Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (35)
Lukáš Dubský: 14 % (58)
Helena Grégrová: 15 % (98)
Jan Pařízek: 15 % (81)
Jiří Koula: 16 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.1.2020)
Zajímavý počin na pomezí scénického čtení a koncertu. Chvíli jsem se s touhle zvláštní formou musela vyrovnávat, ale nakonec mě to docela bavilo.
(zadáno: 4.2.2020)
65% Hra je celkem o ničem, tváří se jako psychologické drama s prvky komedie, ale té psychologie tam ve skutečnosti moc není. Ale to nevadí, protože herecké výkony jsou tak příjemné a herci tak krásní, že se na to prostě skvěle kouká. Návštěvy určitě nelituji :)
(zadáno: 12.10.2020)
Příjemná inscenace. Nebylo to teda tak, že bych se za břicho popadala, ale úsměv mi na rtech vykouzlili. Myslím si, že až si inscenace sedne a až budou plné sály, bude fungovat určitě mnohem lépe a hodnocení by mohlo být i vyšší.
(zadáno: 8.9.2021)
Klobouk dolu před výkonem obou herců. Chtěla bych jít na představení ještě jednou, ale tentokrát zezadu, to totiž musí být neskutečný fičák :) Níže je kritizována postava Gunnara, mě naopak bavila ze všech nejvíc. Jeho nihilistické hlášky jsou nezapomenutelné, ať žije Bergmann :)
(zadáno: 14.12.2021)
Myslím, že touhle inscenací si herci udělali radost. Musí je to strašně bavit, někdy možná víc, než diváky. Ale celkově je inscenace milá, absolutně nenáročná a taková roztomilá :)
(zadáno: 4.1.2022)
75%. Poctivě zinscenovaná hra. Bohužel s Vlastníky mám ten problém, že jsou prostě pořád stejní. Ať je to film nebo divadlo, jakoby tam nebylo co režírovat, vše je dané. Takže pokud je nevidíte úplně poprvé, ničím nepřekvapí. A pokud jste viděli původní inscenaci od VOSTO5, tak o to spíš, originál je prostě jen jeden. Boleslavská inscenace je milá, se skvěle vybranými hereckými typy, jen je to pro mě prostě takové nějaké ohrané, ale za to Boleslavští nemohou. Jediné co bych vytkla, je podivný rusko-anglický přízvuk Milana Ligače, takhle Slováci opravdu nemluví :)
(zadáno: 21.4.2022)
Nejsem úplně příznivcem nenáročných komedií, ale musím přiznat, že u téhle jsem se bavila. Určitě je to dáno hlavně hereckým obsazením, které šlape jak hodinky a herci na sebe skvěle slyší.
(zadáno: 23.1.2015)
Největším kladem inscenace je, celkem pochopitelně, hudební složka. Herci i herečky krásně zpívají a muzikanti krásně hrají... v tomto směru jsem byla i celkem nadšená. Větší problém jsem měla s hereckou složkou. Všichni zúčastnění hráli s energií a nadšením, ale většina postav pro mě měla málo vykreslené charaktery, přišli mi jeden jako druhý, neznat to skoro nazpaměť, tak se chvílemi i ztrácím v ději. Ale Eržika v podání Nikoly Ďuricové byla super :)
(zadáno: 22.4.2016)
65% Inscenace, která drží hlavně na hercích, ti jsou skvělí. Jinak to hodnotím jako neurazí-nenadchne. Nápad s "dvojím viděním" Báry Hrzánové je vtipný, ale předpokládám, že to bylo dáno už textem a ne aktuální režií.
(zadáno: 3.5.2016)
Já jsem z toho zas tak odvázaná nebyla, viděla už jsem povedenější kusy na toto téma. Myslím, že si Šárka mohla lépe vyhrát se stylizací jednotlivých postav, v mých očích dost splývaly. Přišlo mi, že Šárce nejlépe seděla poloha, kdy hrála matku, tam mě bavila a byla přirozená. Jinak jsem měla dost problém udržet pozornost.
(zadáno: 14.6.2016)
Musela jsem si chvilku zvykat na to, že se v inscenaci vůbec nemluví, ale pak jsem tuto hru přijala a začalo mě to celkem bavit. Přesto si myslím, že kdyby se na scéně netísnilo tolik herců bylo by lépe. Je to vtipné, ale příliš jsem vnímala potřebu dát prostor všem, myslím, že není například nutné vidět tolik krasobruslařských párů, stačily by tři, že není potřeba aby se před zrcadlem prošly všechny dámy zvlášť apod. Je to nekonečné. Stejně tak bych krátila některé hromadné taneční výstupy, nebo bych aspoň přibrala skutečné tanečníky, ať je co obdivovat. Je to prostě show, ale jednou stačilo.
(zadáno: 17.6.2016)
Strašně náročná incenace. Hodně těžko se mi hodnotí, protože jsem se nedokázala do děje vžít, ale je to asi možná spíš problém mého kulturního rozhledu než uchopení inscenace. Nevím, opravdu nevím.
(zadáno: 6.9.2016)
Namlsaná z předchozích dvou projektů a z režií Jirky Havelky jsem prostě čekala víc. Stylizace pro mě byla vtipná prvních 20 minut, pak už to bylo furt to samé a ani nad akrobatickými výkony jsem tentokrát dech nezatajovala. Kluci umí víc.
Navíc musím říct, že jsem byla trpce rozčarovaná z faktu, že bylo evidentně prodáno více vstupenek, než je kapacita. Za plnou cenu (a že to nebylo málo) jsme byli posazeni na schody a ještě ke všemu za sloup. Toto by LL měla pro příští roky vyřešit.
(zadáno: 19.10.2016)
Je to jednoduše nenáročná komedie, ale celkem vkusně udělaná. Herecky ve srovnání s jinými zájezdovkami rozhodně nadprůměr. Ačkoli Michala Dlouhého mám opravdu jako herce moc ráda, myslím, že by měl ve výrazu trochu ubrat... tak trochu "Stašovatí". Moc mě ve své roli potěšil Kamil Halbich, ten má prostě glanc :)
(zadáno: 29.11.2016)
Velmi oceňuji výtvarné pojetí inscenace, velice jednoduché, ale naprosto funkční. Herci hráli výborně, přesto mi přišlo, že se lidi nebavili tak, jak se očekávalo. Stejně tak já. Nedokážu říct, čím to je. Tuto hru jsem viděla i v podání OLDstars a tam to pro mě fungovalo mnohem lépe.
(zadáno: 29.11.2016)
Tohle bylo i na mě trochu moc psycho :) Celkově jsem se ale bavila a potěšil mě závěr, který to celé hodil do úplně jiného světla a donutil mě o představení ještě přemýšlet.
(zadáno: 3.1.2017)
Nenáročná komedie, která si neklade za cíl nic jiného, než pobavit a to se jí myslím daří. Herecké výkony jsou celkem sympatické a uvěřitelné. Takže i když nemám tento žánr úplně v lásce, nebojím se hodnotit celkem vysoko :)
(zadáno: 23.3.2017)
Z mého pohledu inscenace pro starší publikum (což vzhledem k tomu, že ji koupilo divadlo U Valšů, je asi i záměr). Příběh není špatný, ale na mě má inscenace příliš pomalé tempo a málo zvratů (hlavní pointa je navíc předvídatelná). Největším zážitkem z inscenace pro mě tedy byla neskutečná krása a graciéznost Daniely Kolářové :)
(zadáno: 30.5.2017)
Největší problém jsem měla se stopáží, opravdu mi to přijde neúnosně dlouhé a na konci jsem se už v duchu modlila, aby už konečně Ema přišla na buben a skončila to. Pochválit ale musím herecké výkony a líbilo se mi i režijní uchopení. Téma hry mě zas tak moc nevtáhlo, ale s tím mám problém u mnoha klasických kusů.
(zadáno: 14.3.2018)
Jedna z těch klasických situačních komedií. Není to úplně můj šálek kávy, ale ani mě to neuráželo.
(zadáno: 28.5.2018)
Já k tomu nějak nemam co říct, moderní pojetí klasiky, které mě úplně nedokázalo vtáhnout, ačkoli sršelo nápady a herecké výkony byly skvělé.
(zadáno: 9.10.2018)
Dobrý nápad, ale ocenila bych výraznější dějovou linku, než jen hledáme se - písnička - hledáme se - písnička... a tak furt dokola. Celé mi to navíc přišlo takové nedotažené, bylo znát, že herci ovládají vždy jen tu svou specializaci, ale v ostatních pokulhávají a společně to prostě úplně nezapadlo. Je to ale každopádně milý a sympatický počin.
(zadáno: 25.1.2019)
Inscenace mě bavila více ve druhé půli, kdy už jsou na scéně obě herečky. Některé vtipy mi přišly trochu na sílu, hra totiž podle mě není přímo komedií, ale spíše vztahovým dramatem a velkým materiálem k zamyšlení a bylo by fajn k ní tak režijně přistupovat. Nicméně představení bylo milé, herecky velmi vyvážené a rozhodně nelituji, že jsem ho mohla vidět.
(zadáno: 27.2.2019)
Z mé strany trochu zklamání. Představení je na můj vkus strašně krátké a nepropracované. V takto komorním zpracování si navíc myslím, že si nás mohli všichni čtyři interpreti prostřídat, abychom si mohli vyslechnout každého, jako tomu bylo u Prosíme, nesahat. Takto pro mě dvě postavy byly v podstatě naprosto neznámé a narážky na jejich linku jsem tedy úplně stoprocentně nemohla chápat. Stejně tak postava Náprstkovy manželky byla nevytěžená, nápad dobrý, ale líbilo by se mi nějaké vyústění, kdy bychom se aspoň dozvěděli, proč tam je, kde se tam vzala, mohlo by to být až mrazivé. Škoda.
(zadáno: 27.9.2019)
Poctivě a s úctou uchopená klasika. Jenže trochu bez nápadu, bez nějaké nadstavby, která by udržela diváka ve střehu. Daniel Bambas je skvělý Cyrano, ale měl by si dávat pozor na výslovnost, mluví expresivně, rychle, což je v pořádku, ale když divák neví, co říká, tak to ztrácí kouzlo. Problém mám především s Roxanou. Roxana je krásná, ale to je tak vše. Chybí jí oduševnělost, pro níž se do ní Cyrano zamiluje. Těžko se věří, že by takovouhle Roxanu miloval, vždyť jen na krásnou tvář by ho nikdy nezískala. Naopak Kristián je zas oduševnělý moc, fakt mu nevěřím, že neumí sestavit kloudnou větu.