Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (52)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.4.2016)
Milé překvapení. Hra je vtipná, velice jednoduchá scénografie perfektně funguje a herci jsou skvělí. Především musím vyzdvihnout obě dámy, ty jsou opravdu perfektní :)
(zadáno: 23.3.2017)
75%
Ale jo, byla to sranda. Taková dost nenáročná, ale taky ne úplně nablblá. Bouře si drží úroveň jedné z těch lepších zájezdových agentur.
(zadáno: 16.1.2015)
Pro mě velké zklamání. Herecké výkony obou protagonistů byly velmi dobré (i když po čase už to byla trochu rutina, postavy se pro mě nikam nevyvíjeli, především portýr mi přišel dost nejasný), ale to bylo tak vše. Text mi přijde vyloženě slabý, předvídatelný (konec nám byl jasný hned od začátku) a zápletka se Šejkem a portýrovy životní peripetie uměle šroubované a vlastně dost nezajímavé. Škoda, námět zněl zajímavě.
(zadáno: 25.5.2019)
Konečně komedie, která stojí za to, hurá. Po dlouhé době dávám s klidným svědomím 100%. Chytře napsaný text, který střílí do vlastních divadelních řad, velmi vtipné pointování situací a skvělé herecké výkony. Je vidět, že Hrbek psal hercům role na tělo, takže i klasické přehrávání Michala Dlouhého je vzato do hry a perfektně postavě sedí. Inscenace nemá slabý moment, ani na chvíli jí nespadne řemen a až do poslední scény překvapuje. Důkaz, že i situační komedie se dá zvládnout s vkusem, děkuji za to!
(zadáno: 4.4.2017)
Tahle inscenace je skutečná divočina. Sem tam mi přišlo, že než udržet dějovou linku, šlo spíš o to, narvat tam co nejvíc nápadů. Dá se říct, že forma přebíjí obsah. Ale ono se na to strašně dobře kouká, takže je to vlastně špatně?... Asi ne :) Za mě byli nejpůsobivější "sněžní muži", to byla opravdu velká paráda!
(zadáno: 23.1.2015)
Viděla jsem dvakrát, jednou na festivalu Colours of Ostrava a jednou v Jatkách78. Představení na festivalu na mě působilo o dost lépe, možná proto, že se kluci o něco méně opili ;) Mám poetiku VOSTO5 ráda, a tak jim mnohé odpustím, neznalý divák by se na to možná díval jinak, ale já jsem se výborně pobavila.
(zadáno: 21.5.2019)
Splašené nůžky jsou prostě titul na jistotu, model interaktivního divadla zkrátka funguje. Příbramská inscenace je svižná a herci se v příběhu, který sami nevědí jak se bude vyvíjet, pohybují jistě a sebevědomě. Vyšetřovatel v podání Petra Floriána má nesporný talent zbavit diváky ostychu a svým sympatickým projevem je dostat přesně tam, kam potřebuje, to je velký klad celé inscenace. Naopak za uši mě tahala až přehnaná parodie homosexuálního kadeřníka, myslím, že toto přemrštěné vykroucení už je dneska trochu přežité,vtipný by byl i kdyby trochu ubral. Každopádně inscenaci rozhodně doporučuji
(zadáno: 8.3.2018)
Zase velká sranda, zároveň však s hořkým podtónem reality.
(zadáno: 15.10.2018)
Poctivě zinscenovaná komedie, která nabízí přesně to, co od ní čekáte. Začátku by ale slušelo zkrácení. Klobouk dolů před Davidem Gránským, dokazuje, že je opravdu talent "od pánaboha" :)
(zadáno: 15.2.2018)
Velice vtipná inscenace, která si na nic nehraje a v tom je její největší síla. Herecky skvělé, zaujala hlavně Natália Drabiščáková, která má nesporný komediální talent. Oceňuji také originální práci s prostorem DJC.
UPDATE 28.5. Po zhlédnutí představení v přírodním divadle v Horních Počernicích zvyšuji na plný počet. Příroda tomu dodala to maličké něco, co chybělo k dokonalosti :)
(zadáno: 17.10.2018)
Dojemný příběh, velmi citlivě pojatý, v nádherných kulisách. Rukopis Matěje Formana je prostě nezaměnitelný a tato inscenace je skutečné pohlazení po duši.
(zadáno: 5.3.2020)
Tohle mě prostě baví, je to jako když jsme si jako malí hráli se vším, co nám zrovna přišlo pod ruku. Od diváka inscenace vyžaduje otevření se právě té fantazii, kterou oplýval jako malý. Když se vám to povede, bude vás hra bavit, když ne... to se uvidí :)
(zadáno: 22.4.2016)
Proboha proč?! Tohle bylo fakt utrpení. V téhle inscenaci neni dobře vůbec nic. Pane Janák, prosím vás, držte se svého kopyta a divadlo přenechte jiným. Děkuji.
(zadáno: 18.5.2017)
Fotbalu nerozumím, ale této inscenaci ano :) Ze začátku to bylo hodně vtipné, pak text sklouzává spíše k vážnější rovině, což trochu překvapí... ale proč ne. Každopádně druhého Ivánka nečekejte. Klobouk dolů před výkonem Ládi Hampla!
(zadáno: 19.10.2016)
Neurazí, nenadchne... víc k tomu asi nemam co dodat. S filmem radši nesrovnávat.
(zadáno: 10.9.2019)
Další potvrzení toho, že mladoboleslavské divadlo je naprostá špička. Nádherné, dojemné i drsné představení současného (tomu by jeden nevěřil) Izraele. Seděla jsem bez dechu po celou dobu představení. Malvína Pachlová a Diana Šoltýsová jsou ve svých rolích naprosto přesné, ostatní herci a herečky taky výborní. Děkuji za tento zážitek.
(zadáno: 14.6.2016)
Musela jsem si chvilku zvykat na to, že se v inscenaci vůbec nemluví, ale pak jsem tuto hru přijala a začalo mě to celkem bavit. Přesto si myslím, že kdyby se na scéně netísnilo tolik herců bylo by lépe. Je to vtipné, ale příliš jsem vnímala potřebu dát prostor všem, myslím, že není například nutné vidět tolik krasobruslařských párů, stačily by tři, že není potřeba aby se před zrcadlem prošly všechny dámy zvlášť apod. Je to nekonečné. Stejně tak bych krátila některé hromadné taneční výstupy, nebo bych aspoň přibrala skutečné tanečníky, ať je co obdivovat. Je to prostě show, ale jednou stačilo.
(zadáno: 21.5.2019)
Kdo má rád Rainmana, tak podle mě zklamaný nebude. Hra je dojemná a poměrně věrně zobrazuje problémy člověka s aspergerovým syndromem. Jediné co mi nesedělo byla překvapivě Petra Nesvačilová a její herecký styl. Byla strašně nepřirozená, text tak podivně zpívala nebo jak to říct, působila strašně pateticky a to je velká škoda.
(zadáno: 31.1.2019)
To je zvláštní, tolik "hejtů" a všechny od prvohodnotitelů, to minimálně zaráží. Já to tedy vůbec tak černě, jako diváci níže, nevidím. Kdo zná poetiku Divadla Sklep, tak si myslím, že ho tato páně Šteindlerova one man show nerozhodí ani nepřekvapí. Vždy se pohybovali na hraně určité trapnosti, ale byla to kritika společnosti, nastavovali vždy divákům zrcadlo a bylo už na každém, jestli to pochopí, či si jen řekne, že jsou trapáci. Tady to vnímám stejně. Ano, od kohokoli jiného bych to nevzala, od M. Šteindlera ano, protože za tím vidím právě to, co diváci, kteří se přišli jen pobavit, nevidí.
(zadáno: 14.12.2017)
Zase velká sranda, díky! :)
(zadáno: 19.11.2019)
Po letech jsem v divadle opět brečela. Dechberoucí inscenace. Nemohu k tomu napsat víc, protože nemám slov.
(zadáno: 19.10.2016)
Je to jednoduše nenáročná komedie, ale celkem vkusně udělaná. Herecky ve srovnání s jinými zájezdovkami rozhodně nadprůměr. Ačkoli Michala Dlouhého mám opravdu jako herce moc ráda, myslím, že by měl ve výrazu trochu ubrat... tak trochu "Stašovatí". Moc mě ve své roli potěšil Kamil Halbich, ten má prostě glanc :)
(zadáno: 16.4.2018)
85% Souhlasím, že začátek je trošku zdlouhavější, ale mně to nevadilo, o to víc si člověk užije, když se to začne rozjíždět. Trochu jsem se bála, že tato inscenace bude jen další feministickou hrou v řadě, ze které muži vylezou jako ti největší padouchové. Ale ono to tak není, je to takové hezky sympaticky vyrovnané :) Vulgarismy mi občas přišly trochu na sílu.
(zadáno: 4.11.2019)
65% V tomto případě mám asi největší problém s hrou samotnou. Přišla mi trochu o ničem, předvídatelná, žádný wow efekt se nedostavil, prostě najednou skončila... Herci jsou super, režie taky fajn, ale když neni o čem hrát, tak to nestačí. Každopádně pan Němec je ve své roli opět naprosto okouzlující.
(zadáno: 11.5.2016)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem čekala víc. Ano, bylo to silné a člověk si snadno dokázal představit, že se takovéto příběhy běžně odehrávají v reálném životě, ale... režijně a scénicky to pro mě bylo málo. Když to řeknu jednoduše, bylo to pořád stejné, přitom svět internetové virtuální komunikace nabízí určitě více možností, než jen chat. Chyběly mi tam momenty překvapení, což bohužel platí i o konci, který byl dost předvídatelný. Každopádně herecké výkony super, synáček byl opravdu na facku :)