Profil uživatele

Čiko

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 10 % (328)
Jiří Landa: 10 % (555)
Pavel Širmer: 11 % (380)
Jan Pařízek: 12 % (235)
Lukáš Dubský: 12 % (197)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 17.8.2020)
55% Přijde mi, že je tato hra tak trochu mimo běžný repertoár divadla Ungelt. Jsem zde zvyklý na náročnější kusy. Co mě bavilo nejméně je fakt, že po pár minutách víte, co se bude dít ve zbývajícím čase. Vlastně vás už nic nepřekvapí. Jen čekáte, jak tím vším herci proplují. Role Terezy Nekudové je tak trochu plochá, možná právě proto tlačí herečka místy příliš na pilu. Jen o trochu větší šanci se rozehrát má Radek Valenta. A Jitka Smutná - zdá se mi být až příliš sama sebou. Pro mě průměrná záležitost.
(zadáno: 17.8.2020)
Každá generace je na něčem závislá. Jen si ne každý uvědomuje, že ta závislost je relativní. Každý má svou závislost, každý má na ni svůj pohled a každý má svou pravdu. Když se tyto závislosti střetnou (nota bene na jevišti), ukáže se, že každý má pochopení jen pro tu svoji. Tu dovede obhájit. Výborně rozehrané a zpracované téma. Drsné téma, které se přesto nese na komediální vlně. Na tom má zásluhu především Barbora Štěpánová. Hrála tak přesvědčivě, že jsem si chvílemi myslel, že je opravdu navátá. Tato "letní" komedie u mě zatím vede.
(zadáno: 17.8.2020)
65% Pořád si říkám, že by to v jiném obsazení asi takto nefungovalo. Bravurní František Němec, výborný i Ladislav Hampl. Jde o nenáročnou hru, která ale plyne bez problémů a konec divák již brzy předvídá. Za ty dva štípance do pravého kotníku to stálo:-)
(zadáno: 17.8.2020)
65% Vždycky mi bylo líto, že se tento muzikál tak málo hraje. Poprvé jsem jím byl okouzlen před mnoha lety právě v Divadle Bez zábradlí. Tenkrát jistě více než teď. Snad se mi trochu okoukal, ale nemohu se zbavit pocitu, že obnovené premiéře chybí ta tolik potřebná energie. Chvílemi jsem měl pocit, že přítomní cikáni v hledišti to roztáčejí víc než herci na jevišti. Hudba skvělá. Dobrý Peter Pecha. Výborní Felicita Prokešová a Filip Kaňkovský. Nominaci na hrůzovýkon roku dávám Josefu Vránovi.
(zadáno: 17.8.2020)
65% Určitě pěkná inscenace, ale verze v souboru OLDstars s Danielem Krejčíkem mě chytla více. Možná pro Pavla Richtu příliš nehrál prostor - venkovní louka Výstaviště Praha, který byl zvenčí občas narušován. Co se zde povedlo, byl výběr "spoluhráčů", který představení příjemně oživil a nejednoho diváka pobavil...
(zadáno: 17.8.2020)
75% Toto je humor, na jehož vlně se rád vezu. Skvělá inscenace s výbornými hereckými výkony (zejména Marek Adamczyk a Anna Fišerová). Líbí se mi naturalismus a ta lehkost, se kterou je tak černý humor podáván. Tohoto výletu do Ústí nad Labem rozhodně nelituju.
(zadáno: 16.7.2020)
Tady se povedlo opravdu téměř všechno. Pohádka skoro do puntíku kopíruje filmový originál, což je dobře, protože jde o kvalitní předlohu a nabízí se, aby jevištní podoba byla ušetřena experimentů. Krásné kostýmy Romana Šolce, hudba Petra Ulrycha, dotvářející atmosféru a citlivá režie Igora Ondříčka. Samozřejmě bezchybné herecké výkony. Velmi příjemná letní podívaná.
(zadáno: 16.7.2020)
65% I já si nejvíce pamatuji tygra a šakala a i mě by zajímalo, jak vypadá inscenace, kterou jsem viděl v jihlavské ZOO, na jevišti divadla. Představení pro děti i dospělé, u kterého se nenudíte..
(zadáno: 16.7.2020)
Opravdu milé překvapení. Bavil jsem se od začátku do konce. Škoda, že se tato Čapkova hra neuvádí častěji a jsem rád, že po ní D21 sáhlo. V roli konferenciérky jsem v premiéře viděl Stelu Chmelovou. Její výkon byl úžasný. Nezapomenutelné jsou rovněž mločí zvuky v bravurním podání Petra Pochopa.
(zadáno: 16.7.2020)
Problém této politické satiry je dle mého názoru v tom, že tempo, nasazení a vtip po začátku ztrácí postupně na síle. Nápad dobrý, ale trochu nedotažený. Nejlépe vycházejí filmové skeče s dotáčkami. Hlasování diváků o pokračování pak už vyloženě budí rozpaky. Zejména mezi diváky.
(zadáno: 24.6.2020)
65% Zajímavý střet dvou generací v poměru jeden ku čtyřem. Příběh plný lásky a laskavosti, ale i nepochopení a egoismu. Nejlepší je to, co chci já! Pro mě i pro tebe.. Čtyři lidé zapikolovaní do svého konzervativního světa nejen že nejsou schopni akceptovat potřeby toho druhého, ale nejsou o tom ochotni ani aspoň přemýšlet. Asi i proto je pro mě tento příběh obtížně uvěřitelný. Navíc ne úplně přesvědčivý výkon podává Milan Ligač a druhá polovina inscenace je o poznání lepší, než ta první..
(zadáno: 24.6.2020)
Jak snadno se může člověk objevit v nekomfortní zóně. Tady z ní navíc není úniku. Paradoxem je ten kontrast. Komedie na tak ožehavé, možná až tabuizované téma. Je to velmi hravá inscenace, která lahodí skrze vjemy všem smyslům. Balóny, míče, nebo koule, chcete-li, se kterými se v inscenaci pracuje, jsou skvělý nápad. Všichni tři herci jsou ve všech proměnách výborní. Zaujal mě především představitel hlavní role, Ondřej Novák.
(zadáno: 24.6.2020)
65% Homérův Odysseus v Chebu nepatří sice k vrcholu divadelní sezóny, ale je to povedené divadlo s nádhernou výpravou. A se živly. Až by se chtělo napsat Oheň, voda, vítr:-) Obdivuji herce, kteří celou inscenaci odehráli v bazénu s vodou. A ne že by do ní jen tak našlapovali... Herecky vyrovnané, menší rezervu má snad samotný Odysseus Jindřicha Skopce a Alkinoos Pavla Marka.
(zadáno: 24.6.2020)
Udivuje mě celý tento neobyčejný lidský příběh, zrovna tak jako mě udivuje, že byly ženy ve vědě ještě v polovině minulého století takto diskriminovány. I přes větší množství přeřeků oceňuji výkon Evy Elsnerové. Myslím, že z mužských rolí šlo vytěžit více...
(zadáno: 14.6.2020)
55% Inscenace by to nebyla tak problematická, kdyby měl divák dostatek informací, které ovšem nebylo kde získat - včetně programu. Mnoho věcí jsem pochopil až poté, co jsem si je nechal vysvětlit od jedné z hereček. Na první dobrou to totiž působí dost nedotaženě, nedivadelně. Ale to byl zřejmě částečně záměr. V každém případě herecky povedené, zejména Ivana Machalová jako autistka a Gustav Hašek jako nepřehrávající vtipný cizinec s dialektem. Zaujme taky hudba Darka Krále.
(zadáno: 27.5.2020)
65% Nejslabším článkem Antigony zdála se mi býti samotná Antigona, tedy Andrea Berecková, které bylo v úvodních minutách dokonce špatně rozumět. Jinak jsem se s tímto zpracováním poměrně potkal. Výtečně implementována píseň Fuck You Daddy. Zábavné, plynoucí a s příjemnou stopáží.
(zadáno: 26.3.2020)
Především výborná předloha, jejíž autor je - jak jinak - právník. Možná méně divadelní, o to více technické, autentické... člověk by až věřil, že jsou na jevišti obhájci a soudci, nikoliv herci. Skvělá rekonstrukce příběhu, ukázka naučených manipulativních postupů v oboru soudnictví, stoupající napětí... A na závěr rozhodne divák. Což není lehké. Jako jin a jang. Nic není černobílé. Z herců bych vyzdvihl Martina Siničáka a Evu Novotnou.
(zadáno: 26.3.2020)
Předlohu jsem nečetl, ale na představení jsem byl připravený a věděl jsem, že je dosti upovídané, a proto se jako divák musím velmi soustředit. Stojí to na Dušanu Vitázkovi. A ten mě usnout nenechal. Inscenace se mi líbila, nicméně aby byla doceněna, musel bych ji asi vidět ještě jednou. Jde o náročnější kus a myslím, že je lepší ji vidět po přečtení knižní předlohy.
(zadáno: 8.3.2020)
55% Opravdu zvláštní inscenace, která má určitě své místo na slunci, ale bude asi vždy bojovat s návštěvností ve velkých divadelních domech. Je tam vidět paralela s Revizorem a nemohu se zbavit pocitu, že je v tom i poetika Topolova Konce masopustu. Režisér Ivan Krejčí si herce pro tuto inscenaci evidentně získal. Obzvlášť smekám před Janem Grygarem. Druhá polovina, a zejména její závěr, je záživnější než ta první.
(zadáno: 8.3.2020)
55% Decentně stylizovaná komedie, připomínající "Háta zájezdovky", což jsem na prknech MěDB nečekal. To přehrávání se vám za chvíli ohraje a těšíte se, až se to dohraje:-) Mám prostě rád jiný typ komedií. Nikdo z herců nebyl špatný, ale nikdo ani nepředvedl nic famózního. Ale v tomto typu hry se to ani neočekává..
(zadáno: 8.3.2020)
65% Již třetí inscenace, kterou jsem viděl. Poměrně povedená a dobře vystavěná, zaujali zejména Oldřich Navrátil a Václav Šanda. Do této hry vulgarismy patří, ale ubrat by šlo, nevím, jak to přijme divák Fidlovačky. Skvělý nápad se scénou, zasahující do hlediště divadla, což bylo patřičně využito. Jsem rád, že se DNF nebojí experimentovat a uvádí věci, které by dříve neuvedlo, viz Srnky, Dánská dívka, Testosteron...
(zadáno: 1.3.2020)
95% Vypadá to, že je David Drábek po trochu rozpačitých Kanibalkách opět ve formě! Elefantazie, tedy elefant a fantazie, které se tady mimochodem meze nekladou a to je důvodem naprosto originální a výjimečné inscenace, která nemá na českém jevišti (ani v éře Drábkova působení v HK) předchůdce. Vše plyne s neobyčejnou lehkostí. Spíše týmová herecká práce, než hraní si na sólo, krásné kostýmy, scéna. Skvělá hudba a skvělý humor, obojí občas na hranici kýče, což do této hry dobře zapadá - skoro bych řekl, že je to záměr. Na konci standing - přesto je jasné, že to není pro každého. Jsem Nekaždý:-)
(zadáno: 1.3.2020)
55% Místy "jde" Martin Hofmann až příliš do Belmonda, na druhou stranu obdivuju, že ten styl drží celou hru, což je určitě ku prospěchu inscenace. Grády to ztrácí až s nástupem dvojice Wohanka - Cíl. V malé roli výborná Monika Zoubková.
(zadáno: 1.3.2020)
45% Myslím, že tento oprášený muzikál je oprášený nedostatečně. Délka 2 hodiny je sice fajn, ale i tak je to zbytečně protahované, tohle je příběh na 45 minut. Líbila se mi Dasha, jinak mě nezaujal nikdo z účinkujících. Nzelíbilo se mi, že zúžená scéna je vyřešena v tomto velkém prostoru dvakrát třemi bočními šálami, zasahujícími do jeviště.
(zadáno: 1.3.2020)
Na divadle dost ojedinělý počin. Vynikající hra, text, překlad. Skvělá B.Lukešová, skvělý L.Hampl. T.Rumlová za nimi trochu pokulhává...

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>