Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (45)
Michal Novák: 11 % (64)
Jan Pařízek: 12 % (44)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 27.10.2017)
Byla jsem zvědavá, jakým způsobem bude převedou film do muzikálu a musím říct, že tohle se povedlo. Jedná se o rodinný muzikál, který v Mdb umí a tentokrát se k tomu přidala i notná dávka humoru. Oceňuji hlavní ústřední dvojici (Vaňková a Fialová), že se dokázaly porvat s takovou porcí textu a písněmi, které zde slouží hlavně k posunu děje a často jsou opravdu rychlé až divák skoro nestíhá text. Herecké výkony přesvědčivé. Z dalších možno vyzvednout třeba J. Musilovou, malý J. Gazdík, ale i P. Gazdík. Za mne pěkný start do nové muzikálové sezóny. 75 %
(zadáno: 23.9.2017)
Pro mne velice působivé ztvárnění známého románu. Nutno říci, že pokud bych knihu nečetla, zřejmě bych se úplně neorientovala, i proto dost diváků v půlce odešlo. Inscenace je náročná, jak pro herce, tak i pro samotné diváky. Po delší době bych to ohodnotila jako velmi kvalitní kus v MdB. Oceňuji především výkon Svetlany Janotové, která dostává čím dál větší činoherní příležitosti a jen překvapuje. Dále oceňuji hudební složku a působivě upravenou scénu. Zajímavou roli zde měla i Alena Antalová - pro ni velmi netradiční záporná role.
(zadáno: 23.9.2017)
Ano, příběh nebyl zrovna přelomový, působil až naivně, ale mnoho narážek a vtipů bylo opravdu skvělých. Tahle tvůrčí skupina opravdu umí, i když zde se opravdu semlelo dohromady skoro vše. Některá hudební čísla velice dobře zapamatovatelná (Lazar Chromý apod.) Odpočinkové open-air představení, které prostě pobaví. 65 %
(zadáno: 23.9.2017)
Dvě hodiny utrpení. Ještě horší než Don Juan. Lucie Bergerová má své kvality, ale ani ona nemohla tuto hru nijak pozvednout... nedivím se, že se již stáhla z repertoáru.
(zadáno: 14.5.2017)
Velice nápadité. Líbilo se mi, že hra nebyla jen proplutím životem Olgy Havlové, ale dotkla se mnoha různých částí jejího života v různých časových rovinách, které na sebe nenavazovaly, ale vůbec to nevadilo. Stylizace do vily byla skvělá, herci v mnoha rolích výborní. Pavlína Štorková dokazuje, že je opravdu kvalitní herečka v mnoha polohách. Viděna v MDB v rámci festivalu Divadelní svět.

Jediné mínus, jak již bylo zmiňováno... příliš mnoha cigaret.
(zadáno: 13.5.2017)
Pěkně vizuálně a hudebně zpracovaná pohádka pro děti, ale i dospělý divák zde může leccos ocenit.
(zadáno: 12.5.2017)
Viděla jsem sice jen přenos, ale stál za to! Samozřejmě, že to mělo místy slabší místa, ale celkově to bylo výborné. Hůlka a Jsi můj pán - k nezaplacení. Směju se ještě teď. Ústřední postava výborně zahrána.
(zadáno: 12.5.2017)
Náročnější dílo, ale Buran se s tím opět vyrovnal po svém a udělal (lépe řečeno Mikoláš Tyc) naprosto strhující představení... Líbilo se mi přesunování diváků, scéna v baru, využití mladých hereček z JAMU... A jako obvykle musím pochválit výkon Michala Isteníka, který v každém představení vypadá, že by na jevišti nejradši padl za vlast, zde nejinak. Kateřina Dostálová rovněž dobrá. Tleskám! 75 %
(zadáno: 12.5.2017)
Jednoduché a účelné nastudování známého románu. Oceňuji jednoduchost scény, hudební zpracování a cit pro kostýmní doplňky jednotlivých hrdinů. Eliška Skálová je výborná, ostatní taktéž dobří. Bohužel jediný Heathcliff mi nepřišel dost výrazný pro jeho roli...
(zadáno: 12.5.2017)
Uznávám, že Brechtův text je nadčasový, tato linie dobrá, ale upadlo pro mě místy v zapomnění, díky kabaretním výstupům. Ale bohužel, přestože mi asi nejvíce utkví v paměti, tak se sem mnou druhá kabaretní linie v mnohém ohledu nepotkala. Relevantní mi přišly asi jen dvě písničky, zbytek jsem prostě asi nepochopila. Z komentářů odhaduji, že někomu toto dílo přijde jako geniální anebo by už na něj radši nikdy nešel. Zřejmě se u tohoto představení řadím do druhé skupiny. Viděno na hostování v Brně.
(zadáno: 12.5.2017)
Po dlouhé době jsem odcházela z MDB absolutně nadšená. Tahle autorská trojice je prostě sázka na jistotu a v tomto představení se naprosto trefili. Výborné vtipy, skvělé obsazení, líbilo se mi zužitkování starších kostýmů ve snovém "Lucy in the Sky with Diamonds" a superlativy nekončím. Nejvíce je potřeba pochválit ústřední klučičí trojici, kterou výborně doplnili Jan Brožek a Dagmar Křížová, co se mladších herců týče. Rockový pánbůh Dušana Vitázka měl taktéž něco do sebe. Písně Beatles byly skvěle zazpívané a Ringo Starek Jakuba Zedníčka velmi dobře napodobený. 95 %
(zadáno: 12.5.2017)
Velmi dobře udělaný muzikál (takový MDB standard), ale celkově na mě s odstupem času působí jako takový "béčkový" muzikál. Pobaví, ale za dva měsíce už nevíte o čem to bylo a nevzpomenete si na jedinou melodii. Opravu skvělý byl ale Daniel Rymeš, Chaplin se mu vystihnout podařil perfektně. Zaujala i Hana Holišová v roli novinářky. 65%
(zadáno: 12.5.2017)
Co opravdu musím docenit, je fakt, že při čtení knihy jsem měla nepříjemný pocit od začátku do konce. Bylo tam patrná bezmoc a prostupující neštěstí všech hrdinů. Stejné pocity jsem měla již od prvních minut představení. Navozená atmosféra byla perfektní. Nicméně herecké výkony mě vyloženě neoslovily, s výjimkou K. M. Fialové . U této jediné ženské role jsem si myslela, že byla obsazena příliš mladou herečkou, ale nakonec to byla velmi dobrá volba. Pobavil i Igor Ondříček v roli černocha.
(zadáno: 12.5.2017)
S odstupem delší doby si už ani moc nevybavuji, o čem přesně inscenace byla, a to si většinou režijní práci Mikoláše Tyce pamatuji. Bavila ústřední mladá dvojice Vojty Blahuty a Kateřiny Marie Fialové. Zdena Herfortová standardně dobrá.
(zadáno: 12.5.2017)
Velice sympatická hra, která je především dobře napsaná, ale nepřijde mi, že by nějak výrazně kopírovala film, ale stojí na stejné pozici jako on. Pěkné kostýmy, dobře vypointované vtipy, skvělé obsazení od menších rolí (P. Štepán, M. Sedláčková) po ty hlavní - Svetlana Janotová a Dušan Vitázek.
(zadáno: 29.10.2016)
Milé provedení, které neurazí, ale vzhledem k tomu, že se jedná poměrně o ikonický film, tak bych se ho raději držela, než viděla tolik zbytečných modernizací... navíc některé filmové hlášky zde tak dobře nevyšly. Nelíbil se mi závěr, role Buffalo Billa a zařazení moderního tance na píseň Michaela Jacksona. Nicméně scéna a kostýmy mi přišly asi nejlepší za posledních několik let. O výkonech netřeba mluvit, jako obvykle byly kvalitní (Kristian Pekar, Sára Milfajtová, Ivana Vaňková a Viktor Skála). 65 %
(zadáno: 16.10.2016)
Zdařilé představení se skvělým Isteníkem! Ostatní herce také nutno ocenit a líbilo se mi i řešení scény a projekcí. Viděno na hostování v Brně. 75 %
(zadáno: 25.9.2016)
Tak tohle zpracování mě opravdu neoslovilo.
(zadáno: 21.9.2016)
Dlouho se nestalo, že by mě nějaké představení natolik vtáhlo do děje a vyvolalo tolik emocí. Opravdu skvěle a nápaditě zrežírováno. Nutno vyzdvihnout výkon Gerty Lucie Andělové a jejích kolegů.
(zadáno: 30.7.2016)
Ano sexuálních narážek tam bylo poměrně dost, ale i tak jsem si toto představení hodně užila a bavila se celou dobu. Petr Jeništa je nezapomenutelný.
(zadáno: 30.7.2016)
Por představení na Biskupském dvoře mám slabost. Oproti Koločavě je to trošku slabší představení, ale i tak má skvělé písně a silné momenty. Výborná byla Lucie Bergerová a hlavně Viktorie Matušovová. Úvodní dvojici skvěle odehráli Andrea Zelová a Aleš Slanina, nicméně díky jeho zjevu - paruce mi na něj role trochu neseděla. První půlka byla skvělá, druhá ztratila trochu tempo - scéna u lípy měla být daleko kratší. Ale i tak 80 %!
(zadáno: 30.7.2016)
Velmi jsem se těšila, že MdB sáhlo po novém titulu, který byl uváděn teprve nedávno ve světě, nicméně jsem byla trošku zklamána z celkové linky příběhu. Z příběhu jsem měla dojem, že se autor hry nerozhodl, zda napíše komedii nebo se chce vytvořit spíše vážnější kus... Antalová a Skála v poslední době excelují jako manželé ve více hrách a zde jsou taktéž skvělí. Jediný otázník mám u Kateřiny Marie Fialové, která mě několikrát přesvědčila v muzikálu, ale zde jsem jí v některých polohách úplně nevěřila, ale i tak skvěle sekundovala ostatním hercům a je to talent! 65 %
(zadáno: 30.7.2016)
Ne až tak známý muzikál, co má ovšem skvělou atmosféru. Přestože ztvárnění ledovce bylo trošku kýčovité, tak jinak scéna byla působivá. Nejvíce mne zaujala scéna se Straussovými, kdy se začíná Titanic potápět... Obsazení tradičně dobré.
(zadáno: 30.7.2016)
Johnny Blue v jiném podání? Opět titul, který řekne více německému divákovi než tomu českému... Dá se říci, že má ale velmi zapamatovatelnou hudbu a písně. Kladem představení jsou ale velmi dobré herecké výkony: podmanivý Havelka, tajemná Bergerová ale i Eliška Skálová s Janem Brožkem. Scéna a vizualizace se mi zdály ovšem až trošku moc kýčovité, ale zřejmě to byl záměr. V konečném součtu ale nemohu dát více než 60 %...
(zadáno: 30.7.2016)
Bohužel přes inzerování příběhu o Marii, mě zde nepřišla jako hlavní postava. Ovšem je třeba vyzdvihnout skvělý výkon Radky Coufalové. Zaujal i hostující Jozef Hruškoci... Uvítala bych ale asi taktéž vkusnější kostýmy, ale zřejmě zde nechtěli kopírovat kostýmy z JSCH a trošku to odlišit...

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>