Profil uživatele

Bernardblack

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (37)
Helena Grégrová: 11 % (140)
Jan Pařízek: 11 % (123)
Jiří Landa: 11 % (172)
Lukáš Dubský: 11 % (98)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 17.3.2017)
Pro peníze jsem nikdy neměl slabost a u těch divadelních to bohužel nebude jinak:(Panoptikum je to sice opravdu svérázné, ale pochybuji, že bude mít takový uspěch a trvanlivost jako reálné peníze:)Evička, jako ultimativní pi...pina rulezz:)
(zadáno: 14.3.2017)
75%
"Všechno nebylo jenom špatné"...aneb satira nastavující zrcadlo naší pokřivené společnosti(lepší než film a šlapající knížce na stránky:)jo a Drtinová to dobře drtí:)
(zadáno: 27.2.2017)
Ač jsem"sametovou noc" či založení"občanského fooru":)zažil jen jako dítě, tak myslím, že se hře dobře podařilo zachytit onu atmosféru strachu a převlékání kabátů...škoda jen poněkud"přepáleného a prozrazeného závěru"...každopádně otázka, kdo tady zhasne, když odejdou všichni komunisti, už zůstane navždy nezodpovězená:)
(zadáno: 26.1.2017)
75%

Marek Cpin se opět vyznamenal(jeho výprava ala"Tim Burton na tripu":)je prostě boží...a že Mikulášek zvolil právě tuhle předlohu se vůbec nedivím, protože Vitrac byl průkopník toho co ted tak dobře dělá v domovském DnZ sám(pro fanoušky surrealistického satirického absurdna povinnost:)Nejen pan Wohanka jako"pedofilní generál"výborný a ted jdu"truhlařit":))
(zadáno: 12.1.2017)
"Všichni chtějí být v rakvi krásní", ale někteří toho na sebe"naplácají"tolik, až je výsledný dojem...:(bohužel spalovačův případ)
Ne, nevadí mi,"moderna v národním" či "odvážné zpracování"kultovní klasiky, ale když to nemá atmosféru, šťávu, hloubku a gradaci, tak to ani"milion serepetiček"nezachrání...
dobrý Pechlát, ostatní nevýrazní(Lucie"bublina"Polišenská jako 14letá dívenka?!?příšerná:(
Paradoxně až samotný"osvobozený a prostý"závěr nechá trošku vykouknout sílu Fuksova díla, což je prostě málo:(
(zadáno: 28.12.2016)
Některé scénky vtipné(boj o místo, ventilační nirvána), ale celkově bohužel nevyvážené a slabé, navíc nevyužitý potenciál tématu a charakterů..z nezáživného davu vyčnívalo snad jen to"prase"Radima Kalvody:)
(zadáno: 20.12.2016)
"Jsem nula, a proto nejsem milej"(což bohužel sedí i na spoustu lidí:)i když mě hra samotná příliš nezaujala, tak duel Plesl x Kubařová byla radost sledovat...jen víc "komorního dejvického" kde o to silněji vynikne herectví zdejšího souboru(co třeba takový souboj Trojan x Myšička...??)
(zadáno: 30.11.2016)
aha, tak jsem viděl další skvělý výkon mého oblíbence Martina Hofmanna, jenž dává"klasické komerční zábavě divadla Palace"(nemyslím nijak zle:)vyšší level..místy hodně připomínal Rain mana v geniálním podání svého jmenovce(ostatně nejen jménem, mimořádným herectvím, ale i zjevem je mu podobný:)Chcete něco nenáročného?Tak běžte a bavte se, aha:))
(zadáno: 28.11.2016)
Malá divadla a scény mám rád a vila Štvanice má opravdu specifickou atmosféru(kde jinde se Vám v průběhu představení spustí pavouk na hlavu:)Nejvíc mě bavil Franz Kafka v podání Jiřího Bohma,"Veselý Freud" a čarokrásná muza(a že jí opravdu je:) Evička Josefíková...hra sice zůstane brzo zapomenuta, ale prostředí a nadšení herců jistě ne.
(zadáno: 28.11.2016)
uff, Kašpara mám rád(jeho atmosféru a herce), ale tohle mi prostě nesedlo.Jednoduchá, ale výborně udělaná a využitá scéna(zastávka s měnící se reklamou, krapet větší louže či lampa"stabilní"jak ruská ekonomika:)Herecké výkony opět skvělé(nemůžu nevyzvednout Rumlovic rodinku a českého Dustina:)i množství vulgarit mě neuráčí(mají tam své místo)a chápu co tím chtěl autor říct, ale jako celek všechna ta hovna nefungují(moc řídké sračky:), ale možná je to tím, že nemám bratra katolického kněze:)
(zadáno: 28.11.2016)
Ungelt a jeho filozofii oceňuji...žádné pozlátko(nabubřelá scéna či laciné podbízivé hry), ale jen silné herecké osobnosti a jejich výkony...což je i případ Poslední romance, kterou tím právě zachraňují(jinak předvídatelná a sotva průměrně napsaná hra)Každopádně na"Broskev řvoucí"a"rapující"Petr Kostka je nezapomenutelný:)
(zadáno: 18.11.2016)
Pro všechny kteří věří, že dřív byli lidé a doba jiní(lepší:) a že se historie neopakuje:)
(zadáno: 12.11.2016)
Originál Rickyho Gervaise je pro mne kult(ve své době neskutečné zjevení), stejně tak i Brněnská televizní adaptace s Václavem Koptou se povedla(dal hlavní postavě víc lidskosti, takové české"švejkovství"), takže latka byla nastavena proklatě vysoko.Přestože se třeba jako u"Kdo je tady ředitel"nepovedlo, aby divadelní verze přejela tu filmovou, tak je o povedené a vtipné představení, kterému se dobře povedlo zachytit o co v originálu"go"..výborní Fridrich a Hána"jako vždy"palec nahoru:)
(zadáno: 12.11.2016)
Nejlepší cirkus v divadle, jenž jsem kdy viděl(i když spousta důchodců dala raději na veřejné generálce přednost letáku Kauflandu:)
Úžasný výkon Zbigniewa Kaliny a propracovaná scéna, masky, choreo, artistická čísla...a nádherná práce/hrátky s češtinou(český autor se nezapře, snad jen cimrmani můžou konkurovat)
Věčný boj, dobra se zlem a nezničitelná touha, žít svůj sen...
(zadáno: 17.10.2016)
Nekorektní mi to vůbec nepřišlo...spíš místy nevyužité až trapné, ale jako jednoduchá od-dechovka proč né...
(zadáno: 26.9.2016)
75%
Sokolík své(i mé)oblíbence Mcdonagha a Mameta prostě umí, stále aktuální hra(možná čím dál víc)o našem pokřiveném žebříčku hodnot a tlaku/bezpáteřnosti současné společnosti/systému..výborně načrtnuté charaktery, v druhé půlce zbytečně moc vulgarit a nevyužitého potenciálu...tradičně výborného Dulavu, Taclíka a Fingera překvapivě dobře doplňuje i Suchoš
(zadáno: 22.9.2016)
85%
Kašlete na to, jak moc je či není uvěřitelná zápletka, to není oč tu beží..
A běžte na jednoho z posledních hereckých velikánů narozených před WWII, protože jeho výkon je"neuvěřitelný"..."gotické"prostory divadélka v rytířské tvoří ideální kulisu.. a kdo během představení neuroní"kroupu"je jen neživé balvan:)
(zadáno: 18.9.2016)
Mimořádná parta v dejvickém jede stále dál a hlouběji...asi nejlepší uchopení/znázornění toho co všechno je láska a kam/ k čemu až nás může dovést..vytříbené dialogy a humor, mimořádné herecké výkony zde nejsou překvapením..a kdyby někdy vyšla Martha Issová knižně, tak na ni vystojím i třikrát delší frontu než na lístky do DD:)
(zadáno: 16.9.2016)
Jediným mínusem téhle výborné hry je předvídatelná pointa.(tedy kromě nesnesitelného vedra v narvaném rubínu:)Jinak jde o originální, vtipnou a herecky skvěle zahranou zpověď"dvou třicátnic"o tom jací jsou dnešní muži nepoužitelní slaboši:)Tak zajímavé a aktuální, že jsem ani nestačil postřehnout, že mi dvě nádherné herečky pobíhají pod nosem jen v noční košilce:)aneb první řada rulezz:))
(zadáno: 15.9.2016)
Výborná"konverzačka", jenž ukazuje to, že pod maskou etikety, civilizovanosti a pravidel se pořád skrývají divoká zvířata, bránící sebe a své mladé:)jinak Dulava klasicky rulezz:))
(zadáno: 13.9.2016)
75%
Můj král(Boleslav I.:)rozhodně nezklamal, ale žádný zázrak se taky nekonal..kdo zná Bolka a jeho humor, tak ví přesně co dostane...(i na tu Májku dojde:)Osobně jsem na to šel, abych ještě viděl pana Lasicu(stejně jako třeba Zdeněk Svěrák je to pro mě vzor...)a vzhledem k tomu, jak křehce a zranitelně působil se obávám, že jsem to stihnul ta tak...aneb"dva" výjimeční lidé(herci a baviči) vzpouzející se svému osudu, snad ještě pár let nebudeme"mínus dva"
(zadáno: 12.9.2016)
Emočně asi nejsilnější"Mikulášek company"jeho klasicky mimořádné propojení scény, hudby, kostýmů, výjevů atd je zde umocněno dech beroucím vše propojujícím a pohlcujícím textem...
Dva mimořádní lidé, jejichž přátelství...nemám slov...čím víc se blížil očekávaný konec, tím víc ubývalo v hledišti smíchu a naopak přibývalo kapesníčků...
(zadáno: 6.9.2016)
Mamet se opět trefně a vtipně strefuje do černého...tentokrát na téma nejintimnější(naše vztahy, perverze a choutky)
Scéna a děj jsou hodně rozkouskovaný, což je vzhledem k tomu jak je hra zpracována pochopitelné(hodně to připomíná současné pojetí"na zábradlí",ale Sokolík hru uvedl, ještě když tahal Mikulášek kačera:)
Všichni herci výborní, ale vyzdvihnout musím opět Dulavu, jenž vytvořil dalšího nezapomenutelného"slizouna":)
(zadáno: 29.6.2016)
Kolečko očividně použil dobrou mázu a tak jeho divadelní stopou profrčíte ani nevíte jak a náramně se u toho bavíte (i když nejste gerontofil:)
Horal Pavka (skvělý Pavelka) má koule a nezalekne se ničeho (snad až na tu mlhu:)
(zadáno: 14.6.2016)
66%
Na zdraví!Tak na zdraví, vždyť o nic nejde jenom o zdraví...(jak přízračně zpívá skupina Alkehol)Jednotlivé charaktery a jejich osudy jsou zajímavé, ale není to dobře promícháno(jako whiskey se sodou:)
Možná už měl Dodo"delirium tremens",ale bohužel se nedostal až na dno sklenky:)a teprve tam je, jak víme, ukrytá pravda:)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>