Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (51)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (71)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.6.2011)
Viděla jsem toto představení na Biskupském dvoře pod širým nebem a byl to opravdu zážitek! Krásná hudba, skvělé výkony, sborové písně, při kterých až někdy mrazilo... prostě další muzikál, který se povedl.
(zadáno: 9.7.2011)
velmi působivě udělané. Inscenaci ale určitě dodalo plus body, že se hrálo na Biskupském dvoře, který vytvořil správnou autentickou atmosféru. Výborný výkon ale podala hlavně Alenka Antalová a samozřejmě i Igor Ondříček...
(zadáno: 22.2.2012)
příjemně strávený večer s trošku jinou Westkou :) Co mě trošku mrzí, tak že taneční čísla byla v pozadí, tudíž moc nevynikla... ale i tak skvělé.
(zadáno: 27.3.2012)
Po prvním shlédnutí musím říct, že se mi to líbilo. Mdb udělalo dobře, že dalo prostor těmto osvědčeným autorům, kterým se povedlo vytvořit toto hezké lidové dílo. Začátek mě až tak nezaujal, ale poté se to rozjelo hlavně díky titulní hrdince Andree Březinové, které role sedla pěvecky, herecky i vizuálně. Líbilo se mi hlavně celé pojetí muzikálu - lidová scéna, kostýmy a hlavně libreto. Na konec nutno říci, že muzikál není vyloženě podle knihy, ale spíše je inspirován, což ale určitě není na škodu.
(zadáno: 9.3.2013)
Skvělá hra, která vtipně odráží současné divadlo a seriály. Taktéž jsem si říkala, že by bylo lepší, aplikovat hru na naše poměry, ale i tak to nevadilo. Přece jen si pak můžeme říct, že i jinde jsou na tom podobně... A samozřejmě Isteník byl epochální, to prostě musím zmínit!
(zadáno: 18.3.2013)
Bravurní herecké výkony. Líbí se mi, že Burani si tvoří jeviště pokaždé jinde a také, že hlediště je skoro součástí scény, tak vás ta atmosféra zasáhne ještě více.
(zadáno: 5.10.2013)
Konečně kvalitní hra v Mahence. Vkusné kostýmy, projekce i scéna, a především moc pěkná a gradující hudba. Líbily se mi taktéž výkony hlavních představitelů: Martina Slámy a Ladislava Freje, oba to jsou páni herci. Dobře jim sekundovala i Eva Novotná se Zdeňkem Dvořákem.
(zadáno: 9.10.2013)
Toto představení mělo neskutečný náboj a jen díky tomu hodnotím tak vysoko, protože příběh samotný je dost klišoidní ;) Chtěla bych vyzdvihnout naprosto výborné choreografie a dokonale zvládnutou pěveckou složku. Dále se mi hodně líbil Ondřej Studénka, role Nicka mu sedla perfektně. Stejně tak Andree Březinové, která dostává čím dál více příležitostí a doufám, že to tak bude i nadále. Nakonec musím říci, že jsem od Vaňkové moc neočekávala a byla jsem zklamaná, že mi nehrála Janotová, ale... nakonec jsem byla překvapená. Zpívala a hrála s nasazením a role jí kupodivu sedla. Takže za mě 85% :)
(zadáno: 9.11.2013)
Poměrně vděčné téma Volby a Vánoce zvládl výše uvedený tým zpracovat skvěle. Jasně, některé scénky a písničky byly méně vtipnější a písničky se úplně nehodily, ale i tak to byly dvě a půl hodiny čirého smíchu. Jinak Tři ořísky pro Popelku v podání Hanky Holišové (s holubem na rameni :-D ) a tří oříšků: Janotová, Janíková a Kováříková nemělo chybu!
(zadáno: 3.4.2014)
Nemám moc ráda experimentální divadlo, nicméně tohle bylo opravdu strhující, hlavně díky výkonům. Petra Bučková je hvězda a její (operní) začátek představení si budu pamatovat ještě dlouho.
(zadáno: 9.6.2014)
Skvělá záležitost udělaná lehce netradičním způsobem, který mě ze začátku překvapil, ale v druhé půlce mě už naprosto pohltil. Z herců mě nejvíc dostali: Pavla Tomicová, Pavlína Štroková a Jiří Zapletal. Hlavně poslední jmenovaný v druhé půlce prodal svůj komediální um. Překvapila mě také skvělá hudba, výborně zazpívané a i zatančené písně. Navíc zde byl i vážný tón v rámci Figarova monologu. Byl to skvělý zážitek, tleskám. A Klicperovo divadlo by mělo do Brna přijet častěji.
(zadáno: 10.6.2014)
Nějaký průvodní příběh v této inscenaci pro mne zůstal ukryt, ale ta forma provedení byla vážně úchvatná. A musím vyzvednout hudební složku - taktéž výborná.
(zadáno: 11.6.2014)
Akrobacie, loutky, tanec, pestrá muzika, hospodský děj (trefně vystižený) a nakonec bublinky. Perfektní zážitek!
(zadáno: 1.10.2014)
Velmi dobrá, zábavná a realistická inscenace. Výborné herecké výkony nejen ústřední dvojice. A Tereza Vilišová dostala Thálii zaslouženě, protože přímo působivě odlišila různé charakterové proměny u Amy.
Viděno hostování v brněnské Redutě.
(zadáno: 14.10.2014)
Takhle se dělá poctivé divadlo. Minimalistické, moderně pojaté a opravdu působivé. Hlavní podíl má na tom určitě režie a poté hlavní představitel Čičikova Michal Isteník. Za tuto roli bych mu klidně dala i nominaci na Thálii neli cenu samotnou. Ve vedlejších rolích na mne zapůsobili Alan Novotný coby Líbeznický, Jan Mazák jako Shánělka, Jaroslav Matějka jako sluha a především Petr Štěpán jako prostopášný Nozdrev. Ze scén mě nejvíce oslovil Čičikův sen s jednotlivě vykreslenými karikaturami postav. Vyzdvihla bych taktéž hudební složku.
(zadáno: 17.12.2014)
Velice povedená aktualizace hry. Perfektní herecké výkony, vyzdvihnu především Michala Isteníka a Kamilu Zetelovou. Navíc to mělo i zdařilou hudební složku a vsuvky s vysíláním rádia.
(zadáno: 28.1.2015)
Dobře zpracované, ale místy mi přišlo, že si JAMU vzalo poměrně velké sousto. Některé vedlejší postavy se úplně tak nepovedly, ani pěvecky... Ale opravdu nadšená jsem byla z Kataríny Mikulové, ta byla hvězdou představení. Stejně tak vynikl v některých písních Štepán Kaminský. Skvěle byl ztvárněn i soudce Turpin (David Janošek). A také pobavila figurka Pirelliho v podání Jiřího Macha. Nakonec ale musím říci, že pokud bych neviděla filmové zpracování tohoto muzikálu, tak bych se asi v ději asi moc nezorientovala a navíc Sondheimova hudba není pro všechny... 75%
(zadáno: 26.5.2015)
Obdivuje jak autor hudby dokáže dokonale zpracovat danou tematiku (stejně jako tomu bylo u Papežky) a vystihnout pirátské písně i umělecké prostředí. Navíc jde o opravdu chytlavé písně a texty, které si člověk pamatuje ještě dlouho dobu. Vyzdvihla bych zejména dětského hrdinu Lubomíra Hrdličku a trefně obsazeného Petra Štěpána. Tradičně skvělý výkon podal i hlavní Aleš Slanina. Další z pěkných muzikálů pro celou rodinu.
(zadáno: 13.10.2015)
Hra byla velmi dobře interpretováno do brněnského prostředí. Igor Ondříček a Michal Isteník, to jsou dvě osoby, kvůli kterým stojí za to tuto hru vidět. Nejlepší komedie, kterou v této sezóně MdB uvedlo a rozhodně se bude moci hrát několik dalších let...
(zadáno: 17.10.2015)
Vizuální zážitek.
(zadáno: 12.11.2015)
Krásná menší a intimní inscenace s velkými výkony. Katarína Mikulová je úžasná Marlene, ale inscenaci vévodila Hana Holišová coby Edith Piaf. Její pěvecké části byly opravdu dojemné, procítěné a velmi barvitě zazpívané. 85 %
(zadáno: 30.7.2016)
Por představení na Biskupském dvoře mám slabost. Oproti Koločavě je to trošku slabší představení, ale i tak má skvělé písně a silné momenty. Výborná byla Lucie Bergerová a hlavně Viktorie Matušovová. Úvodní dvojici skvěle odehráli Andrea Zelová a Aleš Slanina, nicméně díky jeho zjevu - paruce mi na něj role trochu neseděla. První půlka byla skvělá, druhá ztratila trochu tempo - scéna u lípy měla být daleko kratší. Ale i tak 80 %!
(zadáno: 30.7.2016)
Ano sexuálních narážek tam bylo poměrně dost, ale i tak jsem si toto představení hodně užila a bavila se celou dobu. Petr Jeništa je nezapomenutelný.
(zadáno: 12.5.2017)
Velice sympatická hra, která je především dobře napsaná, ale nepřijde mi, že by nějak výrazně kopírovala film, ale stojí na stejné pozici jako on. Pěkné kostýmy, dobře vypointované vtipy, skvělé obsazení od menších rolí (P. Štepán, M. Sedláčková) po ty hlavní - Svetlana Janotová a Dušan Vitázek.
(zadáno: 12.5.2017)
Jednoduché a účelné nastudování známého románu. Oceňuji jednoduchost scény, hudební zpracování a cit pro kostýmní doplňky jednotlivých hrdinů. Eliška Skálová je výborná, ostatní taktéž dobří. Bohužel jediný Heathcliff mi nepřišel dost výrazný pro jeho roli...