Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (46)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (83)
Michal Novák: 12 % (69)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 17.10.2015)
Vizuální zážitek.
(zadáno: 18.9.2020)
Vkusně zmodernizovaná hra, která stojí hlavně na skvělých hereckých výkonech všech protagonistů. Ocenila jsem i aktuálnost a improvizace Martina Siničáka, přestože prostor k nim měl opravdu minimální. Hlavní problém jsem měla spíše s hrou samotnou a jejím nevýrazným ukončením.
(zadáno: 18.11.2018)
Neskutečně působivé dílo. Po dlouhé době skvělé výkony všech bez výjimky. Jediné, co opravdu nechápu, tak poměrně rychlou derniéru :( Zasloužilo by si být na repertoéru daleko více. Takovouhle silou a emocemi mě už dlouho muzikál nezasáhl.
(zadáno: 21.1.2020)
Velmi hezky stylizovaná hra, Mikoláš Tyc je opravdu velmi variabilní režisér. Nicméně si myslím, že jsem v MdB viděla již daleko lepší komedie, tohle mělo opravdu slabší děj a zápletku. Z herců zaujal hlavně Milan Němec. 65 %
napoprvé mě toto představení moc neoslovilo, ale když to vidíte víckrát... neskutečný emotivní zážitek a ty výkony! Jirka Mach naprosto excelentní a Ivanka Skálová a i Svetlana Slováková, prostě krásné a citlivé Wendly :) Skvěle zahrány i role Morice a Elsy.
(zadáno: 30.7.2016)
Johnny Blue v jiném podání? Opět titul, který řekne více německému divákovi než tomu českému... Dá se říci, že má ale velmi zapamatovatelnou hudbu a písně. Kladem představení jsou ale velmi dobré herecké výkony: podmanivý Havelka, tajemná Bergerová ale i Eliška Skálová s Janem Brožkem. Scéna a vizualizace se mi zdály ovšem až trošku moc kýčovité, ale zřejmě to byl záměr. V konečném součtu ale nemohu dát více než 60 %...
(zadáno: 30.3.2014)
Vcelku se mi to líbilo, ale chybělo mi tam nějaké silnější vyvrcholení v posledních 15 minutách. Jediné co mělo nějakou sílu, tak závěrečné foto po večírku. Nutno zmínit, že Thálií oceněný Siničák byl výborný! Ten si představení ukradl pro sebe. Bylo mi líto Evy Novotné - opravdu divná role. Díky Siničákovi 65 %.
(zadáno: 3.4.2014)
Nemám moc ráda experimentální divadlo, nicméně tohle bylo opravdu strhující, hlavně díky výkonům. Petra Bučková je hvězda a její (operní) začátek představení si budu pamatovat ještě dlouho.
(zadáno: 30.7.2016)
Por představení na Biskupském dvoře mám slabost. Oproti Koločavě je to trošku slabší představení, ale i tak má skvělé písně a silné momenty. Výborná byla Lucie Bergerová a hlavně Viktorie Matušovová. Úvodní dvojici skvěle odehráli Andrea Zelová a Aleš Slanina, nicméně díky jeho zjevu - paruce mi na něj role trochu neseděla. První půlka byla skvělá, druhá ztratila trochu tempo - scéna u lípy měla být daleko kratší. Ale i tak 80 %!
(zadáno: 1.3.2020)
Díky bohu, že tato trilogie končí... Pozitivem byly pouze pěvecké výkony herců. Příběh opravdu slabý, přestože se snažil o velký přesah. Měla jsem pocit, že se mluvit začalo až v druhé půlce, první se skládala z nasebe nenavazujících písní, hluchých míst a tanečních výstupů...Opravdu si přeji, aby MdB začalo zase uvádět klasické muzikály a ne tyhle experimentální příšernosti.
(zadáno: 11.5.2014)
Naprosté splnění mého snu vidět tento muzikál v původním nastudování. Skvělé výkony, hrozně se mi líbil Tomáš Vaněk a Markéta Procházková. Akorát Maureen mi zde nepřišla v podání Barbary Chybové úplně jako femme fatale, i když ji zahrála dobře. Nicméně tolik energie na jevišti jsem neviděla už dlouho a je vidět, že to herci hrají s láskou. Bravo!
(zadáno: 9.1.2019)
Můj nejoblíbenější muzikál... ale ne v MdB. Zaprvé, opravdu špatný překlad, nechápu, proč musí být na vše nové překlady a nevyužít to, co už jednou fungovalo. Taky jsem měla ze začátku pocit, že herci prostě jen přišli do práce a hrají. Díky bohu, že druhá půlka byla o tolik lepší a dočkala jsem se konečně i emocí! Zejména bych vyzvedla K.Pekara a A. Slaninu, neskutečně sem sedl i I. Ondříček. Holišová, Goldmannová nebo Zelová super(Jediné číslo, co jsem jí nevěřilo bylo Out Tonight). Jinak si ale myslím, že na konzervativní diváky MdB moc kontroverzní dílo a odrazilo se to i v potlesku :(
(zadáno: 20.10.2012)
Přestavení chyběla určitá komplexnost. Začátek a konec šli, ale prostřední část byla poměrně nedívatelná, hlavně jsem měla problém s ženským obsazením... Zachraňoval to jediný charakter, a to Dvořák a občas i Dohnal.
(zadáno: 17.4.2014)
První polovina nic moc, druhá podstatně lepší. Vyzdvihnout musím opravdu dokonalou hudbu a výborně vybrané obsazení. Nicméně mám výhrady k tomu, jak byly některé postavy vykresleny a tím pádem se herecké výkony ocitly na hraně snesitelnosti. Taktéž některé scény mohly být lehce sestřižené. V druhé polovině se hodně rozjela ústřední dvojice, takže musím Tkačíkovou se Šafránkem jenom chválit. Neurazilo, 65 %.
(zadáno: 19.6.2019)
Pěkné představení, které si mne získalo hlavně svým obsazením, věkově blízkým předloze. Ústřední dvojice mile překvapila a se svými rolemi se poprala se ctí, zaujal hlavně energický Tomáš Dalecký. V menších rolích se blýskli třeba Jan Brožek nebo Andrea Zelová.
(zadáno: 10.1.2016)
Veselohra nebo komedie? Nemyslím si. První půlhodina úmorně nudná, potom se to trošku zlepšilo... Ale uvedení této hry byl podle mě omyl. Hra totiž nesedla ani hercům.
(zadáno: 12.5.2017)
S odstupem delší doby si už ani moc nevybavuji, o čem přesně inscenace byla, a to si většinou režijní práci Mikoláše Tyce pamatuji. Bavila ústřední mladá dvojice Vojty Blahuty a Kateřiny Marie Fialové. Zdena Herfortová standardně dobrá.
(zadáno: 18.11.2014)
Absolutně nevyužitý potenciál hry. Měla jsem pocit, že herci z rolí vypadávali víc, než je hráli... jako chápu, že se herec rozesměje, ale tady nebylo skoro čemu. Děj pak působil nesourodě a trhaně. Párkrát jsem se fakt zasmála, ale 2/3 vtipů byly vyloženě laciné. Alespoň nápad s orchestrem dobrý.
(zadáno: 9.6.2014)
Místy vtipné a milé, ale částečně i dost unylé. Znova bych na to nešla. Přestože mám Woodyho vcelku ráda, tak mi toto úplně nesedlo. Z herců se mi líbil se mi především Radek Valenta, byl takový nejpřirozenější. 55%
Viděno v rámci Divadelního světa v Brně.
(zadáno: 10.2.2015)
Velice působivá adaptace knihy. Stanislavu Mošovi se podařilo zachovat i atmosféru knihy, což mě mile překvapilo. Navíc: krásná scéna, nádherné dobové kostýmy a silné výkony ve všech rolích.
(zadáno: 18.3.2013)
Bravurní herecké výkony. Líbí se mi, že Burani si tvoří jeviště pokaždé jinde a také, že hlediště je skoro součástí scény, tak vás ta atmosféra zasáhne ještě více.
(zadáno: 1.10.2010)
Viděla jsem již dvakrát a musím říci, čím víckrát to vidíte, tím více se smějete. I přes trošku rozpačitý začátek, inscenace nabere na těch správných obrátkách a nenechá vás chvíli v klidu. Úžasným zakončením večera je ale učitelský sbor a jejich podání Rozity ;)Mám pocit, že v této inscenaci se najdou všichni a připomenou si jak to chodilo ve škole, ale i do teď vlastně chodí :)
(zadáno: 27.1.2011)
Nejlepší současná inscenace NDB. Konečně něco u čeho se divák vyloženě pobaví, je vtažen do děje a užívá si herecké umění.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>