Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (25)
Lukáš Dubský: 14 % (47)
Helena Grégrová: 15 % (92)
Pavla Haflantová: 15 % (26)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.12.2016)
Mám komorní hry Ungeltu ráda, ale je taky fakt, že si užívám hlavně herecké výkony, jinak mě to nechává poměrně chladnou. Růžové brýle jsou taky ten případ. Nevzbudilo to ve mně emoce, které by asi mělo, vzhledem k tomu, jak silný je to příběh. Ale i tak hodnotím poměrně vysoko :)
(zadáno: 22.12.2016)
Nemám slov. Je to tak neskutečně dobrý, že na to chci jít desetkrát! Hlava mi nebere, jak to všechno funguje, zapadá do sebe... režisér musí mít tři hlavy, jinak fakt nevim :) A o otázce výpravy ani nemluvim, to je prostě dokonalost sama, do posledního detailu. Bravo, už dlouho mě něco takhle nerozsekalo.
(zadáno: 16.12.2016)
Prostě nádhera! Úžasné výkony podané s lehkostí a něhou. Navíc ansámbl je neskutečně milý :)
(zadáno: 16.12.2016)
Začátek trošku rozpačitý, ale postupně se to hezky rozjede. Nejvíc samozřejmě fungují písničky, scénky trochu pokulhávají. Nejkrásnější píseň o labuti, tu bych mohla poslouchat furt :)
(zadáno: 16.12.2016)
Byla jsem na veřejné generálce a tam se herci tedy neodbourávali. Představení se mi moc líbilo, byla jsem opravdu mile překvapená. V rolích mi seděli oba hlavní představitelé, každý to pojal po svém, ale oba baví a dojímají. Neměla jsem problém ani se stopáží. Za mě opravdu příjemně strávený čas.
Po druhém zhlédnutí zvedám na 90%.
(zadáno: 29.11.2016)
Je to takové milé, příjemné, jak si to lehce plyne. Zlata Adamovská mi občas přišla moc diblíkovská, ale Jana Štěpánková mě naprosto okouzlila (jako vždy), pravá dáma co má "koule" :)
(zadáno: 29.11.2016)
Tohle asi zhodnotit nedokážu. Je to naprosto unikátní inscenace, která se vymyká všemu, co jsem doposud viděla. Náročné, opravdu hodně, podruhé už bych to nedala. Na základě představení jsem se začala o celou kauzu bratrů Messnerových víc zajímat, takže děkuji autorům i za to, že jsem díky nim o něco vzdělanější ;)
(zadáno: 29.11.2016)
Tohle bylo i na mě trochu moc psycho :) Celkově jsem se ale bavila a potěšil mě závěr, který to celé hodil do úplně jiného světla a donutil mě o představení ještě přemýšlet.
(zadáno: 29.11.2016)
Velmi oceňuji výtvarné pojetí inscenace, velice jednoduché, ale naprosto funkční. Herci hráli výborně, přesto mi přišlo, že se lidi nebavili tak, jak se očekávalo. Stejně tak já. Nedokážu říct, čím to je. Tuto hru jsem viděla i v podání OLDstars a tam to pro mě fungovalo mnohem lépe.
(zadáno: 29.11.2016)
Neuvěřitelně krásné, čisté, hluboké, dokonalá výtvarná i hudební stránka... prostě ideální volba pro každého, kdo má rád, když mu v divadle po těle běhá mráz.
(zadáno: 7.11.2016)
Je to výborný, zábavný, herci skvělí... ale kdo viděl legendární inscenaci Zabijáka ve Švandově divadle, dá mi myslím za pravdu, že byla prostě lepší. Každopádně i inscenace Kalichu za vidění stojí. Především v první třetině představení ale občas nebylo hercům rozumět, měli by si dát pozor, aby forma nepřebila obsah.
(zadáno: 7.11.2016)
Představení je sympatické a především pro ženské publikum zábavné. Tak nějak se v tom každá najdem....sem tam ;) Přesto mi přišlo, že tomu občas chybí spád a šmrnc. Herecké výkony velmi dobré, nejvíc zaujala Diana Šoltýsová.
(zadáno: 7.11.2016)
Nejsem velkým příznivcem velkých muzikálů. Nicméně Bonnie a Clyde mě příjemně překvapilo. Je to asi hodně tím, že dobu a kulisy, ve kterých se odehrává, mám prostě na jevišti a plátně ráda. Hudba a herecké výkony mile potěšily (především mě překvapil Martin Písařík, který byl v titulní roli opravdu výborný). Takže jo, příjemně strávený večer.
(zadáno: 19.10.2016)
Je to jednoduše nenáročná komedie, ale celkem vkusně udělaná. Herecky ve srovnání s jinými zájezdovkami rozhodně nadprůměr. Ačkoli Michala Dlouhého mám opravdu jako herce moc ráda, myslím, že by měl ve výrazu trochu ubrat... tak trochu "Stašovatí". Moc mě ve své roli potěšil Kamil Halbich, ten má prostě glanc :)
(zadáno: 19.10.2016)
Neurazí, nenadchne... víc k tomu asi nemam co dodat. S filmem radši nesrovnávat.
(zadáno: 19.10.2016)
Text hry mi vlastně moc zajímavý nepřišel, ale bylo mi to úplně jedno, protože sledovat na jevišti takové pány herce, jakými jsou P. Kostka a F. Němec, je prostě Nirvána :)
(zadáno: 19.10.2016)
Hru jsem četla a jako text mě vůbec nebavila. Byla jsem tedy zvědavá, jak ji Michal Dočekal uchopil. A světe div se, bavila jsem se od začátku do konce. Všechno to samozřejmě stojí na perfektních hereckých výkonech, především Iva Janžurová je naprosto odzbrojující. Je škoda, že tuto inscenaci již ND stahuje z repertoáru, moc ráda bych ji doporučovala dál.
(zadáno: 19.10.2016)
Příjmená inscenace s jemným nenásilným humorem. Petra Špalková s Davidem Matáskem si jako herecký pár výborně sedli a divák jim ty všechny peripetie ochotně věří. Sandra Černodrinská se svou přirozenou "hubatostí" byla také skvělou volbou. Musím také ocenit scénografii, moc hezky se na to koukalo :)
(zadáno: 19.10.2016)
Konečně něco jiného než komedie s milionem dvěří a x-stěnným milostným mnohoúhelníkem. Inscenace je příjemnou oddychovkou s poměrně originálním tématem a velmi sympatickými hereckými výkony. Inscenace má navíc přidanou hodnotu pro fanoušky Red Dwarf - Halbichův Gordon má velice podobný humor jako Arnold Rimmer a to za to stojí! :D Jediné, co mi vadilo, byla role Anežky Hessové. Jako by režisér za každou cenu potřeboval narvat "vyšší umění" tam, kam nepatří. Její postava je naprosto nejednoznačná, matoucí a zbytečná. V původním textu tato role nebyla, myslím, že by se toho režisér měl držet.
(zadáno: 19.10.2016)
75% Na jevišti není snadné vytvořit dojem stísněnosti a strachu od první minuty představení, takže jsem tam ze začátku cítila lehký patos, který mi vadil (hlavně u D. Bambase). Časem se to ale hezky poddalo, začala jsem se do děje vciťovat a nakonec jsem měla i tu klaustrofobii :) Moje první zkušenost s KOČ a už teď jsem si jistá, že rozhodně ne poslední!
(zadáno: 6.10.2016)
(zadáno: 6.10.2016)
Inscenace, která rozhodně stojí za vidění. Kontroverzní? Možná! Syrová, nekompromisní, pravdivá? Rozhodně! Na Palmovce si neberou servítky... na Palmovce se toho nebojí... a to je dobře.. MOC DOBŘE!
(zadáno: 27.9.2016)
Inscenace vychytaná do posledního detailu. Režie velmi věrně, ale s potřebným nadhledem a nadsázkou, kopíruje styl noir filmů. A co se týče hereckých výkonů, tam prostě není co dodat, skvělé!
(zadáno: 27.9.2016)
Jak to tak čtu, asi mam úplně jiný vkus než většina populace. Já jsem představení doslova protrpěla. Z mého pohledu nefungovalo nic. Zasadit hru do moderní doby a na dětské hřiště, proč ne, ale musí to mít myšlenku, kterou to tedy podle mě nemělo. Snaha být cool nestačí. Velmi mě rušilo, že se scéna za celou dobu nijak neměnila, nijak nebylo znázorněno jestli jsme zrovna v chrámu nebo v sídle Capuletů, všechno ve stejných nelogických statických kulisách, které fungovaly jen, když se děj odehrával "v ulicích" Verony, tam to smysl mělo. V podání hlavních postav jsem navíc úplně postrádala něhu.
(zadáno: 14.9.2016)
95% Krásné, dojemné představení. Funguje vše.. text, herecké výkony i řešení scény. Chtěla bych vyzdvihnout výkon Gabriely Mikulkové.. přijde mi, že se na ní v hodnoceních trochu zapomíná, přitom podává stejně skvělý výkon jako její herečtí kolegové.