Profil uživatele

Coward

http://jansrajer.cz/o-mne
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 19 % (50)
Iva Bryndová: 20 % (47)
Lukáš Dubský: 21 % (51)
Pavel Širmer: 21 % (85)
Michal Novák: 23 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 10.4.2016)
Na tuto premiéru jsem se velmi těšil a byl jsem dost zvědavý. Ale ve výsledku jsem dost zklamán (zejména díky třetímu dějství). Příběh má sice zajímavý námět, ale jeho následný rozvoj mě příliš neoslovil. Na druhou stranu je zajímavá scéna (Jan Kříž), dobré pěvecké výkony (díky žánru se dá všemu rozumět). Kvalitu představení jistě dodává režisér (a také zpěvák) Oldřich Kříž, který je libereckému publiku dobře znám díky muzikálům Sugar, Zpívání v dešti a She Loves Me.
(zadáno: 10.4.2016)
Výborné herecké výkony (vynikající Jan Teplý v titulní roli), režie Michala Langa precizní, líbil se mi světelný design. Scéna byla sice trochu minimalistická, ale celkem variabilní.
(zadáno: 10.4.2016)
(zadáno: 10.4.2016)
(zadáno: 28.2.2016)
(zadáno: 23.2.2016)
(zadáno: 13.12.2015)
Líbilo se mi, že tvůrci zvolili částečnou hudební formu. V programu se píše, že se nejedná o životopisnou hru, což ale rozhodně není pravda. Ve hře se objevuje Alfons Mucha (Václav Helšus) a už třeba v anotaci je pouť po nevšedním osudu; je zde zachycena určitá tvořivá část života. Výborný je zejména Martin Stránský (jedná se o libereckého herce, s plzeňským mají společné jen jméno) v titulní roli, ovšem i ostatní herci zdárně přispívají k celku.
(zadáno: 14.2.2015)
Strhující obtížný Faust excelentně zpracován :-) Hluboká poklona a dík patří režisérovi (a šéfovi liberecké činohry) Ivanu Rajmontovi a všem, kteří se na přípravě inscenace podíleli.
(celá recenze zde: http://divadlo-cz.cz/recenze#Faust) (více v článku na blogu)
(zadáno: 27.1.2015)
recenze zde: http://divadlo-cz.cz/recenze#24.
(zadáno: 8.1.2015)
Tato komedie měla nahradit anglickou komedii Rodina je základ státu, kterou napsal Ray Cooney. Režie Petra Palouše byla jako vždy skvělá, stejně jako herecké výkony. První půlka mě moc nebavila; mám rád suchý anglický humor, ale když se vše stále omílá dokola a k ničemu se nedospěje, tak na přestávku přicházím značně znaveně a doufaje, že 2. část bude lepší. Tak se i stalo - situační a slovní komika mě dost pobavila. Díky 2. půlce se mé konečné hodnocení došplhalo k 30% (uvažoval jsem dlouho o 20%)
(zadáno: 21.9.2014)
Pro mě velké zklamání! První půle se dá shrnout do tří vět. Pěvecky dokonalé, ale příběh je velmi slabý. Absolutně jsem nechápal standing ovation, ke kterému jsem se snad jako jediný nepřidal.