Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (53)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.3.2018)
Já jsem byla nadšená. Trošku pomalejší rozjezd, ale pak jsem se skvěle bavila a s hlavní postavou jsem šla od začátku do konce. David Prachař v této roli naprosto exceluje, je vidět, že si ji vymodeloval na tělo a že ho to opravdu baví. Zbylí pánové skvěle Davida doplňují. Děkuji za příjemný zážitek.
(zadáno: 8.3.2018)
Zase velká sranda, zároveň však s hořkým podtónem reality.
(zadáno: 2.3.2018)
Je těžké hodnotit, protože Cavemana jsem viděla už asi pětkrát a úroveň se za dobu, po kterou se hraje, dost změnila. V začátcích bych ho hodnotila na 90%, teď tak na 70%. Nic není jak bývalo.
(zadáno: 2.3.2018)
První půlka vtipná, vkusná a zábavná, druhá půlka už mnohem více sklouzla do bulváru a postava gaye byla opravdu přehnaná, neškodilo by trochu ubrat. Nicméně jako celek je to jedna z těch lepších komedií cílících na nenáročného diváka. V. Freimanová a V. Kratina byli skvělí a moc příjemně se na ně koukalo.
(zadáno: 19.2.2018)
Jsem z představení dost rozpačitá. Určitě můj dojem hodně ovlivnil fakt, že na zájezdu v Kolíně se hrálo úplně bez kulis. Já chápu, že celá výprava se v tomto případě převézt nedá, ale hrát na úplně holém jevišti mi přijde trochu jako podvod na diváka. Pokud není zájezdová verze, radila bych možná vůbec nevyjíždět. Vzhledem k absenci výpravy a civilním kostýmům jsem měla celou dobu pocit, že koukám jen na divadelní zkoušku. To mi korespondovalo i s tím, že jsem v podstatě postrádala režii... herci přišli odmluvili, odešli, přišli, odmluvili... ačkoli výrazově to špatné nebylo, pro mě zklamání.
(zadáno: 15.2.2018)
Geniality Pomezí tento projekt nedosahuje, ale i tak je to krásné a napínavé a zážitkové a tak vůbec :) Navíc prostor, kde se děj odehrává je tak kouzelný, že jsem na ty tři hodiny úplně zapomněla na svět okolo. Jen tak dál!
(zadáno: 15.2.2018)
Velice vtipná inscenace, která si na nic nehraje a v tom je její největší síla. Herecky skvělé, zaujala hlavně Natália Drabiščáková, která má nesporný komediální talent. Oceňuji také originální práci s prostorem DJC.
UPDATE 28.5. Po zhlédnutí představení v přírodním divadle v Horních Počernicích zvyšuji na plný počet. Příroda tomu dodala to maličké něco, co chybělo k dokonalosti :)
(zadáno: 15.2.2018)
Milá inscenace s příjemnými hereckými výkony. Je fajn vidět Jana Čenského konečně v normální divadelní roli, kde má co ukázat... on totiž hrát umí! Moc mě potěšila paní Švormová a její sarkasmus :)
(zadáno: 15.2.2018)
Vizuálně a pohybově velice zajímavá inscenace. V první chvíli jsem to považovala dost za bizár, ale brzy mi došlo, že to tak není, všechno co na jevišti uvidíte má svůj jasný smysl a opodstatnění. Doporučuji.
(zadáno: 22.1.2018)
Jo, konečně zas po delší době skutečně dobrá a originální inscenace! Ze začátku se trochu pomaleji rozjíždí, ale pak to stojí za to. V téhle inscenaci je dobře prostě úplně všechno. A na R2D2 už se nikdy nebudu dívat stejnýma očima :)
(zadáno: 14.12.2017)
Zase velká sranda, díky! :)
(zadáno: 8.12.2017)
Moc krásné představení, naprosto nádherná a funkční scéna a skvělé herecké výkony. Tleskám!
(zadáno: 1.12.2017)
Skvěle jsem se bavila, nenáročná, ale chytrá komedie s opravdu skvělými hereckými výkony. V druhé půlce mi však přijde, že hře trochu spadne řetěz, ale to je asi celkem pochopitelné, když se přechází z čisté srandy na vážnější notu.
(zadáno: 1.12.2017)
Inscenace je hezká, svižná, s krásnou výpravou a dobrými hereckými výkony. Trochu jsem měla problém s kostýmy, moc jsem nepochopila kombinaci dobových kostýmů a současného oblečení. Nějak jsem nepřišla na důvod, proč to tak bylo. A přiznám se, že osobně jsem měla trochu problém i s ústřední dvojicí, která mi nebyla moc sympatická a tudíž jsem jí nedokázala fandit :) To je ale čistě můj problém. Za nejlepší moment hry považuji monolog Radka Valenty, zkombinovaný z replik Shakespearových her, ten byl geniální.
(zadáno: 14.11.2017)
Námět je dobrý, výprava a kostýmy také, herecké výkony super. Soundtrack geniální. Ale je to nekonečně dlouhé a vlastně se tam toho moc neděje. Z inscenace je prostě cítit, že Střihavka je muzikant, ne režisér. Chtělo by to velký zásah dramaturga. Ale celkově je toto dílo velmi sympatické, minimálně tedy pro diváky, kteří mají k undergroundové kultuře a máničkám vřelý vztah :)
(zadáno: 14.11.2017)
Klasická ukřičená vztahová komedie, která se ale bude lidem líbit.
(zadáno: 1.11.2017)
Další trefa do černého. MDMB opět potvrdilo, že jeho tým prostě umí. Scénu pantomimické výpovědi u soudu bych mohla vidět tisíckrát :) Děkuji za krásný zážitek.
(zadáno: 1.11.2017)
Mrazivé a skvělé!
(zadáno: 1.11.2017)
Velmi zdařilá adaptace, s Dagmar Havlovou v roli Roxany jsem se musela chvilku srovnávat, ale nakonec se to poddalo :) Hlasitě tleskám hudební stránce inscenace.
(zadáno: 1.11.2017)
Nádherně zpracovaná literární předloha, děkuji za to.
(zadáno: 1.11.2017)
Klobouk dolů před celým tvůrčím týmem, že mají odvahu se pustit do něčeho tak složitého a náročného, jako je právě Lámání chleba. Když to ale vezmu z diváckého pohledu, je to skutečně jen pro fajnšmekry. Skoro tři hodiny takovéhoto rodinného eposu vydrží v plném soustředění málokdo. Já měla v druhé půlce už velký problém s udržením pozornosti. Ale jinak nemám moc co vytknout, herci byli skvělí, výprava parádní, režie také...
(zadáno: 30.10.2017)
Mám stejný pocit, jako po přečtení knihy - že se z toho dalo dostat víc. Herecký výkon Ondřeje Kavana byl velmi dobrý, o tom žádná, ale celkově to na mě působilo tak nějak nenápaditě. Pro mě to málo gradovalo, vše bylo jen ve slovech, ale dynamika hry se neměnila. Lidi se smáli až se za břicha popadali, ale mně to vlastně vůbec vtipné nepřišlo, naopak. A to je možná ten hlavní problém, jaký s tím mám, hra se tváří jako komedie, ale poselství je zatraceně vážné, jenže režie s tím zachází právě JEN jako s komedií a to je málo. A hlavně, Hitler z toho vychází jako kladná sympatická postava :/
(zadáno: 11.10.2017)
Komedie pro nejširší publikum, která dokazuje, že i tento žánr lze zpracovat zatraceně dobře. Samozřejmě největší devízou inscenace je skvělý text, ale bez dobrého obsazení by ani ten nemusel fungovat. Divadlo Verze tuto inscenaci obsadilo dokonale, všichni herci skvěle drží charaktery svých postav a dokáží vypointovat situace a přesto nesklouznout k lacinosti, ačkoli to láká. A vidět Romana Zacha na jevišti, to je pro mě vždycky takový malý svátek :)
(zadáno: 6.10.2017)
Skvělé! Krásně vykreslené charaktery, perfektní herecké výkony, chytrý text... jděte na to :)
(zadáno: 6.10.2017)
Strašně jsem si přála, aby se mi to líbilo, ale bohužel, nevyšlo to. Miluju Zuzanu Kronerovou, mám ráda i pana Navrátila, ale kde nic není, ani smrt nebere. Tuhle isncenaci ani takhle skvělí herci nezachrání, text je tak slabý, že nemají prostě co hrát. Režie prakticky chybí, technická stránka silně amatérská a o výpravě radši nebudu ani mluvit. Zklamání letošního roku, je mi líto.