Profil uživatele

Bernardblack

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (38)
Helena Grégrová: 11 % (141)
Jan Pařízek: 11 % (124)
Jiří Landa: 11 % (173)
Lukáš Dubský: 11 % (102)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 6.9.2016)
Mamet se opět trefně a vtipně strefuje do černého...tentokrát na téma nejintimnější(naše vztahy, perverze a choutky)
Scéna a děj jsou hodně rozkouskovaný, což je vzhledem k tomu jak je hra zpracována pochopitelné(hodně to připomíná současné pojetí"na zábradlí",ale Sokolík hru uvedl, ještě když tahal Mikulášek kačera:)
Všichni herci výborní, ale vyzdvihnout musím opět Dulavu, jenž vytvořil dalšího nezapomenutelného"slizouna":)
(zadáno: 29.6.2016)
Kolečko očividně použil dobrou mázu a tak jeho divadelní stopou profrčíte ani nevíte jak a náramně se u toho bavíte (i když nejste gerontofil:)
Horal Pavka (skvělý Pavelka) má koule a nezalekne se ničeho (snad až na tu mlhu:)
(zadáno: 14.6.2016)
66%
Na zdraví!Tak na zdraví, vždyť o nic nejde jenom o zdraví...(jak přízračně zpívá skupina Alkehol)Jednotlivé charaktery a jejich osudy jsou zajímavé, ale není to dobře promícháno(jako whiskey se sodou:)
Možná už měl Dodo"delirium tremens",ale bohužel se nedostal až na dno sklenky:)a teprve tam je, jak víme, ukrytá pravda:)
(zadáno: 13.6.2016)
Om, tak tohle nebyla Nirvána, ale očistec:)Přitom to začalo tak ideálně...můj oblíbenec Vyorálek, poslouchá legendu Lemmyho z Motorhead(protipól zbytečného člověka)vajíčková stěna marshallů atd... a končí to jako naprosto zbytečná oblomovština
(zadáno: 9.6.2016)
Černo, deprese, nicota a zmar(kdo byl někdy v O(s)travě, tak ví o co go:)a četl Balabána...
Ideální pro podzemní scénu(zde opravdu není"švanda" aneb dole v dole:)
(zadáno: 7.6.2016)
Neskutečně tupou první půlku nezachrání ani zajímavý nápad v podobě druhé...
Mám rád černý humor, ironii a sarkasmus, ale musí to mít aspoň minimální uroven, což není případ dialogů v téhle hře(jen sprostá slova, mrtvoly, zbraně a demence dobrou černou komedii opravdu neudělají:(
(zadáno: 6.6.2016)
85%
"Velice silný a náročný text k dlooouhému zamyšlení aneb"Boha omlouvá jedině to, že neexistuje"
První půlka je taková rozjezdová a otukávací.V druhé předvede František Němec dech beroucí nihilistický monolog plný nicoty, marnosti a zmaru ze života, že mě z něj ještě ted mrazí...(nejen proto, že s ním souhlasím:)
(zadáno: 27.5.2016)
Tak tohle byla jízda"totalitní crazy horor"s přesahem:)Každopádně tleskám za odvahu a provedení!(něco takového jsem v divadle ještě neviděl:)Herecky mě nejvíc posedla Tereza Dočkalová
(zadáno: 24.5.2016)
2x Utajený klenot, jenž strčí většinu současné komediální produkce do kapsy:)
Slovenština a herecké obsazení hře jednoznačně pomáhá, takže po pomalejším rozjezdu je kadence projektilů do bránice tak silná, že by roztrhala i mrtvého:)
a jako vždy famózní Lord(česko-slovenského divadla:)Hofmann
(zadáno: 21.5.2016)
Ano, Cry baby Cry a řvát smíchy budou nejen baby:)Protože tenhle"slepičí ulet", jenž"prokoučuje"i takový alfa samec jako Michal Dlouhý se vážně povedl:)Výborně a trefně napsané texty, propracované a herečkám padnoucí charaktery, humor za kterým se skrývají mnohé pravdy...doporučení pro 9z10 mužů, jenž si chtějí něčím udobřit naštvanou ženu(třeba se v tom i najde:)
(zadáno: 16.5.2016)
S Michalem je vždy záruka, že představení Vám nikdy nebude připadat Dlouhé:)Sokolíkův překlad a režie se nezapřou(výborný nápad se záběry z minulosti), takže má představení švih, gagy údernost a než se nadějete tak je tu ten závěrečný (s)pád:)
(zadáno: 13.5.2016)
75% Marek Cpin se zde překonává(geniální řez domečku pro"živé panenky":), Plodková, Vyorálek, Noha atd jsou klasicky výborní a několik scének nezapomenutelných(s kytkou, dušením či přípravou hnízdečka lásky:)
(zadáno: 3.5.2016)
Spojení výborných herců H+H(Hampl, Halbich)a textu legendy francouzských komedií(humoru)nemusí být automaticky lepší než průměr...bohužel:(
(zadáno: 3.5.2016)
60%
Geniální dílo Francise Vebera sice v podání DBZ zdaleka nedosahuje kvalit filmového originálu, přesto jej solidní výkony Vydry a Cardy drží nadprůměrem.
(zadáno: 2.5.2016)
Popis"svérázná cesta do pekel"sedí(obzvláště pro neznalé předlohy:), protože jsem se v textu/ději docela ztrácel a málem se z"katakomb švandáku"nevymotal:)
Přesto jsem z atmosféry, výkonu Davida Punčocháře či nejkrásnější moravské herečky, jako nevěsty, rozhodně nezůstal chladný:)
(zadáno: 28.4.2016)
Celá Lidská tragikomedie v Dlouhé(spíš krátké verzi pro jeden večer:)
Mimořádně silné představení(od obsahu, přes masky, scénu a herce)
Úžasná groteska, o marnosti našich životů a ztrátě lidskosti a snů...plná ironie, cynismu a filozofických myšlenek
Výkony všech pánů, ale hlavně Jana Vondráčka a Marka Němce jsou opravdu"Odjinud":)
(zadáno: 27.4.2016)
Co potřebujete k vytvoření nezapomenutelného divadelního zážitku?Stačí Vám půda s židlí za stolem a chemie mezi Janou Pidrmanovou a Václavem Vašákem, jenž je tak hustá, že by se dala krájet:)
Tohle je divadlo ve své nejčistší podobě a Janin výkon dech beroucí..
(zadáno: 27.4.2016)
75%
Černá gangsterka, jenž má po celou stopáž dostatek střelného prachu a nasype to do Vás bez slitování:)Taclíka s Chmelou skvěle doplňuje Anička Fialová
(zadáno: 15.4.2016)
75%
První polovina taková ruská Gogolovská klasika(včetně pěkných kostýmů a scény)s pomalejším rozjezdem, jenž teprve v druhé dostává správné grády... a vrcholí ve skvělém monologu Michala Dlouhého
(zadáno: 14.4.2016)
Zajímavý nápad se zvrhl v šílenou nudu, z které mě probrala jen příliš hlasitá střelba:)
(zadáno: 3.4.2016)
Možná přísné hodnocení, ale"originál v činoheráku"je o světelné roky jinde...možná za pár let budou kluci uvěřitelnější
(zadáno: 2.4.2016)
Tento způsob divadla zdá se mi poněkud nešťastným...
(zadáno: 22.3.2016)
I kdyby to bylo o polovinu kratší, tak je to pořád dlouhé:)
(zadáno: 21.3.2016)
Představení je jako "ruské vejce" jednoduché a nikterak kvalitní, ale svému účelu poslouží dobře (člověka dobře nasytí:)
(zadáno: 21.3.2016)
Vtipná parodie(někdy více, jindy méně), ale každopádně palec nahoru za odvahu...

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>