Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (28)
Lukáš Dubský: 14 % (55)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.6.2016)
Strašně náročná incenace. Hodně těžko se mi hodnotí, protože jsem se nedokázala do děje vžít, ale je to asi možná spíš problém mého kulturního rozhledu než uchopení inscenace. Nevím, opravdu nevím.
(zadáno: 6.9.2016)
Namlsaná z předchozích dvou projektů a z režií Jirky Havelky jsem prostě čekala víc. Stylizace pro mě byla vtipná prvních 20 minut, pak už to bylo furt to samé a ani nad akrobatickými výkony jsem tentokrát dech nezatajovala. Kluci umí víc.
Navíc musím říct, že jsem byla trpce rozčarovaná z faktu, že bylo evidentně prodáno více vstupenek, než je kapacita. Za plnou cenu (a že to nebylo málo) jsme byli posazeni na schody a ještě ke všemu za sloup. Toto by LL měla pro příští roky vyřešit.
(zadáno: 19.10.2016)
Je to jednoduše nenáročná komedie, ale celkem vkusně udělaná. Herecky ve srovnání s jinými zájezdovkami rozhodně nadprůměr. Ačkoli Michala Dlouhého mám opravdu jako herce moc ráda, myslím, že by měl ve výrazu trochu ubrat... tak trochu "Stašovatí". Moc mě ve své roli potěšil Kamil Halbich, ten má prostě glanc :)
(zadáno: 29.11.2016)
Velmi oceňuji výtvarné pojetí inscenace, velice jednoduché, ale naprosto funkční. Herci hráli výborně, přesto mi přišlo, že se lidi nebavili tak, jak se očekávalo. Stejně tak já. Nedokážu říct, čím to je. Tuto hru jsem viděla i v podání OLDstars a tam to pro mě fungovalo mnohem lépe.
(zadáno: 29.11.2016)
Tohle bylo i na mě trochu moc psycho :) Celkově jsem se ale bavila a potěšil mě závěr, který to celé hodil do úplně jiného světla a donutil mě o představení ještě přemýšlet.
(zadáno: 3.1.2017)
Nenáročná komedie, která si neklade za cíl nic jiného, než pobavit a to se jí myslím daří. Herecké výkony jsou celkem sympatické a uvěřitelné. Takže i když nemám tento žánr úplně v lásce, nebojím se hodnotit celkem vysoko :)
(zadáno: 23.3.2017)
Z mého pohledu inscenace pro starší publikum (což vzhledem k tomu, že ji koupilo divadlo U Valšů, je asi i záměr). Příběh není špatný, ale na mě má inscenace příliš pomalé tempo a málo zvratů (hlavní pointa je navíc předvídatelná). Největším zážitkem z inscenace pro mě tedy byla neskutečná krása a graciéznost Daniely Kolářové :)
(zadáno: 30.5.2017)
Největší problém jsem měla se stopáží, opravdu mi to přijde neúnosně dlouhé a na konci jsem se už v duchu modlila, aby už konečně Ema přišla na buben a skončila to. Pochválit ale musím herecké výkony a líbilo se mi i režijní uchopení. Téma hry mě zas tak moc nevtáhlo, ale s tím mám problém u mnoha klasických kusů.
(zadáno: 14.3.2018)
Jedna z těch klasických situačních komedií. Není to úplně můj šálek kávy, ale ani mě to neuráželo.
(zadáno: 28.5.2018)
Já k tomu nějak nemam co říct, moderní pojetí klasiky, které mě úplně nedokázalo vtáhnout, ačkoli sršelo nápady a herecké výkony byly skvělé.
(zadáno: 9.10.2018)
Dobrý nápad, ale ocenila bych výraznější dějovou linku, než jen hledáme se - písnička - hledáme se - písnička... a tak furt dokola. Celé mi to navíc přišlo takové nedotažené, bylo znát, že herci ovládají vždy jen tu svou specializaci, ale v ostatních pokulhávají a společně to prostě úplně nezapadlo. Je to ale každopádně milý a sympatický počin.
(zadáno: 25.1.2019)
Inscenace mě bavila více ve druhé půli, kdy už jsou na scéně obě herečky. Některé vtipy mi přišly trochu na sílu, hra totiž podle mě není přímo komedií, ale spíše vztahovým dramatem a velkým materiálem k zamyšlení a bylo by fajn k ní tak režijně přistupovat. Nicméně představení bylo milé, herecky velmi vyvážené a rozhodně nelituji, že jsem ho mohla vidět.
(zadáno: 27.2.2019)
Z mé strany trochu zklamání. Představení je na můj vkus strašně krátké a nepropracované. V takto komorním zpracování si navíc myslím, že si nás mohli všichni čtyři interpreti prostřídat, abychom si mohli vyslechnout každého, jako tomu bylo u Prosíme, nesahat. Takto pro mě dvě postavy byly v podstatě naprosto neznámé a narážky na jejich linku jsem tedy úplně stoprocentně nemohla chápat. Stejně tak postava Náprstkovy manželky byla nevytěžená, nápad dobrý, ale líbilo by se mi nějaké vyústění, kdy bychom se aspoň dozvěděli, proč tam je, kde se tam vzala, mohlo by to být až mrazivé. Škoda.
(zadáno: 27.9.2019)
Poctivě a s úctou uchopená klasika. Jenže trochu bez nápadu, bez nějaké nadstavby, která by udržela diváka ve střehu. Daniel Bambas je skvělý Cyrano, ale měl by si dávat pozor na výslovnost, mluví expresivně, rychle, což je v pořádku, ale když divák neví, co říká, tak to ztrácí kouzlo. Problém mám především s Roxanou. Roxana je krásná, ale to je tak vše. Chybí jí oduševnělost, pro níž se do ní Cyrano zamiluje. Těžko se věří, že by takovouhle Roxanu miloval, vždyť jen na krásnou tvář by ho nikdy nezískala. Naopak Kristián je zas oduševnělý moc, fakt mu nevěřím, že neumí sestavit kloudnou větu.
(zadáno: 4.11.2019)
65% V tomto případě mám asi největší problém s hrou samotnou. Přišla mi trochu o ničem, předvídatelná, žádný wow efekt se nedostavil, prostě najednou skončila... Herci jsou super, režie taky fajn, ale když neni o čem hrát, tak to nestačí. Každopádně pan Němec je ve své roli opět naprosto okouzlující.
(zadáno: 18.11.2019)
Velmi kontroverzní inscenace, která bude bezpochyby budit vášně. My jsme se s přáteli na premiéře rozdělili na dva tábory. Jeden představení absolutně nerozdýchal a považuje ho za to nejhorší, nejtrapnější a nejurážlivější, co kdy viděl. Druhý (kam patřím já) představení vnímal čistě jako frašku, která si dělá trošku nekorektní srandu z aktuálních témat a tím na ně upozorňuje. Je ale pravda, že těch témat tam je trochu moc a často se děj zbytečně vleče, hlavně v začátku. No, už jsem viděla na Palmovce lepší kusy.
(zadáno: 24.2.2020)
Jak už jsem psala u jiné komedie ze "stáje" Pantheon production, jedná se o zájezdovku, která si drží stabilně vyšší úroveň. Veselé Velikonoce je bláznivá komedie, kterou táhne především Martin Hofmann, což je logické, když si tuto hru sám vybral. Ostatní s ním zdatně drží krok, i když u M. Badinkové jsem měla občas dojem až přílišného přehrávání a M. Zoubková byla už ve svém prvním vstupu na můj vkus až příliš opilá, méně je někdy více. Velmi mě naopak bavila dvojice Wohanka - Cíl. Milovníci tohoto typu komedií se budou určitě skvěle bavit.
(zadáno: 8.6.2020)
Tahle inscenace má z mého pohledu hlavní pozitivní vklad v tom, že upozorňuje na téma, o kterém je sakra potřebné mluvit. Škoda, že na ni zřejmě nikdy nezajdou ti, kteří Babiše volí. Takhle se v sále sejdou jen lidi, kteří mají stejné smýšlení a po představení se všichni můžeme poplácat po zádech, jak jsme to panu B. zase nandali a tím to hasne, bohužel. Ale to tak prostě je, s tím se asi nedá nic dělat. K samotnému zpracování mám výhrady, občas hra sklouzává k lacinosti a prvoplánovosti. Mám ráda politickou satiru, ale čím chytřejší je, tím působí silněji. Dobré nápady se zde ale taky najdou.
(zadáno: 14.9.2020)
Za mě neurazí, nenadchne. Nemohu říci, že by se mi představení nelíbilo, ale asi bych potřebovala trochu nápaditější režii, časem už mě to přecházení a odpalování začalo nudit. Navíc dialogy jsou často velmi strojené a herečkám je nevěřím. S jedinou výjimkou a tou je Eva Elsnerová, té jsem věřila každé slovo. Myslím, že drobné proškrtání textu by inscenaci také prospělo.
(zadáno: 15.9.2021)
55% Jsem z inscenace rozpačitá. Nevím nakolik je to dílem textu a nakolik režie, ale nějak mě to nebavilo. Proti hereckým výkonům nemohu říci nic, ale nedokázala jsem se na postavy napojit, u některých jsem ani moc nerozuměla, proč na panství vlastně jsou a jaký je jejich vztah k ostatním. A to nejsem Čechovem úplně nepolíbená, takže jsem věděla, do čeho jdu. Dočetla jsem se, že do textu se nezasahovalo... no, myslím si, že určitý dramaturgický zásah by na místě byl. Bavila mě již tradičně vtipná Bára Kubátová, zaujala i Pavla Gajdošíková a Anna Kameníková.
(zadáno: 22.9.2021)
Rozporuplné pocity. Modernizace mi nevadila, moc se mi líbil chór a la gang i herecké výkony. Souhlasím ale s názorem, že zde bylo trochu moc vulgarit, které často působily samoúčelně, bylo to zbytečné. Trochu rozpačitá jsem i z hlavních představitelů, Roxana ve mně nevyvolávala pocit femme fatale a Cyranovi taky něco chybělo, abych dokázala uvěřit, že je tak neohrožený. Nemyslím si, že by to byl problém jejich herectví, spíše somatotypů.
(zadáno: 2.11.2021)
Přesně pro tyhle příležitosti bych zde uvítala možnost "procentuálně nehodnoceno", protože tohle se divadelními měřítky hodnotit nedá. Dávám tedy 60%, jako takový zlatý (trochu lepší) střed. Pořád nějak nevím, co si o tom myslet, hlavní myšlenku asi chápu, ty paralely k historii VOSTO5 mi docházejí... ale asi výsledkem nejsem úplně saturována. Každopádně na tuhle "inscenaci" opravdu musí jít lidé, kteří VOSTO5 dobře znají, mají je rádi a jsou otevřeni prakticky čemukoli :) Příště více chleba, pánové ;)
(zadáno: 9.11.2021)
55% V tomto případě je nutno přičíst body za odvahu, ta Švandovu divadlu obecně nechybí. Musím se ale bohužel přidat k hodnotitelům přede mnou. Nápad s živými přenosy je jistě dobrý, ale nefunguje. Je jich tam totiž moc a přenosy jsou příliš dlouhé. Navíc poměrně dlouho trvá, než divák vůbec pochopí, že je to live stream a ne nekvalitní předtáčky (nedivila bych se, kdyby to někdo nepochopil vůbec). Konkrétně první přenos z bytu Litviněnkových je doslova k nepřečkání. V první polovině jsem hodně ztrácela pozornost, druhá už je dynamičtější, napínavější, takže tam jsem ožila. Na konci ale mrazí.
(zadáno: 31.5.2015)
Ta hra je neskonale blbá, další z řady komedií, které stojí na vysokém počtu dveří a záměn. Ne, nebavilo mě to. Procenta jsou za skvělé výkony Ivana Trojana a Viktora Preisse... díky bohu za ně, jinak by fakt nebylo na co koukat.
(zadáno: 31.5.2015)
Jsem z toho nějaká rozpačitá. Námět dobrý, ale přišlo mi, že Dyk s Vilhelmovou tak trochu pozapomněli na diváka a šlo jim především o to pobavit sami sebe a toho druhého na něčem nachytat... ze začátku se tomu člověk pousměje, ale když to takhle jede celou dobu, sympatie se vytratí.