Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (28)
Lukáš Dubský: 14 % (55)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 3.7.2020)
Další z her, které k člověku promluví a ukáží mu vztyčený ukazováček. I já mám dvě babičky a uvědomuji si, že bych s nimi měla trávit více času, děkuji MDMB, že mi to připomnělo takhle hezkým způsobem. Dojemný příběh, velmi dobré herecké výkony, já jsem odcházela spokojená.
(zadáno: 3.7.2020)
Viděla jsem už opravdu hodně zpracování "Snu" a dost často jsem odcházela z divadla otrávená, protože mají tvůrci často potřebu hru modernizovat a ne vždy je to pro dobro věci. V Kladně se tomu také úplně nevyhnuli, ale nepřekročili tu tenkou hranici, za kterou už by se vytratilo to křehké kouzlo, které tato hra má. Moc se mi líbí pojetí elfů a víl a hudba, ta je opravdu skvělá. Mrzí mě, že jsem nemohla vidět variantu v plenéru, určitě bych hodnotila ještě o něco výš :)
(zadáno: 7.9.2020)
Kdo má rád Bowieho, bude myslím spokojen. Hudební složka je samozřejmě to nejvýraznější a nejlepší na celé inscenaci. Viděla jsem alternaci s Ondřejem Rumlem a musím říct, že jeho hlasový fond je opravdu skvostný, stejně tak Eriky Stárkové a Vandy Chaloupkové. Co se týče děje, je to prostě úlet, ale to se asi dalo čekat :) Výprava a kostýmy super.
(zadáno: 8.9.2021)
Moc hezky zpracovaný notoricky známý příběh. Holmesův genderově nekorektní humor je geniální, škoda, že jsem neměla zápisník, mnoho jeho hlášek bych si s chutí zapsala. Líbila se mi i výprava a kostýmy. Vrtá mi hlavou jestli podoba sluhy s jistým českým biologem je pouze náhodná :) Děkuji za milé představení.
(zadáno: 5.10.2021)
Další komedie ze stáje Pantheonu, která se povedla. Skvělý výběr herců, chytře napsaný text. Ano, pokud si chcete fakt oddechnout, tak tohle je dobrý tip.
(zadáno: 9.11.2021)
Na útěku je krásná hra, která je opravdu výjimečnou příležitostí pro dvě herečky. A pokud jsou herečky ve skutečnosti matka s dcerou, funguje to ještě lépe. Souhra C. Mayerové a T. Kostkové je dojemná a dává inscenaci další rozměr. Jediné, co musím vytknout, je přehrávání T. Kostkové v začátku inscenace, tam by to chtělo trošku ubrat.
(zadáno: 31.5.2015)
První půlka mnohem lepší než druhá, což mi ale přijde pro Drábka typické. Kaiser a Lábus jsou skvělí, dle očekávání, ti rozhodně nezklamali. Především má ale pro mě tahle inscenace velké plus v tom, že se nezdráhá nazývat věci (a lidi) pravými jmény, pánové se toho zkrátka nebojí a to je prostě dobře!
(zadáno: 22.4.2016)
Není to inscenace, která by ve mně zanechala nějaký extra hluboký dojem, ale musím říct, že je to takové milé, celkem vtipné a všichni tři herci jsou prostě boží.
(zadáno: 22.4.2016)
Představení hlavně pro puberťáky... což je asi i záměr. Bylo to fajn, víc se mi líbil Daniel Krejčík, u Rozity mi přišlo, že občas až moc tlačila na pilu. Každopádně je to dobrý nápad a já pevně doufám, že aspoň v někom z těch středoškoláků, co představení viděli, to vzbudí o Shakespeara zájem.
(zadáno: 11.5.2016)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem čekala víc. Ano, bylo to silné a člověk si snadno dokázal představit, že se takovéto příběhy běžně odehrávají v reálném životě, ale... režijně a scénicky to pro mě bylo málo. Když to řeknu jednoduše, bylo to pořád stejné, přitom svět internetové virtuální komunikace nabízí určitě více možností, než jen chat. Chyběly mi tam momenty překvapení, což bohužel platí i o konci, který byl dost předvídatelný. Každopádně herecké výkony super, synáček byl opravdu na facku :)
(zadáno: 24.5.2016)
Iva Janžurová i Kryštof Hádek byli skvělí, jinak mě hra moc nevtáhla. Myslím si ale, že chyba je spíše na mé straně, protože o životě Sarah Bernhardt v podstatě nevím vůbec nic. Určitě před zhlédnutím doporučuji si o ní něco přečíst.
(zadáno: 17.6.2016)
Strašně mě baví, co všechno dokáže Vosto5 vymyslet, jak dokáží spojit nespojitelné a jakej je to vždycky nádhernej úlet :) Činohernější věci mě sice od nich baví trochu víc, ale ani tahle "rozhlasovka" rozhodně nezapadne. A "Půjdem spolu dál" je taková hitovka, že ji nedostanete z hlavy ještě týden :)
(zadáno: 19.10.2016)
Konečně něco jiného než komedie s milionem dvěří a x-stěnným milostným mnohoúhelníkem. Inscenace je příjemnou oddychovkou s poměrně originálním tématem a velmi sympatickými hereckými výkony. Inscenace má navíc přidanou hodnotu pro fanoušky Red Dwarf - Halbichův Gordon má velice podobný humor jako Arnold Rimmer a to za to stojí! :D Jediné, co mi vadilo, byla role Anežky Hessové. Jako by režisér za každou cenu potřeboval narvat "vyšší umění" tam, kam nepatří. Její postava je naprosto nejednoznačná, matoucí a zbytečná. V původním textu tato role nebyla, myslím, že by se toho režisér měl držet.
(zadáno: 19.10.2016)
Příjmená inscenace s jemným nenásilným humorem. Petra Špalková s Davidem Matáskem si jako herecký pár výborně sedli a divák jim ty všechny peripetie ochotně věří. Sandra Černodrinská se svou přirozenou "hubatostí" byla také skvělou volbou. Musím také ocenit scénografii, moc hezky se na to koukalo :)
(zadáno: 7.11.2016)
Nejsem velkým příznivcem velkých muzikálů. Nicméně Bonnie a Clyde mě příjemně překvapilo. Je to asi hodně tím, že dobu a kulisy, ve kterých se odehrává, mám prostě na jevišti a plátně ráda. Hudba a herecké výkony mile potěšily (především mě překvapil Martin Písařík, který byl v titulní roli opravdu výborný). Takže jo, příjemně strávený večer.
(zadáno: 7.11.2016)
Představení je sympatické a především pro ženské publikum zábavné. Tak nějak se v tom každá najdem....sem tam ;) Přesto mi přišlo, že tomu občas chybí spád a šmrnc. Herecké výkony velmi dobré, nejvíc zaujala Diana Šoltýsová.
(zadáno: 23.12.2016)
Mám komorní hry Ungeltu ráda, ale je taky fakt, že si užívám hlavně herecké výkony, jinak mě to nechává poměrně chladnou. Růžové brýle jsou taky ten případ. Nevzbudilo to ve mně emoce, které by asi mělo, vzhledem k tomu, jak silný je to příběh. Ale i tak hodnotím poměrně vysoko :)
(zadáno: 20.2.2017)
Roman Zach a Matěj Nechvátal na jednom jevišti, to je velká paráda! Inscenace pro náročného diváka, občas na můj vkus trochu moc artové, ale rozhodně stojí za povšimnutí.
(zadáno: 23.3.2017)
Trochu rozpačitý dojem. Inscenace mi přijde taková nevyvážená, dějová linka Lindy Fuck je hodně zábavná, jiné scény mi ale přišly naopak trochu nudné a nějak si nevím rady s tím antickým chórem... jako celek prostě neurazí, nenadchne.
(zadáno: 23.3.2017)
75%
Ale jo, byla to sranda. Taková dost nenáročná, ale taky ne úplně nablblá. Bouře si drží úroveň jedné z těch lepších zájezdových agentur.
(zadáno: 11.5.2017)
Je to hezké, krásná výprava, krásní a dobří herci, skvělá hudba... ale nějak mě to nebavilo. Možná mám ale jen problém s předlohou, která mě nebavila ani ve filmové podobě.
(zadáno: 11.5.2017)
Klasická komedie, nic světoborného, ale to všechno jde stranou před fantastickým herectvím Ondřeje Vetchého. On je přesně ten důvod, proč jsem s chutí zůstala až do konce na žánru, který mě jinak absolutně nezajímá. Nutno dodat, že i ostatní herci byli skvělí. Mám radost, že to jde evidentně i vkusně.
(zadáno: 30.5.2017)
Inscenaci jsem vnímala spíš jako sled sugestivních obrazů, než příběh s dějovou linkou. Koukalo se na to dobře, přesto mám klasičtější činohernější tvorbu 11:55 radši.
(zadáno: 30.10.2017)
Mám stejný pocit, jako po přečtení knihy - že se z toho dalo dostat víc. Herecký výkon Ondřeje Kavana byl velmi dobrý, o tom žádná, ale celkově to na mě působilo tak nějak nenápaditě. Pro mě to málo gradovalo, vše bylo jen ve slovech, ale dynamika hry se neměnila. Lidi se smáli až se za břicha popadali, ale mně to vlastně vůbec vtipné nepřišlo, naopak. A to je možná ten hlavní problém, jaký s tím mám, hra se tváří jako komedie, ale poselství je zatraceně vážné, jenže režie s tím zachází právě JEN jako s komedií a to je málo. A hlavně, Hitler z toho vychází jako kladná sympatická postava :/
(zadáno: 1.11.2017)
Klobouk dolů před celým tvůrčím týmem, že mají odvahu se pustit do něčeho tak složitého a náročného, jako je právě Lámání chleba. Když to ale vezmu z diváckého pohledu, je to skutečně jen pro fajnšmekry. Skoro tři hodiny takovéhoto rodinného eposu vydrží v plném soustředění málokdo. Já měla v druhé půlce už velký problém s udržením pozornosti. Ale jinak nemám moc co vytknout, herci byli skvělí, výprava parádní, režie také...