Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (37)
Helena Grégrová: 15 % (78)
Jan Pařízek: 15 % (61)
Jiří Landa: 15 % (101)
Jiří Koula: 16 % (70)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 3.6.2019)
Opisy - Pomezí: 50 %
Překvapuje mě, že dva měsíce po premiéře jsem první hodnotitel inscenace. Možná proto, že diváci nějak nevědí, co na ni říct. Nedivím se. Moc jsem se těšila, ale bohužel Opisy pro mě byly zklamáním. Jestli jsem to pochopila, příběh není podstatný, člověk se má nastavit spíš na vnímání atmosféry a věcí nevyřčených. Jenže na to je dění příliš konkrétní, nedokázala jsem se oprostit od příběhu, který jsem prostě pochopit chtěla. Nedostala jsem ale žádné vodítko, jak ho číst, jen podivné obrazy, navíc téměř beze slov. Po půl hodině mě hra přestala bavit, bohužel, a nebyla jsem rozhodně jediná.
(zadáno: 25.5.2019)
Smrt mu sluší! - Švandovo divadlo: 100 %
Konečně komedie, která stojí za to, hurá. Po dlouhé době dávám s klidným svědomím 100%. Chytře napsaný text, který střílí do vlastních divadelních řad, velmi vtipné pointování situací a skvělé herecké výkony. Je vidět, že Hrbek psal hercům role na tělo, takže i klasické přehrávání Michala Dlouhého je vzato do hry a perfektně postavě sedí. Inscenace nemá slabý moment, ani na chvíli jí nespadne řemen a až do poslední scény překvapuje. Důkaz, že i situační komedie se dá zvládnout s vkusem, děkuji za to!
(zadáno: 21.5.2019)
Taneční hodiny - Divadlo Ungelt: 70 %
Kdo má rád Rainmana, tak podle mě zklamaný nebude. Hra je dojemná a poměrně věrně zobrazuje problémy člověka s aspergerovým syndromem. Jediné co mi nesedělo byla překvapivě Petra Nesvačilová a její herecký styl. Byla strašně nepřirozená, text tak podivně zpívala nebo jak to říct, působila strašně pateticky a to je velká škoda.
(zadáno: 21.5.2019)
Fantastická žena - agentura Familie: 90 %
Inteligentní skvěle napsaná komedie. Viděla jsem alternaci s Dianou Šoltýsovou, A. Jastrabanem a Ondřejem Volejníkem a musím říct, že mi do rolí tak seděli (hlavně. D. Šoltýsová), že si nedokážu představit druhou alternaci. Asi holt budu muset jít ještě jednou... a ráda :)
(zadáno: 21.5.2019)
Přítelkyně - Divadlo Ungelt: 80 %
Taková ungeltovská klasika, silný příběh, skvělé obsazení, příjemná nekomplikovaná režie. Moc hezké.
(zadáno: 21.5.2019)
Splašené nůžky - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 80 %
Splašené nůžky jsou prostě titul na jistotu, model interaktivního divadla zkrátka funguje. Příbramská inscenace je svižná a herci se v příběhu, který sami nevědí jak se bude vyvíjet, pohybují jistě a sebevědomě. Vyšetřovatel v podání Petra Floriána má nesporný talent zbavit diváky ostychu a svým sympatickým projevem je dostat přesně tam, kam potřebuje, to je velký klad celé inscenace. Naopak za uši mě tahala až přehnaná parodie homosexuálního kadeřníka, myslím, že toto přemrštěné vykroucení už je dneska trochu přežité,vtipný by byl i kdyby trochu ubral. Každopádně inscenaci rozhodně doporučuji
(zadáno: 25.4.2019)
Cesta kolem světa za 80 dní - Městské divadlo Mladá Boleslav: 70 %
Jsem v šoku z komentářů níže, asi jsme viděli úplně jinou inscenaci. Z mého pohledu je Cesta kolem světa povedená, je hravá, nápaditá, milá. Hudební čísla jsou typicky "Havelkovská" a do inscenace sedí. Herecké výkony jsou taky na tradičně vysoké úrovni, obzvláště Róza Havelková zaujme. Nevím, co komentující níže očekávali, to by bylo asi na delší diskusi.
(zadáno: 10.4.2019)
Lež - Divadlo Verze: 50 %
Procenta dávám především za herecké výkony, jinak souhlasím s komentářem níže. Na takto čistou konverzačku je text prostě slabý. Režii jsem nějak nepostřehla, spíš mi přišlo, že herci dostali úplnou volnost, ono taky co tam vymýšlet, prostě buď stojíte nebo sedíte a mluvíte mluvíte mluvíte. Neudržela jsem pozornost. Dovětek v děkovačce mi přišel zbytečný, naopak si myslím, že by bylo lepší nechat diváka tápat, kdo tedy lhal a kdo mluvil pravdu. Druhý díl v mladoboleslavském divadle je o 100% zábavnější (i text je povedenější).
(zadáno: 8.4.2019)
Faust - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Ano, je to naprostý úlet, vlastně vůbec nevím, o čem druhá a třetí třetina byla... ale bavilo mě to. Líbila se mi režisérova obrazotvornost, fantazie hraničící až s šílenstvým. Inscenaci jsem spíše než jako vyprávění příběhu brala jako sled obrazů a výjevů spolu nesouvisejících, ale samostatně fungujících. Obdivuji herce, že dokáží zvládnout tak náročný text a fyzickou stylizaci. Z Markétky jsem šílela, lituji hlasivky Kamily Trnkové a sluch všech, co to musí poslouchat... ale dávalo mi to smysl. Ne, Faust není inscenace pro každého, ale jednou za čas si takhle ulítnout je celkem osvěžující :)
(zadáno: 3.4.2019)
Čarodějky ze Salemu - Divadlo na Vinohradech: 90 %
DnV si u mě touto inscenací trochu zlepšilo reputaci. Představení mě od začátku chytlo a nepustilo. Dlouho se mi nestalo, že by mě nějaké divadlo takhle emočně vtáhlo, měla jsem strašnou potřebu vyskočit, vlítnout na scénu a všechny tam zachránit :D Nejhorší na tom je, že historie se stále opakuje, jen pokaždé v trochu jiných kulisách. Odstrašující příklad manipulace a bezmoci, se kterým se snadno můžeme setkat i v dnešní době. Rozhodně stojí za vidění.
(zadáno: 19.3.2019)
Pravda - Městské divadlo Mladá Boleslav: 80 %
Skvěle napsaný text, sympatické výkony herců a opravdu velmi nápaditá scénografie. Doporučuji :) 85%
(zadáno: 15.3.2019)
Kytice - Národní divadlo: 50 %
Dávám 50% ne proto, že bych považovala inscenaci za tak slabou, ale proto, že z prvního balkonu vpravo jsem neviděla vůbec nic a mohla jsem se jen domýšlet, co se na jevišti asi děje. Strašně mě to mrzí, opravdu jsem se těšila, byla jsem nadšená, že jsem sehnala lístek... a domů jsem odcházela otrávená jak nikdy. Tato místa by ND vůbec nemělo prodávat. Obzvláště ne na inscenace, které se odehrávají většinu času vzadu na horizontu (navíc vpravo).Nebyla jsem jediná, kdo si po skončení stěžoval, že nic neviděl. Myslím, že pokud tato místa chtějí prodávat, mělo by se na to při režijní práci myslet
(zadáno: 27.2.2019)
Kanibalky: Soumrak samců - Městská divadla pražská: 80 %
Politická satira, která ale občas sklouzává k podbízivosti a lacinosti. Nicméně ústřední linka příběhu je skvělá a Vanda Hybnerová i Jiří Hána naprosto přesní. Pro mě byla nejproblematičtější druhá část, "slušnočeši" zezačátku bavili, pak už ale ničím pořádně nepřekvapovali a opakovali jen jedno klišé za druhým, navíc dost nenápaditou formou. Jako gag dobrý, ale víc prostoru bych jim nedávala. Od Drábka bych čekala větší invenci. Čemu bych naopak dala 100% je výprava a hudba, to byla krása, titulní píseň z hlavy jen tak nedostanu.
(zadáno: 27.2.2019)
Popel a náprstky - Pomezí: 60 %
Z mé strany trochu zklamání. Představení je na můj vkus strašně krátké a nepropracované. V takto komorním zpracování si navíc myslím, že si nás mohli všichni čtyři interpreti prostřídat, abychom si mohli vyslechnout každého, jako tomu bylo u Prosíme, nesahat. Takto pro mě dvě postavy byly v podstatě naprosto neznámé a narážky na jejich linku jsem tedy úplně stoprocentně nemohla chápat. Stejně tak postava Náprstkovy manželky byla nevytěžená, nápad dobrý, ale líbilo by se mi nějaké vyústění, kdy bychom se aspoň dozvěděli, proč tam je, kde se tam vzala, mohlo by to být až mrazivé. Škoda.
(zadáno: 31.1.2019)
Tatarák na EX - agentura Point: 70 %
To je zvláštní, tolik "hejtů" a všechny od prvohodnotitelů, to minimálně zaráží. Já to tedy vůbec tak černě, jako diváci níže, nevidím. Kdo zná poetiku Divadla Sklep, tak si myslím, že ho tato páně Šteindlerova one man show nerozhodí ani nepřekvapí. Vždy se pohybovali na hraně určité trapnosti, ale byla to kritika společnosti, nastavovali vždy divákům zrcadlo a bylo už na každém, jestli to pochopí, či si jen řekne, že jsou trapáci. Tady to vnímám stejně. Ano, od kohokoli jiného bych to nevzala, od M. Šteindlera ano, protože za tím vidím právě to, co diváci, kteří se přišli jen pobavit, nevidí.
(zadáno: 28.1.2019)
My děti ze stanice ZOO - Činoherní studio Ústí nad Labem: 100 %
Skvělé zpracování, které je dostatečně drsné a zároveň ne prvoplánově šokující.
(zadáno: 25.1.2019)
Intimní příběhy z ráje - Činoherní studio Bouře: 60 %
Inscenace mě bavila více ve druhé půli, kdy už jsou na scéně obě herečky. Některé vtipy mi přišly trochu na sílu, hra totiž podle mě není přímo komedií, ale spíše vztahovým dramatem a velkým materiálem k zamyšlení a bylo by fajn k ní tak režijně přistupovat. Nicméně představení bylo milé, herecky velmi vyvážené a rozhodně nelituji, že jsem ho mohla vidět.
(zadáno: 25.1.2019)
Fantasy! - Divadlo NoD: 80 %
Takové vytuněnější Umění braku on air. Nápad s binaurálním zvukem je skvělý, vůbec jsem netušila, že něco takového existuje. Problém této inscenace však vidím v tom, že člověk se (pochopitelně) musí rozhodovat, zda mít oči zavřené a užít si zvuk, ale přijít o ta kouzla, kterými zvuk vzniká, nebo nechat oči otevřené a užívat si ruchaře v akci, ale přijít tím o plné vnímání virtuální reality o kterou tady nejvíc jde. To samé dilema jsem řešila přávě při umění braku. Řešením je jít na představení dvakrát... což je vlastně skvělý marketingový tah, jak si teď uvědomuji :)
(zadáno: 17.1.2019)
Prolomit vlny - SpoluHra: 80 %
85% Velmi syrová, drsná a nekompromisní inscenace. Petra Horváthová mě svým projevem trochu iritovala, ale to bylo myslím v pořádku, nemyslím si, že to má být postava, která je vám sympatická na první dobrou. Moc se mi ve své postavě líbila Lenka Zahradnická a o Romanovi Zachovi ani nemluvím, ten mě prostě neskutečně baví :)
(zadáno: 9.1.2019)
Můžem i s mužem - VIP Art Company: 40 %
Nic pro mě, celé představení je v podstatě postaveno na dvojsmyslech a lechtivých historkách o mužích, nějak už mam podobných modelů plné zuby. Musím ale přiznat herečkám neskutečné nasazení. Nejvíce oceňuji Vandu Hybnerovou, jejíž postava jako jediná s sebou nesla hlubší smysl, divadelnost a skutečně jsem s ní soucítila. Její solo výstup byl nádherný, procenta jdou především jí. Jinak prostě bláznivá show, kterou ale současný divák tolik miluje, tak proč mu ji koneckonců nedopřát.
(zadáno: 4.1.2019)
Jak zabít komika - Divadlo Ungelt: 70 %
Skvělí herci, dobrý námět, ale strašně předvídatelný děj. Pořád jsem čekala nějaký zvrat, nějaký wow efekt, cokoli, ale příběh běžel přesně tak, jak jsem od začátku předpokládala. Jak skvělé by například bylo, kdybychom na konci zjistili, že manažer vlastně vůbec neexistuje a že ten "mor", ta schizofrenie, byla jen v komikově hlavě nebo tak něco. Bohužel nic takového nepřijde. Pokud bych měla vyzdvihnout jen jeden herecký výkon, pak by to byl právě manažer Ládi Hampla, takhle si představuji personifikované zlo :)
(zadáno: 4.1.2019)
Revizor - Městské divadlo Mladá Boleslav: 50 %
Jsem z této inscenace rozpačitá. Jednotlivosti jsou v pořádku, ale jako celek to nějak nefunguje. Vlastně nevím, co konkrétně tomu vytknout, jediné, co k tomu můžu říct je, že mě to prostě strašně nebavilo. Hrou to není, tu mám moc ráda a viděla jsem ji už v mnohých provedeních, ale ta boleslavská, ač se snaží, je prostě taková fádní, nepřekvapivá, možná nejsou dobře vystavěné gagy, nevím. Každopádně můžu říct, že jsem na představení nebyla jediná, kdo se nebavil, smích se ozýval hlavně ze začátku inscenace, postupem času už skoro vůbec. Po přestávce dokonce někteří diváci odešli. Škoda.
(zadáno: 2.1.2019)
Záhada hlavolamu - Divadlo Minor: 90 %
(zadáno: 12.12.2018)
Bratr spánku - Švandovo divadlo: 70 %
Švanďák si ukousl další velké sousto. Já té inscenaci nemám vlastně co vytknout, má krásnou výpravu, skvělé herce, silný příběh... ale mě to prostě nebavilo. Odcházela jsem z divadla a nebylo mi z toho vůbec dobře, jak je to prodchnuto takovou zlobou, hnusem, depresí... ale to je zřejmě dobře, to byl asi záměr, který byl splněn. Nicméně přes formu ke mně nedosáhl obsah, asi tak bych to řekla. Jo a toho hlasu ze záznamu je na můj vkus moc, to je taková zvláštní berlička, která mi přišla zbytečná a otravná.
(zadáno: 12.12.2018)
Absolutno – kabaret o konci světa - Dejvické divadlo: 70 %
Je to úlet, který bych od dejvických úplně nečekala. V představení jsou krásné, vtipné i silné momenty (pro mě nejlepší scéna s jeptiškami), ale jako celek to u mě úplně nezarezonovalo. Významy tam určitě jsou hluboké, ale musela bych jít asi víckrát, abych je všechny pochopila, jde to trochu za roh, jak se říká. Ostře stříbrná scéna mi po nějakém čase začala být nepříjemná na oči, ale zas oceňuji skvělou práci se světly, které se tímto scénografickým řešením otevřely nevídané možnosti. Herecké výkony jsou perfektní, tam jsem zklamaná rozhodně nebyla.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>