Profil uživatele

Čiko

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 10 % (311)
Jiří Landa: 10 % (530)
Lukáš Dubský: 11 % (173)
Pavel Širmer: 11 % (338)
Jan Pařízek: 12 % (209)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.11.2018)
Maryša - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 70 %
75% Takové řekl bych "čisté" divadlo. klasicky zpracovaná klasika, která nenudí a ještě jste svědky solidních hereckých výkonů. Skupině D10+ doporučuji.
(zadáno: 30.11.2018)
Jenom konec světa - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
55% Hra s velmi napjatou atmosférou, kterou zdařile vytváří všichni ostatní, jen ne Ondřej Novák, od něhož bych to čekal, a který se s touto postavou (zřejmě i vinou režie) absolutně minul.
(zadáno: 30.11.2018)
Talentovaný pan Ripley - Městské divadlo v Mostě: 50 %
Rozhodně to není nudné, ale celé je to zaměřené na 3 hlavní postavy na úkor ostatních. Přesto mají O.Dvořák i M.Procházka rezervy. Rozhodně stojí za to vidět o dost povedenější plzeňskou inscenaci.
(zadáno: 30.11.2018)
Královna Kapeska - Pixa-pro: 50 %
Zbytečně uječený a histerický muzikál s přehrávající M.Noskovou. Krásným kontrastem jsou vyklidněné a příjemné výstupy J. Zenáhlíkové.
(zadáno: 30.11.2018)
Kabaret Kainar - Kainar - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Skvělá inscenace v ještě lepším prostoru, což je úžasný nápad. Výborný Miroslav Hanuš, místy improvizující, skvěle sehraný soubor. Zasloužená pocta Kainarovi. Oceňuji nápad s obsluhou - opravdu vtipné. Soubor a inscenační tým se potkali na správném místě ve správný čas a je z toho mimořádná divadelní událost.
(zadáno: 30.11.2018)
Netrpělivost srdce - Národní divadlo: 60 %
Velmi se mi líbila scéna a výkon Pavlíny Štorkové. Pořád se ale nemůžu zbavit dojmu, že pro Radúze Máchu je to příliš velké sousto..
(zadáno: 6.11.2018)
Tři sestry - Komorní scéna Aréna: 70 %
65% Viděno při pražském hostování v divadle Komedie. Nějak jsem od staré dobré Arény čekal víc. Líbila se mi scéna, zároveň si ale uvědomuji, že její prostor je mnohem větší, než prostor ostravské Arény a v tom bych viděl problematiku úplného nevyznění inscenace. Včetně toho, že jsem ve 2.řadě dost často "chytal" text, hlavně od ženské části souboru.
(zadáno: 6.11.2018)
Midsummer (A Play with Songs) - Divadlo v Řeznické: 50 %
55% Jak jsem byl nadšený z výborného výkonu Jitky Ježkové, tak jsem byl zklamaný z Ondřeje Kavana, který mi přišel zmatený a střídal dobré a špatné polohy. Navíc bych ho nazval "hercem bez mimiky". Líbil se mi text hry samotné a výborný nápad s živým hudebním doprovodem.
(zadáno: 5.11.2018)
Mezi nebem a zemí - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
55% Mám duchařské komedie rád. Přesto jsem je pro jejich časté inscenování na českých jevištích v minulých letech už tolik nevyhledával. Možná i proto mě Mezi nebem a zemí trochu zklamalo. Sice dobrá, ale stále stejná Sandra Pogodová, nevýrazný Daniel Rous. Skoro všechny hlavní postavy v sobě mají větší potenciál, než byl využit. Proto není divu, že v menších rolích zaujala spíše Ludmila Molínová a Martina Randová. Nešťastné mi přišlo "duchařské" hýbání s obrazy na stěně, která byla kolmo k divákům a tento nápad tak z poloviny nevyšel..
(zadáno: 5.11.2018)
Elity - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 60 %
65% První polovina dobře odkrývá téma praktik StB v minulém režimu a dopadu této instituce na naši společnost. Dopadu, který nekončí rokem 1989, leč by si to mohl kdekdo myslet. Druhá polovina by mohla začít nadpisem "o 20 let později" a chtít odpověď na otázku Co vše se změnilo? Z rovnítka mezi oběma polovinami inscenace jde až mráz po zádech. Zkrátil bych první polovinu a druhá by si naopak zasloužila pár minut navíc.
(zadáno: 5.11.2018)
Premiéra mládí - Městská divadla pražská: 60 %
Samotná hra mi přijde trochu uvařená z vody. Toto téma jsem viděl zpracované již nejméně dvakrát. Přišlo mi, že Dana Syslová si je na jevišti "jistější v kranflecích" než Jitka Smutná. Děj druhé poloviny, zvláště jejího závěru, byl už téměř absurdní. Jako by nesouvisel s dějem poloviny první..
(zadáno: 4.11.2018)
Králova řeč - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Úspěch této inscenace tkví především v dobré režii a výběru hlavních protagonistů, Z. Kupky a M.Polácha, kteří na sebe velmi dobře slyší. Skvělá je ale už předloha. Mělo to spád a závěrečný neutuchající aplaus byl zasloužený. Kéž by se takto Liberci dařilo i nadále..
(zadáno: 28.10.2018)
Plukovník Švec - Národní divadlo: 70 %
65%. Vyzdvihl bych už jen uvedení této inscenace v tento pro náš národ významný den, dále pak dobrou práci s projekcí, odvahu tuto inscenaci uvést a nasazení Filipa Kaňkovského.
(zadáno: 28.10.2018)
Lakomec - Divadlo Radka Brzobohatého: 20 %
25% Asi jsem víc nečekal. Milan Enčev by si měl uvědomit, že postavu ze mě dělá více věcí, než jen kostým lakomce, umazaná tvář a neustálé řvaní na jevišti. Jan Rosák by se měl vrátit k moderování a v této inscenaci dostat port, aby byl slyšet.
(zadáno: 28.10.2018)
Moře - Městská divadla pražská: 50 %
Režijně trochu "neuchopené", občas má člověk pocit, že ten který herec úplně neví, jakou úlohu v tomto kusu zrovna plní. Zdeněk Piškula trochu topornější, dobrá Veronika Gajerová.
(zadáno: 28.10.2018)
Eva tropí hlouposti - Divadlo Na Fidlovačce: 40 %
45% Inscenace mě tak od jedné třetiny své délky nudila. Navíc mám pocit, že zde byl prvorepublikový afekt (příznačný pro filmové herectví té doby) nahrazen prostým přehráváním.
(zadáno: 28.10.2018)
Pardál - Divadlo Ungelt: 70 %
Nejlépe z toho vyšel stále charismatický František Němec. Jana Štěpánková měla jisté rezervy a mám pocit, že Ondřej Novák měl být lépe režijně uchopen.
(zadáno: 28.10.2018)
Legenda jménem Holmes - Hudební divadlo Karlín: 80 %
75% čekal jsem to slabší, milé překvapení. Opravdu úžasný Lukáš Janota v hlavní roli.
(zadáno: 28.10.2018)
Americký bizon - Činoherní klub: 40 %
Mám pocit, že jsem viděl něco, co si hraje na coolness dramatiku, ale příliš mě to nezaujalo. Nejlépe z toho vyšel V.Šanda, nejméně se mi líbil O.Sokol. Celkově mě to nezaujalo. Vše co se navíc ve hře odehraje, odehraje se až ve 2.polovině.
(zadáno: 28.10.2018)
Konec masopustu - Divadlo na Vinohradech: 70 %
65% Trochu se divím, že DnV Topolovu hru uvedlo. Výsledek mě nedojal ani nezklamal, ale nevím, jestli se hra potká s vinohradským divákem..
(zadáno: 28.10.2018)
Trhák - Divadlo Broadway: 80 %
Nevím, jestli to všichni chápou jako parodii, z inscenace to patrné příliš není. Pakliže se držím této původní myšlenky autorů, musím hodnotit vysoko, protože jsem se bavil neméně než v době, kdy jsem viděl film, jenž považuju za zdařilý a verze divadla Broadway ho nejen věrně kopíruje, ale viděl jsem v tom i jistou přidanou hodnotu..
(zadáno: 30.9.2018)
Obsluhoval jsem anglického krále - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 70 %
65% Ani chvíli jsem se sice nenudil, ale čekal jsem od toho trochu víc. Kuzník a Batěk byli skvělí, Rímský mě v závěru nechával až moc klidným.
(zadáno: 30.9.2018)
Kočky - Národní divadlo moravskoslezské: 90 %
95% Třetí inscenace Koček, kterou jsem měl možnost zhlédnout. Po dvou, u kterých se mi chtělo spát... Tyto Kočky se mi velmi líbily a naprosto předčily mé očekávání. Výborné kostýmy, líčení, skvělý orchestr, skvělé herecké i pěvecké výkony, scéna. Vše nádherně souznělo a fungovalo. Pro mě jeden z největších divadelních zážitků poslední doby.
(zadáno: 30.9.2018)
Kvítek z horrroru - Východočeské divadlo Pardubice: 70 %
75% Vtipná a povedená podívaná. Skvělý sadistický dentista Milana Němce, výborná Martina Sikorová. Vadilo mi poněkud infantilní přehráváni Petra Borovce.
(zadáno: 30.9.2018)
Moje tango - Studio DVA divadlo: 50 %
45,01% Když nezaujme samotný text s jednoduchou dějovou linkou... Není z toho co vykřesat. Více než herecky nerozmanitá Jitka Schneiderová zaujme Roman Zach. Inscenaci by rozhodně prospělo pár scén s pořádným tangem místo načatých a nedotažených tanečků..

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>