Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (46)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (83)
Michal Novák: 12 % (69)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 12.5.2017)
Náročnější dílo, ale Buran se s tím opět vyrovnal po svém a udělal (lépe řečeno Mikoláš Tyc) naprosto strhující představení... Líbilo se mi přesunování diváků, scéna v baru, využití mladých hereček z JAMU... A jako obvykle musím pochválit výkon Michala Isteníka, který v každém představení vypadá, že by na jevišti nejradši padl za vlast, zde nejinak. Kateřina Dostálová rovněž dobrá. Tleskám! 75 %
(zadáno: 9.6.2014)
Skvělá záležitost udělaná lehce netradičním způsobem, který mě ze začátku překvapil, ale v druhé půlce mě už naprosto pohltil. Z herců mě nejvíc dostali: Pavla Tomicová, Pavlína Štroková a Jiří Zapletal. Hlavně poslední jmenovaný v druhé půlce prodal svůj komediální um. Překvapila mě také skvělá hudba, výborně zazpívané a i zatančené písně. Navíc zde byl i vážný tón v rámci Figarova monologu. Byl to skvělý zážitek, tleskám. A Klicperovo divadlo by mělo do Brna přijet častěji.
(zadáno: 14.9.2015)
Původní hru bych v tom ani skoro nenašla. Na jednu stranu mi to přišlo naprosto nevhodné, ale některé scény byly zajímavé a vcelku působivé (dirigent, tučňák a závěrečné číslo Kláry Apolenářové..). Sleduji, že Mahenka se snaží tlačit do svých her taktéž písně, ale stále mi přijde, že se tam úplně nehodí a nezapadají, přestože herci umí i dobře zpívat.... Moc dobrý dojem hra nezanechala, nebyla ani komedií, jak by měla být. Ve srovnání s Figarovou svatbou z Klicperova divadla je toto opravdu slabý odvárek...
(zadáno: 9.10.2013)
Toto představení mělo neskutečný náboj a jen díky tomu hodnotím tak vysoko, protože příběh samotný je dost klišoidní ;) Chtěla bych vyzdvihnout naprosto výborné choreografie a dokonale zvládnutou pěveckou složku. Dále se mi hodně líbil Ondřej Studénka, role Nicka mu sedla perfektně. Stejně tak Andree Březinové, která dostává čím dál více příležitostí a doufám, že to tak bude i nadále. Nakonec musím říci, že jsem od Vaňkové moc neočekávala a byla jsem zklamaná, že mi nehrála Janotová, ale... nakonec jsem byla překvapená. Zpívala a hrála s nasazením a role jí kupodivu sedla. Takže za mě 85% :)
(zadáno: 25.9.2016)
Tak tohle zpracování mě opravdu neoslovilo.
(zadáno: 2.10.2012)
Pěkný muzikál, ale bohužel mě nijak výrazněji neuchvátil. Asi se na mě projevilo, že jsem fanouškem filmové předlohy, takže jsem očekávala trošku něco jiného. Nejvíc mě asi mrzelo, že na konci nezazněla písnička My man jako ve filmu. Nicméně, Radka Coufalová byla neskutečná, opravdu role jako napsaná pro ni. Company se mi zde taky líbila, jedinou výtku bych ještě měla k Aleši Slaninovi... hrál dobře, ale chyběla mi u něj určitá uhlazenost a světáckost, kterou se Nick Arnstein vyznačoval. On vypadá právě spíš roztomile, což jaksi k roli moc nesedí. Naopak Lukáš Vlček byl to pravé ořechové!
(zadáno: 15.2.2011)
Po dlouhé době mě zde něco takhle mile překvapilo. Vašek Vašák byl úžasný jako obvykle a Eva Novotná předváděla svůj stabilně skvělý výkon :) inscenace se mi líbila i po stránce výtvarné, což se mi v NDB moc často nestává.!
(zadáno: 5.9.2020)
Krásně výpravný muzikál, který zaujme především opravdu vypilovanými choreografiemi (baletní a jazzové scény) a hudební složkou. Muzikál je to povedený, ale díky rozkouskovanému ději, který se místy celkem táhl (asi by neškodilo méně postav), to podruhé vidět nepotřebuji. Z herců zaujali hlavně Kristian Pekar, Lukáš Vlček a Marta Matějová.
jednoznačně skvělá Alena Antalová a dvojice Vojta Blahuta a Aleš Slanina je naprosto kouzelná! Všichni se do svých rolí skvěle hodí, až asi na Ivanu Vaňkovou, ta byla trošku zklamáním pro mě, ale i tak jsem se skvěle bavila. Úžasná výprava,výkony, takže pro mě toto představení bylo skoro bezchybné :)
(zadáno: 21.1.2020)
Chápu,že to mělo být dlouhé, mělo to plynout a ukazovat na podstatu času a lidské chování, které zůstává neměnné, ale místy to bylo opravdu šíleně nekonečné... Herecké výkony všech mi poměrně splynuly, zapamatovaltený byl pouze představitel Marcela Prousta Viktor Zavadil. Dá se říci, že to byla poměrně zajímavá a moderně nerušivá adaptace, ale trošku mne minula.
(zadáno: 23.1.2018)
Film mě nikdy nebral, ale tento muzikál je vážně pecka. Ano, příběh je plytký a předvídatelný (za to srážím procenta), ale provedení je vážně povedené. Především mě uchvátily pěvecké výkony doplněné velmi dobrými skupinovými choreografiemi. Kristian Pekar opravdu výborný. Dále pro mě nezapomenutelná byla Dagmar Křížová a její If I Can't Have You.
(zadáno: 12.9.2015)
Jak psali jiní, konečně se dá v Mahence na něco dívat! Hodně slušné výkony a poměrně gradující hra. Líbilo.
(zadáno: 12.5.2017)
Uznávám, že Brechtův text je nadčasový, tato linie dobrá, ale upadlo pro mě místy v zapomnění, díky kabaretním výstupům. Ale bohužel, přestože mi asi nejvíce utkví v paměti, tak se sem mnou druhá kabaretní linie v mnohém ohledu nepotkala. Relevantní mi přišly asi jen dvě písničky, zbytek jsem prostě asi nepochopila. Z komentářů odhaduji, že někomu toto dílo přijde jako geniální anebo by už na něj radši nikdy nešel. Zřejmě se u tohoto představení řadím do druhé skupiny. Viděno na hostování v Brně.
(zadáno: 16.10.2012)
Rozhodně jsme neodcházela nadšená, ale na Mahenku to bylo ok. A nejvíc mě asi vadilo, že se NDB povedlo pohřbít Wildeovu úžasnou konverzační lehkost a dynamičnost, když nezmiňuji opět šílené nehodící se kostýmy...
(zadáno: 20.10.2014)
Mám pocit, že to mohlo být daleko působivější a víc gradovat. Stejný problém jsem měla i u Provazu. Bylo to herecky dobré, ale nijak výrazně mě to nezasáhlo nebo nevtáhlo do děje. 55%
(zadáno: 9.4.2013)
Moudré, vtipné, nepochybně zajímavý kus do repertoáru Mdb. Zaujaly mně zde především výkony Jana Mazáka, Viktora Skály a Lucie Zedníčkové.
(zadáno: 22.2.2012)
příjemně strávený večer s trošku jinou Westkou :) Co mě trošku mrzí, tak že taneční čísla byla v pozadí, tudíž moc nevynikla... ale i tak skvělé.
(zadáno: 26.1.2020)
Asi to nejlepší, co se dalo vidět v Mahence v posledních letech. Napětí a gradace hry, skvělé herecké výkony (zejména Igor Bareš a Tomáš Šulaj), jednoduchá a účelná scéna. Jen to stačí ke skvělému žážitku. 85 %
(zadáno: 21.11.2011)
Nejlepší scéna, co jsem kdy viděla. Skvělé kostýmy, dokonalé osvětlení a výborně secvičená company. Naprosto oslnivý byl výkon Dušana Vitázka, to co předvedl při Konfrontaci nemá obdoby. Během představení se také dost vypracovala Ivana Vaňková (Viky Matušovová ještě lepší než Vaňková, hlavně pěvecky). Co si ale nemůžu odpustit nezmínit, je dost pochybný výkony Jany Gazdíkové a lehce pokulhávala i Johanka Gazdíková.

28.11.2013 Viděno asi po páté s nově obsazenou Radkou Coufalovou. Radka je jasná Emma a měla do té role být obsazena už na začátku. Další dvě alternace Emmy strčila do kapsy :)
(zadáno: 10.6.2014)
Rozhodla jsem se, že nebudu hodnotit dějovou linku, protože z tohoto pohledu mi to přijde jako zbytečná slátanina. Nicméně to provedení mi vzalo dech. Po hudební stránce výborné a odzpíváno na 120 %, čistě a s přehledem. Zaujal mě především Jan Brožek, Marek Ouda a Kateřina Falcová.
(zadáno: 15.1.2013)
Poměrně zvláštní hra, která mě až tak neoslovila. Některé části byly vtipné, v dalších jsem se ovšem podivovala, co se tam vůbec děje. Zaklepak musím ale skvělé komediální výkony.
(zadáno: 26.5.2015)
Skvěle zpracovaná a obsazená komedie. Lze jen doporučit.
(zadáno: 22.2.2011)
Z této inscenace mám velmi pozitivní pocit, samozřejmě, není to jako v knížce, ale je to téměř skvěle přeneseno. Škoda jen , že scén v knihovně bylo tak málo, těch bych určitě přidala... Ale co se mi opravdu líbilo, byl výkon Martina Havelky, co by Bernarda Gui a co musím vyzdvihnout, tak to byla skvělá projekce, hlavně ten drak ;)
(zadáno: 9.4.2015)
Plochý děj a kýčovité písně, tak bych asi shrnula toto představení. Upravila bych také světelnou složku, někdy to bylo vyloženě přesvícené. Hana Holišová, Jiří Mach i Radka Coufalová byli dobří, hezky zpívali, ale neměli skoro co hrát... Navíc mi přijde, že české publikum nemůže Sieglovy písně natolik znát, aby si to užili jako třeba jiné hitmuzikály tohoto typu...

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>