Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (46)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (83)
Michal Novák: 12 % (69)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 23.6.2014)
Naprosto perfektní provedení této klasiky. Jen taneční úvod byl trošku delší, ale jinak to bylo neskutečně působivé (především Hanka Holišová a projekce kaple!). Oceňuji také krásné autentické kostýmy. Herci skvělí, nejvíce se mi líbila Andrea Březinová. Nicméně i Jiří Mach, Lukáš Janota, Jaroslav Matějka mi připadali, jak kdyby jim jejich role byly šity na tělo.Pro mne asi nejlepší představení, co MdB hraje na Biskupáku.
20.12. - Pěkné, ale na Biskupáku to mělo lepší atmosféru. Projekce kaple bohužel odbyta. Ivana Vaňková překvapivě dobrá. Oproti létu bych hodnocení snížila na 70 %.
(zadáno: 16.10.2014)
Jon Fosse mne moc nezaujal. Možná to bylo trošku jiným vystavěním hry, která působila opravdu seversky a neutěšeně. Začátek ok, střední část nekonečně dlouhá a vyuzlení bylo snad jediné správné a mrazivé. Z herců se mi líbila jen ústřední dvojice, především Barbora de Sousa. Ostatní mě moc nepřesvědčili..
(zadáno: 30.10.2014)
Toto drama mne nijak neoslovilo, měla jsem pocit, že půjde víceméně o rozchodový rozhovor manželů, jenže to se odehrálo jen v závěrečných 5 minutách. Taktéž jsem měla problém se zařazením hry po stránce časové. Šlo o minulost, ale jak vzdálenou? Za dob Ibsena by dialogy odpovídaly, dnes moc ne. Kostýmy a rekvizity nešly ani k jednomu. A co chtěl režisér říci scénou z plesu, kde se Eva Novotná plazila po zemi, a závěrem s obřími hlavami? Odcházela jsem zklamaná, čekala jsem daleko více. Navíc se mi ani výkon Petra Halberstadta moc nezamlouval, zato Eva Novotná podala stabilní kvalitní výkon.
(zadáno: 13.5.2017)
Pěkně vizuálně a hudebně zpracovaná pohádka pro děti, ale i dospělý divák zde může leccos ocenit.
(zadáno: 12.5.2017)
Co opravdu musím docenit, je fakt, že při čtení knihy jsem měla nepříjemný pocit od začátku do konce. Bylo tam patrná bezmoc a prostupující neštěstí všech hrdinů. Stejné pocity jsem měla již od prvních minut představení. Navozená atmosféra byla perfektní. Nicméně herecké výkony mě vyloženě neoslovily, s výjimkou K. M. Fialové . U této jediné ženské role jsem si myslela, že byla obsazena příliš mladou herečkou, ale nakonec to byla velmi dobrá volba. Pobavil i Igor Ondříček v roli černocha.
(zadáno: 16.10.2016)
Zdařilé představení se skvělým Isteníkem! Ostatní herce také nutno ocenit a líbilo se mi i řešení scény a projekcí. Viděno na hostování v Brně. 75 %
(zadáno: 26.4.2014)
Bezvadně strávený večer. Výkony tradičně skvělé, pro mě dnes nejlepší Jiří Hájek, jeho improvizace neměly chybu. Ale je mi opravdu líto, že na tak skvělé divadlo nechodí více lidí, protože sál byl zaplněn jen z poloviny :( Hodnocení: 75 %.
(zadáno: 4.2.2013)
Nepochopila jsem to... a upřímně pochybuji, že třetí díl trilogie se dokáže vyhrabat z této bídy. Děj byl pouze naznačen a opravdu bych ráda věděla, kdo z diváků to doopravdy pochopil. Taktéž vsuvka s Alžbětou Báthory (i když skvěle zpívající Vaňkovou!) nebo pochybnou reklamou na psí žrádlo byla podle mě dost mimo mísu. Na druhou stranu musím uznat, že hudba a některé písně se jim opravdu povedli, dále mě zaujaly varhany a skvělá bubnující scéna. Obsazení hlavních rolí bylo dobré (Vitázek, Mach, Slovák, Janotová...), ale trošku nechápu, proč byla obsazena tak velká company...
(zadáno: 14.12.2010)
tato inscenace trvá sice jen hodinu a něco, ale i tak jsem měla poněkud dlouhou chvíli... toto zpracování mě opravdu nijak nezaujalo, i když zde Jiří Mach předváděl, co se dalo, opravdu můj názor na toto dílo nezlepšil... co mě zde ale nejvíc děsilo? chór...jednoznačně.
(zadáno: 6.1.2011)
velmi velmi podivné... líbila se mě na tom ta autentičnost kostýmů apod. ale co bylo nesmírně otravné, tak to bylo vyzvánění zvonu, kterého bylo opravdu až moc.
(zadáno: 14.5.2017)
Velice nápadité. Líbilo se mi, že hra nebyla jen proplutím životem Olgy Havlové, ale dotkla se mnoha různých částí jejího života v různých časových rovinách, které na sebe nenavazovaly, ale vůbec to nevadilo. Stylizace do vily byla skvělá, herci v mnoha rolích výborní. Pavlína Štorková dokazuje, že je opravdu kvalitní herečka v mnoha polohách. Viděna v MDB v rámci festivalu Divadelní svět.

Jediné mínus, jak již bylo zmiňováno... příliš mnoha cigaret.
(zadáno: 5.10.2018)
Neskutečně našlapaná inscenace. Tentokrát jsem neměla velká očekávání, ale takto umě slepené dílo s tak zdařilou hudební složkou, jsem nečekala. Bavily mě zejména různé hudební a taneční styly: balet Dušana Vitázka, rap Jakuba Uličníka apod. A je třeba vyzvednout skvělé výkony od hlavních představitelů Michala Isteníka a Petra Štěpána. 85 %
(zadáno: 27.1.2014)
Neurazilo to. Ke konci mi přišlo, že to trošku ztrácí soudržnost a dynamiku. Líbili se mi tři hlavní představitelé: Dalecký, Dvořák a hlavně Sláma, tomu tato role vyloženě sedla. Z žen především Zdenička Magdaleny Tkalčíkové. Ovšem sbor mohl být využit méně.
(zadáno: 26.5.2015)
Obdivuje jak autor hudby dokáže dokonale zpracovat danou tematiku (stejně jako tomu bylo u Papežky) a vystihnout pirátské písně i umělecké prostředí. Navíc jde o opravdu chytlavé písně a texty, které si člověk pamatuje ještě dlouho dobu. Vyzdvihla bych zejména dětského hrdinu Lubomíra Hrdličku a trefně obsazeného Petra Štěpána. Tradičně skvělý výkon podal i hlavní Aleš Slanina. Další z pěkných muzikálů pro celou rodinu.
(zadáno: 12.5.2017)
Viděla jsem sice jen přenos, ale stál za to! Samozřejmě, že to mělo místy slabší místa, ale celkově to bylo výborné. Hůlka a Jsi můj pán - k nezaplacení. Směju se ještě teď. Ústřední postava výborně zahrána.
(zadáno: 20.11.2017)
Viděno přenosem a taky poměrně špatným, vypadával průběžně zvuk i obraz. Jak říkali na začátku, druhý díl byl horší, ale výkony jednotlivců stále dobré. Hlavně Ovčáček, Sobotka, Babiš a skvělá Jílková. Nicméně mi to přišlo celé takové nesoudržné, po odchodu z divadla jsem z toho nějak silný dojem neměla. 55%.
(zadáno: 18.5.2013)
Další skvělá hra na repertoáru Buránků. Netušila jsem, že se tento román dá tak vtipně převést do hry, ale hlavně propojit s tolika současnými věcmi. Dále se mi hodně líbilo, jakým způsobem vystavěli scénu, především tu z venkova :) Výkony: tradičně výborný Isteník, zdařile mu sekundující Blahuta (s jeho zvukovým doprovodem)a taktéž dobrá Zetelová a další.
(zadáno: 5.2.2012)
Krásné křehké dílo... jsem ráda, že Mdb představilo i takový vážnější a hlavně nový, ne tak profláknutý muzikál. Hanka Holišová opět dokázala, že umí a stejně tak Svetlana Slováková, ta mi přišla opravdu skvělá a pěvecky ještě lepší než H.Holišová. Z vedlejších rolí, když opomineme výborného Gazdíka a Jíchu, či excelentního Slaninu, tak musím ještě vyzdvihnou Terezku Martinkovou, nejen že byla neuvěřitelně krásná, ale také výborně zpívala :)

6.12. 2014 Nejkrásnější a nejdojemnější derniéra mého života. Nemám slov.
(zadáno: 15.9.2020)
Hru drží zejména výborný výkon Michala Isteníka, kterému, v pro ně netypických rolí, skvěle sekundují Diana Velčická a Vojtěch Blahuta. Musím se přiznat, že by mi taky nevadilo méně sprostých slov, ale scénář si to asi žádal... 65%
(zadáno: 23.12.2010)
Jako milovníka Agathy Christie a této hry mě výsledek opravdu poděsil... pitvoření hlavních postav dohnané do krajnosti, jediné co tuto inscenaci zachránilo byla Zuzana Slavíková.
(zadáno: 28.10.2015)
Rozhodně to není muzikál sezóny, ale měl něco do sebe. Svým námětem nemůže být lidem v ČR moc blízký, ale o životě Američanů to vypovídalo velmi slušně. Místy mi to bylo na Webera poměrně nemelodické a bylo hůře rozumět, ale obsazení to vynahradilo. Zejména brilantní Jiří Mach (nedokážu si v roli představit Gazdíka, v romantické lince s Eliškou Skálovou bude působit jako pěst na oko). Dušan Vitázek měl být radši nahrazen někým mladším, je sice dobrý, ale rozdíl 15 let věku s rolí je dle mého už dost. Skvělá byla Eliška Skálová a stejně tak dětské obsazení muzikálu.
(zadáno: 29.11.2013)
Tak jako mě zasáhl film Temple Grandin, tak stejně tak mě oslovila hra o autistovi Christopherovi. Představení skvěle gradovalo a stejně tak výkony hl. protagonistů (Vojta Blahuta, Alena Antalová a Igor Ondříček). Líbilo se mi pojetí scény: matematicky jednoduchá a přitom promyšlená do detailů. Po dlouhé době také můžu říct, že mi přišlo vhodné využití projekce(Mdb ji používá v poslední době až moc), jelikož dobře dokreslovala Christopherův svět.
Jediné, co bych možná vytkla, tak obsazení Hanky Holišové. Tohle mohla zvládnout ( a zazářit) i jiná herečka... ale to spíš jen tak na okraj :)
(zadáno: 19.6.2012)
Jsem naprosto zahlcena dojmy z představení. Nejlepšími z celého večera pro mě byli Aleš Slanina - jeho herecký projev, byl absolutně dokonalý, překvapil mě Lukáš Janota, který po chabém projevu v Tři v tom předvedl velice povedený výkon a poté Lukáš Vlček, coby Vypravěč - jeho hlas bych mohla poslouchat celý den :)No a Markéta Sedláčková taktéž zazářila! a po delší době mi v roli sedla i I. Vaňková. Líbilo se mi také jednoduché provedení scény, které stačilo k vylíčení celého příběhu a i po režijní stránce to bylo dobré - Mošovi se povedlo inscenaci správně vygradovat. Takže za mě 90%.
(zadáno: 27.2.2019)
Souhlasím s většinou komentářů zde napsaných. Po dlouhé době opravdu kus, který mě nadchnul svou hudbou a muzikálností, přestože při cestě domů si nějakou hlavní píseň asi pobrukovat nebudete... Krásné herecké příležitosti pro Dagmar Křížovou, Kristina Pekara a Radku Coufalovou. Vynikli i herci v menších rolí. Scéna i projekce skvělé. Nicméně ano, mohlo to být v závěru svižnější a některé dějové linie se mohli maličko zkrátit. Nic to ale nemění na tom, že po delší době jsem měla pocit, že jsem na muzikálu, který je kompaktní a všechny složky jsou vyvážené (myšleno herecké, taneční apod.).

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>