Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (28)
Lukáš Dubský: 14 % (55)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.11.2018)
85% Moc krásná hra. Paní Mihulová mě naprosto okouzlila. Petru Nesvačilovou mám moc ráda, ale občas mi přišlo, že už přehrává, ale nijak zásadně, ono k té její postavě to tak nějak patří, je to takové přiznané divadlo na divadle. Konec na můj vkus příliš patetický, tam bych být dramaturgem do toho trochu sáhla, i na Petře Nesvačilové bylo vidět, že si s takovým patosem úplně neví rady.
(zadáno: 17.1.2019)
85% Velmi syrová, drsná a nekompromisní inscenace. Petra Horváthová mě svým projevem trochu iritovala, ale to bylo myslím v pořádku, nemyslím si, že to má být postava, která je vám sympatická na první dobrou. Moc se mi ve své postavě líbila Lenka Zahradnická a o Romanovi Zachovi ani nemluvím, ten mě prostě neskutečně baví :)
(zadáno: 25.1.2019)
Takové vytuněnější Umění braku on air. Nápad s binaurálním zvukem je skvělý, vůbec jsem netušila, že něco takového existuje. Problém této inscenace však vidím v tom, že člověk se (pochopitelně) musí rozhodovat, zda mít oči zavřené a užít si zvuk, ale přijít o ta kouzla, kterými zvuk vzniká, nebo nechat oči otevřené a užívat si ruchaře v akci, ale přijít tím o plné vnímání virtuální reality o kterou tady nejvíc jde. To samé dilema jsem řešila přávě při umění braku. Řešením je jít na představení dvakrát... což je vlastně skvělý marketingový tah, jak si teď uvědomuji :)
(zadáno: 27.2.2019)
Politická satira, která ale občas sklouzává k podbízivosti a lacinosti. Nicméně ústřední linka příběhu je skvělá a Vanda Hybnerová i Jiří Hána naprosto přesní. Pro mě byla nejproblematičtější druhá část, "slušnočeši" zezačátku bavili, pak už ale ničím pořádně nepřekvapovali a opakovali jen jedno klišé za druhým, navíc dost nenápaditou formou. Jako gag dobrý, ale víc prostoru bych jim nedávala. Od Drábka bych čekala větší invenci. Čemu bych naopak dala 100% je výprava a hudba, to byla krása, titulní píseň z hlavy jen tak nedostanu.
(zadáno: 19.3.2019)
Skvěle napsaný text, sympatické výkony herců a opravdu velmi nápaditá scénografie. Doporučuji :) 85%
(zadáno: 21.5.2019)
Splašené nůžky jsou prostě titul na jistotu, model interaktivního divadla zkrátka funguje. Příbramská inscenace je svižná a herci se v příběhu, který sami nevědí jak se bude vyvíjet, pohybují jistě a sebevědomě. Vyšetřovatel v podání Petra Floriána má nesporný talent zbavit diváky ostychu a svým sympatickým projevem je dostat přesně tam, kam potřebuje, to je velký klad celé inscenace. Naopak za uši mě tahala až přehnaná parodie homosexuálního kadeřníka, myslím, že toto přemrštěné vykroucení už je dneska trochu přežité,vtipný by byl i kdyby trochu ubral. Každopádně inscenaci rozhodně doporučuji
(zadáno: 21.5.2019)
Taková ungeltovská klasika, silný příběh, skvělé obsazení, příjemná nekomplikovaná režie. Moc hezké.
(zadáno: 19.6.2019)
Na Palmoffku dost nezvyklý kus. Ale to je dobře, divák je aspoň překvapen. A troufnu si říct, že mile. Hra je dojemná, režie nápaditá, herci skvělí. Jen ve druhé půlce bych možná trochu škrtala, přijde mi, že hra má hned několik konců, první půlka působí celistvěji a poutavěji.
(zadáno: 28.8.2019)
Milá sympatická komedie se skvělými herečkami a krásnou výpravou. Jsem ráda, že divadlo v Rytířské umí dělat nenáročné komedie, které ale mají vkus, to je dneska celkem vzácnost.
(zadáno: 24.9.2019)
75% Modernizace Shakespeara většinou snáším dost špatně, nemám to prostě ráda. Musím ale přiznat, že tady mi to nevadilo. Představení je svižné, nápadité, občas ale vtip přebíjí důležité sdělení. Vadilo mi vynechání scény s nedoručeným dopisem, to je dost zásadní. Největší devízou jsou mladí herci, kteří jsou opravdu skvělí. Z. Piškula mě překvapil svým vyzrálým herectvím a luzným zjevem, měla jsem ho zafixovaného jako dětského herce :) Chápu, že T. Marečková může někomu vadit, mně přijde geniální. Geniální je i F. Březina. Kdo mi nesedl je S. Remundová v roli knížete, to jí absolutně nešlo.
(zadáno: 8.10.2019)
Začátek je skvěle nakopnutý, pak hra trochu ztratí švih. Nicméně podívaná je to zábavná a správně ujetá. Jitka Čvančarová je démonická, charismatická a krutě vtipná, navíc krásně zpívá. Vidět na jevišti Michala Malátného je příjemné překvapení a i když se herectví normálně moc nevěnuje, ze cviku evidentně nevyšel. Pro konzervativní diváky nedoporučuji, vy ostatní na to běžte :)
(zadáno: 1.11.2019)
Vtipné, nápadité, přesto na mě nezapůsobilo tak, jako jiné počiny této partičky. Asi proto, že je to prostě jen taková srandička. Každopádně pořád musím hodnotit velmi vysoko.
(zadáno: 4.11.2019)
Na začátku jsem byla hodně rozpačitá, časté "filmové" střihy mi přišly rušivé a projekce na zadní ploše místo výpravy mi přišla hrozně nenápaditá. Jenže, jak děj ubíhal, začínala si mě hra čím dál tím víc získávat, až jsem jí nakonec úplně propadla :) Obsazení V. Hybnerové a D. Novotného byl výborný tah, jsou okouzlující, vtipní, odzbrojující a nakonec i dojemní. Be my baby se trochu stylově vymyká běžné produkci divadla Pallace a to je dobře :)
(zadáno: 11.11.2019)
Je pravda, že hra je dost předvídatelná a konec nepřekvapí. Ale je prostě zábavná a je strašně příjemné pozorovat herce, kteří jsou jednoduše skvělí! Nadšená jsem byla také z prostoru Klubovny a z velmi neformálního přístupu k divákům, kdy herci sami trhají lístky a obsluhují na baru. Moje první zkušenost s Klubovnou a rozhodně ne poslední :)
(zadáno: 11.11.2019)
Skvěle napsaná hra, kterou režisér Martin Vokoun uchopil s citem a vkusem. Herecké výkony všech herců jsou tradičně na velmi vysoké úrovni a naprosto vyrovnané. Obzvláště oceňuji Petra Floriána, který hraje nevidomého, aniž by si vypomohl černými brýlemi, to je velmi náročný úkol, který zvládl bravurně. Inscenaci rozhodně doporučuji všem divákům, kteří mají větší ambice, než se chodit do divadla jen pobavit.
(zadáno: 15.11.2019)
Pro mě strašně těžké hodnotit. Stalo se totiž to, co u mnoha jiných kultovních inscenací, čim víc repríz, tim víc se přehrává. Bára Hrzánová má tendenci příliš tlačit na pilu, pitvořit se, přehánět fórky o kterých ví, že fungují. Je to strašná škoda. Kdybych hodnotila v začátcích uvádění této hry, bylo by to jednoznačně 100%, teď tak 60%, takže to tak víceméně zprůměruji a dávám co dávám.
(zadáno: 22.11.2019)
Klobouk dolů před Davidem Prachařem, utáhnout hodinu a půl na téma fotbal je fakt výkon :) Hra je vtipná a Prachařovo pojetí trenéra je myslím naprosto přesné, velmi oceňuji fyzické ztvárnění postavy, to jsem se fakt pobavila. Jediné, co mě trochu mrzelo, byla absence hry s rekvizitou panáků, když už na scéně jsou a jsou tak výrazní, tak si myslím, že by měli být využiti. Takhle jsem pořád zvědavě čekala, kdy se s nimi začne hrát a ono nic.
(zadáno: 29.11.2019)
85% Já jsem od toho nic nečekala, myslela jsem si, že to bude prostě a jednoduše úlet, u kterého se člověk pobaví a to je celé. Ale ono ne, ono to bylo chytré a mluvilo se tam o vážných věcech. Vtip a zároveň silné momenty perfektně vyvážené. Velké a hodně milé překvapení.
(zadáno: 20.12.2019)
85% Konečně mě zase v Ungeltu něco zaujalo. Hra má vtipný a zároveň velmi lidský náboj. Režie je jednoduchá, ale naprosto funkční a nenutí herce do zbytečného přehrávání, i když postava Terryho by k tomu mohla svádět. Největší devizou jsou ale herecké výkony dvojice Langmajer - Liška. Nepředvedou sice nic nového, v podobných rolích už jsme je viděli stokrát, ale ono to prostě funguje a strašně dobře jim to spolu jde. Lišku máte chuť pohladit, Langmajera občas praštit, ale stejně s ním sympatizujete. Jediný slabý článek je M. Hein, který svým herectvím zůstává o několik levelů níž, bohužel.
(zadáno: 3.1.2020)
75% Některé scény (hlavně ty milostné) jsou nádherné, jindy to trochu drhne (hlavně začátek). Celkově ale příjemná inscenace a Martin Holzknecht si zaslouží opravdu velký potlesk.
(zadáno: 4.2.2020)
Příjemná inscenace o životě jedné celkem obyčejné rodiny. A právě to, že rodina je tak obyčejná a problémy všech přítomných tak běžné, je na této hře to nejlepší. Divák se totiž do každé z postav dokáže dokonale vcítit a s každou dokáže soucítit. Další body navíc dávám za tradičně skvělou Natálii Drabiščákovou.
(zadáno: 23.2.2020)
Překvapuje mě zdejší nízké hodnocení. Mně se inscenace moc líbí a nemyslím si, že se Mikeska s Bambasem na své role nehodí. Jo,Mikeska je na Salieriho možná moc mladý, ale čert to vem, o to přece nejde. Jde o herectví a v tom jsou oba skvělí, hlavně D. Bambas, který už v Krásce na scéně ukázal, že dramatické a lehce vyšinuté postavy ztroskotanců mu náramně jdou. Nesrovnávejte inscenaci s filmem, protože jestli chcete totéž, pusťte si radši DVD, o remake se tady totiž nikdo nesnaží, naštěstí. Výprava za mě funguje, ale ty moderní židle jsem taky nepochopila, to je opravdu úplně mimo a zbytečné.
(zadáno: 26.2.2020)
Nenáročné, trefné, mile vtipné a hlavně... skvěle zahrané! Všichni představitelé byli opravdu perfektní, kam se na ně hrabou jiní "profláknutější" herci, bravo!
(zadáno: 5.3.2020)
Zvláštní, trochu klaustrofobní, něčím nechutné i podmanivě přitažlivé. Krásná výprava a skvělí herci. Děkuji.
(zadáno: 5.3.2020)
Tohle mě prostě baví, je to jako když jsme si jako malí hráli se vším, co nám zrovna přišlo pod ruku. Od diváka inscenace vyžaduje otevření se právě té fantazii, kterou oplýval jako malý. Když se vám to povede, bude vás hra bavit, když ne... to se uvidí :)