Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (49)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (70)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.4.2015)
Plochý děj a kýčovité písně, tak bych asi shrnula toto představení. Upravila bych také světelnou složku, někdy to bylo vyloženě přesvícené. Hana Holišová, Jiří Mach i Radka Coufalová byli dobří, hezky zpívali, ale neměli skoro co hrát... Navíc mi přijde, že české publikum nemůže Sieglovy písně natolik znát, aby si to užili jako třeba jiné hitmuzikály tohoto typu...
(zadáno: 24.3.2015)
Isteník a Resller velmi dobří, ale s odstupem času si vůbec neuvědomuji nic dalšího o hře. Hra není moc nadčasová a pro dnešního diváka nemá ten správný náboj... 45 %
(zadáno: 22.2.2015)
Převládá kladný pocit, ALE... na tak velkou scénu se mi prostě muzikál nehodí. Herci v jednom kuse běhali z jedné strany jeviště na druhou a to bylo vše. Scéna chudá a ještě ke všemu dlouhé přestavby. Pořádně vyzněli jen skupinové písně Voules-Vouz a další tři závěrečné. Jinak tu bylo dost trapných gagů, otřesné texty, špatně vystavěné postavy a navíc plno zpěváků (neherců) tam fakt nemělo, co dělat.V tom všem bych vyzdvihla akorát Alenu Antalovou, perfektní Hanu Holišovou a Michaelu Noskovou.Pěvecky zážitek, ale herecká část poměrně tragická. Oproti prosinci ale jasné zlepšení. Zvuk byl ok.
(zadáno: 10.2.2015)
Velice působivá adaptace knihy. Stanislavu Mošovi se podařilo zachovat i atmosféru knihy, což mě mile překvapilo. Navíc: krásná scéna, nádherné dobové kostýmy a silné výkony ve všech rolích.
(zadáno: 7.2.2015)
Nevím, jak to zhodnotit. Pro mě to zůstalo na půli cesty. Podle mě to měli udělat vyloženě jako balet s písněmi anebo to více rozpracovat jako činohru a vyvarovat se dlouhým výčtům majetků a dalších citací. Dobrá hudba a zpěv, ale místy to bylo až moc nazvučené. Zaujala mne Hana Briešťanská, netušila jsem, že je tak kvalitní zpěvačka.
(zadáno: 28.1.2015)
Dobře zpracované, ale místy mi přišlo, že si JAMU vzalo poměrně velké sousto. Některé vedlejší postavy se úplně tak nepovedly, ani pěvecky... Ale opravdu nadšená jsem byla z Kataríny Mikulové, ta byla hvězdou představení. Stejně tak vynikl v některých písních Štepán Kaminský. Skvěle byl ztvárněn i soudce Turpin (David Janošek). A také pobavila figurka Pirelliho v podání Jiřího Macha. Nakonec ale musím říci, že pokud bych neviděla filmové zpracování tohoto muzikálu, tak bych se asi v ději asi moc nezorientovala a navíc Sondheimova hudba není pro všechny... 75%
(zadáno: 24.1.2015)
Sledovat takto propracované představení byl opravdu zážitek. Velmi rychlé přechody mezi scénami. Krásné kostýmy, ale mohly být možná trošku méně kýčovité. Nadšená jsem ovšem z výkonů hlavních protagonistů. Monika Sommerová byla výborná a vyrovnala se u mne i Sierre Boggess. Radim Schwab měl skvělou barvu hlasu a působil velmi přesvědčivě. A rovněž nadšená jsem z Tomáše Vaňka, který mě nadchl už při Rentu, a tady zahrál a zazpíval neskutečně. Ostatní role byly samozřejmě také zahrány úžasně. Za mě 95%, protože mi přišlo, že místy zde byly malinká hluchá místa mezi scénami.
(zadáno: 21.1.2015)
Je radost dívat se na tak nadané, mladé herce, kteří čistě zpívají a navíc lehce zatančí takto pohybově náročné představení (choreografie fakt skvělá!). Nejvíce se mi líbili Katarína Mikulová, Kristýna Štarhová a Markéta Pešková. Z pánů nejvíce vystoupil zřejmě zaskakující Kristian Pekar. Celý kus hodnotím velmi pozitivně, akorát jsem čekala, že to bude ještě o malinko více humornější.
(zadáno: 21.1.2015)
Pěkný rodinný muzikál, který svým vyzněním opravdu připomíná Mary Poppins a  obsahem zase Zahradu Divů. A navíc vše má velmi aktuální podtext. Nadšená jsem byla hlavně z kostýmů a maskování, konkrétně elfů a stromů. Trollové dle mého mohli být zajímavěji udělaní, ale to stranou. Skvělé výkony předvedli Alena Antalová a Milan Němec (s božskýma elfíma ušima), stejně tak Jan Apolenář. A poprvé jsem viděla hrát Natálii Grossovou: pěvecky i herecky výbornou.
Jediným a velkým negativem je zpěv Jany Gazdíkové. A to není problém JEN v tomto muzikálu...prosím MdB už ji tam neobsazujte.
(zadáno: 18.12.2014)
Další perfektní hra na repertoáru Buranteatru. Opravdu mě fascinuje, jak si toto divadlo vystačí s minimem kulis a úplně jim to stačí. Jako obvykle se mi líbila i hudební složka a především herecké výkony. Isteník nekonečně skvělý, ale tentokrát ho ostatní herci nenechali tolik vyčnívat a výborně ztvárňovali velké množství vedlejších postav. Nakonec bych vyzdvihla pronásledovací scénu z vlaku - pecka!
(zadáno: 17.12.2014)
Velice povedená aktualizace hry. Perfektní herecké výkony, vyzdvihnu především Michala Isteníka a Kamilu Zetelovou. Navíc to mělo i zdařilou hudební složku a vsuvky s vysíláním rádia.
(zadáno: 24.11.2014)
Inscenaci jsem viděla mnohokrát v TV, ale v současnosti je to pouze slabý odvar záznamu. Líbilo se mi to, ale kdyby Donutil vypustil polovinu úchylných náznaků, představení by to nijak neublížilo. Také nevím, čím to bylo, možná tím, že jsem seděla na boku, ale hercům bylo občas strašně špatně rozumět nebo je nebylo skoro slyšet... Kdo mne ale zaujal, tak Antonie Talacková. Spokojenost, ale mohlo to být daleko lepší.
(zadáno: 18.11.2014)
Absolutně nevyužitý potenciál hry. Měla jsem pocit, že herci z rolí vypadávali víc, než je hráli... jako chápu, že se herec rozesměje, ale tady nebylo skoro čemu. Děj pak působil nesourodě a trhaně. Párkrát jsem se fakt zasmála, ale 2/3 vtipů byly vyloženě laciné. Alespoň nápad s orchestrem dobrý.
(zadáno: 30.10.2014)
Toto drama mne nijak neoslovilo, měla jsem pocit, že půjde víceméně o rozchodový rozhovor manželů, jenže to se odehrálo jen v závěrečných 5 minutách. Taktéž jsem měla problém se zařazením hry po stránce časové. Šlo o minulost, ale jak vzdálenou? Za dob Ibsena by dialogy odpovídaly, dnes moc ne. Kostýmy a rekvizity nešly ani k jednomu. A co chtěl režisér říci scénou z plesu, kde se Eva Novotná plazila po zemi, a závěrem s obřími hlavami? Odcházela jsem zklamaná, čekala jsem daleko více. Navíc se mi ani výkon Petra Halberstadta moc nezamlouval, zato Eva Novotná podala stabilní kvalitní výkon.
(zadáno: 28.10.2014)
Technické možnosti Mdb jsou opravdu nekonečné. Před vyřešením scény a světel,včetně kouzel, smekám. Minimálně scéna je daleko lepší než na West Endu. Co bohužel musím lehce zkritizovat tak zpěv. Ivana Odehnalová byla skvělá Molly, ale občas jí to vážně dost ujelo. Dušanu Vitázkovi taky občas, ale na druhou stranu byl opravdu dokonalý herecky. Největší pozornost na sebe ale strhla Markéta Sedláčková. Dlouho jsem ji neviděla v roli, která by jí takto sedla a dala vyniknout jejímu hlasu. Hudebně je to pěkný muzikál, ale doporučila bych ho hlavně díky skvěle zvládnutému technickému provedení.
(zadáno: 20.10.2014)
Mám pocit, že to mohlo být daleko působivější a víc gradovat. Stejný problém jsem měla i u Provazu. Bylo to herecky dobré, ale nijak výrazně mě to nezasáhlo nebo nevtáhlo do děje. 55%
(zadáno: 16.10.2014)
Jon Fosse mne moc nezaujal. Možná to bylo trošku jiným vystavěním hry, která působila opravdu seversky a neutěšeně. Začátek ok, střední část nekonečně dlouhá a vyuzlení bylo snad jediné správné a mrazivé. Z herců se mi líbila jen ústřední dvojice, především Barbora de Sousa. Ostatní mě moc nepřesvědčili..
(zadáno: 14.10.2014)
Takhle se dělá poctivé divadlo. Minimalistické, moderně pojaté a opravdu působivé. Hlavní podíl má na tom určitě režie a poté hlavní představitel Čičikova Michal Isteník. Za tuto roli bych mu klidně dala i nominaci na Thálii neli cenu samotnou. Ve vedlejších rolích na mne zapůsobili Alan Novotný coby Líbeznický, Jan Mazák jako Shánělka, Jaroslav Matějka jako sluha a především Petr Štěpán jako prostopášný Nozdrev. Ze scén mě nejvíce oslovil Čičikův sen s jednotlivě vykreslenými karikaturami postav. Vyzdvihla bych taktéž hudební složku.
(zadáno: 1.10.2014)
Velmi dobrá, zábavná a realistická inscenace. Výborné herecké výkony nejen ústřední dvojice. A Tereza Vilišová dostala Thálii zaslouženě, protože přímo působivě odlišila různé charakterové proměny u Amy.
Viděno hostování v brněnské Redutě.
(zadáno: 27.9.2014)
Toto, zřejmě "invenční" divadlo šlo velkým obloukem mimo mě. První půle se dlouze táhla a byla skoro o ničem (většinu času jsem opravdu jen kroutila hlavou). Světlou výjimkou byl výstup Evy Novotné. Druhá půle lepší, zaujala mě scéna bazénku s kuličkami, ale nato to úplně zabil feministický konec. Ale co jsem také mohla čekat že? Hereček mi bylo líto a palec nahoru za odvahu, že přistoupili na to, že budou hrát nahoře bez. Skvělá mi přišla Lucie Schneiderové a její hudební vstupy. Naopak mi přišlo mimo mísu zařazení Samotářky a skoro zesměšnění této krásné písně.
(zadáno: 26.9.2014)
10 % za snahu. Připadala jsem si jak na amatérském divadle, kde žánr komedie dovedli do trapnosti. Chyba byla i ve špatném obsazení.
(zadáno: 23.9.2014)
Herecké a muzikální výkony obou protagonistů pozvedají výrazně celou hru. Jak už tu bylo napsáno, sama o sobě nemá hra dostatečnou hloubku, ale stejně byla poměrně zajímavě napsána a bavila. Vyzdvihla bych hudbu a parádní texty. 65 %
(zadáno: 11.9.2014)
Byla jsem příjemně překvapená. Hlavně bych chtěla vyzdvihnout výborně navozenou atmosféru, která se ke konci dala krájet. Pomohla k tomu i působivá scéna a osvětlení. Herci byli taktéž dobří, i když ze začátku mi dost připadali nejistí. Nicméně nevím, co si myslet o obsazení Zdeňka Černína. Ten bohužel moc neví jak hrát a byl vyloženě nevýrazný. Možná to inscenátoři udělali naschvál, aby daná role moc nevyčnívala a divák, který nezná předlohu, byl překvapen vývojem dané role...
(zadáno: 23.6.2014)
Naprosto perfektní provedení této klasiky. Jen taneční úvod byl trošku delší, ale jinak to bylo neskutečně působivé (především Hanka Holišová a projekce kaple!). Oceňuji také krásné autentické kostýmy. Herci skvělí, nejvíce se mi líbila Andrea Březinová. Nicméně i Jiří Mach, Lukáš Janota, Jaroslav Matějka mi připadali, jak kdyby jim jejich role byly šity na tělo.Pro mne asi nejlepší představení, co MdB hraje na Biskupáku.
20.12. - Pěkné, ale na Biskupáku to mělo lepší atmosféru. Projekce kaple bohužel odbyta. Ivana Vaňková překvapivě dobrá. Oproti létu bych hodnocení snížila na 70 %.
(zadáno: 20.6.2014)
První půle průměrná, druhá naprosto hrozná. Tohle že vymýšleli 7 let? To potěž... Když pominu ten šílený děj, jednoduché rýmovačky, tak mi z tohoto představení zbude jen líbivá hudba(která si vypomohla slavíky z madridu, ale budiž) a kvalitní výkony. Těšila jsem se na Viki Matušovovou, a ta byla opět dechberoucí. Stejně dobré byly ostatní ženské postavy, které ale bohužel neměly moc prostoru. Co ale opravdu musím vytknout, tak nevhodné obsazení Petra Gazdíka, ač ho mám ráda jako herce. Tomu snad nikdo nemohl uvěřit, že je Don Juan a každá ho chce... Tuto roli měl hrát někdo mladší.