Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (45)
Michal Novák: 11 % (64)
Jan Pařízek: 12 % (44)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 13 % (80)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.1.2011)
(zadáno: 19.11.2010)
Kouzelná inscenace, která je asi opravdu jedna z nejnáročnějších u nás. Velice mně zaujaly výkony všech Mary Poppins, velkou pochvalu si zaslouží některé děti a další protagonisté. Jedině ještě musím zmínit slečnu Andrewsovou v podání Lenky Bartolšicové - ta opravdu nemá chybu,je to role přímo pro ni. Opravdu ojedinělé představení, na které si opět ráda vyrazím.
Dokonalá komedie. Naprosto výborně odehrané. Excelentní Igor Ondříček, Petr Štěpán a další. Opravdu jsem se bavila:)
(zadáno: 28.2.2011)
neskutečná gradace představení a herci ze sebe vydali naprosté maximum! Tahle jsme si bránici už dlouho neprovětrala :)
Bídníky jsem navštívila již několikrát a musím říct, že na toto předstvení půjdu ještě! Viděla jsem už skoro celé obsazení a musím rozhodně vyzdvihnout výkony Petra Gazdíka v roli Valjeana, dále pak Petra Štěpána a Lukáše Vlčka v roli Javertů. Krásně svou roli Eponiny hrály i Hanka Holišová i Johana Gazdíková, všechny Cossety byly skvělé,, Marius u mě jasně vede v podání Dušana Vitázka.Úžasný výkon předvedla i J. Musilová nebo M. Sedláčková a H.Fialová.Prostě kvalitní představení, ve kterém jsou zvládnuty skvěle všechny složky.
Opravdu ojedinělé představení, které se tvůrcům opravdu povedlo! Skvělé písničky, které uchvátí malé i dospělé a nadto ještě skvělé výkony všech hlavních představitelů, z nichž prostě musím vyzdvihnout Macechu Milana Němce... ÚŽASNÉ! :)
(zadáno: 5.2.2012)
Krásné křehké dílo... jsem ráda, že Mdb představilo i takový vážnější a hlavně nový, ne tak profláknutý muzikál. Hanka Holišová opět dokázala, že umí a stejně tak Svetlana Slováková, ta mi přišla opravdu skvělá a pěvecky ještě lepší než H.Holišová. Z vedlejších rolí, když opomineme výborného Gazdíka a Jíchu, či excelentního Slaninu, tak musím ještě vyzdvihnou Terezku Martinkovou, nejen že byla neuvěřitelně krásná, ale také výborně zpívala :)

6.12. 2014 Nejkrásnější a nejdojemnější derniéra mého života. Nemám slov.
(zadáno: 11.5.2014)
Naprosté splnění mého snu vidět tento muzikál v původním nastudování. Skvělé výkony, hrozně se mi líbil Tomáš Vaněk a Markéta Procházková. Akorát Maureen mi zde nepřišla v podání Barbary Chybové úplně jako femme fatale, i když ji zahrála dobře. Nicméně tolik energie na jevišti jsem neviděla už dlouho a je vidět, že to herci hrají s láskou. Bravo!
(zadáno: 23.10.2019)
Po dlouhé době muzikál, který mě v Mdb fakt nadchl! Jasně, že člověk o muzikálu smýšlí pozitivněji, když zná velmi dobře písně od Abby a ještě se mu líbí, ale když komplexně toto představení srovnám s pražskou verzí, tak tohle bylo tak o 1000 % živější a lépe udělané. Herecké výkony skvělé, ač mi na první pohled herci do rolí typově neseděli, tak opak byl pravdou. Naprostá spokojenost. Viděno s B. Remišovou, I. Vaňkovou, P. Vitázkovou, L. Bergerovou, M. Havelkou, A. Novotným, O. Smyslem a R. Schenkem. Hodně povedené byly i texty a taneční složka.
(zadáno: 21.9.2016)
Dlouho se nestalo, že by mě nějaké představení natolik vtáhlo do děje a vyvolalo tolik emocí. Opravdu skvěle a nápaditě zrežírováno. Nutno vyzdvihnout výkon Gerty Lucie Andělové a jejích kolegů.
(zadáno: 23.11.2019)
Asi to nejsilnější drama, co Mdb v současnosti nabízí. Petr Štěpán a Lenka Janíková naprosto fenomenální.
(zadáno: 18.11.2018)
Neskutečně působivé dílo. Po dlouhé době skvělé výkony všech bez výjimky. Jediné, co opravdu nechápu, tak poměrně rychlou derniéru :( Zasloužilo by si být na repertoéru daleko více. Takovouhle silou a emocemi mě už dlouho muzikál nezasáhl.
(zadáno: 18.5.2013)
Další skvělá hra na repertoáru Buránků. Netušila jsem, že se tento román dá tak vtipně převést do hry, ale hlavně propojit s tolika současnými věcmi. Dále se mi hodně líbilo, jakým způsobem vystavěli scénu, především tu z venkova :) Výkony: tradičně výborný Isteník, zdařile mu sekundující Blahuta (s jeho zvukovým doprovodem)a taktéž dobrá Zetelová a další.
(zadáno: 29.11.2013)
Tak jako mě zasáhl film Temple Grandin, tak stejně tak mě oslovila hra o autistovi Christopherovi. Představení skvěle gradovalo a stejně tak výkony hl. protagonistů (Vojta Blahuta, Alena Antalová a Igor Ondříček). Líbilo se mi pojetí scény: matematicky jednoduchá a přitom promyšlená do detailů. Po dlouhé době také můžu říct, že mi přišlo vhodné využití projekce(Mdb ji používá v poslední době až moc), jelikož dobře dokreslovala Christopherův svět.
Jediné, co bych možná vytkla, tak obsazení Hanky Holišové. Tohle mohla zvládnout ( a zazářit) i jiná herečka... ale to spíš jen tak na okraj :)
(zadáno: 10.6.2014)
Rozhodla jsem se, že nebudu hodnotit dějovou linku, protože z tohoto pohledu mi to přijde jako zbytečná slátanina. Nicméně to provedení mi vzalo dech. Po hudební stránce výborné a odzpíváno na 120 %, čistě a s přehledem. Zaujal mě především Jan Brožek, Marek Ouda a Kateřina Falcová.
(zadáno: 8.4.2014)
Velmi dobré, vše fungovalo, tak jak mělo. Přes aktualizovanou scénu a kostýmy, tak herecké výkony. Hodně se mi líbily i výborně zpracované a zhudebněné scény při námluvách Porcie. Nejlepší výkon večera jednoznačně podal Boleslav Polívka, ale zdařile mu sekundovali i další herci, pro mne rozhodně nebyli nevýrazní (hlavně Isteník!). A nepřestává mne překvapovat Svetlana Janotová, ta se na činohře rozhodně neztrácí. Jediné co bych změnila, tak konec, mohl být trošku zrychlen a míň laciný. 85 %.
(zadáno: 18.12.2014)
Další perfektní hra na repertoáru Buranteatru. Opravdu mě fascinuje, jak si toto divadlo vystačí s minimem kulis a úplně jim to stačí. Jako obvykle se mi líbila i hudební složka a především herecké výkony. Isteník nekonečně skvělý, ale tentokrát ho ostatní herci nenechali tolik vyčnívat a výborně ztvárňovali velké množství vedlejších postav. Nakonec bych vyzdvihla pronásledovací scénu z vlaku - pecka!
(zadáno: 23.6.2014)
Naprosto perfektní provedení této klasiky. Jen taneční úvod byl trošku delší, ale jinak to bylo neskutečně působivé (především Hanka Holišová a projekce kaple!). Oceňuji také krásné autentické kostýmy. Herci skvělí, nejvíce se mi líbila Andrea Březinová. Nicméně i Jiří Mach, Lukáš Janota, Jaroslav Matějka mi připadali, jak kdyby jim jejich role byly šity na tělo.Pro mne asi nejlepší představení, co MdB hraje na Biskupáku.
20.12. - Pěkné, ale na Biskupáku to mělo lepší atmosféru. Projekce kaple bohužel odbyta. Ivana Vaňková překvapivě dobrá. Oproti létu bych hodnocení snížila na 70 %.
(zadáno: 4.5.2014)
Rozhodně zajímavý současný divadelní kus, který stojí za vidění. Navíc vystavět hru tak, aby se divák smál a v další chvíli přimrazeně seděl, navíc s minimem rekvizit, zvládne jen opravdu výborný režisér. Což Mikoláš Tyc podle mne je. Z herců mi utkvěli v paměti především Matějka, Tkačíková a Dostalová. Velmi dobře zde atmosféru dotvářely i světla.
(zadáno: 24.1.2015)
Sledovat takto propracované představení byl opravdu zážitek. Velmi rychlé přechody mezi scénami. Krásné kostýmy, ale mohly být možná trošku méně kýčovité. Nadšená jsem ovšem z výkonů hlavních protagonistů. Monika Sommerová byla výborná a vyrovnala se u mne i Sierre Boggess. Radim Schwab měl skvělou barvu hlasu a působil velmi přesvědčivě. A rovněž nadšená jsem z Tomáše Vaňka, který mě nadchl už při Rentu, a tady zahrál a zazpíval neskutečně. Ostatní role byly samozřejmě také zahrány úžasně. Za mě 95%, protože mi přišlo, že místy zde byly malinká hluchá místa mezi scénami.
(zadáno: 14.5.2017)
Velice nápadité. Líbilo se mi, že hra nebyla jen proplutím životem Olgy Havlové, ale dotkla se mnoha různých částí jejího života v různých časových rovinách, které na sebe nenavazovaly, ale vůbec to nevadilo. Stylizace do vily byla skvělá, herci v mnoha rolích výborní. Pavlína Štorková dokazuje, že je opravdu kvalitní herečka v mnoha polohách. Viděna v MDB v rámci festivalu Divadelní svět.

Jediné mínus, jak již bylo zmiňováno... příliš mnoha cigaret.
(zadáno: 12.5.2017)
Po dlouhé době jsem odcházela z MDB absolutně nadšená. Tahle autorská trojice je prostě sázka na jistotu a v tomto představení se naprosto trefili. Výborné vtipy, skvělé obsazení, líbilo se mi zužitkování starších kostýmů ve snovém "Lucy in the Sky with Diamonds" a superlativy nekončím. Nejvíce je potřeba pochválit ústřední klučičí trojici, kterou výborně doplnili Jan Brožek a Dagmar Křížová, co se mladších herců týče. Rockový pánbůh Dušana Vitázka měl taktéž něco do sebe. Písně Beatles byly skvěle zazpívané a Ringo Starek Jakuba Zedníčka velmi dobře napodobený. 95 %
(zadáno: 23.9.2017)
Pro mne velice působivé ztvárnění známého románu. Nutno říci, že pokud bych knihu nečetla, zřejmě bych se úplně neorientovala, i proto dost diváků v půlce odešlo. Inscenace je náročná, jak pro herce, tak i pro samotné diváky. Po delší době bych to ohodnotila jako velmi kvalitní kus v MdB. Oceňuji především výkon Svetlany Janotové, která dostává čím dál větší činoherní příležitosti a jen překvapuje. Dále oceňuji hudební složku a působivě upravenou scénu. Zajímavou roli zde měla i Alena Antalová - pro ni velmi netradiční záporná role.
(zadáno: 12.5.2017)
Viděla jsem sice jen přenos, ale stál za to! Samozřejmě, že to mělo místy slabší místa, ale celkově to bylo výborné. Hůlka a Jsi můj pán - k nezaplacení. Směju se ještě teď. Ústřední postava výborně zahrána.
(zadáno: 10.2.2015)
Velice působivá adaptace knihy. Stanislavu Mošovi se podařilo zachovat i atmosféru knihy, což mě mile překvapilo. Navíc: krásná scéna, nádherné dobové kostýmy a silné výkony ve všech rolích.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>