Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (25)
Lukáš Dubský: 14 % (47)
Helena Grégrová: 15 % (92)
Pavla Haflantová: 15 % (26)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.9.2016)
Naprosto nadšená. Inscenace má hloubku a smysl, o neskutečných akrobatických kouscích ani nemluvě. Navíc nápad obsadit do role toho kterým je "pohazováno" malé dítě, namísto obvyklé dívky, považuji za naprosto geniální.
(zadáno: 6.9.2016)
Namlsaná z předchozích dvou projektů a z režií Jirky Havelky jsem prostě čekala víc. Stylizace pro mě byla vtipná prvních 20 minut, pak už to bylo furt to samé a ani nad akrobatickými výkony jsem tentokrát dech nezatajovala. Kluci umí víc.
Navíc musím říct, že jsem byla trpce rozčarovaná z faktu, že bylo evidentně prodáno více vstupenek, než je kapacita. Za plnou cenu (a že to nebylo málo) jsme byli posazeni na schody a ještě ke všemu za sloup. Toto by LL měla pro příští roky vyřešit.
(zadáno: 21.6.2016)
Moc krásné představení. Musím navíc obrovsky ocenit, že při náhlé indispozici Petra Prokeše po odehraných patnácti minutách ho operativně zaskočil pan režisér Khek, který v civilu a s textem v ruce zbytek představení odehrál. Tomu řikam obětovat se pro diváka :)
(zadáno: 17.6.2016)
Strašně náročná incenace. Hodně těžko se mi hodnotí, protože jsem se nedokázala do děje vžít, ale je to asi možná spíš problém mého kulturního rozhledu než uchopení inscenace. Nevím, opravdu nevím.
(zadáno: 17.6.2016)
Strašně mě baví, co všechno dokáže Vosto5 vymyslet, jak dokáží spojit nespojitelné a jakej je to vždycky nádhernej úlet :) Činohernější věci mě sice od nich baví trochu víc, ale ani tahle "rozhlasovka" rozhodně nezapadne. A "Půjdem spolu dál" je taková hitovka, že ji nedostanete z hlavy ještě týden :)
(zadáno: 14.6.2016)
Musela jsem si chvilku zvykat na to, že se v inscenaci vůbec nemluví, ale pak jsem tuto hru přijala a začalo mě to celkem bavit. Přesto si myslím, že kdyby se na scéně netísnilo tolik herců bylo by lépe. Je to vtipné, ale příliš jsem vnímala potřebu dát prostor všem, myslím, že není například nutné vidět tolik krasobruslařských párů, stačily by tři, že není potřeba aby se před zrcadlem prošly všechny dámy zvlášť apod. Je to nekonečné. Stejně tak bych krátila některé hromadné taneční výstupy, nebo bych aspoň přibrala skutečné tanečníky, ať je co obdivovat. Je to prostě show, ale jednou stačilo.
(zadáno: 7.6.2016)
Tohle prostě dokáže jen Vostopětka! Neuvěřitelná práce s prostorem, perfektní nápady, napětí... a samozřejmě sranda :) Mě to tedy vtáhlo naprosto... ale věřím, že Kolonizace není úplně pro každého.
(zadáno: 30.5.2016)
Bože, díky za Dejvické divadlo! Víc k tomu netřeba dodávat :) Amen!
(zadáno: 27.5.2016)
Skvěle uchopený text, herci byli ve svých rolích přesvědčiví a velmi mile mě překvapilo, jak Jitka Ježková krásně zpívá. Plus dávám také za jednoduchou a přitom perfektně funkční scénografii a živou hudbu. Jen ta stopáž možná mohla být kratší, 1:45 bez přestávky je už celkem na hraně... ale když se člověk dobře baví, tak se to zvládne :)
(zadáno: 24.5.2016)
Iva Janžurová i Kryštof Hádek byli skvělí, jinak mě hra moc nevtáhla. Myslím si ale, že chyba je spíše na mé straně, protože o životě Sarah Bernhardt v podstatě nevím vůbec nic. Určitě před zhlédnutím doporučuji si o ní něco přečíst.
(zadáno: 17.5.2016)
Já se s většinou hodnotících tedy neshoduji. Představení se mi velice líbilo, mělo spád, nápad, silný příběh a skvělé herce. Bylo dokonale promyšlené a přesné. Nečetla jsem knihu, ani jsem neviděla jinou inscenaci této hry, takže nemohu srovnávat, ale mám dlouholetou osobní zkušenost s prací s autistickými dětmi, což mi myslím dává právo se k viděnému vyjádřit. Jan Cina autistické chování vystihl velmi věrně, někdo tu píše, že hrál bez emocí. ANO, hrál a to je dobře! Emoce jsou přesně to, co autistům chybí, takže bych řekla, že kdo kritizuje jeho výkon, pravděpodobně autistu nikdy neviděl.85%
(zadáno: 11.5.2016)
Zvláštní originální spojení zdánlivě nespojitelnéno. Jane Austenová a zombie thriller. Mám tyhle úlety ráda, bavilo mě to, ale myslím, že pár škrtů by inscenaci prospělo... nebo možná aspoň ta přestávka. Myslím, že méně inscenaci ocení diváci, kteří v DISKU viděli legendární Masakr v Paříži, kde se pracovalo s umělou krví úplně stejným, avšak dotaženějším a masakrálnějším způsobem :) Mezi tyto diváky patřím i já, takže za mě 75%.
(zadáno: 11.5.2016)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem čekala víc. Ano, bylo to silné a člověk si snadno dokázal představit, že se takovéto příběhy běžně odehrávají v reálném životě, ale... režijně a scénicky to pro mě bylo málo. Když to řeknu jednoduše, bylo to pořád stejné, přitom svět internetové virtuální komunikace nabízí určitě více možností, než jen chat. Chyběly mi tam momenty překvapení, což bohužel platí i o konci, který byl dost předvídatelný. Každopádně herecké výkony super, synáček byl opravdu na facku :)
(zadáno: 3.5.2016)
Já jsem z toho zas tak odvázaná nebyla, viděla už jsem povedenější kusy na toto téma. Myslím, že si Šárka mohla lépe vyhrát se stylizací jednotlivých postav, v mých očích dost splývaly. Přišlo mi, že Šárce nejlépe seděla poloha, kdy hrála matku, tam mě bavila a byla přirozená. Jinak jsem měla dost problém udržet pozornost.
(zadáno: 30.4.2016)
Krásná inscenace, která má sílu, něhu a sem tam i humor. Oba představitelé hlavních rolí jsou skvělí, ale u mě to přecejen vyhrává Matouš Ruml. Vřele doporučuji!
(zadáno: 24.4.2016)
Milé překvapení. Hra je vtipná, velice jednoduchá scénografie perfektně funguje a herci jsou skvělí. Především musím vyzdvihnout obě dámy, ty jsou opravdu perfektní :)
(zadáno: 22.4.2016)
Skvěle výtvarně pojaté, skvělá hudba, skvělé výkony herců, skvělá komunikace s publikem... oni to prostě umí :)
(zadáno: 22.4.2016)
Tak tohle vůbec nevím, jak mám hodnotit, to je prostě úlet a šílená jízda :) Ale jízda, která mě bavila, zajímala a ve které to všichni aktéři dali na výbornou.
(zadáno: 22.4.2016)
65% Inscenace, která drží hlavně na hercích, ti jsou skvělí. Jinak to hodnotím jako neurazí-nenadchne. Nápad s "dvojím viděním" Báry Hrzánové je vtipný, ale předpokládám, že to bylo dáno už textem a ne aktuální režií.
(zadáno: 22.4.2016)
Tak trochu šlápnutí vedle. Herci jsou skvělí, ale nějak to nedrží pohromadě. A musím přiznat, že mě vždycky rozčiluje, když tvůrci do Shakespearových her mají potřebu cpát moderní prvky (tablet, mobil, počítač, PIN...). Proč??! Mají pocit, že Shakespeare jako klasika už neosloví? Já si to nemyslím, ba právě naopak. Nešťastné bylo také kostýmní řešení, nejen že to bylo celé takové podivné, ale hercům navíc často kostýmy překážely v pohybu. A je to strašně, ale STRAŠNĚ, dlouhé s dost podivným závěrem, který je dopsán a je jaksi navíc.
(zadáno: 22.4.2016)
Další inscenace ze které jsem dost na rozpacích. Není to špatně napsané, není to špatně zahrané, ale tak nějak to nemá (promiňte mi ten výraz) koule. Myslím, že by tomu hodně pomohlo lepší vykreslení charakterů obou postav, jejich vývoj, byli oba pořád stejní a vzhledem k příběhu mi to dost nesedělo. Hlavně to platí u Libora Stacha. Nešťastné mi přijde také jevištní řešení, kdy scény odehrávající se v dolní části (obzvláště když herci sedí), vidí tak první tři řady diváků, ty zadní už se jen domýšlí, co že se to tam asi děje.
(zadáno: 22.4.2016)
Absolutně nic jsem od toho nečekala a možná i proto jsem pak byla tak mile překvapená. Ondřej Sokol byl vtipný, přirozený, sympatický... tak to asi má být, ne? :)
(zadáno: 22.4.2016)
Představení hlavně pro puberťáky... což je asi i záměr. Bylo to fajn, víc se mi líbil Daniel Krejčík, u Rozity mi přišlo, že občas až moc tlačila na pilu. Každopádně je to dobrý nápad a já pevně doufám, že aspoň v někom z těch středoškoláků, co představení viděli, to vzbudí o Shakespeara zájem.
(zadáno: 22.4.2016)
Tohle teda bylo hodně milé překvapení! Moje první návštěva v H2O a hned nejdelší inscenace, jakou tam mají (říkal barman). Trochu jsem se té stopáže bála, ale musím říct, že jsem se celou dobu skvěle bavila. I když konec už mi přišel přecejen trochu natahovaný. Každopádně tleskám a tomuto prostoru i souboru moc fandím.
(zadáno: 22.4.2016)
Já nějak nevim, jsem z toho rozpačitá. Ono to nebylo špatné, ale úplně to pro mě nefungovalo. Bylo to nějaké moc ukecané, zdlouhavé a šílená nepřirozená gestikulace Sabiny Remundové v první půlce byla naprosto nepochopitelná. Paní Iva Janžurová ale byla opět úžasná, ta by pozvedla úroveň snad i Kameňáku...