Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (25)
Lukáš Dubský: 14 % (47)
Helena Grégrová: 15 % (92)
Pavla Haflantová: 15 % (26)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.2.2018)
Vizuálně a pohybově velice zajímavá inscenace. V první chvíli jsem to považovala dost za bizár, ale brzy mi došlo, že to tak není, všechno co na jevišti uvidíte má svůj jasný smysl a opodstatnění. Doporučuji.
(zadáno: 22.1.2018)
Jo, konečně zas po delší době skutečně dobrá a originální inscenace! Ze začátku se trochu pomaleji rozjíždí, ale pak to stojí za to. V téhle inscenaci je dobře prostě úplně všechno. A na R2D2 už se nikdy nebudu dívat stejnýma očima :)
(zadáno: 14.12.2017)
Zase velká sranda, díky! :)
(zadáno: 8.12.2017)
Moc krásné představení, naprosto nádherná a funkční scéna a skvělé herecké výkony. Tleskám!
(zadáno: 1.12.2017)
Skvěle jsem se bavila, nenáročná, ale chytrá komedie s opravdu skvělými hereckými výkony. V druhé půlce mi však přijde, že hře trochu spadne řetěz, ale to je asi celkem pochopitelné, když se přechází z čisté srandy na vážnější notu.
(zadáno: 1.12.2017)
Inscenace je hezká, svižná, s krásnou výpravou a dobrými hereckými výkony. Trochu jsem měla problém s kostýmy, moc jsem nepochopila kombinaci dobových kostýmů a současného oblečení. Nějak jsem nepřišla na důvod, proč to tak bylo. A přiznám se, že osobně jsem měla trochu problém i s ústřední dvojicí, která mi nebyla moc sympatická a tudíž jsem jí nedokázala fandit :) To je ale čistě můj problém. Za nejlepší moment hry považuji monolog Radka Valenty, zkombinovaný z replik Shakespearových her, ten byl geniální.
(zadáno: 14.11.2017)
Námět je dobrý, výprava a kostýmy také, herecké výkony super. Soundtrack geniální. Ale je to nekonečně dlouhé a vlastně se tam toho moc neděje. Z inscenace je prostě cítit, že Střihavka je muzikant, ne režisér. Chtělo by to velký zásah dramaturga. Ale celkově je toto dílo velmi sympatické, minimálně tedy pro diváky, kteří mají k undergroundové kultuře a máničkám vřelý vztah :)
(zadáno: 14.11.2017)
Klasická ukřičená vztahová komedie, která se ale bude lidem líbit.
(zadáno: 1.11.2017)
Další trefa do černého. MDMB opět potvrdilo, že jeho tým prostě umí. Scénu pantomimické výpovědi u soudu bych mohla vidět tisíckrát :) Děkuji za krásný zážitek.
(zadáno: 1.11.2017)
Mrazivé a skvělé!
(zadáno: 1.11.2017)
Velmi zdařilá adaptace, s Dagmar Havlovou v roli Roxany jsem se musela chvilku srovnávat, ale nakonec se to poddalo :) Hlasitě tleskám hudební stránce inscenace.
(zadáno: 1.11.2017)
Nádherně zpracovaná literární předloha, děkuji za to.
(zadáno: 1.11.2017)
Klobouk dolů před celým tvůrčím týmem, že mají odvahu se pustit do něčeho tak složitého a náročného, jako je právě Lámání chleba. Když to ale vezmu z diváckého pohledu, je to skutečně jen pro fajnšmekry. Skoro tři hodiny takovéhoto rodinného eposu vydrží v plném soustředění málokdo. Já měla v druhé půlce už velký problém s udržením pozornosti. Ale jinak nemám moc co vytknout, herci byli skvělí, výprava parádní, režie také...
(zadáno: 30.10.2017)
Mám stejný pocit, jako po přečtení knihy - že se z toho dalo dostat víc. Herecký výkon Ondřeje Kavana byl velmi dobrý, o tom žádná, ale celkově to na mě působilo tak nějak nenápaditě. Pro mě to málo gradovalo, vše bylo jen ve slovech, ale dynamika hry se neměnila. Lidi se smáli až se za břicha popadali, ale mně to vlastně vůbec vtipné nepřišlo, naopak. A to je možná ten hlavní problém, jaký s tím mám, hra se tváří jako komedie, ale poselství je zatraceně vážné, jenže režie s tím zachází právě JEN jako s komedií a to je málo. A hlavně, Hitler z toho vychází jako kladná sympatická postava :/
(zadáno: 11.10.2017)
Komedie pro nejširší publikum, která dokazuje, že i tento žánr lze zpracovat zatraceně dobře. Samozřejmě největší devízou inscenace je skvělý text, ale bez dobrého obsazení by ani ten nemusel fungovat. Divadlo Verze tuto inscenaci obsadilo dokonale, všichni herci skvěle drží charaktery svých postav a dokáží vypointovat situace a přesto nesklouznout k lacinosti, ačkoli to láká. A vidět Romana Zacha na jevišti, to je pro mě vždycky takový malý svátek :)
(zadáno: 6.10.2017)
Skvělé! Krásně vykreslené charaktery, perfektní herecké výkony, chytrý text... jděte na to :)
(zadáno: 6.10.2017)
Strašně jsem si přála, aby se mi to líbilo, ale bohužel, nevyšlo to. Miluju Zuzanu Kronerovou, mám ráda i pana Navrátila, ale kde nic není, ani smrt nebere. Tuhle isncenaci ani takhle skvělí herci nezachrání, text je tak slabý, že nemají prostě co hrát. Režie prakticky chybí, technická stránka silně amatérská a o výpravě radši nebudu ani mluvit. Zklamání letošního roku, je mi líto.
(zadáno: 6.10.2017)
Co chtěl autor a režisér tímto dílem říci? Snažila jsem se v inscenaci najít nějaký smysl, ale marně, chybí mi nějaká jednotící linka, překvapivější pointy, vtip... pro mě to bylo naprosto prázdné představení, kterým jsem se pronudila. Diana Mórová ale byla skvělá, díky ní to nepovažuji za úplně ztracený čas.
(zadáno: 21.6.2017)
Na můj vkus příliš slov, měla jsem velký problém s udržením pozornosti.
(zadáno: 12.6.2017)
Skvělý způsob, jak vzbudit v člověku zájem o historii :) Krásně udělané, herci dokonalí... jen bych to snesla o chlup delší ;)
(zadáno: 12.6.2017)
Miluji spojení Kolečko - Drábek. Dokonale ujetá záležitost, která ale baví od začátku do konce... pokud přistoupíte na jejich hru :) Herecké výkony všech skvělé, ale pro mě kraloval Václav Kopta... v podstatě doslova :D Tleskám!
(zadáno: 12.6.2017)
Geniální nápad. Výborně jsem se bavila a všechnu tu "ruchařinu" ani nestíhala vnímat... možná si to dám ještě jednou :)
(zadáno: 30.5.2017)
Inscenaci jsem vnímala spíš jako sled sugestivních obrazů, než příběh s dějovou linkou. Koukalo se na to dobře, přesto mám klasičtější činohernější tvorbu 11:55 radši.
(zadáno: 30.5.2017)
Největší problém jsem měla se stopáží, opravdu mi to přijde neúnosně dlouhé a na konci jsem se už v duchu modlila, aby už konečně Ema přišla na buben a skončila to. Pochválit ale musím herecké výkony a líbilo se mi i režijní uchopení. Téma hry mě zas tak moc nevtáhlo, ale s tím mám problém u mnoha klasických kusů.
(zadáno: 18.5.2017)
Fotbalu nerozumím, ale této inscenaci ano :) Ze začátku to bylo hodně vtipné, pak text sklouzává spíše k vážnější rovině, což trochu překvapí... ale proč ne. Každopádně druhého Ivánka nečekejte. Klobouk dolů před výkonem Ládi Hampla!