Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (45)
Michal Novák: 11 % (64)
Jan Pařízek: 12 % (44)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 26.1.2020)
Asi to nejlepší, co se dalo vidět v Mahence v posledních letech. Napětí a gradace hry, skvělé herecké výkony (zejména Igor Bareš a Tomáš Šulaj), jednoduchá a účelná scéna. Jen to stačí ke skvělému žážitku. 85 %
(zadáno: 24.1.2020)
Hezky udělaný Havel, inscenace se mi líbila, ale opravdu mi vadilo obsazení neherce do role Bedřicha. Jasně, že mělo jít o určitý protipól... ale představení by vyznělo určitě daleko lépe se všemi herci. 65 %
(zadáno: 21.1.2020)
Chápu,že to mělo být dlouhé, mělo to plynout a ukazovat na podstatu času a lidské chování, které zůstává neměnné, ale místy to bylo opravdu šíleně nekonečné... Herecké výkony všech mi poměrně splynuly, zapamatovaltený byl pouze představitel Marcela Prousta Viktor Zavadil. Dá se říci, že to byla poměrně zajímavá a moderně nerušivá adaptace, ale trošku mne minula.
(zadáno: 21.1.2020)
Velmi hezky stylizovaná hra, Mikoláš Tyc je opravdu velmi variabilní režisér. Nicméně si myslím, že jsem v MdB viděla již daleko lepší komedie, tohle mělo opravdu slabší děj a zápletku. Z herců zaujal hlavně Milan Němec. 65 %
(zadáno: 21.1.2020)
Příliš mnoho stmívaček... stojí za vidění, ale opravdu nesedne každému. Líbily se mi některé scény, ale někdy jsem si říkala, že už by to mohlo skončit...
(zadáno: 23.11.2019)
Klasicky zajímavé zpracování od Hany Burešové. Viděno 17.11., tudíž to mělo možná větší přesah než obvykle...
(zadáno: 23.11.2019)
Asi to nejsilnější drama, co Mdb v současnosti nabízí. Petr Štěpán a Lenka Janíková naprosto fenomenální.
(zadáno: 23.10.2019)
Po dlouhé době muzikál, který mě v Mdb fakt nadchl! Jasně, že člověk o muzikálu smýšlí pozitivněji, když zná velmi dobře písně od Abby a ještě se mu líbí, ale když komplexně toto představení srovnám s pražskou verzí, tak tohle bylo tak o 1000 % živější a lépe udělané. Herecké výkony skvělé, ač mi na první pohled herci do rolí typově neseděli, tak opak byl pravdou. Naprostá spokojenost. Viděno s B. Remišovou, I. Vaňkovou, P. Vitázkovou, L. Bergerovou, M. Havelkou, A. Novotným, O. Smyslem a R. Schenkem. Hodně povedené byly i texty a taneční složka.
(zadáno: 24.6.2019)
Asi to nejhorší, co jsem v MdB za poslední dobu viděla... Kromě toho, že se mi nelíbila Nezvalova veršovaná úprava, tak mne teda rozhodně nezaujala většina písní. Hudební čísla kolem Kardinála Richeliue jsou kapitola sama pro sebe... stuhy? vážne? Bohužel ani většina vtipů nevyšla dobře a spíše spadala do trapnosti. Je to vážně škoda. V porování s Třemi mušketýry od Burešové byl tohle fakt strašný provar...
(zadáno: 19.6.2019)
Pěkné představení, které si mne získalo hlavně svým obsazením, věkově blízkým předloze. Ústřední dvojice mile překvapila a se svými rolemi se poprala se ctí, zaujal hlavně energický Tomáš Dalecký. V menších rolích se blýskli třeba Jan Brožek nebo Andrea Zelová.
(zadáno: 1.5.2019)
Poctivě zpracovaný muzikál, který stojí hlavně na výkonu hlavního protagonisty. Petr Štěpán byl výborný jak pěvecky, tak zejména herecky a naprosto se typově hodí na Guida Continiho. Zaujala mne i Ivana Vaňková, ale pochvalu jistě zaslouží i celý ženský soubor. Vyzdvihla bych ještě neotřelé řešení scény a choreografie.
(zadáno: 21.4.2019)
Hra založená zejména na skvělých hereckých výkonech a pouze podtržená jednoduchou scénou... Ivana Vaňková skvělá, Jiří Mach typově přesný a výborně jí sekundoval. Návrat Milana Němce rovněž potěšil, Michal Isteník vytěžil ze své menší role maximu. Převládá spokojenost. Nicméně druhá půlka už mohla být trošku kratší.. 85 %.
(zadáno: 27.2.2019)
Souhlasím s většinou komentářů zde napsaných. Po dlouhé době opravdu kus, který mě nadchnul svou hudbou a muzikálností, přestože při cestě domů si nějakou hlavní píseň asi pobrukovat nebudete... Krásné herecké příležitosti pro Dagmar Křížovou, Kristina Pekara a Radku Coufalovou. Vynikli i herci v menších rolí. Scéna i projekce skvělé. Nicméně ano, mohlo to být v závěru svižnější a některé dějové linie se mohli maličko zkrátit. Nic to ale nemění na tom, že po delší době jsem měla pocit, že jsem na muzikálu, který je kompaktní a všechny složky jsou vyvážené (myšleno herecké, taneční apod.).
(zadáno: 23.1.2019)
Takové milé představení s pěknými písničkami. Zejména se mi líbil sportovní komentář Alana Novotného :) 65 %
(zadáno: 9.1.2019)
Můj nejoblíbenější muzikál... ale ne v MdB. Zaprvé, opravdu špatný překlad, nechápu, proč musí být na vše nové překlady a nevyužít to, co už jednou fungovalo. Taky jsem měla ze začátku pocit, že herci prostě jen přišli do práce a hrají. Díky bohu, že druhá půlka byla o tolik lepší a dočkala jsem se konečně i emocí! Zejména bych vyzvedla K.Pekara a A. Slaninu, neskutečně sem sedl i I. Ondříček. Holišová, Goldmannová nebo Zelová super(Jediné číslo, co jsem jí nevěřilo bylo Out Tonight). Jinak si ale myslím, že na konzervativní diváky MdB moc kontroverzní dílo a odrazilo se to i v potlesku :(
(zadáno: 18.11.2018)
Neskutečně působivé dílo. Po dlouhé době skvělé výkony všech bez výjimky. Jediné, co opravdu nechápu, tak poměrně rychlou derniéru :( Zasloužilo by si být na repertoéru daleko více. Takovouhle silou a emocemi mě už dlouho muzikál nezasáhl.
(zadáno: 31.10.2018)
První půlka vyjma závěrečnou scénu v hračkářství poměrně nezajímavá. Druhá jistě lepší, ale stejně mne tento muzikál ničím zvlášť nezaujal. Josef Gazdík a Jonáš Florián vytvořili sehrané duo, V. Matušovová zpívala úžasně, dětská company skvěle tančila, ale i to nestačilo. Moje hlavní výtka asi směřuje k překladu muzikálu. Mdb často sahá po titulech, kde se děj odehrává v písni (Děsnej pátek apod.) a dle mého se to prostě nepovede libozvučně a dobře přeložit natoli, aby si divák nějakou píseň zapamatoval a líbilo se mu to. Což byl případ i zde.Jediná zapamatovatelný píseň zazněla v hračkářství.
(zadáno: 5.10.2018)
Neskutečně našlapaná inscenace. Tentokrát jsem neměla velká očekávání, ale takto umě slepené dílo s tak zdařilou hudební složkou, jsem nečekala. Bavily mě zejména různé hudební a taneční styly: balet Dušana Vitázka, rap Jakuba Uličníka apod. A je třeba vyzvednout skvělé výkony od hlavních představitelů Michala Isteníka a Petra Štěpána. 85 %
(zadáno: 4.10.2018)
Skvěle zpracovaný muzikál, kdy se podařilo prosadit i odkazy na místní/brněnské poměry a volně navázat na klasický britský humor Pythonů. Opravdu mě zaujali Lukáš Vlček a opravdu skvělá Sára Milfajtová. Z vedlejších rolí ještě vynikl Lukáš Janota a Jonáš Florián s Onřejem Studénkou.
(zadáno: 25.1.2018)
První polovina vypadala velmi slibně, ale druhá šla do vytracena... hra, která neurazí.
(zadáno: 23.1.2018)
Film mě nikdy nebral, ale tento muzikál je vážně pecka. Ano, příběh je plytký a předvídatelný (za to srážím procenta), ale provedení je vážně povedené. Především mě uchvátily pěvecké výkony doplněné velmi dobrými skupinovými choreografiemi. Kristian Pekar opravdu výborný. Dále pro mě nezapomenutelná byla Dagmar Křížová a její If I Can't Have You.
(zadáno: 29.11.2017)
Velice povedené představení. Nedokázala jsem si představit, jak by mohl komix na jevišti vypadat a ono to opravdu jde a baví! Navíc opět vznikl v Buranteatru chytrý scénář, kde zazní snad vše, čemu se jde v Brně zasmát! :)
(zadáno: 26.11.2017)
Opět skvělé původní představení od Buránků, jak obsahově, tak i hudebně. Hlavně musím vyzdvihnout dámské obsazení, které zvládlo hrát na několik nástrojů a velmi dobře zpívat!
(zadáno: 20.11.2017)
Viděno přenosem a taky poměrně špatným, vypadával průběžně zvuk i obraz. Jak říkali na začátku, druhý díl byl horší, ale výkony jednotlivců stále dobré. Hlavně Ovčáček, Sobotka, Babiš a skvělá Jílková. Nicméně mi to přišlo celé takové nesoudržné, po odchodu z divadla jsem z toho nějak silný dojem neměla. 55%.
(zadáno: 8.11.2017)
Takto zrežírovaná inscenace mne opravdu nenadchla a přitom to mohla být zajímavá hra, byť by třeba byla kratší. Hovoření do mikrofonu se mi zdálo naprosto zbytečné, stejně jako rozhazování věcí po celém jevišti... Samotná hra by se mi i líbila, nebýt tolika prostřihů do budoucnosti, ke kterým se stejně po 3 minutách zase dostali. Z divadla jsem odcházela s opravdu rozpačitými pocity.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>