Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (53)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 11.5.2016)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem čekala víc. Ano, bylo to silné a člověk si snadno dokázal představit, že se takovéto příběhy běžně odehrávají v reálném životě, ale... režijně a scénicky to pro mě bylo málo. Když to řeknu jednoduše, bylo to pořád stejné, přitom svět internetové virtuální komunikace nabízí určitě více možností, než jen chat. Chyběly mi tam momenty překvapení, což bohužel platí i o konci, který byl dost předvídatelný. Každopádně herecké výkony super, synáček byl opravdu na facku :)
(zadáno: 14.11.2017)
Námět je dobrý, výprava a kostýmy také, herecké výkony super. Soundtrack geniální. Ale je to nekonečně dlouhé a vlastně se tam toho moc neděje. Z inscenace je prostě cítit, že Střihavka je muzikant, ne režisér. Chtělo by to velký zásah dramaturga. Ale celkově je toto dílo velmi sympatické, minimálně tedy pro diváky, kteří mají k undergroundové kultuře a máničkám vřelý vztah :)
(zadáno: 22.11.2019)
Klobouk dolů před Davidem Prachařem, utáhnout hodinu a půl na téma fotbal je fakt výkon :) Hra je vtipná a Prachařovo pojetí trenéra je myslím naprosto přesné, velmi oceňuji fyzické ztvárnění postavy, to jsem se fakt pobavila. Jediné, co mě trochu mrzelo, byla absence hry s rekvizitou panáků, když už na scéně jsou a jsou tak výrazní, tak si myslím, že by měli být využiti. Takhle jsem pořád zvědavě čekala, kdy se s nimi začne hrát a ono nic.
(zadáno: 3.12.2015)
Nemůžu sdílet nadšení ostatních. Já jsem byla dost zklamaná. Většinu času jsem se nudila. Bylo to pro mě tak nějak o ničem, postaveno na stereotypech, že Ostraváci jsou burani a Pražáci namyšlení (tomu se mám smát?), jen se tam pořád někdo s někým nezajímavě a zdlouhavě hádal, scéna I. Chmely a K. Winterové byla nevypointovaná a nikam nevedla, hra naprosto předvídatelná, včetně závěru... prostě zklamání. Ale možná je to všechno jen proto, že pracuji ve školství a podobné "divadlo" zažívám každý den, takže čím mě to vlastně mohlo překvapit...
(zadáno: 22.1.2015)
Jedna z nejlepších inscenací, co jsem kdy viděla. Nemám ráda vulgarity na jevišti, ale sem to prostě patřilo a vůbec mě to neuráželo. Bavila jsem se od začátku do konce.
(zadáno: 28.5.2018)
Já k tomu nějak nemam co říct, moderní pojetí klasiky, které mě úplně nedokázalo vtáhnout, ačkoli sršelo nápady a herecké výkony byly skvělé.
(zadáno: 22.4.2016)
Skvěle výtvarně pojaté, skvělá hudba, skvělé výkony herců, skvělá komunikace s publikem... oni to prostě umí :)
(zadáno: 30.4.2016)
Krásná inscenace, která má sílu, něhu a sem tam i humor. Oba představitelé hlavních rolí jsou skvělí, ale u mě to přecejen vyhrává Matouš Ruml. Vřele doporučuji!
(zadáno: 30.10.2017)
Mám stejný pocit, jako po přečtení knihy - že se z toho dalo dostat víc. Herecký výkon Ondřeje Kavana byl velmi dobrý, o tom žádná, ale celkově to na mě působilo tak nějak nenápaditě. Pro mě to málo gradovalo, vše bylo jen ve slovech, ale dynamika hry se neměnila. Lidi se smáli až se za břicha popadali, ale mně to vlastně vůbec vtipné nepřišlo, naopak. A to je možná ten hlavní problém, jaký s tím mám, hra se tváří jako komedie, ale poselství je zatraceně vážné, jenže režie s tím zachází právě JEN jako s komedií a to je málo. A hlavně, Hitler z toho vychází jako kladná sympatická postava :/
(zadáno: 22.4.2016)
Není to inscenace, která by ve mně zanechala nějaký extra hluboký dojem, ale musím říct, že je to takové milé, celkem vtipné a všichni tři herci jsou prostě boží.
(zadáno: 22.4.2016)
Představení hlavně pro puberťáky... což je asi i záměr. Bylo to fajn, víc se mi líbil Daniel Krejčík, u Rozity mi přišlo, že občas až moc tlačila na pilu. Každopádně je to dobrý nápad a já pevně doufám, že aspoň v někom z těch středoškoláků, co představení viděli, to vzbudí o Shakespeara zájem.
(zadáno: 24.2.2020)
Jak už jsem psala u jiné komedie ze "stáje" Pantheon production, jedná se o zájezdovku, která si drží stabilně vyšší úroveň. Veselé Velikonoce je bláznivá komedie, kterou táhne především Martin Hofmann, což je logické, když si tuto hru sám vybral. Ostatní s ním zdatně drží krok, i když u M. Badinkové jsem měla občas dojem až přílišného přehrávání a M. Zoubková byla už ve svém prvním vstupu na můj vkus až příliš opilá, méně je někdy více. Velmi mě naopak bavila dvojice Wohanka - Cíl. Milovníci tohoto typu komedií se budou určitě skvěle bavit.
(zadáno: 1.2.2016)
No sláva, zase jsem po delší době viděla představení, které za ty dvě a půl hodiny v divadle stálo. Propagační materiály včetně webu a plakátu sice vypadají jako nábor do pochybné béčkové sekty, ale kdo se nenechá odradit, litovat myslím nebude. Úžasně milá, vtipná a sympatická inscenace, ve které oba herci naprosto excelují (viděno s M. Rumlem). Díky za zážitek!
(zadáno: 20.9.2015)
Odešla jsem v půlce, což normálně nedělám. Že je to povrchní komedie by mi ani tak nevadilo, to jsem trošku čekala, co jsem ale nečekala byl otřesný herecký výkon Simony Stašové. Nevím jak se stane, že herečka, která je ve filmech jednoduše geniální, je na divadelním jevišti tak nekoukatelná. Proč mluví jen nosovkou nebo přehnaně hrdelně, proč šišlá, proč se pitvoří i tam, kde se to nehodí... je režisér hluchý nebo Simona nic jiného neumí? Nevím, ale asi obojí, stejnou zkušenost jsem si totiž odnesla ze všech jejích inscenací, které jsem za poslední dva roky viděla. Smutné.
(zadáno: 7.9.2020)
"Tohle museli vymyslet někde v hospodě..", trefně poznamenala divačka sedící v řadě za mnou. Ano, souhlasím. Parodie ve stylu Jak pejsek s kočičkou pekli dort, hlavně tam narvat co nejvíc fórů, bez jakékoli koncepce. Herci se baví více než diváci, co by na to asi řekl Jára Cimrman. Herců mi ale bylo upřímně líto, tohle je opravdu plýtvání talentem. P. Vojnar se v jednom rozhovoru nechal slyšet, že představení předlohu nijak nezesměšňuje a o parodii se nejedná. To jako vážně?!! Taky pravil, že se divák může těšit na kostýmy srovnatelné s originálem... no, já radši už mlčim, nechci býti jízlivá.
(zadáno: 15.9.2021)
55% Jsem z inscenace rozpačitá. Nevím nakolik je to dílem textu a nakolik režie, ale nějak mě to nebavilo. Proti hereckým výkonům nemohu říci nic, ale nedokázala jsem se na postavy napojit, u některých jsem ani moc nerozuměla, proč na panství vlastně jsou a jaký je jejich vztah k ostatním. A to nejsem Čechovem úplně nepolíbená, takže jsem věděla, do čeho jdu. Dočetla jsem se, že do textu se nezasahovalo... no, myslím si, že určitý dramaturgický zásah by na místě byl. Bavila mě již tradičně vtipná Bára Kubátová, zaujala i Pavla Gajdošíková a Anna Kameníková.
(zadáno: 31.5.2015)
Nekonečně dlouhé pásmo trapně dvojsmyslných a prvoplánově sprostých vtípků. Vydržela jsem první půlku, druhou už jsem si dala jen z odposlechu. Opravdu je tohle "vše" co se dá o mužích říct? Tak to teda pěkně děkuju, ztratila jsem poslední iluze. 30% dávám za jediný zajímavý příběh - otec - syn - syn, který jediný nespočíval v trapném vtipkování, ale v řešení zajímavého rodinného konfliktu, kde herci konečně mohli ukázat, že něco umí. Bohužel mezi tím ulepkaným zbytkem zcela zanikl. Smutný fakt je, že kromě mě celé divadlo hýkalo blahem, ať žije český divácký (ne)vkus.
(zadáno: 11.2.2020)
Pořád přemýšlím, co napsat. Inscenace je totiž vlastně dokonalá, tak dokonalá ve své emotivnosti, až se mi na ni strašně špatně koukalo. Tolik zmaru najednou se jen tak nevidí. Podruhé už bych to vidět nemusela, ale smekám klobouk před všemi herečkami, "svléknout" ze sebe po představení tuhle roli asi musí být docela boj.
(zadáno: 10.4.2015)
Páně Kleplova výtečná one-man show. Oddychovka, která vám vykouzlí úsměv na rtech, i když je vám zrovna mizerně... vyzkoušeno na vlastní kůži :)
(zadáno: 3.9.2018)
Dejvické klasicky nezklamalo.
(zadáno: 19.6.2019)
Viděl tu hru dramaturg? Nepřišlo mi a jestli ano, tak bych ho vyhodila. Neskutečně ukecané, zbytečně dlouhé a většinu času nezáživné. Navíc člověk pořádně neví, jestli přišel na komedii nebo na psychodrama. A ty zpívané vsuvky? Proč?! Nicméně herečky (a herec) se z toho snažily vytřískat co se dalo, což oceňuji.
(zadáno: 6.9.2016)
Naprosto nadšená. Inscenace má hloubku a smysl, o neskutečných akrobatických kouscích ani nemluvě. Navíc nápad obsadit do role toho kterým je "pohazováno" malé dítě, namísto obvyklé dívky, považuji za naprosto geniální.
(zadáno: 7.11.2016)
Je to výborný, zábavný, herci skvělí... ale kdo viděl legendární inscenaci Zabijáka ve Švandově divadle, dá mi myslím za pravdu, že byla prostě lepší. Každopádně i inscenace Kalichu za vidění stojí. Především v první třetině představení ale občas nebylo hercům rozumět, měli by si dát pozor, aby forma nepřebila obsah.
(zadáno: 22.4.2016)
65% Inscenace, která drží hlavně na hercích, ti jsou skvělí. Jinak to hodnotím jako neurazí-nenadchne. Nápad s "dvojím viděním" Báry Hrzánové je vtipný, ale předpokládám, že to bylo dáno už textem a ne aktuální režií.
(zadáno: 2.1.2019)