Profil uživatele

Bethrezen

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 26 % (40)
Kateřina Jírová: 26 % (10)
Michal Novák: 27 % (34)
Pavla Haflantová: 27 % (6)
Helena Grégrová: 28 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 30.3.2016)
Tato hra má svá silná i slabá místa. Vzhledem k tomu, jak je původně koncipován text hry, tj. bez děje a bez připsání dialogů jednotlivým rolím se paní režisérce podařilo hru pojmout ze zajímavého úhlu jako jakousi detektivku. Musím říct, že jsem se vůbec nenudil, hra mně příjemně vtáhla, takže ani absence přestávky při délce hry vůbec nevadila. Hra je v kontextu premiér ND ze letošek jednoznačně v té lepší polovině, už jen pro úžasně promyšlenou a povedenou scénu.
(zadáno: 13.12.2016)
Od hry jsem očekával už od zveřejnění v repertoáru něco poněkud jiného, ale byl jsem celkem mile překvapen. Pojetí ve stylu vědecké konference naprosto přesně vystihlo neskutečně nudnou atmosféru, která na podobných konferencích panuje. Na druhou stranu je toto pojetí i kamenem úrazu inscenace, jelikož jako skutečná konference opravdu nudí i diváky, kteří na představení přijdou. A nepomůže ani to, že vlastně podává informace poměrně obecně známé, byť zajímavou formou přirovnání demografických údajů lidské společnosti na společnost myší a na její paralely. Celkově ale zajímavý počin.
(zadáno: 13.12.2016)
Celkem povedený kabaret. Soubor divadla v Dlouhé opět exceluje v podání písniček a vytváří tak skvělou atmosféru večera. Představení je zajímavě umístěné v divadelní kavárně, což kabaretu na atmosféře jen přidává. Mínusem je u mně až přehnané množství Krále Ubu, jehož humor mi vůbec nesedí.
(zadáno: 6.3.2016)
Na poměry ND a pana Špinara poměrně dobré představení. V první části nápaditá scéna, v druhé části vystřídaná scénou naprosto čistou. Herecky všemi dobře zvládnuté, ale co mě naprosto uzemnilo, je geniální Lucie Polišenská navlečená v růžové teplákové soupravě, která ve své roli naprosto exceluje. Inscenace má však Achillovu patu, a to režii. Chápu, že hru bylo vzhledem k délce nutné proškrtat a zkrátit. V první části to ani tak nevadilo, ale v druhé ano. Hru jsem si přečetl a ve druhé části chybí dle mého hodně podstatné pasáže, které by hře daly potřebné vyznění, které ale v této režii nemá.
(zadáno: 30.3.2016)
Hra stojí hlavně na výkonech pana Štěpničky a paní Bouškové. Oba předvedli úžasné výkony, dokázali vtáhnout do děje. Problémem hry je spíše slabší text, který by si zasloužil trochu rozvinutí, a to hlavně na konci hry. Hra celkově nijak výrazněji nezaujala. Co bylo ale něco naprosto příšerného byla doprovodná hudba, která působila jako by narychlo někdo vyběhl před budovu, sebral prvního opilce na ulici a nechal ho nahrát a nazpívat písničky do představení. Už jen pro tuto "hudbu" musím ubrat procenta, jelikož spíše než aby doprovázela, tak člověka ode hry odtrhávala.
(zadáno: 6.3.2016)
Tato inscenace mě nějak naprosto minula. Nemůžu o ní říct že je vyloženě špatná, ale... Sám text není příliš silný, a režie tomu nepřidala. Kvůli oddělení herců od publika jsem se nějak do hry nedokázal vžít. Na rozdíl od jiných režií pana Špinara mě ale ani nijak neurazila, což je výrazné plus. Bohužel ale celkově slabý průměr.
(zadáno: 13.12.2016)
Kladně hodnotím zejména kostýmy, scénu a hlavně hudbu. Bohužel co se týče hry samotné, tak si myslím, že jejím největším problémem je už text samotný. Působí dojmem, že byl spíchnut velmi narychlo a velmi podivně. Viděl jsem i mnoho jiných her od autorky, ale tahle je proti ostatním opravdu nepovedená. Jsou to spíše jen k sobě slepené obrázky ze života Němcové, které ale ani sami o sobě nedávají příliš smyslu a už vůbec ne dohromady. Pokud bych si nepřečetl program, tak bych se ve hře naprosto neorientoval a plno věcí bych nepochopil. Ale ani program nevysvětlí všechno pokud téma člověk nezná.
(zadáno: 13.12.2016)
Toto představení u mne patří jednoznačně k tomu slabšímu z Divadla v Dlouhé. Byť je posunutí děje do současnosti celkem zdařilé, tedy až na menší nesrovnalosti, ztratila hra tak nějak na živosti a bohužel i vtipnosti. Helena Dvořáková a Marek Němec zachraňují co lze, ale ani to nestačí. A co je u mně vrchol nevkusu a trapnosti jsou výstupy policistů, které do celé koncepce představení vůbec nezapadají. Tato inscenace se jim v Dlouhé opravdu příliš nepovedlo, opravdu je to mnoho povyku pro nic.
(zadáno: 30.3.2016)
Tato hra až neskutečně utrpěla změnou režiséra nedlouho před uvedením. Takto až schizofrenickou hru jsem dlouho neviděl. Scény filmu který se během hry jakoby natáčí jsou pěkné a scéna s kapitánem Nemo na před koncem hry je něco úžasného, jakoby kniha ožila. To se ale už nedá říct o druhé části představení, to je o štábu který film jakoby natáčí. Trapný a ubohý humor pana Drábka zde naprosto převážil a představení totálně odrovnal. Je vidět co vymýšlel on, a co zůstalo po minulém režisérovi. Tato hra měla neskutečný potenciál, ale stala se z ní jen další přisprostlá Drábkova exhibice.
(zadáno: 30.3.2016)
30% dávám v podstatě jen za scénografii, protože to co se na scéně odehrávalo nemělo daleko k sexistickému naprosto sprostému kabaretu. Opravdu nechápu proč do inscenace museli být za každou cenu nacpány sprosté vtipy a různé narážky. Chápu že v nynější době takováto hra, aby vůbec šla uvést, musí projít úpravou a to občas i radikálnější, ale toto je naprosté zneuctění původního textu. Zde jde pouze o to aby se mohl pan Drábek dosytosti "vyblbnout". Než toto, to raději neměla být hra vůbec uvedena.
(zadáno: 30.3.2016)
Další z nepovedených režijních pokusů pana Špinara. Prvně zůstal podtitul "benátský mouřenín" i když ve hře Othello černochem není. A dále celková koncepce modernizace této hry je podivná až zmatená. Herci se snaží, ale když se Othello zhroutí z intrik tak hra úplně ztrácí smysl. Překvapivě se hlavní postavou hry vlastně stane Jago. A co absolutně nechápu je šašek pronášející rasistické vtipy. Opět jde v režii ND a pana Špinara o další nepovedený pokus o "moderní pojetí" hry. Člověk odchází z divadla a říká si, jestli viděl co viděl a kam až činohra ND může klesnout.
(zadáno: 2.3.2017)
Hra mě tak nějak nudila. Text není úplně špatný, ale forma inscenování, kdy jednotlivý herci si předávají vyprávění příběhu mě naprosto nezaujala. Vedlo to spíše k tomu, že člověk ztrácí soustředění a začne se nudit. Lepší než toto pojetí by asi bylo obyčejné scénické čtení.
(zadáno: 22.3.2017)
Další věc která se nevydařila. Je to sice vizuálně pěkné, ale právě to naprosto zabije text samotné hry. Výborná je paní Medvecká, ale to se bohužel o ostatních říci nedá. Celé představení působí chaoticky a přeplácaně. Naprosto mimo je smíchání moravských lidovek se španělskými rytmy. Působí to, jako by se režie nemohla rozhodnout a proto tam nechala oboje. Celkově obrovské zklamání. Čekal jsem od pánů Kukučky a Trpišovského mnohem víc. I přes to všechno je to jednou z lepších inscenací ND v poslední době - bohužel.
(zadáno: 30.3.2016)
V porovnání s televizním záznamem šla úroveň hry neskutečně dolů až na úroveň oplzlé exhibice pana Donutila. Toho jsem nikdy nepovažoval za úžasného herce ale co předvádí zde je mírně řečeno nevkusné. Bohužel si toto představení najde diváky, kteří aplaudují ve stoje a náramně se touto estrádou baví. Nebyli jsme jediní, kdo odcházel otráven. Hra byla dobrou komedií, ale tak před 10 až 15 lety, než panu Donutilovi popustili uzdu a nechali ho se takto uboze předvádět. Těch 20% procent dávám ostatním hercům, kteří byli mnohonásobně lepší než pan Donutil, ale ani ti už hru nezachrání.
(zadáno: 13.12.2016)
Na představení jsem nešel s nijak velkým očekáváním. Z fotografií to vypadalo jako neutrální představení a také ano. Scénicky nic originálního, jen nápodoba toho co už v ND od Špinara bylo. Co ale nejde jen tak přejít, je naprosto nezvládnutá dramatizace románu. Z představení se úplně vytrácí smysl původního románu, a co hůře občas to působí spíše jako parodie na původní román. Nevím jestli jde o nepochopení románu panem režisérem nebo o záměr, ale spíše bych sázel na to první. První půlka ještě byla v celku normální, ale zmatené pobíhání kolem mikrofonů v druhé hru naprosto zabilo.
(zadáno: 13.12.2016)
Pozitivně hodnotím pouze scénu a částečně kostýmy, tedy až na naprosto nesmyslné paruky mužské části obsazení. Co se zbytku představení týče, nechápu jak při relativně tak málo úpravách původního textu lze docílit toho, že vytvoříte něco tak neskutečně nudného. Viděl jsem Tři sestry i jinde, ale nikdy jsem se na nich nenudil, až tady. Přišlo mi, že se úplně vytratila čechovovská poetika.Naprosto sem nesedí styl režie ve stylu jakési grotesky. Pitvoření a téměř všeobecné přehrávání všech postav bylo příliš nevkusné, takže celkové to nedokázalo vůbec vtáhnout a hra mě naprosto minula a unudila.
(zadáno: 13.12.2016)
Po dlouhém očekávání přišlo neskutečné zklamání. Výtvarně je inscenace velmi podařená a stejně i obsazení pana Baťka, ale to je asi tak vše. Z poetiky knihy opravdu mnoho nezůstalo. Příběh byl tak nějak podivně pokroucen a ztratil tím původní vyznění. Naprosto upozaděna byla postava lišky, což je pro mě naprosto nepochopitelné. A to už vůbec nemluvím o všudypřítomném ječení, pískání, skučení a všem možném ruchu a trapným narážkám na současné dění. Celkově režisérem naprosto zprzněné představení a zároveň i druhá promarněná příležitost Laterny po Podivuhodných cestách Julesa Verna.
(zadáno: 2.3.2017)
Hra mě vyloženě nudila. Brechtův text není špatný, ale nevím zda se hodí k inscenování na jevišti. A pokus udělat z představení kabaret zařazením naprosto uhozených písní od skupiny The Tiger Lillies mně znechutilo. Naprosto postrádám smysl této kombinace. Toto umělecké směřování Divadla v Dlouhé mi naprosto nesedí a odrazuje mě.
(zadáno: 29.1.2015)
Už od koupě vstupenek jsem neměl na toto představení přehnané očekávání a inscenace odpovídala přesně očekáváním. Naprosto vulgární a sprosté představení nehodné uvedení v ND! Naprosté zneuctění a trapná parodie na dílo bratří Čapků! Nevím co chtěl pan Špinar ukázat tímto trapným předěláním a pojetím! Už jenom naprosté předělání role Tuláka, který se tam spíše jen motal a ztratil jakýkoli smysl, o provádění dějem už vůbec nemluvě. Jediné co lze vyzdvyhnout je velká snaha některých herců. 10% dávám pouze proto, že jsem těsně předtím viděl i Strakonického dudáka a ten je ještě větší katastrofa.
(zadáno: 13.12.2016)
Pro mne je to tedy způsob, jak Ibsena skutečně nemodernizovat a neposouvat. Celé představení mně přišlo nechutné a až úchylně zvrhlé. Viděl jsem hry od Ibsena v jiných divadlech pojaté i mnohem moderněji, i Eyolfek od pana Nebeského v DvD se mi líbil, ale toto je opravdu přehnané a hlavně hra jaksi ztrácí smysl. Hledat vždy za každou cenu nový výklad a provokující režijní pojetí není vždy výhrou. Z představení jsem odcházel upřímně řečeno zhnusen.
(zadáno: 2.3.2017)
Tak tohle se opravdu nepovedlo. Další z děl, které se v Národním divadle pokusily naprosto nesmyslně a diletantsky takzvaně modernizovat. Proboha proč to naprosto nedomyšlené přesunutí z krematoria do obchoďáku? Tohle není modernizace, to je prznění původní předlohy. A herecky to také za moc nestojí. Pár zajímavých momentů tam je, ale okamžitě je zabije hromada pitvoření a podivných výstupů, jako tančení makareny. Všechna ta sázka na pózu nakonec vede jen k tomu, že představení působí rozháraně a vůbec ne stísněně a hororově. Inscenace se úplně míjí s původní atmosféru knihy.
(zadáno: 29.1.2015)
Naprosto příšerná, nudná a neuctivá inscenace klasické české hry. Pan režisér Pitínský vytvořil svým hledáním nových výkladů a pojetí naprostý mišmaš, který hlavně nudí. Střídání klasické a moderní scény a kostýmů je naprosto nevyhraněné a spíše ukazuje, že pan režisér vlastně neví co chce. A co nelze absolutně pochopit je to, že ND může tuto inscenaci doporučit jako vhodnou pro děti! Naprosto nedoporučuji za návštěvu této inscenace utrácet peníze.
(zadáno: 6.3.2016)
Něco tak odporného jsem dlouho neviděl. Mohla to být nádherná inscenace. Z počátku to tak i vypadá, ale pan Špinar z představení udělal nechutný gay-sado-maso kabaret, viz scéna v Duvalově domě. Co se týče kostýmů a chování sboru, tak se pan Špinar nejspíše inspiroval při návštěvách určitých klubů, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. Manon Lescaut určitě do budovy ND patří, herci se snaží a podávají výborné výkony. Ani scéna není vysloveně špatná. Bohužel vše kazí dění za nimi a trapná exhibice pana režiséra. Tělesná láska k této hře tematicky patří, ale co je moc to je příliš!!!
(zadáno: 6.3.2016)
Toto je divadlo? Divadlo v ND? Herci nemají co hrát, v podstatě recitují články, a to nijak dobré články. A také nějak nesedí tvrzení, že jde o nezaujatý pohled na dobu po revoluci. Nevím proč by toto mělo být inscenováno. Toto nepatří ani na Novou Scénu. Člověk, aby se bál, co přijde příště. Odcházel jsem zhnusen a unuděn. Zcela chápu režiséra v tom, co se dá shrnout pod rčení "Hlavně nedávat přestávku, nebo nám utečou".
(zadáno: 13.12.2016)
U této inscenace, tedy pokud lze to co se na jevišti odehrávalo tak vůbec nazvat, neskutečně lituji toho, že jsem se nechal přemluvit a vůbec jsem na tu hrůzu šel. Po předchozích zkušenostech s režiemi pana Špinara jsem opravdu nic neočekával, ale tohle je opravdu hrůza. Ze Shakespeara skoro nic nezůstalo, neskutečně a naprosto nesmyslně seškrtaná hra, která tím úplně ztrácí smysl.Kostýmy a scéna naprosto příšerné až odporné. A další různé nápady, jako světelné meče-naprostá hloupost. Co se týče hraní, tak herectví se mění jen na pitvoření a nechutnou pantomimu. Nic horšího jsem nikdy neviděl.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >