Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (50)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (71)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.4.2014)
Velmi dobré, vše fungovalo, tak jak mělo. Přes aktualizovanou scénu a kostýmy, tak herecké výkony. Hodně se mi líbily i výborně zpracované a zhudebněné scény při námluvách Porcie. Nejlepší výkon večera jednoznačně podal Boleslav Polívka, ale zdařile mu sekundovali i další herci, pro mne rozhodně nebyli nevýrazní (hlavně Isteník!). A nepřestává mne překvapovat Svetlana Janotová, ta se na činohře rozhodně neztrácí. Jediné co bych změnila, tak konec, mohl být trošku zrychlen a míň laciný. 85 %.
(zadáno: 4.5.2014)
Rozhodně zajímavý současný divadelní kus, který stojí za vidění. Navíc vystavět hru tak, aby se divák smál a v další chvíli přimrazeně seděl, navíc s minimem rekvizit, zvládne jen opravdu výborný režisér. Což Mikoláš Tyc podle mne je. Z herců mi utkvěli v paměti především Matějka, Tkačíková a Dostalová. Velmi dobře zde atmosféru dotvářely i světla.
(zadáno: 10.6.2014)
Rozhodla jsem se, že nebudu hodnotit dějovou linku, protože z tohoto pohledu mi to přijde jako zbytečná slátanina. Nicméně to provedení mi vzalo dech. Po hudební stránce výborné a odzpíváno na 120 %, čistě a s přehledem. Zaujal mě především Jan Brožek, Marek Ouda a Kateřina Falcová.
(zadáno: 23.6.2014)
Naprosto perfektní provedení této klasiky. Jen taneční úvod byl trošku delší, ale jinak to bylo neskutečně působivé (především Hanka Holišová a projekce kaple!). Oceňuji také krásné autentické kostýmy. Herci skvělí, nejvíce se mi líbila Andrea Březinová. Nicméně i Jiří Mach, Lukáš Janota, Jaroslav Matějka mi připadali, jak kdyby jim jejich role byly šity na tělo.Pro mne asi nejlepší představení, co MdB hraje na Biskupáku.
20.12. - Pěkné, ale na Biskupáku to mělo lepší atmosféru. Projekce kaple bohužel odbyta. Ivana Vaňková překvapivě dobrá. Oproti létu bych hodnocení snížila na 70 %.
(zadáno: 18.12.2014)
Další perfektní hra na repertoáru Buranteatru. Opravdu mě fascinuje, jak si toto divadlo vystačí s minimem kulis a úplně jim to stačí. Jako obvykle se mi líbila i hudební složka a především herecké výkony. Isteník nekonečně skvělý, ale tentokrát ho ostatní herci nenechali tolik vyčnívat a výborně ztvárňovali velké množství vedlejších postav. Nakonec bych vyzdvihla pronásledovací scénu z vlaku - pecka!
(zadáno: 24.1.2015)
Sledovat takto propracované představení byl opravdu zážitek. Velmi rychlé přechody mezi scénami. Krásné kostýmy, ale mohly být možná trošku méně kýčovité. Nadšená jsem ovšem z výkonů hlavních protagonistů. Monika Sommerová byla výborná a vyrovnala se u mne i Sierre Boggess. Radim Schwab měl skvělou barvu hlasu a působil velmi přesvědčivě. A rovněž nadšená jsem z Tomáše Vaňka, který mě nadchl už při Rentu, a tady zahrál a zazpíval neskutečně. Ostatní role byly samozřejmě také zahrány úžasně. Za mě 95%, protože mi přišlo, že místy zde byly malinká hluchá místa mezi scénami.
(zadáno: 10.2.2015)
Velice působivá adaptace knihy. Stanislavu Mošovi se podařilo zachovat i atmosféru knihy, což mě mile překvapilo. Navíc: krásná scéna, nádherné dobové kostýmy a silné výkony ve všech rolích.
(zadáno: 12.5.2017)
Po dlouhé době jsem odcházela z MDB absolutně nadšená. Tahle autorská trojice je prostě sázka na jistotu a v tomto představení se naprosto trefili. Výborné vtipy, skvělé obsazení, líbilo se mi zužitkování starších kostýmů ve snovém "Lucy in the Sky with Diamonds" a superlativy nekončím. Nejvíce je potřeba pochválit ústřední klučičí trojici, kterou výborně doplnili Jan Brožek a Dagmar Křížová, co se mladších herců týče. Rockový pánbůh Dušana Vitázka měl taktéž něco do sebe. Písně Beatles byly skvěle zazpívané a Ringo Starek Jakuba Zedníčka velmi dobře napodobený. 95 %
(zadáno: 12.5.2017)
Viděla jsem sice jen přenos, ale stál za to! Samozřejmě, že to mělo místy slabší místa, ale celkově to bylo výborné. Hůlka a Jsi můj pán - k nezaplacení. Směju se ještě teď. Ústřední postava výborně zahrána.
(zadáno: 14.5.2017)
Velice nápadité. Líbilo se mi, že hra nebyla jen proplutím životem Olgy Havlové, ale dotkla se mnoha různých částí jejího života v různých časových rovinách, které na sebe nenavazovaly, ale vůbec to nevadilo. Stylizace do vily byla skvělá, herci v mnoha rolích výborní. Pavlína Štorková dokazuje, že je opravdu kvalitní herečka v mnoha polohách. Viděna v MDB v rámci festivalu Divadelní svět.

Jediné mínus, jak již bylo zmiňováno... příliš mnoha cigaret.
(zadáno: 23.9.2017)
Pro mne velice působivé ztvárnění známého románu. Nutno říci, že pokud bych knihu nečetla, zřejmě bych se úplně neorientovala, i proto dost diváků v půlce odešlo. Inscenace je náročná, jak pro herce, tak i pro samotné diváky. Po delší době bych to ohodnotila jako velmi kvalitní kus v MdB. Oceňuji především výkon Svetlany Janotové, která dostává čím dál větší činoherní příležitosti a jen překvapuje. Dále oceňuji hudební složku a působivě upravenou scénu. Zajímavou roli zde měla i Alena Antalová - pro ni velmi netradiční záporná role.
(zadáno: 18.11.2018)
Neskutečně působivé dílo. Po dlouhé době skvělé výkony všech bez výjimky. Jediné, co opravdu nechápu, tak poměrně rychlou derniéru :( Zasloužilo by si být na repertoéru daleko více. Takovouhle silou a emocemi mě už dlouho muzikál nezasáhl.
(zadáno: 23.10.2019)
Po dlouhé době muzikál, který mě v Mdb fakt nadchl! Jasně, že člověk o muzikálu smýšlí pozitivněji, když zná velmi dobře písně od Abby a ještě se mu líbí, ale když komplexně toto představení srovnám s pražskou verzí, tak tohle bylo tak o 1000 % živější a lépe udělané. Herecké výkony skvělé, ač mi na první pohled herci do rolí typově neseděli, tak opak byl pravdou. Naprostá spokojenost. Viděno s B. Remišovou, I. Vaňkovou, P. Vitázkovou, L. Bergerovou, M. Havelkou, A. Novotným, O. Smyslem a R. Schenkem. Hodně povedené byly i texty a taneční složka.
napoprvé mě toto představení moc neoslovilo, ale když to vidíte víckrát... neskutečný emotivní zážitek a ty výkony! Jirka Mach naprosto excelentní a Ivanka Skálová a i Svetlana Slováková, prostě krásné a citlivé Wendly :) Skvěle zahrány i role Morice a Elsy.
Dobře, ale hlavně vtipně udělaná klasika, která je pěkně a zajímavě zkombinovaná s hudbou Beatles. Bohužel pro mě bylo občas rušivým elementem propojení s novodobými scénami.
Skvělý Petr Štěpán a Svetlana Slováková, ale i někteří další, ale tito dva mi nejvíce utkvěli v paměti. Líbilo se mi řešení scény a kostýmy. Bohužel ne každý den mám tu správnou náladu na shlédnutí Čechovova díla, ale na podruhé už mě dílo zaujalo podstatně více.
(zadáno: 1.10.2010)
Viděla jsem již dvakrát a musím říci, čím víckrát to vidíte, tím více se smějete. I přes trošku rozpačitý začátek, inscenace nabere na těch správných obrátkách a nenechá vás chvíli v klidu. Úžasným zakončením večera je ale učitelský sbor a jejich podání Rozity ;)Mám pocit, že v této inscenaci se najdou všichni a připomenou si jak to chodilo ve škole, ale i do teď vlastně chodí :)
(zadáno: 7.10.2010)
(zadáno: 9.11.2010)
Okouzlující vypravování o Nikolovi Šuhajovi. Představení je vystavěno velmi dobře, obzvlášť se mi líbí určité detaily a výkony! Petr Štěpán, Radka Coufalová, boží! :)
(zadáno: 27.1.2011)
Nejlepší současná inscenace NDB. Konečně něco u čeho se divák vyloženě pobaví, je vtažen do děje a užívá si herecké umění.
(zadáno: 6.2.2011)
Oddychová hudební komedie, ve které opravdu kralují hlavní tři protagonisté. Petr Štěpán a Roman Vojtek nemají obdoby, ale co teprve předvádí Dafné, čili Milan Němec, to je opravdu nářez! a obě Sugar jak Mária Lalková, tak Ivanka Skálové jsou nadmíru bezbranné a naivní. U této inscenace musím vyzdvihnout hlavně barevné ladění kostýmů a skvělé kulisy s pohybujícími se gangstery :) Po druhé ještě lepší než napoprvé s více vypracovanými gagy, jedním slovem skvělé!
(zadáno: 8.3.2011)
Pan Dufek podal bez debat neskutečný výkon a zdatně mu sekundovali i paní Herfortová a pan Bureš. Z čeho jsem taktéž nadšená, tak byl výkon Viktora Skály jako naprosto zoufalého syna:) něco tak dobrého jsem opravdu nečekala :)
(zadáno: 9.6.2011)
výborné zpracování, skvěle udělaná scéna a když se k tomu přidají excelentní výkony, tak představení opravdu nemá chybu :) nejvíc ale exceloval Igor Ondříček, v roli dentisty a hned za ním byl Dušan Vitázek, který podal asi nejlepší komediální výkon večera, a to ještě nezmiňuji jak skvěle zazpíval Audrey 2. Aleně Antalové role sedla a stejně tak Jakubovi Uličníkovi, po pěvecké stránce si myslím, že to bylo velmi dobré. Velkou pochvalu, ale zaslouží i orchestr :) Mdb se prostě povedl další výborný muzikál!