Profil uživatele

Birter

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (25)
Iva Bryndová: 12 % (75)
Kateřina Jírová: 12 % (23)
Michal Novák: 12 % (57)
Helena Grégrová: 13 % (72)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.3.2022)
Ačkoliv je zpracování mentality čtenářů Aeronetu... teda... ten už vlastně zakázali... Parlamentních listů působivé a všichni čtyři mušketýři jsou rovnoměrní showmani, inscenaci chybí výraznější pointa. Skvělý humor vyeskaluje hned na začátku a do konce představení se pak střídá s melancholií středního věku. Přesto stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 14.3.2022)
(zadáno: 8.3.2022)
''Chtěl jsi svobodu, dostal jsi coca-colu.'' Naprostá pecka. Od atmosféry anekdoty (samozřejmě z Rádia Jerevan) k mrazivému realismu i frašce. To všechno s přirozenou glancí režiséra Vajdičky a vynikajících herců (zejména Poulové, Vondráčka, Neškudly...), kteří ze sebe opravdu dostávají maximum. Ta inspirace Čechovem je okatá skutečně hodně, jak už je koneckonců u Majlinga zvykem, který si vždycky rád připomenu.
(zadáno: 3.3.2022)
Jednou za pár let se objeví inscenace, která mi změní pohled na divadlo. Téhle se to podařilo. Po prvním zhlédnutí jsem si také říkal ''Jó, post-moderní slovíčkaření.'' ''Forma vítězí nad obsahem'' a podobné fráze, ale jak Handke tak Pařízek se mi v hlavě uhnízdili jako ta kukačka. Snad budete mít podobnou zkušenost, protože pak i pro vás bude Zdeněk Adamec i Sebeobviňování dokonalý zážitek. Poklona hlavně Jiřímu Černému a Martinu Pechlátovi. A samozřejmě Dušanu Pařízkovi.
(zadáno: 25.2.2022)
Paralely na současný svět na sebe nenechaly dlouho čekat a disidentské téma, o kterém by si člověk řekl, že se se zrežíruje samo, je Miroslavem Bambuškem uchopeno inovativně a vtipně. Zároveň inscenaci povyšují herecké výkony Stanislava Majera a Marka Pospíchala. Nicméně zásadní problém vidím v Patočkově textu samotném. Člověk by potřeboval, aby zvedl hlavu, koukal 5 vteřin do blba a pořádně se nad ním zamyslel. V tempu a hlasitosti představení je to ale nemožné a divák se chtě nechtě musí spokojit jen s hezky formulovanými ''pravdoláskařskými'' bonmoty.
(zadáno: 11.2.2022)
(zadáno: 30.1.2022)
Přesně jak jsem očekával. Čapkův text na mě ve své původní podobě působil spíše rozpačitě, ale věděl jsem, že v bláznivém divadelním provedení jeho skvělé myšlenky daleko lépe vyniknou. K tomu ještě je představení vtipné a mrazivě aktuální. Klobouk dolů.
(zadáno: 29.1.2022)
Po všech stránkách pastva pro oči. Původní text, jeho svébytná dramatizace, inovativní nápadíčky i herecké výkony. Ve třetí čtvrtině jsem měl dojem, že tomu trochu dochází dech, což však vynahradil závěr představení, na který když si vzpomenu je mi pěkně úzko.
(zadáno: 17.1.2022)
(zadáno: 21.12.2021)
(zadáno: 12.12.2021)
(zadáno: 10.12.2021)
(zadáno: 9.12.2021)
(zadáno: 7.12.2021)
(zadáno: 29.11.2021)