Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (50)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (71)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.6.2012)
Jsem naprosto zahlcena dojmy z představení. Nejlepšími z celého večera pro mě byli Aleš Slanina - jeho herecký projev, byl absolutně dokonalý, překvapil mě Lukáš Janota, který po chabém projevu v Tři v tom předvedl velice povedený výkon a poté Lukáš Vlček, coby Vypravěč - jeho hlas bych mohla poslouchat celý den :)No a Markéta Sedláčková taktéž zazářila! a po delší době mi v roli sedla i I. Vaňková. Líbilo se mi také jednoduché provedení scény, které stačilo k vylíčení celého příběhu a i po režijní stránce to bylo dobré - Mošovi se povedlo inscenaci správně vygradovat. Takže za mě 90%.
(zadáno: 27.2.2019)
Souhlasím s většinou komentářů zde napsaných. Po dlouhé době opravdu kus, který mě nadchnul svou hudbou a muzikálností, přestože při cestě domů si nějakou hlavní píseň asi pobrukovat nebudete... Krásné herecké příležitosti pro Dagmar Křížovou, Kristina Pekara a Radku Coufalovou. Vynikli i herci v menších rolí. Scéna i projekce skvělé. Nicméně ano, mohlo to být v závěru svižnější a některé dějové linie se mohli maličko zkrátit. Nic to ale nemění na tom, že po delší době jsem měla pocit, že jsem na muzikálu, který je kompaktní a všechny složky jsou vyvážené (myšleno herecké, taneční apod.).
(zadáno: 17.10.2015)
Vizuální zážitek.
(zadáno: 18.9.2020)
Vkusně zmodernizovaná hra, která stojí hlavně na skvělých hereckých výkonech všech protagonistů. Ocenila jsem i aktuálnost a improvizace Martina Siničáka, přestože prostor k nim měl opravdu minimální. Hlavní problém jsem měla spíše s hrou samotnou a jejím nevýrazným ukončením.
(zadáno: 18.11.2018)
Neskutečně působivé dílo. Po dlouhé době skvělé výkony všech bez výjimky. Jediné, co opravdu nechápu, tak poměrně rychlou derniéru :( Zasloužilo by si být na repertoéru daleko více. Takovouhle silou a emocemi mě už dlouho muzikál nezasáhl.
(zadáno: 29.9.2021)
Po velmi dlouhé době muzikál, který si oprávněně zasloužil ovace ve stoje. Bylo to živé, vtipné, velmi dobře zahrané a odzpívané (Petr Gazdík, Hana Holišová a Igor Ondříček). Souhlasím, že u některých písní by mohl být lepší překlad, ale upřímně píseň Ty a já mi to naprosto vynahradila, to bylo snad lepší jak originál.
(zadáno: 21.1.2020)
Velmi hezky stylizovaná hra, Mikoláš Tyc je opravdu velmi variabilní režisér. Nicméně si myslím, že jsem v MdB viděla již daleko lepší komedie, tohle mělo opravdu slabší děj a zápletku. Z herců zaujal hlavně Milan Němec. 65 %
napoprvé mě toto představení moc neoslovilo, ale když to vidíte víckrát... neskutečný emotivní zážitek a ty výkony! Jirka Mach naprosto excelentní a Ivanka Skálová a i Svetlana Slováková, prostě krásné a citlivé Wendly :) Skvěle zahrány i role Morice a Elsy.
(zadáno: 30.7.2016)
Johnny Blue v jiném podání? Opět titul, který řekne více německému divákovi než tomu českému... Dá se říci, že má ale velmi zapamatovatelnou hudbu a písně. Kladem představení jsou ale velmi dobré herecké výkony: podmanivý Havelka, tajemná Bergerová ale i Eliška Skálová s Janem Brožkem. Scéna a vizualizace se mi zdály ovšem až trošku moc kýčovité, ale zřejmě to byl záměr. V konečném součtu ale nemohu dát více než 60 %...
(zadáno: 30.3.2014)
Vcelku se mi to líbilo, ale chybělo mi tam nějaké silnější vyvrcholení v posledních 15 minutách. Jediné co mělo nějakou sílu, tak závěrečné foto po večírku. Nutno zmínit, že Thálií oceněný Siničák byl výborný! Ten si představení ukradl pro sebe. Bylo mi líto Evy Novotné - opravdu divná role. Díky Siničákovi 65 %.
(zadáno: 3.4.2014)
Nemám moc ráda experimentální divadlo, nicméně tohle bylo opravdu strhující, hlavně díky výkonům. Petra Bučková je hvězda a její (operní) začátek představení si budu pamatovat ještě dlouho.
(zadáno: 30.7.2016)
Por představení na Biskupském dvoře mám slabost. Oproti Koločavě je to trošku slabší představení, ale i tak má skvělé písně a silné momenty. Výborná byla Lucie Bergerová a hlavně Viktorie Matušovová. Úvodní dvojici skvěle odehráli Andrea Zelová a Aleš Slanina, nicméně díky jeho zjevu - paruce mi na něj role trochu neseděla. První půlka byla skvělá, druhá ztratila trochu tempo - scéna u lípy měla být daleko kratší. Ale i tak 80 %!
(zadáno: 1.3.2020)
Díky bohu, že tato trilogie končí... Pozitivem byly pouze pěvecké výkony herců. Příběh opravdu slabý, přestože se snažil o velký přesah. Měla jsem pocit, že se mluvit začalo až v druhé půlce, první se skládala z nasebe nenavazujících písní, hluchých míst a tanečních výstupů...Opravdu si přeji, aby MdB začalo zase uvádět klasické muzikály a ne tyhle experimentální příšernosti.
(zadáno: 11.5.2014)
Naprosté splnění mého snu vidět tento muzikál v původním nastudování. Skvělé výkony, hrozně se mi líbil Tomáš Vaněk a Markéta Procházková. Akorát Maureen mi zde nepřišla v podání Barbary Chybové úplně jako femme fatale, i když ji zahrála dobře. Nicméně tolik energie na jevišti jsem neviděla už dlouho a je vidět, že to herci hrají s láskou. Bravo!
(zadáno: 9.1.2019)
Můj nejoblíbenější muzikál... ale ne v MdB. Zaprvé, opravdu špatný překlad, nechápu, proč musí být na vše nové překlady a nevyužít to, co už jednou fungovalo. Taky jsem měla ze začátku pocit, že herci prostě jen přišli do práce a hrají. Díky bohu, že druhá půlka byla o tolik lepší a dočkala jsem se konečně i emocí! Zejména bych vyzvedla K.Pekara a A. Slaninu, neskutečně sem sedl i I. Ondříček. Holišová, Goldmannová nebo Zelová super(Jediné číslo, co jsem jí nevěřilo bylo Out Tonight). Jinak si ale myslím, že na konzervativní diváky MdB moc kontroverzní dílo a odrazilo se to i v potlesku :(
(zadáno: 20.10.2012)
Přestavení chyběla určitá komplexnost. Začátek a konec šli, ale prostřední část byla poměrně nedívatelná, hlavně jsem měla problém s ženským obsazením... Zachraňoval to jediný charakter, a to Dvořák a občas i Dohnal.
(zadáno: 17.4.2014)
První polovina nic moc, druhá podstatně lepší. Vyzdvihnout musím opravdu dokonalou hudbu a výborně vybrané obsazení. Nicméně mám výhrady k tomu, jak byly některé postavy vykresleny a tím pádem se herecké výkony ocitly na hraně snesitelnosti. Taktéž některé scény mohly být lehce sestřižené. V druhé polovině se hodně rozjela ústřední dvojice, takže musím Tkačíkovou se Šafránkem jenom chválit. Neurazilo, 65 %.
(zadáno: 19.6.2019)
Pěkné představení, které si mne získalo hlavně svým obsazením, věkově blízkým předloze. Ústřední dvojice mile překvapila a se svými rolemi se poprala se ctí, zaujal hlavně energický Tomáš Dalecký. V menších rolích se blýskli třeba Jan Brožek nebo Andrea Zelová.
(zadáno: 10.1.2016)
Veselohra nebo komedie? Nemyslím si. První půlhodina úmorně nudná, potom se to trošku zlepšilo... Ale uvedení této hry byl podle mě omyl. Hra totiž nesedla ani hercům.
(zadáno: 12.5.2017)
S odstupem delší doby si už ani moc nevybavuji, o čem přesně inscenace byla, a to si většinou režijní práci Mikoláše Tyce pamatuji. Bavila ústřední mladá dvojice Vojty Blahuty a Kateřiny Marie Fialové. Zdena Herfortová standardně dobrá.
(zadáno: 29.9.2021)
Představení zdařilé zejména po vizuální stránce, mělo až nádech filmu a rychlých prostřihů. Herecké výkony kvalitní, zejména Petr Halberstadt a Dušan Vitázek. Stálo by za to, aby si člověk buď přečetl předlohu anebo viděl znova pro pochopení všech vodítek...
(zadáno: 18.11.2014)
Absolutně nevyužitý potenciál hry. Měla jsem pocit, že herci z rolí vypadávali víc, než je hráli... jako chápu, že se herec rozesměje, ale tady nebylo skoro čemu. Děj pak působil nesourodě a trhaně. Párkrát jsem se fakt zasmála, ale 2/3 vtipů byly vyloženě laciné. Alespoň nápad s orchestrem dobrý.
(zadáno: 9.6.2014)
Místy vtipné a milé, ale částečně i dost unylé. Znova bych na to nešla. Přestože mám Woodyho vcelku ráda, tak mi toto úplně nesedlo. Z herců se mi líbil se mi především Radek Valenta, byl takový nejpřirozenější. 55%
Viděno v rámci Divadelního světa v Brně.