Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (45)
Michal Novák: 11 % (64)
Jan Pařízek: 12 % (44)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 8.4.2014)
Velmi dobré, vše fungovalo, tak jak mělo. Přes aktualizovanou scénu a kostýmy, tak herecké výkony. Hodně se mi líbily i výborně zpracované a zhudebněné scény při námluvách Porcie. Nejlepší výkon večera jednoznačně podal Boleslav Polívka, ale zdařile mu sekundovali i další herci, pro mne rozhodně nebyli nevýrazní (hlavně Isteník!). A nepřestává mne překvapovat Svetlana Janotová, ta se na činohře rozhodně neztrácí. Jediné co bych změnila, tak konec, mohl být trošku zrychlen a míň laciný. 85 %.
(zadáno: 3.4.2014)
Nemám moc ráda experimentální divadlo, nicméně tohle bylo opravdu strhující, hlavně díky výkonům. Petra Bučková je hvězda a její (operní) začátek představení si budu pamatovat ještě dlouho.
(zadáno: 30.3.2014)
Vcelku se mi to líbilo, ale chybělo mi tam nějaké silnější vyvrcholení v posledních 15 minutách. Jediné co mělo nějakou sílu, tak závěrečné foto po večírku. Nutno zmínit, že Thálií oceněný Siničák byl výborný! Ten si představení ukradl pro sebe. Bylo mi líto Evy Novotné - opravdu divná role. Díky Siničákovi 65 %.
(zadáno: 26.3.2014)
Některé scény super, bavila jsem se. Nicméně ve většině jsem nevěděla, co mi chtěl básník říci a přišlo mi to strašně křečovité. Asi nejsem typ pro toto moderní divadlo.
(zadáno: 14.3.2014)
Pro mě poněkud delší, ne až tak výjimečný muzikál, ani hudebně (žádný vystupující motiv). Nicméně to bylo příjemné a místy velmi vtipné představení, hlavní podíl na tom odvedl Lukáš Janota, za celou dobu neslezl z jeviště, skvěle hrál, zpíval a ještě výborně pracoval s publikem. Velmi výrazná byla opilecká etuda s Hankou Holišovou a Terezkou Martinkovou, ta neměla chybu! Také se mi líbila Marta Matějová (hlavně ten čistý zpěv!). Pěkně zpracovaná scéna, ale přišlo mi, že se hodně podobala té z Výkřiků do tmy.
Bylo to milé, ale čekala jsem více. Za mne 65 %.
(zadáno: 18.2.2014)
Kuriózní představení. Úplně jsem se nenudila, ale často mě to nebavilo a dívat se na rozklepané herečky více jak dvě hodiny bylo trošku vyčerpávající. Výborný výkon podal jako obvykle Michal Isteník.
(zadáno: 15.2.2014)
Mírumilovný začátek a o to svižnější a akčnější konec. Výborně zinscenovaná hra, který vynikla především díky skvělým hereckým výkonů. Všichni herci se mi líbili, ale nejvíce mne zaujala asi Ivana Chýlková.
(zadáno: 13.2.2014)
Sice se mi některé modernizace v Redutě líbily, ale tohle už na mě bylo moc. Kafkův dopis mohl být zpracován daleko lépe. Sice zde byly skvělé momenty jako večeře nebo oslava, ale pro mě spíše převážili ty, co se mi nelíbili a navíc to bylo až nepříjemně hlučné. Herci dobří, hlavně Jiří Vyorálek. Neuchvátilo mne to, spíše 35 %.
(zadáno: 10.2.2014)
Velmi dobře odvyprávěné představení. Smála jsem se,i mě u toho mrazilo (závěrečná scéna). Možná tomu i pomohlo, že jsem byla hercům blíže a mohla skoro cítit jejich emoce. Občas by sice mohli vyluzovat méně zvuků, ale jinak zde měl každý pohyb své opodstatnění. Dále se mi líbila práce s publikem a improvizace.
(zadáno: 7.2.2014)
Pěkné zpracování. Zaujalo mne využití přírodních materiálů, jak na scénu, tak kostýmy. Líbilo se mi vyjádření bezmocnosti a omezování života hlavních hrdinů pomocí scény, nicméně zatloukání bylo poměrně rušivé a hercům pak nebylo rozumět. To mohlo být vymyšleno trošku jinak... Z herců byla pro mě vystupující především dvojice Svetlana Janotová a Petr Štěpán.
(zadáno: 27.1.2014)
Neurazilo to. Ke konci mi přišlo, že to trošku ztrácí soudržnost a dynamiku. Líbili se mi tři hlavní představitelé: Dalecký, Dvořák a hlavně Sláma, tomu tato role vyloženě sedla. Z žen především Zdenička Magdaleny Tkalčíkové. Ovšem sbor mohl být využit méně.
(zadáno: 25.1.2014)
Mikulášek se opět nechal unést, tentokrát ale s mírou, takže představení bylo poměrně zdařilé. Obsahově se mi to zdálo ale poměrně plytké, rychlý průřez částí života, nikde se nezašlo více do hloubky, jen se stále opakovaly vzestupy a pády po jednotlivých alkoholových/"drogových" excesech...
(zadáno: 21.1.2014)
Poměrně povedená komedie - po delší době něco, co se mi v NdB opravdu líbilo a smála jsem se v průběhu celého představení. Všichni herci hráli s nasazením, líbila se mi hlavně dvojice Groszmannová a Grygar. Ale když to srovnám s jinými komediemi, co jsem viděla, tak nemůžu dát víc než 60 %. Možná byl problém v samotné hře, rozdělené do tří odlišných segmentů...
(zadáno: 19.1.2014)
Jak tady už bylo trefně napsáno: pokud jsem věděla, o čem se hraje, tak mě to bavilo. Nicméně ty "pochybné" věci mezi tím šli mimo mě. Jakkoli byly herecké výkony dobré (hlavně Vyorálek, Vašák), tak jsem odcházela z představení hodně rozpačitá. Kladem představení pro mne byla alespoň scéna, která trefně odrážela minulé století.
(zadáno: 18.1.2014)
Výborná "hororová" záležitost. Atmosféru navodili skvěle, scéna byla velmi autentická a rychle se měnila. Taneční čísla propracovaná.Nicméně texty byly občas poněkud krkolomné a nebylo jim úplně rozumět.Ale oceňuji převedení výrazů do českých podmínek (konkrétně zmínění dvojice Němec a Gazdík :-D ).Vyzvedla bych hlavně Němce, který střídal herecké polohy jak na běžícím páse, dále Matušovovou a především Milfajtovou (jódlování zvládly na 1*), L.Vlčka (perfektní Igor) a snoubenky T.Martinkovou s P.Jungmannovou a samozřejmě i Jana Musilovou.Jediná škoda, že v muzikálu je tolik vedlejších linek...
(zadáno: 13.12.2013)
Další šílená a chaotická komedie do repertoáru Mdb. Jak jsem předpokládala, je to opravdu něco mezi Dokonalou svatbou a Broukem v hlavě. Přes pozvolný rozjezd se dostaneme do strašlivě zamotané situace, která se v posledních minutách vyřeší. Samo o sobě by to byl poměrně plošší námět, ale když hlavní hrdinové pracují v nakladatelství, které vydává knížky pro děti, tak už se dostáváme jinam - výborné vtipy s hafíky, želvami apod. Stejně tak dobré výkony všech protagonistů, především Viktora Skály a Petra Štěpána. Hodně zazářila i Irena Konvalinová. (Za mne 65%)
(zadáno: 29.11.2013)
Tak jako mě zasáhl film Temple Grandin, tak stejně tak mě oslovila hra o autistovi Christopherovi. Představení skvěle gradovalo a stejně tak výkony hl. protagonistů (Vojta Blahuta, Alena Antalová a Igor Ondříček). Líbilo se mi pojetí scény: matematicky jednoduchá a přitom promyšlená do detailů. Po dlouhé době také můžu říct, že mi přišlo vhodné využití projekce(Mdb ji používá v poslední době až moc), jelikož dobře dokreslovala Christopherův svět.
Jediné, co bych možná vytkla, tak obsazení Hanky Holišové. Tohle mohla zvládnout ( a zazářit) i jiná herečka... ale to spíš jen tak na okraj :)
(zadáno: 9.11.2013)
Poměrně vděčné téma Volby a Vánoce zvládl výše uvedený tým zpracovat skvěle. Jasně, některé scénky a písničky byly méně vtipnější a písničky se úplně nehodily, ale i tak to byly dvě a půl hodiny čirého smíchu. Jinak Tři ořísky pro Popelku v podání Hanky Holišové (s holubem na rameni :-D ) a tří oříšků: Janotová, Janíková a Kováříková nemělo chybu!
(zadáno: 9.10.2013)
Toto představení mělo neskutečný náboj a jen díky tomu hodnotím tak vysoko, protože příběh samotný je dost klišoidní ;) Chtěla bych vyzdvihnout naprosto výborné choreografie a dokonale zvládnutou pěveckou složku. Dále se mi hodně líbil Ondřej Studénka, role Nicka mu sedla perfektně. Stejně tak Andree Březinové, která dostává čím dál více příležitostí a doufám, že to tak bude i nadále. Nakonec musím říci, že jsem od Vaňkové moc neočekávala a byla jsem zklamaná, že mi nehrála Janotová, ale... nakonec jsem byla překvapená. Zpívala a hrála s nasazením a role jí kupodivu sedla. Takže za mě 85% :)
(zadáno: 5.10.2013)
Konečně kvalitní hra v Mahence. Vkusné kostýmy, projekce i scéna, a především moc pěkná a gradující hudba. Líbily se mi taktéž výkony hlavních představitelů: Martina Slámy a Ladislava Freje, oba to jsou páni herci. Dobře jim sekundovala i Eva Novotná se Zdeňkem Dvořákem.
(zadáno: 23.6.2013)
Tahle autorská trojice začíná být jasnou sázkou na jistotu a zárukou kvalitního představení. Dostalo se mi přesně to, co jsem od představení čekala: tedy jisté poučení o historii, vážné scény i skvělý humor, který vždy přesně sedl na místo. Z výkonů bych vystihla všechny hlavní představitele a Alana Novotného - postava mu zkrátka sedla.
(zadáno: 28.5.2013)
Rozhodně to nebyl šálek mojí kávy, můj největším problémem je dílo samotné - bezdějové. Takto vysoko hodnotím je díky bezvadnému provedení choreografií a některých protagonistů, i ty kostýmy byly fajn, i když škoda, že jednotlivci nebyli více odlišeni... Co mě ale nejvíce líbilo, tak výkon Hanky Holišové - její podání Memory mě rozhodně nezklamalo. Dále A. Březinová s I. Vaňkovou a brilantní byla Radka Coufalová. Překvapil mě Peter Pecha, rozhodně má určitý potenciál do budoucna a ještě krásně čistě zpívala Eliška Skálová. Karel Škarka jako Starobyl mě úplně nesedl...
(zadáno: 18.5.2013)
Další skvělá hra na repertoáru Buránků. Netušila jsem, že se tento román dá tak vtipně převést do hry, ale hlavně propojit s tolika současnými věcmi. Dále se mi hodně líbilo, jakým způsobem vystavěli scénu, především tu z venkova :) Výkony: tradičně výborný Isteník, zdařile mu sekundující Blahuta (s jeho zvukovým doprovodem)a taktéž dobrá Zetelová a další.
(zadáno: 16.5.2013)
Hodně se mi to líbilo, a to byla teprve generálka... představení si musí ještě sednou, doupravit nějaké chyby a nepřesnosti (i pěvecké), ale i přes to všechno, to byla jedna neskutečná show, která chytla opravdu celé publikum. Výkony herců jsou bezvadné, hlavně mě zaujal Zdeněk Junák. Na to, kolik je mu let, tak si takhle skotačit po jevišti, klobouk dolů :) A samozřejmě se mi líbil i Petr Štěpán, pro něho je role Jerryho jako šitá na míru, až na některé vyšší polohy. Pro mě asi nejlepší inscenace sezóny v Mdb a jednoznačný palec nahoru!
(zadáno: 12.4.2013)
Tak toto nebyl určitě šálek mojí kávy. Ač výkony byly převážně dobré (hlavně se mi líbila T. Vilišová a J. Vyorálek s M. Slámou), tak způsob, jakým to bylo interpretováno mě poněkud vyděsil... Dialogy byly dobře sestříhány, všechno se odvíjelo poměrně svižně, ale jakým stylem? Scéna dobrá, ale některé dílčí věci, jako využívání hlíny, sázení, scéna v lese mě opravdu zaskočily.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>