Profil uživatele

Bethrezen

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 26 % (40)
Kateřina Jírová: 26 % (10)
Michal Novák: 27 % (34)
Pavla Haflantová: 27 % (6)
Helena Grégrová: 28 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 30.3.2016)
Scénicky a herecky naprosto podmanivé provedení této filozofické pohádky. Kaňkovský i Štorková jsou v rolích malých dětí skvělí stejně jako všichni ostatní. Každý si zde najde něco co ho zaujme, a to malé děti i dospělí. I když byl původní text krácen a některé postavy vynechány, není to vůbec poznat a na smysluplnosti inscenace to vůbec neubírá. Scéna i kostýmy jsou velmi povedené a perfektní bylo i použití živé hudby v představení. Toto představení dokáže člověka nadchnout, vtáhnout do děje a dovést k zamyšlení. Nezbývá než doufat, že pan Pácl bude v tomto režijním stylu v ND pokračovat.
(zadáno: 29.1.2015)
Obsazení a herecké výkony jsou výborné a člověk se skvěle baví. Scéna je pojata velmi zajímavě a živě. V kontextu repertoáru činohry ND jde o skvělou inscenaci na kterou rozhodně stojí zajít.
(zadáno: 13.12.2016)
Byť je představení primárně určené pro děti, najde si v něm i dospělý to své. Mně představení bavilo a i když nemělo kdovíjaký děj, ale šlo spíše o jednotlivé scénky provázané písničkami. Ocenit se musí i to, že Divadlo v dlouhé je jedno z mála pražských divadel, které se stále snaží připravovat představení i pro malé děti a to na docela dobré úrovni. Odcházel jsem příjemně naladěn a pobaven. Určitě doporučují ke shlédnutí a to i bez doprovodu dětí.
(zadáno: 13.12.2016)
Musím říct, že na poprvé jsem se u představení neskutečně nudil a nechápal jsem smysl hry. Možná i proto, že jsem doteď neznal ani původní román. Ale napodruhé jsem se do hry dokázal mnohem lépe vžít a musím říct, že zdejší pojetí mi vzhledem k románu přijde velmi povedené. Nesnaží se hledat žádné násilné aktualizace a pojetí. Herecky zde naprosto excelují Michal Isteník a Veronika Lazorčáková. Celkově musím říct, že je to jedna z povedenějších inscenací pražských divadel v posledním roce a klidně se na ní půjdu podívat znovu.
(zadáno: 6.3.2016)
Naprosto excelentní představení! Všichni herci, a to opravdu všichni jsou úžasní. V inscenaci ani nelze někoho vyzdvihnout. Takto si představuji čisté herectví. Vidět toto představení je neskutečný zážitek. Člověka ze hry až mrazí. Více ani nelze napsat, tohle člověk prostě musí vidět. Lze litovat jen jednoho, že jsem to viděl až na Nové Scéně, a ne původně v divadle Kolowrat.
(zadáno: 30.3.2016)
Další z nepovedených režijních pokusů pana Špinara. Prvně zůstal podtitul "benátský mouřenín" i když ve hře Othello černochem není. A dále celková koncepce modernizace této hry je podivná až zmatená. Herci se snaží, ale když se Othello zhroutí z intrik tak hra úplně ztrácí smysl. Překvapivě se hlavní postavou hry vlastně stane Jago. A co absolutně nechápu je šašek pronášející rasistické vtipy. Opět jde v režii ND a pana Špinara o další nepovedený pokus o "moderní pojetí" hry. Člověk odchází z divadla a říká si, jestli viděl co viděl a kam až činohra ND může klesnout.
(zadáno: 29.1.2015)
Už jméno paní Burešové jako režisérky vzbudilo velké očekávání a to se ještě zvýšilo spojením Moliérovi hry s úžasnou hudbou Jeana Baptista Lullyho. A Hra očekávání nejen naplnila ale i překonala. I když je text poněkud slabší než jiné Moliérovi hry, jde i tak o skvělou komedii u které se člověk příjemně pobaví. Hře přidávají i skvělé kostými a zajímavě pojatá scéna. Vyzdvihnout také musím herecký výkon pana Postráneckého, ale i ostatní herci své role zahráli skvěle. Dále také to, že hudba byla naživo a ne ze záznamu. Je to jedna z nejvydařenějších inscenací ND v poslední době.
(zadáno: 6.3.2016)
Toto je divadlo? Divadlo v ND? Herci nemají co hrát, v podstatě recitují články, a to nijak dobré články. A také nějak nesedí tvrzení, že jde o nezaujatý pohled na dobu po revoluci. Nevím proč by toto mělo být inscenováno. Toto nepatří ani na Novou Scénu. Člověk, aby se bál, co přijde příště. Odcházel jsem zhnusen a unuděn. Zcela chápu režiséra v tom, co se dá shrnout pod rčení "Hlavně nedávat přestávku, nebo nám utečou".
(zadáno: 30.3.2016)
Tato hra až neskutečně utrpěla změnou režiséra nedlouho před uvedením. Takto až schizofrenickou hru jsem dlouho neviděl. Scény filmu který se během hry jakoby natáčí jsou pěkné a scéna s kapitánem Nemo na před koncem hry je něco úžasného, jakoby kniha ožila. To se ale už nedá říct o druhé části představení, to je o štábu který film jakoby natáčí. Trapný a ubohý humor pana Drábka zde naprosto převážil a představení totálně odrovnal. Je vidět co vymýšlel on, a co zůstalo po minulém režisérovi. Tato hra měla neskutečný potenciál, ale stala se z ní jen další přisprostlá Drábkova exhibice.
(zadáno: 13.12.2016)
Jde o docela složitý text, a to jak obsahem, tak svou délkou. Ani jedno nepřispívá k udržení pozornosti. I tak ho zde velmi zdařile uchopili. Představení velmi přispívá herecké obsazení a scéna, která inscenaci zasadí do divadla naprosto jinak, než je obvyklé. Vše tak vytváří naprosto úžasnou atmosféru, která dokáže okouzlit a vtáhnout do děje. Co ale určitě doporučuji, je jít na představení odpočatý a počítat s tím, že židle umístěné na jevišti nejsou při délce představení příliš pohodlné. Je to jedno z nejlepších představení, které jsem v Dlouhé viděl.
(zadáno: 13.12.2016)
Na představení jsem nešel s nijak velkým očekáváním. Z fotografií to vypadalo jako neutrální představení a také ano. Scénicky nic originálního, jen nápodoba toho co už v ND od Špinara bylo. Co ale nejde jen tak přejít, je naprosto nezvládnutá dramatizace románu. Z představení se úplně vytrácí smysl původního románu, a co hůře občas to působí spíše jako parodie na původní román. Nevím jestli jde o nepochopení románu panem režisérem nebo o záměr, ale spíše bych sázel na to první. První půlka ještě byla v celku normální, ale zmatené pobíhání kolem mikrofonů v druhé hru naprosto zabilo.
(zadáno: 29.1.2015)
Naprosto unikátní hra! Moderní posunutí hře vůbec neuškodilo, spíše naopak. Umístění hlediště na jevišti Stavovského divadla byl zajímavý nápad a přinesl zajímavý a bezprostřednější kontakt s herci. Je zdenádherně vidět, jak jsou Čechovovi hry nadčasové a stále aktuální. Herecké výkony jsou naprosto excelentní, musím vyzdvinout zejména výkony pana Němce, Dolanského a Mrkvičky a pak zejména výkon paní Medvecké. Odcházel jsem naprosto uchvácen.
(zadáno: 13.12.2016)
U této inscenace, tedy pokud lze to co se na jevišti odehrávalo tak vůbec nazvat, neskutečně lituji toho, že jsem se nechal přemluvit a vůbec jsem na tu hrůzu šel. Po předchozích zkušenostech s režiemi pana Špinara jsem opravdu nic neočekával, ale tohle je opravdu hrůza. Ze Shakespeara skoro nic nezůstalo, neskutečně a naprosto nesmyslně seškrtaná hra, která tím úplně ztrácí smysl.Kostýmy a scéna naprosto příšerné až odporné. A další různé nápady, jako světelné meče-naprostá hloupost. Co se týče hraní, tak herectví se mění jen na pitvoření a nechutnou pantomimu. Nic horšího jsem nikdy neviděl.
(zadáno: 29.1.2015)
Hra u které jsem zpočátku nevěděl co očekávat mě nejen příjemně překvapila, ale přímo nadchla. Je to jedna z her na které nestačí jít pouze jednou aby si člověk všiml a vychutnal všechny podrobnosti. Scéna je naprosto úžasná a je až s podivěm jak výborně je vymyšlená a funkční. Na čem ale hra stojí jsou herecké výkony a to všech bez rozdílu. Co zde ale skutečně pobaví jsou výstupy poživačného vikáře Kalifáše, kterého hraje Jan Vondráček a který děj velmi zábavně oživý. Divadlo v Dlouhé a jeho soubor zde opět nezklamaly a přinesly skvělý a podnětý zážitek.
(zadáno: 30.3.2016)
V porovnání s televizním záznamem šla úroveň hry neskutečně dolů až na úroveň oplzlé exhibice pana Donutila. Toho jsem nikdy nepovažoval za úžasného herce ale co předvádí zde je mírně řečeno nevkusné. Bohužel si toto představení najde diváky, kteří aplaudují ve stoje a náramně se touto estrádou baví. Nebyli jsme jediní, kdo odcházel otráven. Hra byla dobrou komedií, ale tak před 10 až 15 lety, než panu Donutilovi popustili uzdu a nechali ho se takto uboze předvádět. Těch 20% procent dávám ostatním hercům, kteří byli mnohonásobně lepší než pan Donutil, ale ani ti už hru nezachrání.
(zadáno: 13.12.2016)
Naprosto dokonalý shakespearovský fastfood. Viděl jsem několikrát a pokaždé jsem se neskutečně bavil. Samozřejmě některé scénky jsou lepší a některé horší, ale jako celek je to perfektní odpočinkové představení na večer. Co neuškodí, je alespoň částečná znalost díla W.S. aby se v tempu, kterým je představení podáno člověk neztratil.
(zadáno: 2.3.2017)
Tak tohle se opravdu nepovedlo. Další z děl, které se v Národním divadle pokusily naprosto nesmyslně a diletantsky takzvaně modernizovat. Proboha proč to naprosto nedomyšlené přesunutí z krematoria do obchoďáku? Tohle není modernizace, to je prznění původní předlohy. A herecky to také za moc nestojí. Pár zajímavých momentů tam je, ale okamžitě je zabije hromada pitvoření a podivných výstupů, jako tančení makareny. Všechna ta sázka na pózu nakonec vede jen k tomu, že představení působí rozháraně a vůbec ne stísněně a hororově. Inscenace se úplně míjí s původní atmosféru knihy.
(zadáno: 6.3.2016)
Tato inscenace mě nějak naprosto minula. Nemůžu o ní říct že je vyloženě špatná, ale... Sám text není příliš silný, a režie tomu nepřidala. Kvůli oddělení herců od publika jsem se nějak do hry nedokázal vžít. Na rozdíl od jiných režií pana Špinara mě ale ani nijak neurazila, což je výrazné plus. Bohužel ale celkově slabý průměr.
(zadáno: 29.1.2015)
Naprosto příšerná, nudná a neuctivá inscenace klasické české hry. Pan režisér Pitínský vytvořil svým hledáním nových výkladů a pojetí naprostý mišmaš, který hlavně nudí. Střídání klasické a moderní scény a kostýmů je naprosto nevyhraněné a spíše ukazuje, že pan režisér vlastně neví co chce. A co nelze absolutně pochopit je to, že ND může tuto inscenaci doporučit jako vhodnou pro děti! Naprosto nedoporučuji za návštěvu této inscenace utrácet peníze.
(zadáno: 30.3.2016)
Hra stojí hlavně na výkonech pana Štěpničky a paní Bouškové. Oba předvedli úžasné výkony, dokázali vtáhnout do děje. Problémem hry je spíše slabší text, který by si zasloužil trochu rozvinutí, a to hlavně na konci hry. Hra celkově nijak výrazněji nezaujala. Co bylo ale něco naprosto příšerného byla doprovodná hudba, která působila jako by narychlo někdo vyběhl před budovu, sebral prvního opilce na ulici a nechal ho nahrát a nazpívat písničky do představení. Už jen pro tuto "hudbu" musím ubrat procenta, jelikož spíše než aby doprovázela, tak člověka ode hry odtrhávala.
(zadáno: 29.1.2015)
Zpočátku jsem se obával propojení Tří mušketýrů s tím, že je děj ukazován očima malé dívky, která si tuto knihu čte v 60. letech a děj se různě prolíná. Nakonec mě ale představení nadchlo, propojení úžasně funguje a člověk se náramně baví. Děj se i přes propojení s 60. lety drží velmi věrně původní předlohy a i písně od Beatles dodávají spád. Scéna jako dvorek činžáku vůbec nijak nevadí a skvěle sekunduje úžasným kostýmům mušketýrů i dalších postav. A co se týče hereckých výkonů, jsou všechny skvělé, tak jak je v Dlouhé obvyklé. Tato hra je po třetím zhlédnutí srdcovou záležitostí.
(zadáno: 13.12.2016)
Pozitivně hodnotím pouze scénu a částečně kostýmy, tedy až na naprosto nesmyslné paruky mužské části obsazení. Co se zbytku představení týče, nechápu jak při relativně tak málo úpravách původního textu lze docílit toho, že vytvoříte něco tak neskutečně nudného. Viděl jsem Tři sestry i jinde, ale nikdy jsem se na nich nenudil, až tady. Přišlo mi, že se úplně vytratila čechovovská poetika.Naprosto sem nesedí styl režie ve stylu jakési grotesky. Pitvoření a téměř všeobecné přehrávání všech postav bylo příliš nevkusné, takže celkové to nedokázalo vůbec vtáhnout a hra mě naprosto minula a unudila.
(zadáno: 6.3.2016)
Pro milovníky swingu je toto báječné představení, ale nejen pro ně. Je sice dlouhé a děj je naroubován na texty písní, ale nic není uděláno násilně. Melody Makers jsou jako vždy úžasní, ale co musím zvláště vyzvednout je nejenom herecké ale i pěvecké a muzikální nadání herců ND, zvláště Beretové a Orozoviče. Skvělou roli má zde pan Dobrý. Skvělý nápad pana Havelky zrealizovat toto představení v budově ND, je velmi zvláštní slyšet swing v této budově, ale rozhodně sem toto představení úžasně zapadá. Jediné mínus může být pro někoho délka.
(zadáno: 13.12.2016)
Po prvotním šoku z pojetí scény, kostýmů a stylizovaného hraní mně inscenace vtáhla a bavila mně. Prvotní šok rychle odezněl a uvědomil jsem si, že toto Mikuláškovo pojetí této surrealistické hře sluší, i když je místy poněkud násilné. Jan Meduna a Veronika Lazorčáková jsou zde naprosto výborní a kdo skutečně pobaví je generál v podání Jiřího Wohanky. Toto pojetí inscenace mi neskutečně sedlo a i po několikátém zhlédnutí mně znovu dokáže šokovat a pobavit.
(zadáno: 29.1.2015)
Už od koupě vstupenek jsem neměl na toto představení přehnané očekávání a inscenace odpovídala přesně očekáváním. Naprosto vulgární a sprosté představení nehodné uvedení v ND! Naprosté zneuctění a trapná parodie na dílo bratří Čapků! Nevím co chtěl pan Špinar ukázat tímto trapným předěláním a pojetím! Už jenom naprosté předělání role Tuláka, který se tam spíše jen motal a ztratil jakýkoli smysl, o provádění dějem už vůbec nemluvě. Jediné co lze vyzdvyhnout je velká snaha některých herců. 10% dávám pouze proto, že jsem těsně předtím viděl i Strakonického dudáka a ten je ještě větší katastrofa.