Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (46)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (82)
Michal Novák: 12 % (69)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 18.12.2014)
Další perfektní hra na repertoáru Buranteatru. Opravdu mě fascinuje, jak si toto divadlo vystačí s minimem kulis a úplně jim to stačí. Jako obvykle se mi líbila i hudební složka a především herecké výkony. Isteník nekonečně skvělý, ale tentokrát ho ostatní herci nenechali tolik vyčnívat a výborně ztvárňovali velké množství vedlejších postav. Nakonec bych vyzdvihla pronásledovací scénu z vlaku - pecka!
(zadáno: 11.9.2014)
Byla jsem příjemně překvapená. Hlavně bych chtěla vyzdvihnout výborně navozenou atmosféru, která se ke konci dala krájet. Pomohla k tomu i působivá scéna a osvětlení. Herci byli taktéž dobří, i když ze začátku mi dost připadali nejistí. Nicméně nevím, co si myslet o obsazení Zdeňka Černína. Ten bohužel moc neví jak hrát a byl vyloženě nevýrazný. Možná to inscenátoři udělali naschvál, aby daná role moc nevyčnívala a divák, který nezná předlohu, byl překvapen vývojem dané role...
(zadáno: 7.2.2015)
Nevím, jak to zhodnotit. Pro mě to zůstalo na půli cesty. Podle mě to měli udělat vyloženě jako balet s písněmi anebo to více rozpracovat jako činohru a vyvarovat se dlouhým výčtům majetků a dalších citací. Dobrá hudba a zpěv, ale místy to bylo až moc nazvučené. Zaujala mne Hana Briešťanská, netušila jsem, že je tak kvalitní zpěvačka.
(zadáno: 9.3.2013)
Skvělá hra, která vtipně odráží současné divadlo a seriály. Taktéž jsem si říkala, že by bylo lepší, aplikovat hru na naše poměry, ale i tak to nevadilo. Přece jen si pak můžeme říct, že i jinde jsou na tom podobně... A samozřejmě Isteník byl epochální, to prostě musím zmínit!
(zadáno: 12.4.2013)
Tak toto nebyl určitě šálek mojí kávy. Ač výkony byly převážně dobré (hlavně se mi líbila T. Vilišová a J. Vyorálek s M. Slámou), tak způsob, jakým to bylo interpretováno mě poněkud vyděsil... Dialogy byly dobře sestříhány, všechno se odvíjelo poměrně svižně, ale jakým stylem? Scéna dobrá, ale některé dílčí věci, jako využívání hlíny, sázení, scéna v lese mě opravdu zaskočily.
(zadáno: 21.4.2019)
Hra založená zejména na skvělých hereckých výkonech a pouze podtržená jednoduchou scénou... Ivana Vaňková skvělá, Jiří Mach typově přesný a výborně jí sekundoval. Návrat Milana Němce rovněž potěšil, Michal Isteník vytěžil ze své menší role maximu. Převládá spokojenost. Nicméně druhá půlka už mohla být trošku kratší.. 85 %.
(zadáno: 21.1.2014)
Poměrně povedená komedie - po delší době něco, co se mi v NdB opravdu líbilo a smála jsem se v průběhu celého představení. Všichni herci hráli s nasazením, líbila se mi hlavně dvojice Groszmannová a Grygar. Ale když to srovnám s jinými komediemi, co jsem viděla, tak nemůžu dát víc než 60 %. Možná byl problém v samotné hře, rozdělené do tří odlišných segmentů...
(zadáno: 26.6.2012)
Zajímavé představení, které stojí za vidění, ale mínusem bylo, že nijak negradovalo. Líbilo se mi, že hra byla "vážná" a nenásilně propojena s vtipnými pasážemi. Z herců se mi líbil Dušan Vitázek,který dobře sekundoval Petrovi Štěpánovi, kterému je role Trenka šitá na míru. Ale zdá se mi, že "company" mohlo být méně, ničemu by to neuškodilo. Mohl by se tak dát větší prostor hl. hercům, vztahům mezi nimi (Císařovna a Trenk)a lépe vykreslit jejich charaktery. Jinak ještě bych zmínila hezké kostýmy, každý z nich byl opravdu autentický (obzvlášť mne zaujal ten od Vitázka), a dobré projekce.
(zadáno: 22.4.2012)
zajímavě udělané historické drama s excelujícím Petrem Štěpánem. A pánové Matějka a Isteník jsou pro mě prostě nenahraditelní,geniální vstupy. Jediné mínus bylo asi trvání tři a půl hodiny, ale nemůžu říct, že bych se nudila. Takže ano, líbilo se mi to.
(zadáno: 8.4.2014)
Velmi dobré, vše fungovalo, tak jak mělo. Přes aktualizovanou scénu a kostýmy, tak herecké výkony. Hodně se mi líbily i výborně zpracované a zhudebněné scény při námluvách Porcie. Nejlepší výkon večera jednoznačně podal Boleslav Polívka, ale zdařile mu sekundovali i další herci, pro mne rozhodně nebyli nevýrazní (hlavně Isteník!). A nepřestává mne překvapovat Svetlana Janotová, ta se na činohře rozhodně neztrácí. Jediné co bych změnila, tak konec, mohl být trošku zrychlen a míň laciný. 85 %.
(zadáno: 21.12.2010)
ačkoli jsem od této inscenace moc neočekávala, vcelku mě překvapila. Jednak mě zaujala hudba dalibora štrunce a také výkony některých herců např. výkon Milana Němce coby Adam, pa samozřejmě Anděl v podání Petra Štepána a taktéž dobrý byl Michal Isteník :)
(zadáno: 31.10.2018)
První půlka vyjma závěrečnou scénu v hračkářství poměrně nezajímavá. Druhá jistě lepší, ale stejně mne tento muzikál ničím zvlášť nezaujal. Josef Gazdík a Jonáš Florián vytvořili sehrané duo, V. Matušovová zpívala úžasně, dětská company skvěle tančila, ale i to nestačilo. Moje hlavní výtka asi směřuje k překladu muzikálu. Mdb často sahá po titulech, kde se děj odehrává v písni (Děsnej pátek apod.) a dle mého se to prostě nepovede libozvučně a dobře přeložit natoli, aby si divák nějakou píseň zapamatoval a líbilo se mu to. Což byl případ i zde.Jediná zapamatovatelný píseň zazněla v hračkářství.
(zadáno: 12.5.2017)
Po dlouhé době jsem odcházela z MDB absolutně nadšená. Tahle autorská trojice je prostě sázka na jistotu a v tomto představení se naprosto trefili. Výborné vtipy, skvělé obsazení, líbilo se mi zužitkování starších kostýmů ve snovém "Lucy in the Sky with Diamonds" a superlativy nekončím. Nejvíce je potřeba pochválit ústřední klučičí trojici, kterou výborně doplnili Jan Brožek a Dagmar Křížová, co se mladších herců týče. Rockový pánbůh Dušana Vitázka měl taktéž něco do sebe. Písně Beatles byly skvěle zazpívané a Ringo Starek Jakuba Zedníčka velmi dobře napodobený. 95 %
(zadáno: 23.9.2017)
Ano, příběh nebyl zrovna přelomový, působil až naivně, ale mnoho narážek a vtipů bylo opravdu skvělých. Tahle tvůrčí skupina opravdu umí, i když zde se opravdu semlelo dohromady skoro vše. Některá hudební čísla velice dobře zapamatovatelná (Lazar Chromý apod.) Odpočinkové open-air představení, které prostě pobaví. 65 %
(zadáno: 28.2.2011)
neskutečná gradace představení a herci ze sebe vydali naprosté maximum! Tahle jsme si bránici už dlouho neprovětrala :)
(zadáno: 15.2.2014)
Mírumilovný začátek a o to svižnější a akčnější konec. Výborně zinscenovaná hra, který vynikla především díky skvělým hereckým výkonů. Všichni herci se mi líbili, ale nejvíce mne zaujala asi Ivana Chýlková.
(zadáno: 23.4.2014)
Proti Činohernímu klubu slabší odvar, ale příjemně mě to překvapilo. Byla jsem zvědavá na Petra Bláhu, jelikož mi do role moc neseděl, ale byl skvělý. Obecně výkony byly dobré. Nicméně mi trochu vadilo, že zde byly hluchá místa, kdy všichni mlčeli až příliš dlouho a tím inscenace ztrácela rytmus.
(zadáno: 9.11.2013)
Poměrně vděčné téma Volby a Vánoce zvládl výše uvedený tým zpracovat skvěle. Jasně, některé scénky a písničky byly méně vtipnější a písničky se úplně nehodily, ale i tak to byly dvě a půl hodiny čirého smíchu. Jinak Tři ořísky pro Popelku v podání Hanky Holišové (s holubem na rameni :-D ) a tří oříšků: Janotová, Janíková a Kováříková nemělo chybu!
neobvyklé, nové... zkrátka úžasné :)
(zadáno: 23.11.2019)
Asi to nejsilnější drama, co Mdb v současnosti nabízí. Petr Štěpán a Lenka Janíková naprosto fenomenální.
(zadáno: 7.10.2010)
(zadáno: 11.6.2014)
Podle mého nejzdařenější hra Woodyho Allena, která má spád a baví. Je ale možné, že hodně hře dalo i výborné obsazení, které hrálo naprosto přirozeně a uvěřitelně. Skvělé bylo zejména ženské obsazení, především Anna Fixová (i když je na roli mladá) s Dianou Šoltýsovou. Viděno v rámci Divadelního světa v Brně.
(zadáno: 5.1.2016)
Strašně slabý příběh. Nicméně i přesto se dobře zasmějete. Z herců nejlepší Viktor Skála. V porovnání s ostatními komediemi v MdB je to asi to nejslabší, co jsem zde viděla.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>