Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (51)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (71)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.1.2013)
Poměrně zvláštní hra, která mě až tak neoslovila. Některé části byly vtipné, v dalších jsem se ovšem podivovala, co se tam vůbec děje. Zaklepak musím ale skvělé komediální výkony.
(zadáno: 18.2.2014)
Kuriózní představení. Úplně jsem se nenudila, ale často mě to nebavilo a dívat se na rozklepané herečky více jak dvě hodiny bylo trošku vyčerpávající. Výborný výkon podal jako obvykle Michal Isteník.
(zadáno: 12.4.2013)
Tak toto nebyl určitě šálek mojí kávy. Ač výkony byly převážně dobré (hlavně se mi líbila T. Vilišová a J. Vyorálek s M. Slámou), tak způsob, jakým to bylo interpretováno mě poněkud vyděsil... Dialogy byly dobře sestříhány, všechno se odvíjelo poměrně svižně, ale jakým stylem? Scéna dobrá, ale některé dílčí věci, jako využívání hlíny, sázení, scéna v lese mě opravdu zaskočily.
(zadáno: 19.1.2014)
Jak tady už bylo trefně napsáno: pokud jsem věděla, o čem se hraje, tak mě to bavilo. Nicméně ty "pochybné" věci mezi tím šli mimo mě. Jakkoli byly herecké výkony dobré (hlavně Vyorálek, Vašák), tak jsem odcházela z představení hodně rozpačitá. Kladem představení pro mne byla alespoň scéna, která trefně odrážela minulé století.
(zadáno: 16.10.2014)
Jon Fosse mne moc nezaujal. Možná to bylo trošku jiným vystavěním hry, která působila opravdu seversky a neutěšeně. Začátek ok, střední část nekonečně dlouhá a vyuzlení bylo snad jediné správné a mrazivé. Z herců se mi líbila jen ústřední dvojice, především Barbora de Sousa. Ostatní mě moc nepřesvědčili..
(zadáno: 20.10.2014)
Mám pocit, že to mohlo být daleko působivější a víc gradovat. Stejný problém jsem měla i u Provazu. Bylo to herecky dobré, ale nijak výrazně mě to nezasáhlo nebo nevtáhlo do děje. 55%
(zadáno: 7.2.2015)
Nevím, jak to zhodnotit. Pro mě to zůstalo na půli cesty. Podle mě to měli udělat vyloženě jako balet s písněmi anebo to více rozpracovat jako činohru a vyvarovat se dlouhým výčtům majetků a dalších citací. Dobrá hudba a zpěv, ale místy to bylo až moc nazvučené. Zaujala mne Hana Briešťanská, netušila jsem, že je tak kvalitní zpěvačka.
(zadáno: 22.2.2015)
Převládá kladný pocit, ALE... na tak velkou scénu se mi prostě muzikál nehodí. Herci v jednom kuse běhali z jedné strany jeviště na druhou a to bylo vše. Scéna chudá a ještě ke všemu dlouhé přestavby. Pořádně vyzněli jen skupinové písně Voules-Vouz a další tři závěrečné. Jinak tu bylo dost trapných gagů, otřesné texty, špatně vystavěné postavy a navíc plno zpěváků (neherců) tam fakt nemělo, co dělat.V tom všem bych vyzdvihla akorát Alenu Antalovou, perfektní Hanu Holišovou a Michaelu Noskovou.Pěvecky zážitek, ale herecká část poměrně tragická. Oproti prosinci ale jasné zlepšení. Zvuk byl ok.
(zadáno: 24.3.2015)
Isteník a Resller velmi dobří, ale s odstupem času si vůbec neuvědomuji nic dalšího o hře. Hra není moc nadčasová a pro dnešního diváka nemá ten správný náboj... 45 %
(zadáno: 30.7.2016)
Bohužel přes inzerování příběhu o Marii, mě zde nepřišla jako hlavní postava. Ovšem je třeba vyzdvihnout skvělý výkon Radky Coufalové. Zaujal i hostující Jozef Hruškoci... Uvítala bych ale asi taktéž vkusnější kostýmy, ale zřejmě zde nechtěli kopírovat kostýmy z JSCH a trošku to odlišit...
(zadáno: 12.5.2017)
S odstupem delší doby si už ani moc nevybavuji, o čem přesně inscenace byla, a to si většinou režijní práci Mikoláše Tyce pamatuji. Bavila ústřední mladá dvojice Vojty Blahuty a Kateřiny Marie Fialové. Zdena Herfortová standardně dobrá.
(zadáno: 20.11.2017)
Viděno přenosem a taky poměrně špatným, vypadával průběžně zvuk i obraz. Jak říkali na začátku, druhý díl byl horší, ale výkony jednotlivců stále dobré. Hlavně Ovčáček, Sobotka, Babiš a skvělá Jílková. Nicméně mi to přišlo celé takové nesoudržné, po odchodu z divadla jsem z toho nějak silný dojem neměla. 55%.
(zadáno: 25.1.2018)
První polovina vypadala velmi slibně, ale druhá šla do vytracena... hra, která neurazí.
(zadáno: 21.1.2020)
Příliš mnoho stmívaček... stojí za vidění, ale opravdu nesedne každému. Líbily se mi některé scény, ale někdy jsem si říkala, že už by to mohlo skončit...
(zadáno: 21.1.2020)
Chápu,že to mělo být dlouhé, mělo to plynout a ukazovat na podstatu času a  lidské chování, které zůstává neměnné, ale místy to bylo opravdu šíleně nekonečné... Herecké výkony všech mi poměrně splynuly, zapamatovaltený byl pouze představitel Marcela Prousta Viktor Zavadil. Dá se říci, že to byla poměrně zajímavá a moderně nerušivá adaptace, ale trošku mne minula.
(zadáno: 23.9.2020)
Zpracování, co neurazí, ani nenadchne. Vadilo mi časté přestavování scény, naopak se mi líbila doprovodná téměř filmová hudba. Byla jsem rozpolcená i hereckými výkony, jelikož mi herci do rolí úplně typově neseděli. Dobře zapamatovatelný je pouze Michal Isteník.
(zadáno: 29.9.2021)
Nenadchlo ani neurazilo. Herecké výkony byly ovšem kvalitní.
(zadáno: 26.4.2011)
přes hodně rozpačitý začátek jsme se dopracovali k celkem předvídatelnému konci. Představení bylo hezky obohaceno o hudební složku, bohužel ale hercům při sborových zpěvech nebylo rozumět, jinak to ale ušlo...
(zadáno: 26.3.2014)
Některé scény super, bavila jsem se. Nicméně ve většině jsem nevěděla, co mi chtěl básník říci a přišlo mi to strašně křečovité. Asi nejsem typ pro toto moderní divadlo.
(zadáno: 9.4.2015)
Plochý děj a kýčovité písně, tak bych asi shrnula toto představení. Upravila bych také světelnou složku, někdy to bylo vyloženě přesvícené. Hana Holišová, Jiří Mach i Radka Coufalová byli dobří, hezky zpívali, ale neměli skoro co hrát... Navíc mi přijde, že české publikum nemůže Sieglovy písně natolik znát, aby si to užili jako třeba jiné hitmuzikály tohoto typu...
(zadáno: 5.1.2016)
Strašně slabý příběh. Nicméně i přesto se dobře zasmějete. Z herců nejlepší Viktor Skála. V porovnání s ostatními komediemi v MdB je to asi to nejslabší, co jsem zde viděla.
(zadáno: 12.5.2017)
Uznávám, že Brechtův text je nadčasový, tato linie dobrá, ale upadlo pro mě místy v zapomnění, díky kabaretním výstupům. Ale bohužel, přestože mi asi nejvíce utkví v paměti, tak se sem mnou druhá kabaretní linie v mnohém ohledu nepotkala. Relevantní mi přišly asi jen dvě písničky, zbytek jsem prostě asi nepochopila. Z komentářů odhaduji, že někomu toto dílo přijde jako geniální anebo by už na něj radši nikdy nešel. Zřejmě se u tohoto představení řadím do druhé skupiny. Viděno na hostování v Brně.
(zadáno: 8.11.2017)
Takto zrežírovaná inscenace mne opravdu nenadchla a přitom to mohla být zajímavá hra, byť by třeba byla kratší. Hovoření do mikrofonu se mi zdálo naprosto zbytečné, stejně jako rozhazování věcí po celém jevišti... Samotná hra by se mi i líbila, nebýt tolika prostřihů do budoucnosti, ke kterým se stejně po 3 minutách zase dostali. Z divadla jsem odcházela s opravdu rozpačitými pocity.
(zadáno: 31.10.2018)
První půlka vyjma závěrečnou scénu v hračkářství poměrně nezajímavá. Druhá jistě lepší, ale stejně mne tento muzikál ničím zvlášť nezaujal. Josef Gazdík a Jonáš Florián vytvořili sehrané duo, V. Matušovová zpívala úžasně, dětská company skvěle tančila, ale i to nestačilo. Moje hlavní výtka asi směřuje k překladu muzikálu. Mdb často sahá po titulech, kde se děj odehrává v písni (Děsnej pátek apod.) a dle mého se to prostě nepovede libozvučně a dobře přeložit natoli, aby si divák nějakou píseň zapamatoval a líbilo se mu to. Což byl případ i zde.Jediná zapamatovatelný píseň zazněla v hračkářství.
(zadáno: 14.12.2010)
tato inscenace trvá sice jen hodinu a něco, ale i tak jsem měla poněkud dlouhou chvíli... toto zpracování mě opravdu nijak nezaujalo, i když zde Jiří Mach předváděl, co se dalo, opravdu můj názor na toto dílo nezlepšil... co mě zde ale nejvíc děsilo? chór...jednoznačně.