Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (51)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 18.6.2018)
Krásná blbinka :) Je naprosto úžasné, že ačkoli jsou herci celou dobu v kompletním brnění, přesto každý z nich držením těla, gesty a energií dokáže své postavě vdechnout rozdílný charakter. Inscenace je nápaditá a má délku tak akorát, aby se kluci v "kostýmech" definitivně neuvařili :) Velmi mě pobavily slepice, které dokonale přispívají k absurdnosti celé podívané.
(zadáno: 17.1.2019)
85% Velmi syrová, drsná a nekompromisní inscenace. Petra Horváthová mě svým projevem trochu iritovala, ale to bylo myslím v pořádku, nemyslím si, že to má být postava, která je vám sympatická na první dobrou. Moc se mi ve své postavě líbila Lenka Zahradnická a o Romanovi Zachovi ani nemluvím, ten mě prostě neskutečně baví :)
(zadáno: 12.6.2017)
Skvělý způsob, jak vzbudit v člověku zájem o historii :) Krásně udělané, herci dokonalí... jen bych to snesla o chlup delší ;)
(zadáno: 17.6.2016)
Strašně mě baví, co všechno dokáže Vosto5 vymyslet, jak dokáží spojit nespojitelné a jakej je to vždycky nádhernej úlet :) Činohernější věci mě sice od nich baví trochu víc, ale ani tahle "rozhlasovka" rozhodně nezapadne. A "Půjdem spolu dál" je taková hitovka, že ji nedostanete z hlavy ještě týden :)
(zadáno: 19.10.2016)
75% Na jevišti není snadné vytvořit dojem stísněnosti a strachu od první minuty představení, takže jsem tam ze začátku cítila lehký patos, který mi vadil (hlavně u D. Bambase). Časem se to ale hezky poddalo, začala jsem se do děje vciťovat a nakonec jsem měla i tu klaustrofobii :) Moje první zkušenost s KOČ a už teď jsem si jistá, že rozhodně ne poslední!
(zadáno: 30.5.2017)
Inscenaci jsem vnímala spíš jako sled sugestivních obrazů, než příběh s dějovou linkou. Koukalo se na to dobře, přesto mám klasičtější činohernější tvorbu 11:55 radši.
(zadáno: 19.6.2019)
Já prostě nemůžu dát míň, tohle je skvělej úlet. Tvůrci do inscenace nacpali fakt snad úplně všechno, co si člověk s devadesátkami spojí a divák se královsky baví... tedy aspoň ten, který devadesátky a BHáčko pamatuje. Robert Mikluš na Hrad! Nicméně, abych jen nechválila, myslím si, že první půlka hry, odehrávající se v BH, by mohla být kratší. Parodie na seriál je dobrá, ale je to takové furt stejné a jako předehra ke druhé půlce (tak to tedy aspoň já vnímám) zbytečně natahované.
(zadáno: 11.5.2016)
Zvláštní originální spojení zdánlivě nespojitelnéno. Jane Austenová a zombie thriller. Mám tyhle úlety ráda, bavilo mě to, ale myslím, že pár škrtů by inscenaci prospělo... nebo možná aspoň ta přestávka. Myslím, že méně inscenaci ocení diváci, kteří v DISKU viděli legendární Masakr v Paříži, kde se pracovalo s umělou krví úplně stejným, avšak dotaženějším a masakrálnějším způsobem :) Mezi tyto diváky patřím i já, takže za mě 75%.
(zadáno: 22.6.2018)
Klasická prvoplánová komedie a stokrát omleté fóry, ale tady je těch pádů, ran lítacími dveřmi, rádoby nechtěných polití a srážek postav přecejen trochu přespříliš. Navíc všechny pády vypadají dost nepřirozeně, herci to mají prostě jen nacvičené, nevěříte jim to.
(zadáno: 7.4.2017)
Občas zdlouhavý děj naštěstí vyvažuje mistrovské herectví obou pánů herců.
(zadáno: 16.3.2015)
Tohle je divadlo dle mého gusta! Originální, autorské, upřímně vypovídající nejen o duších samotných herců, ale o celé této generaci... a přitom úžasně vtipné. Jedním slovem geniální!
(zadáno: 4.1.2019)
Jsem z této inscenace rozpačitá. Jednotlivosti jsou v pořádku, ale jako celek to nějak nefunguje. Vlastně nevím, co konkrétně tomu vytknout, jediné, co k tomu můžu říct je, že mě to prostě strašně nebavilo. Hrou to není, tu mám moc ráda a viděla jsem ji už v mnohých provedeních, ale ta boleslavská, ač se snaží, je prostě taková fádní, nepřekvapivá, možná nejsou dobře vystavěné gagy, nevím. Každopádně můžu říct, že jsem na představení nebyla jediná, kdo se nebavil, smích se ozýval hlavně ze začátku inscenace, postupem času už skoro vůbec. Po přestávce dokonce někteří diváci odešli. Škoda.
(zadáno: 11.3.2015)
Milá inteligentní oddechovka se skvělými hereckými výkony.
(zadáno: 22.4.2016)
Jsem trpce zklamána. Snažím se hledat nějaká pozitiva, ale moc mi to nejde. Marek Lambora v roli Romea byl šikovný, ale v té záplavě bídy okolo se to dost ztratilo. Sabině Rojkové jsem Julii nevěřila a navíc jsem jí dost často nerozuměla. Nejvýraznější postavou byla chůva, přišlo mi dokonce, že ten příběh je spíš o ní, oproti ní byli Romeo a Julie dost upozaděni, jejich vztah se jen tak přelítl, hlavně aby chůva udělala co nejvíc srandy. A co ta závěrečná scéna? Tys umřel, Ok, v pohodě, tak já se teda taky zabiju.. bez výrazu, bez emocí. Proč taková výprava, proč takové kostýmy? Fakt nevim :-/
(zadáno: 27.9.2016)
Jak to tak čtu, asi mam úplně jiný vkus než většina populace. Já jsem představení doslova protrpěla. Z mého pohledu nefungovalo nic. Zasadit hru do moderní doby a na dětské hřiště, proč ne, ale musí to mít myšlenku, kterou to tedy podle mě nemělo. Snaha být cool nestačí. Velmi mě rušilo, že se scéna za celou dobu nijak neměnila, nijak nebylo znázorněno jestli jsme zrovna v chrámu nebo v sídle Capuletů, všechno ve stejných nelogických statických kulisách, které fungovaly jen, když se děj odehrával "v ulicích" Verony, tam to smysl mělo. V podání hlavních postav jsem navíc úplně postrádala něhu.
(zadáno: 24.9.2019)
75% Modernizace Shakespeara většinou snáším dost špatně, nemám to prostě ráda. Musím ale přiznat, že tady mi to nevadilo. Představení je svižné, nápadité, občas ale vtip přebíjí důležité sdělení. Vadilo mi vynechání scény s nedoručeným dopisem, to je dost zásadní. Největší devízou jsou mladí herci, kteří jsou opravdu skvělí. Z. Piškula mě překvapil svým vyzrálým herectvím a luzným zjevem, měla jsem ho zafixovaného jako dětského herce :) Chápu, že T. Marečková může někomu vadit, mně přijde geniální. Geniální je i F. Březina. Kdo mi nesedl je S. Remundová v roli knížete, to jí absolutně nešlo.
(zadáno: 23.12.2016)
Mám komorní hry Ungeltu ráda, ale je taky fakt, že si užívám hlavně herecké výkony, jinak mě to nechává poměrně chladnou. Růžové brýle jsou taky ten případ. Nevzbudilo to ve mně emoce, které by asi mělo, vzhledem k tomu, jak silný je to příběh. Ale i tak hodnotím poměrně vysoko :)
(zadáno: 21.4.2016)
Oceňuji paní Ivu Janžurovou, která i když říká vulgarity, zní to jako rajská hudba. Celkem se mi líbil i J. Dulava. Jinak jsem byla představením dost otrávena, laciné, prvoplánové, plné dvojsmyslů a pitvořivého přehrávání Jany Paulové... ne, tohle nemám ráda.
(zadáno: 2.12.2019)
Já ty modernizace Shakespeara prostě nemám ráda. Pro mě se z toho vytratilo to tajemné romantické kouzlo, které má Sen mít. Některé scény (především Titanie) byly působivé, jiné (řemeslníci) vtipné, ale na víc jak 50% to není.
(zadáno: 22.4.2016)
Tak trochu šlápnutí vedle. Herci jsou skvělí, ale nějak to nedrží pohromadě. A musím přiznat, že mě vždycky rozčiluje, když tvůrci do Shakespearových her mají potřebu cpát moderní prvky (tablet, mobil, počítač, PIN...). Proč??! Mají pocit, že Shakespeare jako klasika už neosloví? Já si to nemyslím, ba právě naopak. Nešťastné bylo také kostýmní řešení, nejen že to bylo celé takové podivné, ale hercům navíc často kostýmy překážely v pohybu. A je to strašně, ale STRAŠNĚ, dlouhé s dost podivným závěrem, který je dopsán a je jaksi navíc.
(zadáno: 3.7.2020)
Viděla jsem už opravdu hodně zpracování "Snu" a dost často jsem odcházela z divadla otrávená, protože mají tvůrci často potřebu hru modernizovat a ne vždy je to pro dobro věci. V Kladně se tomu také úplně nevyhnuli, ale nepřekročili tu tenkou hranici, za kterou už by se vytratilo to křehké kouzlo, které tato hra má. Moc se mi líbí pojetí elfů a víl a hudba, ta je opravdu skvělá. Mrzí mě, že jsem nemohla vidět variantu v plenéru, určitě bych hodnotila ještě o něco výš :)
(zadáno: 16.5.2018)
Krásné silné představení, jak už je v Ungeltu zvykem.
(zadáno: 13.11.2018)
85% Moc krásná hra. Paní Mihulová mě naprosto okouzlila. Petru Nesvačilovou mám moc ráda, ale občas mi přišlo, že už přehrává, ale nijak zásadně, ono k té její postavě to tak nějak patří, je to takové přiznané divadlo na divadle. Konec na můj vkus příliš patetický, tam bych být dramaturgem do toho trochu sáhla, i na Petře Nesvačilové bylo vidět, že si s takovým patosem úplně neví rady.
(zadáno: 22.4.2016)
Další inscenace ze které jsem dost na rozpacích. Není to špatně napsané, není to špatně zahrané, ale tak nějak to nemá (promiňte mi ten výraz) koule. Myslím, že by tomu hodně pomohlo lepší vykreslení charakterů obou postav, jejich vývoj, byli oba pořád stejní a vzhledem k příběhu mi to dost nesedělo. Hlavně to platí u Libora Stacha. Nešťastné mi přijde také jevištní řešení, kdy scény odehrávající se v dolní části (obzvláště když herci sedí), vidí tak první tři řady diváků, ty zadní už se jen domýšlí, co že se to tam asi děje.
(zadáno: 24.4.2016)
Milé překvapení. Hra je vtipná, velice jednoduchá scénografie perfektně funguje a herci jsou skvělí. Především musím vyzdvihnout obě dámy, ty jsou opravdu perfektní :)