Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (50)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (71)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.10.2012)
Pěkný muzikál, ale bohužel mě nijak výrazněji neuchvátil. Asi se na mě projevilo, že jsem fanouškem filmové předlohy, takže jsem očekávala trošku něco jiného. Nejvíc mě asi mrzelo, že na konci nezazněla písnička My man jako ve filmu. Nicméně, Radka Coufalová byla neskutečná, opravdu role jako napsaná pro ni. Company se mi zde taky líbila, jedinou výtku bych ještě měla k Aleši Slaninovi... hrál dobře, ale chyběla mi u něj určitá uhlazenost a světáckost, kterou se Nick Arnstein vyznačoval. On vypadá právě spíš roztomile, což jaksi k roli moc nesedí. Naopak Lukáš Vlček byl to pravé ořechové!
(zadáno: 2.10.2012)
Nemůžu si pomoci, ale tato hra mě opravdu nijak neoslovila, jak už tu bylo řečeno, některá antická dramata do této doby už moc nezapadají. Ale alespoň musím pochválit herce, především Helenu Dvořákovou, výkony podávají dobré.
(zadáno: 26.6.2012)
Zajímavé představení, které stojí za vidění, ale mínusem bylo, že nijak negradovalo. Líbilo se mi, že hra byla "vážná" a nenásilně propojena s vtipnými pasážemi. Z herců se mi líbil Dušan Vitázek,který dobře sekundoval Petrovi Štěpánovi, kterému je role Trenka šitá na míru. Ale zdá se mi, že "company" mohlo být méně, ničemu by to neuškodilo. Mohl by se tak dát větší prostor hl. hercům, vztahům mezi nimi (Císařovna a Trenk)a lépe vykreslit jejich charaktery. Jinak ještě bych zmínila hezké kostýmy, každý z nich byl opravdu autentický (obzvlášť mne zaujal ten od Vitázka), a dobré projekce.
(zadáno: 19.6.2012)
Jsem naprosto zahlcena dojmy z představení. Nejlepšími z celého večera pro mě byli Aleš Slanina - jeho herecký projev, byl absolutně dokonalý, překvapil mě Lukáš Janota, který po chabém projevu v Tři v tom předvedl velice povedený výkon a poté Lukáš Vlček, coby Vypravěč - jeho hlas bych mohla poslouchat celý den :)No a Markéta Sedláčková taktéž zazářila! a po delší době mi v roli sedla i I. Vaňková. Líbilo se mi také jednoduché provedení scény, které stačilo k vylíčení celého příběhu a i po režijní stránce to bylo dobré - Mošovi se povedlo inscenaci správně vygradovat. Takže za mě 90%.
(zadáno: 30.5.2012)
Procházkovi se podařilo udělat velmi zábavnou inscenaci s kouzly, zpěvem i tancem a bezvadnými kostýmy. Podařilo se mu dokonale využít potenciál herců - hlavně mě oslovila Terezka Martinková a Michal Isteník. Hlavními komiky zde ale byli Milan Němec a Jakub Uličník. Možná bych ještě zmínila, že inscenace se zdá být po prvním shlédnutí poněkud nepřehledná (je to asi tím, že je to dell´arte), ale na podruhé už víte co máte čekat a smějete se tak mnohem víc.
(zadáno: 22.4.2012)
zajímavě udělané historické drama s excelujícím Petrem Štěpánem. A pánové Matějka a Isteník jsou pro mě prostě nenahraditelní,geniální vstupy. Jediné mínus bylo asi trvání tři a půl hodiny, ale nemůžu říct, že bych se nudila. Takže ano, líbilo se mi to.
(zadáno: 27.3.2012)
Po prvním shlédnutí musím říct, že se mi to líbilo. Mdb udělalo dobře, že dalo prostor těmto osvědčeným autorům, kterým se povedlo vytvořit toto hezké lidové dílo. Začátek mě až tak nezaujal, ale poté se to rozjelo hlavně díky titulní hrdince Andree Březinové, které role sedla pěvecky, herecky i vizuálně. Líbilo se mi hlavně celé pojetí muzikálu - lidová scéna, kostýmy a hlavně libreto. Na konec nutno říci, že muzikál není vyloženě podle knihy, ale spíše je inspirován, což ale určitě není na škodu.
(zadáno: 22.2.2012)
příjemně strávený večer s trošku jinou Westkou :) Co mě trošku mrzí, tak že taneční čísla byla v pozadí, tudíž moc nevynikla... ale i tak skvělé.
(zadáno: 16.2.2012)
Poctivá divadelní práce, líbilo se mi to, ale není to kus, na který bych si zašla víckrát. Jinak mě hodně zaujaly výkony E. Kachlířové a P.Vitázkové.
(zadáno: 5.2.2012)
Krásné křehké dílo... jsem ráda, že Mdb představilo i takový vážnější a hlavně nový, ne tak profláknutý muzikál. Hanka Holišová opět dokázala, že umí a stejně tak Svetlana Slováková, ta mi přišla opravdu skvělá a pěvecky ještě lepší než H.Holišová. Z vedlejších rolí, když opomineme výborného Gazdíka a Jíchu, či excelentního Slaninu, tak musím ještě vyzdvihnou Terezku Martinkovou, nejen že byla neuvěřitelně krásná, ale také výborně zpívala :)

6.12. 2014 Nejkrásnější a nejdojemnější derniéra mého života. Nemám slov.
(zadáno: 3.1.2012)
bavila jsem se od začátku do konce. Neuvěřitelné, co vše se dá vymyslet a namontovat na tento příběh, ale je jisté, že to funguje! Na druhou stranu, ale nelze říci, že by to bylo nějaké světoborné vymykající se dílo. Ale škatulku komedie to splňuje bezezbytku, takže 60%.
(zadáno: 21.11.2011)
Nejlepší scéna, co jsem kdy viděla. Skvělé kostýmy, dokonalé osvětlení a výborně secvičená company. Naprosto oslnivý byl výkon Dušana Vitázka, to co předvedl při Konfrontaci nemá obdoby. Během představení se také dost vypracovala Ivana Vaňková (Viky Matušovová ještě lepší než Vaňková, hlavně pěvecky). Co si ale nemůžu odpustit nezmínit, je dost pochybný výkony Jany Gazdíkové a lehce pokulhávala i Johanka Gazdíková.

28.11.2013 Viděno asi po páté s nově obsazenou Radkou Coufalovou. Radka je jasná Emma a měla do té role být obsazena už na začátku. Další dvě alternace Emmy strčila do kapsy :)
(zadáno: 31.10.2011)
Hezky vyprávěný příběh Mojžíše, ale podle mě až příliš dlouhý.
(zadáno: 30.10.2011)
Představení jsem viděla již 2x a musím říct, mě oslovilo až napodruhé. Nevím čím to, ale přišlo mi to více odlehčené a svižnější. Toto představení ale stojí hlavně na hercích a ti byli skvělí např. ústřední čtveřice z první poloviny a poté Eva Ventrubová jako naprostá mrcha. Zajímavé se mi ještě zdálo provedení rozmluv hned na začátku, obdivuji herce, že tuto náročnou scénu tak dobře zvládli!
(zadáno: 4.10.2011)
taktéž mám podobný problém jestli dát 70 nebo 60%. Kráska je velmi povedená pohádka, s krásnou výpravou, funkční scénou a skvělými výkon viz. Dušan Vitázek, Ivanka Skálová, Zděněk Junák,Hana Holišová opravdu kdo ale ze všech ostatních alternací vyloženě zaujmul,tak Aleš Slanina a Terezka Martinková. Bohužel mi ale na tomto díle vadila až příliná naivnost, chápu, že je to vyloženě děláno pro dětského diváika a tomu se to líbí, ale bohužel mě to díky tomu až tolik nezaujmulo...
(zadáno: 21.9.2011)
dlouho jsem neviděla tak velmi dobře udělané drama, které by mě natolik zasáhlo. Jednoduše perfektní, a ty výkony! Zmíním jen Vandu Hybnerovou a paní Janžurovou, ale i ostatní dámy byly skvělé :)
(zadáno: 9.7.2011)
velmi působivě udělané. Inscenaci ale určitě dodalo plus body, že se hrálo na Biskupském dvoře, který vytvořil správnou autentickou atmosféru. Výborný výkon ale podala hlavně Alenka Antalová a samozřejmě i Igor Ondříček...
(zadáno: 29.6.2011)
Viděla jsem toto představení na Biskupském dvoře pod širým nebem a byl to opravdu zážitek! Krásná hudba, skvělé výkony, sborové písně, při kterých až někdy mrazilo... prostě další muzikál, který se povedl.
(zadáno: 9.6.2011)
výborné zpracování, skvěle udělaná scéna a když se k tomu přidají excelentní výkony, tak představení opravdu nemá chybu :) nejvíc ale exceloval Igor Ondříček, v roli dentisty a hned za ním byl Dušan Vitázek, který podal asi nejlepší komediální výkon večera, a to ještě nezmiňuji jak skvěle zazpíval Audrey 2. Aleně Antalové role sedla a stejně tak Jakubovi Uličníkovi, po pěvecké stránce si myslím, že to bylo velmi dobré. Velkou pochvalu, ale zaslouží i orchestr :) Mdb se prostě povedl další výborný muzikál!
(zadáno: 26.4.2011)
přes hodně rozpačitý začátek jsme se dopracovali k celkem předvídatelnému konci. Představení bylo hezky obohaceno o hudební složku, bohužel ale hercům při sborových zpěvech nebylo rozumět, jinak to ale ušlo...
(zadáno: 20.4.2011)
Autoři museli být hodně v rauši, když to psali... ale ne, některé scény neměli chybu a celkem jsem se bavila, škoda jen, že to byla taková plichta všeho. Navíc se hrozně rychle střídali scény,což kazilo dojem z celé hry a co bylo ještě zlé, tak délka představení, tři hodiny, to bylo opravdu moc.
(zadáno: 1.4.2011)
Včera jsem viděla derniéru... skvělé představení, ve kterém všichni herci předvádějí naprosto skvělé výkony ( např.Zdeněk Junák, Pavla Vitázková...) akorát Lukáš Hejlík je nemastný neslaný, škoda... Konečné hodnocení: dobře udělaná americké klasika a je naprostá škoda, že už měla derniéru...
(zadáno: 28.3.2011)
představení jsem viděla už před několika lety, ale nadšená jsem rozhodně neodcházela.... bohužel.