Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (25)
Lukáš Dubský: 14 % (47)
Helena Grégrová: 15 % (92)
Pavla Haflantová: 15 % (26)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 4.1.2019)
Jsem z této inscenace rozpačitá. Jednotlivosti jsou v pořádku, ale jako celek to nějak nefunguje. Vlastně nevím, co konkrétně tomu vytknout, jediné, co k tomu můžu říct je, že mě to prostě strašně nebavilo. Hrou to není, tu mám moc ráda a viděla jsem ji už v mnohých provedeních, ale ta boleslavská, ač se snaží, je prostě taková fádní, nepřekvapivá, možná nejsou dobře vystavěné gagy, nevím. Každopádně můžu říct, že jsem na představení nebyla jediná, kdo se nebavil, smích se ozýval hlavně ze začátku inscenace, postupem času už skoro vůbec. Po přestávce dokonce někteří diváci odešli. Škoda.
(zadáno: 2.1.2019)
(zadáno: 12.12.2018)
Švanďák si ukousl další velké sousto. Já té inscenaci nemám vlastně co vytknout, má krásnou výpravu, skvělé herce, silný příběh... ale mě to prostě nebavilo. Odcházela jsem z divadla a nebylo mi z toho vůbec dobře, jak je to prodchnuto takovou zlobou, hnusem, depresí... ale to je zřejmě dobře, to byl asi záměr, který byl splněn. Nicméně přes formu ke mně nedosáhl obsah, asi tak bych to řekla. Jo a toho hlasu ze záznamu je na můj vkus moc, to je taková zvláštní berlička, která mi přišla zbytečná a otravná.
(zadáno: 12.12.2018)
Je to úlet, který bych od dejvických úplně nečekala. V představení jsou krásné, vtipné i silné momenty (pro mě nejlepší scéna s jeptiškami), ale jako celek to u mě úplně nezarezonovalo. Významy tam určitě jsou hluboké, ale musela bych jít asi víckrát, abych je všechny pochopila, jde to trochu za roh, jak se říká. Ostře stříbrná scéna mi po nějakém čase začala být nepříjemná na oči, ale zas oceňuji skvělou práci se světly, které se tímto scénografickým řešením otevřely nevídané možnosti. Herecké výkony jsou perfektní, tam jsem zklamaná rozhodně nebyla.
(zadáno: 5.12.2018)
Košičan jsem viděla před několika lety na Colours of Ostrava, ale v šapitó bylo snad 50 stupňů, takže jsem si to úplně neužila. Teď jsem si na ně zašla znova a bavila jsem se královsky, pánové jsou prostě geniální, to se nedá říct jinak :)
(zadáno: 5.12.2018)
Vcelku originální komedie, konečně nejde o partnerské záměny a tucty dveří. Dámy na sebe skvěle slyší, role jim sluší a je znát, že si tuto inscenaci opravdu užívají. Pánové se svých rolí ujali také zdařile. Na velmi odpočinkový večer myslím dobrá volba.
(zadáno: 5.12.2018)
Syrové, silné, vyvolávající otázky. V dnešní době je velmi potřebné tato témata opět otevírat. Děkuji za to.
(zadáno: 13.11.2018)
85% Moc krásná hra. Paní Mihulová mě naprosto okouzlila. Petru Nesvačilovou mám moc ráda, ale občas mi přišlo, že už přehrává, ale nijak zásadně, ono k té její postavě to tak nějak patří, je to takové přiznané divadlo na divadle. Konec na můj vkus příliš patetický, tam bych být dramaturgem do toho trochu sáhla, i na Petře Nesvačilové bylo vidět, že si s takovým patosem úplně neví rady.
(zadáno: 1.11.2018)
75% Pantheon si drží úroveň kvalitnější zájezdové produkce. Tato inscenace je svižná, nesklouzává do nevkusných poloh a je zasazena do příjemných a funkčních kulis. Herecké výkony jsou také velmi slušné, především Jiří Ployhar do toho dává opravdu vše. Pokud máte rádi nenáročné komedie, doporučuji.
(zadáno: 26.10.2018)
Velmi abstraktně pojaté téma ADHD, které ve mně ale silně zarezonovalo. Tvůrcům se velmi dobře podařilo vystihnout podstatu problému a přiblížit ho divákovi. Divák ale musí chtít a tomuto přístupu se otevřít. Držím palce, aby takových diváků bylo co nejvíce, protože myslím málokdo chápe, jak je těžké dítě s ADHD doma mít a co vůbec takové dítě prožívá.
(zadáno: 26.10.2018)
Komedie, kterou by slušelo tak o 30 minut zkrátit. Potěšilo mě, že se Jana Paulová nepitvoří tolik jako jindy, ale jinak mi tato inscenace zapadá mezi všechny ostatní, které jsem v Kalichu viděla a rozhodně ničím nevyčnívá. A upřímně řečeno, moc nechápu, proč se jmenuje Lady Oscar, když Oscar je muž, stejně jako v původní verzi, a žádná lady Oscar se tam za celou dobu nevyskytne.
(zadáno: 17.10.2018)
Milá komedie, která je velkou hereckou příležitostí pro dva herce, resp. herce a herečku. Petr Florián a Ivana Krmíčková zvládli svou úlohu skvěle, jejich výkon byl přirozený a sympatický. Velkým překvapením pro mě byl Josef Láska, který byl ve všech menších rolích třeskutě vtipný a rozhodně musím smeknout klobouk před jeho pohybovým nadáním.
(zadáno: 17.10.2018)
Dojemný příběh, velmi citlivě pojatý, v nádherných kulisách. Rukopis Matěje Formana je prostě nezaměnitelný a tato inscenace je skutečné pohlazení po duši.
(zadáno: 15.10.2018)
Představení, na které asi velmi rychle zapomenu, nijak zvlášť mě nezaujalo. Na druhou stranu musím ocenit, že děj na jevišti je držen v hranicích vkusu a nesklouzává k lacinosti a lascivnosti, jak tomu u žánrově podobných kusů bývá. Líbila se mi i celkem nápaditá výprava.
(zadáno: 15.10.2018)
Poctivě zinscenovaná komedie, která nabízí přesně to, co od ní čekáte. Začátku by ale slušelo zkrácení. Klobouk dolů před Davidem Gránským, dokazuje, že je opravdu talent "od pánaboha" :)
(zadáno: 15.10.2018)
85% natěšená z ohlasů, co jsem tu četla, jsem byla nakonec vlastně trochu zklamaná. Některé pasáže jsou na můj vkus příliš rozvleklé, slušela by tomu větší dynamika. Chvílemi jsem měla problém udržet pozornost, ale to mohlo být i absencí vzduchu v sále.
(zadáno: 9.10.2018)
Velice milé překvapení a osvěžení v podobě mladých herců. Hra není nijak složitá, ale dialogy jsou vtipné a je to prostě ze života, což diváka vždycky baví. Každopádně bych ji doporučovala spíše mladšímu publiku, senioři na veřejné generálce mi přišli trochu zaskočení :)
(zadáno: 9.10.2018)
Dobrý nápad, ale ocenila bych výraznější dějovou linku, než jen hledáme se - písnička - hledáme se - písnička... a tak furt dokola. Celé mi to navíc přišlo takové nedotažené, bylo znát, že herci ovládají vždy jen tu svou specializaci, ale v ostatních pokulhávají a společně to prostě úplně nezapadlo. Je to ale každopádně milý a sympatický počin.
(zadáno: 25.9.2018)
Skvělé, trochu pomalejší rozjezd, ale pak to stojí za to. Daniel Krejčík této inscenaci naprosto kraluje. Iva Pazderková je také výborná, ale její postava přecejen nemá tolik co ukázat. Velmi doporučuji.
(zadáno: 12.9.2018)
Divadlo bratří Formanů se naprosto vymyká jakýmkoliv měřítkům českého divadla. Neuvěřitelná dokonalost všeho, od choreografie, přes režii a herecké výkony až po dechberoucí výtvarnou stránku inscenace. Děkuji, že jsem něco tak skvělého mohla vidět.
(zadáno: 3.9.2018)
Naprosto úžasné loutky, za ty dávám nejvíc procent. Děj je zábavný, ale některé pasáže (především v první části) mi přišly příliš zdlouhavé a bylo vidět, že děti, pro které je představení nejvíc určeno, ztrácely pozornost.
(zadáno: 3.9.2018)
Dejvické klasicky nezklamalo.
(zadáno: 25.6.2018)
Tak tohle jde na dřeň, uf. Je pravda, že v první polovině divák tápe, ale ono se to všechno nakonec rozmotá a vysvětlí, takže pokud je divák aspoň trochu vnímavý, určitě by neměl odcházet z divadla s tím, že se nezorientoval. Je to velmi náročná inscenace, ale Žítkovské bohyně prostě nemohou být oddechovka, takhle je to správně, rozsekat diváka na molekuly, to je ono. Tereza Dočkalová opět naprosto famózní, velice oceňuji výkon Jakuba Albrechta, opravdu jsem mu to postižení věřila. Pokud chcete v divadle odpočívat a "jen" se bavit, na Žítkovské bohyně nechoďte, tohle je Divadlo s velkym D.
(zadáno: 22.6.2018)
Klasická prvoplánová komedie a stokrát omleté fóry, ale tady je těch pádů, ran lítacími dveřmi, rádoby nechtěných polití a srážek postav přecejen trochu přespříliš. Navíc všechny pády vypadají dost nepřirozeně, herci to mají prostě jen nacvičené, nevěříte jim to.
(zadáno: 18.6.2018)
Krásná blbinka :) Je naprosto úžasné, že ačkoli jsou herci celou dobu v kompletním brnění, přesto každý z nich držením těla, gesty a energií dokáže své postavě vdechnout rozdílný charakter. Inscenace je nápaditá a má délku tak akorát, aby se kluci v "kostýmech" definitivně neuvařili :) Velmi mě pobavily slepice, které dokonale přispívají k absurdnosti celé podívané.