Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (46)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (82)
Michal Novák: 12 % (69)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 9.6.2014)
Místy vtipné a milé, ale částečně i dost unylé. Znova bych na to nešla. Přestože mám Woodyho vcelku ráda, tak mi toto úplně nesedlo. Z herců se mi líbil se mi především Radek Valenta, byl takový nejpřirozenější. 55%
Viděno v rámci Divadelního světa v Brně.
(zadáno: 11.5.2014)
Naprosté splnění mého snu vidět tento muzikál v původním nastudování. Skvělé výkony, hrozně se mi líbil Tomáš Vaněk a Markéta Procházková. Akorát Maureen mi zde nepřišla v podání Barbary Chybové úplně jako femme fatale, i když ji zahrála dobře. Nicméně tolik energie na jevišti jsem neviděla už dlouho a je vidět, že to herci hrají s láskou. Bravo!
(zadáno: 4.5.2014)
Rozhodně zajímavý současný divadelní kus, který stojí za vidění. Navíc vystavět hru tak, aby se divák smál a v další chvíli přimrazeně seděl, navíc s minimem rekvizit, zvládne jen opravdu výborný režisér. Což Mikoláš Tyc podle mne je. Z herců mi utkvěli v paměti především Matějka, Tkačíková a Dostalová. Velmi dobře zde atmosféru dotvářely i světla.
(zadáno: 26.4.2014)
Bezvadně strávený večer. Výkony tradičně skvělé, pro mě dnes nejlepší Jiří Hájek, jeho improvizace neměly chybu. Ale je mi opravdu líto, že na tak skvělé divadlo nechodí více lidí, protože sál byl zaplněn jen z poloviny :( Hodnocení: 75 %.
(zadáno: 23.4.2014)
Proti Činohernímu klubu slabší odvar, ale příjemně mě to překvapilo. Byla jsem zvědavá na Petra Bláhu, jelikož mi do role moc neseděl, ale byl skvělý. Obecně výkony byly dobré. Nicméně mi trochu vadilo, že zde byly hluchá místa, kdy všichni mlčeli až příliš dlouho a tím inscenace ztrácela rytmus.
(zadáno: 17.4.2014)
První polovina nic moc, druhá podstatně lepší. Vyzdvihnout musím opravdu dokonalou hudbu a výborně vybrané obsazení. Nicméně mám výhrady k tomu, jak byly některé postavy vykresleny a tím pádem se herecké výkony ocitly na hraně snesitelnosti. Taktéž některé scény mohly být lehce sestřižené. V druhé polovině se hodně rozjela ústřední dvojice, takže musím Tkačíkovou se Šafránkem jenom chválit. Neurazilo, 65 %.
(zadáno: 12.4.2014)
Na muzikál jsem se těšila, ale bohužel, tohle se se mnou totálně minulo. Chvílemi jsem měla pocit,že se dívám na amatérské divadlo,protože někteří opravdu nehráli (viz Zonyga). Nicméně všichni výborně zpívali. Zdařilá hudba, ale pokazily mi ji místy strašné texty. Jinak mne zaujal Juraj Čiernik jako Šerchán, což byla podle mě asi nejlépe stylizovaná postava z celého muzikálu. Většina ostatních zvířat byla také dobře ztvárněna a ano, byla tu i efektní choreografie. A pak přišel slon alá Zeman, většina lidí se sice smála, mě to přišlo nejvíc laciné.Bohužel, tenhle muzikál mne rozhodně neoslovil.
(zadáno: 8.4.2014)
Velmi dobré, vše fungovalo, tak jak mělo. Přes aktualizovanou scénu a kostýmy, tak herecké výkony. Hodně se mi líbily i výborně zpracované a zhudebněné scény při námluvách Porcie. Nejlepší výkon večera jednoznačně podal Boleslav Polívka, ale zdařile mu sekundovali i další herci, pro mne rozhodně nebyli nevýrazní (hlavně Isteník!). A nepřestává mne překvapovat Svetlana Janotová, ta se na činohře rozhodně neztrácí. Jediné co bych změnila, tak konec, mohl být trošku zrychlen a míň laciný. 85 %.
(zadáno: 3.4.2014)
Nemám moc ráda experimentální divadlo, nicméně tohle bylo opravdu strhující, hlavně díky výkonům. Petra Bučková je hvězda a její (operní) začátek představení si budu pamatovat ještě dlouho.
(zadáno: 30.3.2014)
Vcelku se mi to líbilo, ale chybělo mi tam nějaké silnější vyvrcholení v posledních 15 minutách. Jediné co mělo nějakou sílu, tak závěrečné foto po večírku. Nutno zmínit, že Thálií oceněný Siničák byl výborný! Ten si představení ukradl pro sebe. Bylo mi líto Evy Novotné - opravdu divná role. Díky Siničákovi 65 %.
(zadáno: 26.3.2014)
Některé scény super, bavila jsem se. Nicméně ve většině jsem nevěděla, co mi chtěl básník říci a přišlo mi to strašně křečovité. Asi nejsem typ pro toto moderní divadlo.
(zadáno: 14.3.2014)
Pro mě poněkud delší, ne až tak výjimečný muzikál, ani hudebně (žádný vystupující motiv). Nicméně to bylo příjemné a místy velmi vtipné představení, hlavní podíl na tom odvedl Lukáš Janota, za celou dobu neslezl z jeviště, skvěle hrál, zpíval a ještě výborně pracoval s publikem. Velmi výrazná byla opilecká etuda s Hankou Holišovou a Terezkou Martinkovou, ta neměla chybu! Také se mi líbila Marta Matějová (hlavně ten čistý zpěv!). Pěkně zpracovaná scéna, ale přišlo mi, že se hodně podobala té z Výkřiků do tmy.
Bylo to milé, ale čekala jsem více. Za mne 65 %.
(zadáno: 18.2.2014)
Kuriózní představení. Úplně jsem se nenudila, ale často mě to nebavilo a dívat se na rozklepané herečky více jak dvě hodiny bylo trošku vyčerpávající. Výborný výkon podal jako obvykle Michal Isteník.
(zadáno: 15.2.2014)
Mírumilovný začátek a o to svižnější a akčnější konec. Výborně zinscenovaná hra, který vynikla především díky skvělým hereckým výkonů. Všichni herci se mi líbili, ale nejvíce mne zaujala asi Ivana Chýlková.
(zadáno: 13.2.2014)
Sice se mi některé modernizace v Redutě líbily, ale tohle už na mě bylo moc. Kafkův dopis mohl být zpracován daleko lépe. Sice zde byly skvělé momenty jako večeře nebo oslava, ale pro mě spíše převážili ty, co se mi nelíbili a navíc to bylo až nepříjemně hlučné. Herci dobří, hlavně Jiří Vyorálek. Neuchvátilo mne to, spíše 35 %.
(zadáno: 10.2.2014)
Velmi dobře odvyprávěné představení. Smála jsem se,i mě u toho mrazilo (závěrečná scéna). Možná tomu i pomohlo, že jsem byla hercům blíže a mohla skoro cítit jejich emoce. Občas by sice mohli vyluzovat méně zvuků, ale jinak zde měl každý pohyb své opodstatnění. Dále se mi líbila práce s publikem a improvizace.
(zadáno: 7.2.2014)
Pěkné zpracování. Zaujalo mne využití přírodních materiálů, jak na scénu, tak kostýmy. Líbilo se mi vyjádření bezmocnosti a omezování života hlavních hrdinů pomocí scény, nicméně zatloukání bylo poměrně rušivé a hercům pak nebylo rozumět. To mohlo být vymyšleno trošku jinak... Z herců byla pro mě vystupující především dvojice Svetlana Janotová a Petr Štěpán.
(zadáno: 27.1.2014)
Neurazilo to. Ke konci mi přišlo, že to trošku ztrácí soudržnost a dynamiku. Líbili se mi tři hlavní představitelé: Dalecký, Dvořák a hlavně Sláma, tomu tato role vyloženě sedla. Z žen především Zdenička Magdaleny Tkalčíkové. Ovšem sbor mohl být využit méně.
(zadáno: 25.1.2014)
Mikulášek se opět nechal unést, tentokrát ale s mírou, takže představení bylo poměrně zdařilé. Obsahově se mi to zdálo ale poměrně plytké, rychlý průřez částí života, nikde se nezašlo více do hloubky, jen se stále opakovaly vzestupy a pády po jednotlivých alkoholových/"drogových" excesech...
(zadáno: 21.1.2014)
Poměrně povedená komedie - po delší době něco, co se mi v NdB opravdu líbilo a smála jsem se v průběhu celého představení. Všichni herci hráli s nasazením, líbila se mi hlavně dvojice Groszmannová a Grygar. Ale když to srovnám s jinými komediemi, co jsem viděla, tak nemůžu dát víc než 60 %. Možná byl problém v samotné hře, rozdělené do tří odlišných segmentů...
(zadáno: 19.1.2014)
Jak tady už bylo trefně napsáno: pokud jsem věděla, o čem se hraje, tak mě to bavilo. Nicméně ty "pochybné" věci mezi tím šli mimo mě. Jakkoli byly herecké výkony dobré (hlavně Vyorálek, Vašák), tak jsem odcházela z představení hodně rozpačitá. Kladem představení pro mne byla alespoň scéna, která trefně odrážela minulé století.
(zadáno: 18.1.2014)
Výborná "hororová" záležitost. Atmosféru navodili skvěle, scéna byla velmi autentická a rychle se měnila. Taneční čísla propracovaná.Nicméně texty byly občas poněkud krkolomné a nebylo jim úplně rozumět.Ale oceňuji převedení výrazů do českých podmínek (konkrétně zmínění dvojice Němec a Gazdík :-D ).Vyzvedla bych hlavně Němce, který střídal herecké polohy jak na běžícím páse, dále Matušovovou a především Milfajtovou (jódlování zvládly na 1*), L.Vlčka (perfektní Igor) a snoubenky T.Martinkovou s P.Jungmannovou a samozřejmě i Jana Musilovou.Jediná škoda, že v muzikálu je tolik vedlejších linek...
(zadáno: 13.12.2013)
Další šílená a chaotická komedie do repertoáru Mdb. Jak jsem předpokládala, je to opravdu něco mezi Dokonalou svatbou a Broukem v hlavě. Přes pozvolný rozjezd se dostaneme do strašlivě zamotané situace, která se v posledních minutách vyřeší. Samo o sobě by to byl poměrně plošší námět, ale když hlavní hrdinové pracují v nakladatelství, které vydává knížky pro děti, tak už se dostáváme jinam - výborné vtipy s hafíky, želvami apod. Stejně tak dobré výkony všech protagonistů, především Viktora Skály a Petra Štěpána. Hodně zazářila i Irena Konvalinová. (Za mne 65%)
(zadáno: 29.11.2013)
Tak jako mě zasáhl film Temple Grandin, tak stejně tak mě oslovila hra o autistovi Christopherovi. Představení skvěle gradovalo a stejně tak výkony hl. protagonistů (Vojta Blahuta, Alena Antalová a Igor Ondříček). Líbilo se mi pojetí scény: matematicky jednoduchá a přitom promyšlená do detailů. Po dlouhé době také můžu říct, že mi přišlo vhodné využití projekce(Mdb ji používá v poslední době až moc), jelikož dobře dokreslovala Christopherův svět.
Jediné, co bych možná vytkla, tak obsazení Hanky Holišové. Tohle mohla zvládnout ( a zazářit) i jiná herečka... ale to spíš jen tak na okraj :)
(zadáno: 9.11.2013)
Poměrně vděčné téma Volby a Vánoce zvládl výše uvedený tým zpracovat skvěle. Jasně, některé scénky a písničky byly méně vtipnější a písničky se úplně nehodily, ale i tak to byly dvě a půl hodiny čirého smíchu. Jinak Tři ořísky pro Popelku v podání Hanky Holišové (s holubem na rameni :-D ) a tří oříšků: Janotová, Janíková a Kováříková nemělo chybu!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>