: 16.4.2018)
Poetické i vtipné, skvělé nápady a (téměř) bezchybné provedení :)
(zadáno: 6.10.2017)
Strašně jsem si přála, aby se mi to líbilo, ale bohužel, nevyšlo to. Miluju Zuzanu Kronerovou, mám ráda i pana Navrátila, ale kde nic není, ani smrt nebere. Tuhle isncenaci ani takhle skvělí herci nezachrání, text je tak slabý, že nemají prostě co hrát. Režie prakticky chybí, technická stránka silně amatérská a o výpravě radši nebudu ani mluvit. Zklamání letošního roku, je mi líto.
(zadáno: 20.1.2020)
Zajímavý počin na pomezí scénického čtení a koncertu. Chvíli jsem se s touhle zvláštní formou musela vyrovnávat, ale nakonec mě to docela bavilo.
(zadáno: 6.10.2017)
Co chtěl autor a režisér tímto dílem říci? Snažila jsem se v inscenaci najít nějaký smysl, ale marně, chybí mi nějaká jednotící linka, překvapivější pointy, vtip... pro mě to bylo naprosto prázdné představení, kterým jsem se pronudila. Diana Mórová ale byla skvělá, díky ní to nepovažuji za úplně ztracený čas.
(zadáno: 29.11.2016)
Tohle bylo i na mě trochu moc psycho :) Celkově jsem se ale bavila a potěšil mě závěr, který to celé hodil do úplně jiného světla a donutil mě o představení ještě přemýšlet.
(zadáno: 27.5.2016)
Skvěle uchopený text, herci byli ve svých rolích přesvědčiví a velmi mile mě překvapilo, jak Jitka Ježková krásně zpívá. Plus dávám také za jednoduchou a přitom perfektně funkční scénografii a živou hudbu. Jen ta stopáž možná mohla být kratší, 1:45 bez přestávky je už celkem na hraně... ale když se člověk dobře baví, tak se to zvládne :)
(zadáno: 31.3.2017)
Odešla jsem v půlce, pardon, normálně to nedělam, ale to nešlo prostě. Těšila jsem se na Sašu Rašilova a Petru Špalkovou, ale co to bylo proboha za stylizaci?! Proč všechno tak karikaturně? Jako by nestačilo, že sama ta hra za moc nestojí. Tohle opravdu ne.
(zadáno: 3.5.2016)
Já jsem z toho zas tak odvázaná nebyla, viděla už jsem povedenější kusy na toto téma. Myslím, že si Šárka mohla lépe vyhrát se stylizací jednotlivých postav, v mých očích dost splývaly. Přišlo mi, že Šárce nejlépe seděla poloha, kdy hrála matku, tam mě bavila a byla přirozená. Jinak jsem měla dost problém udržet pozornost.
(zadáno: 23.3.2018)
Knihu Mistr a Markétka miluji, byla jsem tedy hodně zvědavá, jak si s tím litvínovští poradí. Představení mě neurazilo, ale ani nenadchlo. Pojetí nebylo ničím originální, výprava působila zajímavě, ale byla spíš jen na efekt, herecké výkony dobré ale nijak výrazné. Moc hezká byla scéna letu na praseti a celá scéna plesu, tam jsem se zaradovala. Ale jako celek mi tato inscenace asi v hlavě dlouho neutkví.
(zadáno: 14.9.2020)
Mistrovský tah v podobě Mistrovské lekce. Dagmar Pecková a její první činoherní role, tomu se ani nedá věřit. Jak již tu někdo psal, kouzlo výkonu paní Peckové tkví v tom, že přesně ví, o čem mluví, žádná činoherečka by to takhle zahrát nemohla. Nádherná inscenace, opravdu. Jen by ještě možná stálo za to, trochu zapracovat na těch nejdelších monolozích, tam jsem ztrácela pozornost.
(zadáno: 6.10.2016)
Inscenace, která rozhodně stojí za vidění. Kontroverzní? Možná! Syrová, nekompromisní, pravdivá? Rozhodně! Na Palmovce si neberou servítky... na Palmovce se toho nebojí... a to je dobře.. MOC DOBŘE!