Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (49)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (70)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.1.2014)
Poměrně povedená komedie - po delší době něco, co se mi v NdB opravdu líbilo a smála jsem se v průběhu celého představení. Všichni herci hráli s nasazením, líbila se mi hlavně dvojice Groszmannová a Grygar. Ale když to srovnám s jinými komediemi, co jsem viděla, tak nemůžu dát víc než 60 %. Možná byl problém v samotné hře, rozdělené do tří odlišných segmentů...
(zadáno: 19.1.2014)
Jak tady už bylo trefně napsáno: pokud jsem věděla, o čem se hraje, tak mě to bavilo. Nicméně ty "pochybné" věci mezi tím šli mimo mě. Jakkoli byly herecké výkony dobré (hlavně Vyorálek, Vašák), tak jsem odcházela z představení hodně rozpačitá. Kladem představení pro mne byla alespoň scéna, která trefně odrážela minulé století.
(zadáno: 18.1.2014)
Výborná "hororová" záležitost. Atmosféru navodili skvěle, scéna byla velmi autentická a rychle se měnila. Taneční čísla propracovaná.Nicméně texty byly občas poněkud krkolomné a nebylo jim úplně rozumět.Ale oceňuji převedení výrazů do českých podmínek (konkrétně zmínění dvojice Němec a Gazdík :-D ).Vyzvedla bych hlavně Němce, který střídal herecké polohy jak na běžícím páse, dále Matušovovou a především Milfajtovou (jódlování zvládly na 1*), L.Vlčka (perfektní Igor) a snoubenky T.Martinkovou s P.Jungmannovou a samozřejmě i Jana Musilovou.Jediná škoda, že v muzikálu je tolik vedlejších linek...
(zadáno: 13.12.2013)
Další šílená a chaotická komedie do repertoáru Mdb. Jak jsem předpokládala, je to opravdu něco mezi Dokonalou svatbou a Broukem v hlavě. Přes pozvolný rozjezd se dostaneme do strašlivě zamotané situace, která se v posledních minutách vyřeší. Samo o sobě by to byl poměrně plošší námět, ale když hlavní hrdinové pracují v nakladatelství, které vydává knížky pro děti, tak už se dostáváme jinam - výborné vtipy s hafíky, želvami apod. Stejně tak dobré výkony všech protagonistů, především Viktora Skály a Petra Štěpána. Hodně zazářila i Irena Konvalinová. (Za mne 65%)
(zadáno: 29.11.2013)
Tak jako mě zasáhl film Temple Grandin, tak stejně tak mě oslovila hra o autistovi Christopherovi. Představení skvěle gradovalo a stejně tak výkony hl. protagonistů (Vojta Blahuta, Alena Antalová a Igor Ondříček). Líbilo se mi pojetí scény: matematicky jednoduchá a přitom promyšlená do detailů. Po dlouhé době také můžu říct, že mi přišlo vhodné využití projekce(Mdb ji používá v poslední době až moc), jelikož dobře dokreslovala Christopherův svět.
Jediné, co bych možná vytkla, tak obsazení Hanky Holišové. Tohle mohla zvládnout ( a zazářit) i jiná herečka... ale to spíš jen tak na okraj :)
(zadáno: 9.11.2013)
Poměrně vděčné téma Volby a Vánoce zvládl výše uvedený tým zpracovat skvěle. Jasně, některé scénky a písničky byly méně vtipnější a písničky se úplně nehodily, ale i tak to byly dvě a půl hodiny čirého smíchu. Jinak Tři ořísky pro Popelku v podání Hanky Holišové (s holubem na rameni :-D ) a tří oříšků: Janotová, Janíková a Kováříková nemělo chybu!
(zadáno: 9.10.2013)
Toto představení mělo neskutečný náboj a jen díky tomu hodnotím tak vysoko, protože příběh samotný je dost klišoidní ;) Chtěla bych vyzdvihnout naprosto výborné choreografie a dokonale zvládnutou pěveckou složku. Dále se mi hodně líbil Ondřej Studénka, role Nicka mu sedla perfektně. Stejně tak Andree Březinové, která dostává čím dál více příležitostí a doufám, že to tak bude i nadále. Nakonec musím říci, že jsem od Vaňkové moc neočekávala a byla jsem zklamaná, že mi nehrála Janotová, ale... nakonec jsem byla překvapená. Zpívala a hrála s nasazením a role jí kupodivu sedla. Takže za mě 85% :)
(zadáno: 5.10.2013)
Konečně kvalitní hra v Mahence. Vkusné kostýmy, projekce i scéna, a především moc pěkná a gradující hudba. Líbily se mi taktéž výkony hlavních představitelů: Martina Slámy a Ladislava Freje, oba to jsou páni herci. Dobře jim sekundovala i Eva Novotná se Zdeňkem Dvořákem.
(zadáno: 23.6.2013)
Tahle autorská trojice začíná být jasnou sázkou na jistotu a zárukou kvalitního představení. Dostalo se mi přesně to, co jsem od představení čekala: tedy jisté poučení o historii, vážné scény i skvělý humor, který vždy přesně sedl na místo. Z výkonů bych vystihla všechny hlavní představitele a Alana Novotného - postava mu zkrátka sedla.
(zadáno: 28.5.2013)
Rozhodně to nebyl šálek mojí kávy, můj největším problémem je dílo samotné - bezdějové. Takto vysoko hodnotím je díky bezvadnému provedení choreografií a některých protagonistů, i ty kostýmy byly fajn, i když škoda, že jednotlivci nebyli více odlišeni... Co mě ale nejvíce líbilo, tak výkon Hanky Holišové - její podání Memory mě rozhodně nezklamalo. Dále A. Březinová s I. Vaňkovou a brilantní byla Radka Coufalová. Překvapil mě Peter Pecha, rozhodně má určitý potenciál do budoucna a ještě krásně čistě zpívala Eliška Skálová. Karel Škarka jako Starobyl mě úplně nesedl...
(zadáno: 18.5.2013)
Další skvělá hra na repertoáru Buránků. Netušila jsem, že se tento román dá tak vtipně převést do hry, ale hlavně propojit s tolika současnými věcmi. Dále se mi hodně líbilo, jakým způsobem vystavěli scénu, především tu z venkova :) Výkony: tradičně výborný Isteník, zdařile mu sekundující Blahuta (s jeho zvukovým doprovodem)a taktéž dobrá Zetelová a další.
(zadáno: 16.5.2013)
Hodně se mi to líbilo, a to byla teprve generálka... představení si musí ještě sednou, doupravit nějaké chyby a nepřesnosti (i pěvecké), ale i přes to všechno, to byla jedna neskutečná show, která chytla opravdu celé publikum. Výkony herců jsou bezvadné, hlavně mě zaujal Zdeněk Junák. Na to, kolik je mu let, tak si takhle skotačit po jevišti, klobouk dolů :) A samozřejmě se mi líbil i Petr Štěpán, pro něho je role Jerryho jako šitá na míru, až na některé vyšší polohy. Pro mě asi nejlepší inscenace sezóny v Mdb a jednoznačný palec nahoru!
(zadáno: 12.4.2013)
Tak toto nebyl určitě šálek mojí kávy. Ač výkony byly převážně dobré (hlavně se mi líbila T. Vilišová a J. Vyorálek s M. Slámou), tak způsob, jakým to bylo interpretováno mě poněkud vyděsil... Dialogy byly dobře sestříhány, všechno se odvíjelo poměrně svižně, ale jakým stylem? Scéna dobrá, ale některé dílčí věci, jako využívání hlíny, sázení, scéna v lese mě opravdu zaskočily.
(zadáno: 9.4.2013)
Moudré, vtipné, nepochybně zajímavý kus do repertoáru Mdb. Zaujaly mně zde především výkony Jana Mazáka, Viktora Skály a Lucie Zedníčkové.
(zadáno: 19.3.2013)
Něco mi tam trochu chybělo.. každopádně to ale byla poměrně zdařilá hra. Martin Havelka ukázal, že umí a jako Henryk odkryl řadu poloh, až postupně dospěl do konečného prozření... Z vedlejších postav mě tradičně zaujal Isteník, Blahuta a nebo Němec, z žen Vitázková nebo Janíková. A vyzdvihla bych ještě velmi efektivně použitá světla!
(zadáno: 18.3.2013)
Bravurní herecké výkony. Líbí se mi, že Burani si tvoří jeviště pokaždé jinde a také, že hlediště je skoro součástí scény, tak vás ta atmosféra zasáhne ještě více.
(zadáno: 13.3.2013)
Poprvé v životě můžu říct, že tohle byl muzikál Ivanky Vaňkové, tyhle role jí fakt sedí a neskutečně mě v této okouzlila. Understudy Robert Urban byl typově na roli skvělý, ale zpěv mě moc nevzal. Líbilo se mi,jak se muzikál vlekl ve stylu flamenca (ve velmi dobrých choreo). Bohužel mi nepřijde, že by tento muzikál byl úplně vhodný dovnitř, ale spíše na uvádění na venkovních prostranstvích, kde by dostal tu správnou atmosféru. Nebylo to špatné, ale Brno má rozhodně na víc. A škoda, že to bylo přezvučené, ale to si později sedne. Každopádně vyrážím znova na jiné alternace :) za mě zatím 60%.
(zadáno: 9.3.2013)
Skvělá hra, která vtipně odráží současné divadlo a seriály. Taktéž jsem si říkala, že by bylo lepší, aplikovat hru na naše poměry, ale i tak to nevadilo. Přece jen si pak můžeme říct, že i jinde jsou na tom podobně... A samozřejmě Isteník byl epochální, to prostě musím zmínit!
(zadáno: 4.2.2013)
Nepochopila jsem to... a upřímně pochybuji, že třetí díl trilogie se dokáže vyhrabat z této bídy. Děj byl pouze naznačen a opravdu bych ráda věděla, kdo z diváků to doopravdy pochopil. Taktéž vsuvka s Alžbětou Báthory (i když skvěle zpívající Vaňkovou!) nebo pochybnou reklamou na psí žrádlo byla podle mě dost mimo mísu. Na druhou stranu musím uznat, že hudba a některé písně se jim opravdu povedli, dále mě zaujaly varhany a skvělá bubnující scéna. Obsazení hlavních rolí bylo dobré (Vitázek, Mach, Slovák, Janotová...), ale trošku nechápu, proč byla obsazena tak velká company...
(zadáno: 15.1.2013)
Poměrně zvláštní hra, která mě až tak neoslovila. Některé části byly vtipné, v dalších jsem se ovšem podivovala, co se tam vůbec děje. Zaklepak musím ale skvělé komediální výkony.
(zadáno: 15.11.2012)
Velmi působivě udělané, vtáhlo mě to do děje - Mikulášek je skvělý režisér, Vašák a Vyorálek bezvadní herci. Navíc musím opravdu ocenit scénu, o které jsme prvně pochybovala, ale pak pochopila, jak multifunkční opravdu je. Opravdu příjemně strávený večer.
(zadáno: 7.11.2012)
Skvělý výkon Juraje Kukury a taktéž Veroniky Žilkové. V tom představení bylo vyřčeno tolik pravd a věcí, co se v současnosti dějí, že mě to překvapilo :) občas jsem trošku nepochopila, jak na sebe některé věci navazovali, ale jako celek to byl skvělý zážitek. (Viděno při hostování v Divadle Reduta v Brně.)
(zadáno: 20.10.2012)
Přestavení chyběla určitá komplexnost. Začátek a konec šli, ale prostřední část byla poměrně nedívatelná, hlavně jsem měla problém s ženským obsazením... Zachraňoval to jediný charakter, a to Dvořák a občas i Dohnal.
(zadáno: 16.10.2012)
Rozhodně jsme neodcházela nadšená, ale na Mahenku to bylo ok. A nejvíc mě asi vadilo, že se NDB povedlo pohřbít Wildeovu úžasnou konverzační lehkost a dynamičnost, když nezmiňuji opět šílené nehodící se kostýmy...
(zadáno: 2.10.2012)
Pěkný muzikál, ale bohužel mě nijak výrazněji neuchvátil. Asi se na mě projevilo, že jsem fanouškem filmové předlohy, takže jsem očekávala trošku něco jiného. Nejvíc mě asi mrzelo, že na konci nezazněla písnička My man jako ve filmu. Nicméně, Radka Coufalová byla neskutečná, opravdu role jako napsaná pro ni. Company se mi zde taky líbila, jedinou výtku bych ještě měla k Aleši Slaninovi... hrál dobře, ale chyběla mi u něj určitá uhlazenost a světáckost, kterou se Nick Arnstein vyznačoval. On vypadá právě spíš roztomile, což jaksi k roli moc nesedí. Naopak Lukáš Vlček byl to pravé ořechové!